Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Olay Nasıl Çözülür?

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda emre_1453 tarafından 29 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    benim kanuna saygım sonsuz ama şuan bu ülkede adalet var diyen kaç kişi çıkar?şehir bölümündeki diyarbakıra bakarak bunları yazıyorsanız diyarbakırlı da değilim.ayrıca devlet memuruyum,hiçbir kötü geçmişim de yok ama jandarma fotoğraf kaybediyorsa,polis sallamıyorsa,arabaya vuran göz göre göre ben yaptım oldu bir kaza demiyor kaçıyor ve sonrasında bulunmasına rağmen inkara gidiyorsa,verilecek mahkemeden çıkacak karar da büyük ihtimalle olumsuz olacaksa yapılacak ne var bana izah eder misiniz?ha ayrıca ben yaparım ederim cümleleri de kurmadım ama kudretim olsa o adamı ve o adam gibilerini ellerimle parçalarım,olsy beni ilgilendirmese bile.ama hepimizin bir hayatı var ailesi var sineye çekip yaşıyoruz mecburen.

2. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Eyvallah abi çok sevinirim.Kaportacı da bugün öyle söylemişti,mahkemeden bilirkişi raporu alın demişti.

3. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeşim özür dilerim arayamadım geçenlerde yeni numaram diye sms atmıştı 14 haneli olarak kaydetmşim bende rehbere. ortak arkadaslardan ulaşmaya çalışayım. kusura bakma tekrardan

4. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Estağfirullah abi.Haberlerini bekliyorum

5. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    görüştüm. öncelikle şunu söyleyim resim hususu sizi değil sigorta şirketini enterese eden bir konuymuş. çünkü ortada bir tutanak var ve sigorta şirketi aksini ispatlayamacağı sürece o tutanak geçerliymiş. yani resimlerin peşine bırakın sigorta şirketi düşsün. af edersiniz ustanız ne biliyormuş o şekilde kabul olmayacağını. çünkü ortada jandarmanın tutmus oldugu bir tutanak var(kaza tutanağı diye anlattım ben). adamın kaza hakkında itirafları var sizin görüşleriniz var jandarmanın bir tutanakta olmazsa olmaz iki arabanın nerelerinde hasar oldugunu söylemişliği var. mahkemeye şimdilik gerek yok siz jandarmadan aldığınız raporla diğer aracın trafik sigortası ruhsatı ehliyeti fotokobisini ve tabi sizin aracın gerekli servise verin. bırakın exper gelsin zaten onunda yapacağı konuyu tramere taşımak olacak. ondan sonra suç oranları belli olacak (takiben 1 haftayı bulur).

ha bide işin diğer boyutu varmış. bu da jandarma kaza raporu düzenlemediyse yani sizin talebinizle gelip bak işte a kişisi şöyle bir olaydan dolayı b kişisinden şikayetçi diye bir tutanak tanzim ettiyse burda da yapacağınız şey yine evrakları toparlayıp ama bu sefer lastikçininde mutlak ifadesinin alınması istemiyle mahkemeye başvurmak.
    takipsizlik olayına gelince zannedersem yaralamalı bir kaza değil. savcı ondan takipsizlik vermiş.
    aklına takılan birşey varsa sorabilirsin yine

6. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Ama abi kaza tutanağı dediğimiz o normal kırtasiyelerde satılan varya o değil.Kaza resim çizimi filan yok sadece olayın oluşunu anlatan 3 bizim arkadaş 1 de karşı taraf toplamda 4 kişinin ifadesi var.Bu belge kaza tutanağı niteliğinde olur mu?

7. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Geçmiş olsun kardeşim ne denir bilemiyorum.Bizim ülkemizde herkez madur olmaya mahkum.Arkadaşın iyidir umarım.Bu işde bi düzen var galiba ben anlattıklarından bunu çıkardım.

8. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Eyvallah kardeşim bilmiyorum ama tek bildiğim şey arkadaşın şu an 2000 TL veremeyecek durumda olması...

9. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Canı sagolsun.2000 liralık ne hasarı var twingonun ?

10. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Meretin parçası çok pahalı piyasada fazla olmadığı için çıkması filan da yok.Mesela vurmanın etkisiyle şöför camının krikosuna kadar hasar almış.Sırf o kirko 190 lira.Biz de bizim arabaların ağır bakımlarına veriyoruz o paraları... Sol arka çamurluk değişecek sol ayna yok(200 lira) ön arka tampon değişecek.Tamponlar da 250 şer TL olması lazım.Geçen baktık da internetten sırf 1300-1400 lira parça masrafı tutuyor.

11. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Allah zarar ziyan vermesin kardeşim.O ne öyle yaa rüya gibi masrafa bak ön tampon bile sıkıntılı diyorsun ha.

Düzenleyen : Umr

12. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    inşallah siz yaptırmak zorunda kalmazsınız ama siz yaptırmak zorunda kalırsanız çıkma parça aramak ya da muadil uygun parçalar(ayna ve kriko için)kullanmak da size biraz tasarruf sağlayabilir.mesela bir tanıdık 87 model passata bir türlü far bulamadı,faklı modellerden en uygununa göre adapte ettirdi yuvayı o şekilde yaptı.pek içine sinmez insanın ama mecbur kalınınca bu yollara da başvurmak gerekebiliyor.

13. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Bizim başımıza kalana kadar daha çok mücadele vereceğim.Gerekirse gidip adamın çalıştığı firmayla görüşeceğim.Yazıktır günahtır insanlara şu zulmü yapmak...

14. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    kesinlikle ben de hakkın adaletin yerini bulmasından yanayım.önceki mesajımda da onu belirttim ama yanlış anlaşıldı.inşallah herkes görevini güzel bir şekilde yapar ve bu iş hallolur.devlet vatandaşının can,mal ve namus güvenliğini sağlamak zorundadır ve bunu yaparken de tarafsız olmak zorundadır.umarım buna riayet ederler zira ben çok üstü kapatılan olaya tanık oldum ve artık mazlumların ezilmesinden,hep düzgün vatandaşın mağdur olmasından sıkıldım,yoruldum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

15. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşım büyük geçmiş olsun, kanuni olarak savcılık ve ceza mahkemesinde yapılacak hiçbirşey yok, çünkü ortada yaralama olmadığı için sadece mala zarar verme olayı kalıyor, o da taksirle mala zarar verme olamayacağından, takipsizlik kararı verilmek zorunda, tabi istemeyiz yaralanmanı ama olayda azıcık da olsa sende bir yaralanma olsaydı o zaman dava açılırdı, şikayetten vazgeçmek için alırdın biraz para olur biterdi, şimdi sigorda şirketini zorlatacaksın, olmazsa hukuk mahkemesine alacak davası açacaksın. Tekrar geçmiş olsun.

16. PoyrazEfe

PoyrazEfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yöneticiler renk kullandığım için kusura bakmasın

Çok önemli bir çözüm yolum var sana;

Jandarmanın sitesine giriyorsun oradaki iletişim bölümünden şikayet yolluyorsun yada ihbarı bile seçebilirsin;

Örnek mesaj:

Sayın Yetkili;

Ben Emre... Bir benzinlikte çalışıyorum ve kazandığım alınterimle dişimden tırnağımdan arttırıp birikim olsun diye bir araç aldım işe gidip geliyordum.

Olayı anlat....

... ilçe jandarma komutanlığı/karakolu resimleri kaybettiğini söylüyor.

Şikayetçiyim, çok sevdiğim çok saygı duyduğum bir kuruma karşı direkt olarak dava açmak istemiyorum deliller karartıldı diyerek; kurumsal değil bireysel bir hata, ihmal veya en kötüsü örtbas olduğunu düşünüyorum.

Kısa zamanda ilgilenirseniz sevinirim, yoksa süre aşımına uğramadan hem karşı tarafa hemde kurumunuzadava açmak durumunda kalacağım.

Saygılarımla...
    Emre ...

Emre arkadaşımız içinde geldiği gibi yazsın ben olsam böyle yazardım.

Kesinlikle ilgilenilecektir buna inanıyorum aksi ihtimal çok düşük.

Karşı araç hakkında olayı tüm detaylarıyla yazınız.

Bu dediğimi kısa zamanda yapmalısınız bence.

17. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Fikirler için çok teşekkür ederim.Bizim de şu aşamadaki ihtiyacımız akıl verecek birinin olmasıydı.Yardımcı olan/olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

18. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Emre kardeş öncelikle arkadaşına geçmiş olsun. Tabiki canına birşey gelmemesi ilk planda şükredilmesi gereken durum. Ama çarpan adam adam değilmiş demekki. Sanırm bu durumda yapılacak pek fazla birşey yok. Zira resim olmadan hiçbir şey ispatlayamaz. Jandarmanın tuttuğu tutanakda kaza ile ilgili birşeyden bahsedilmemiş ki durum mahkemeye havale edilmiş ve mahkeme takipsizlik kararı vermiş. Resimleri jandarmadan yukarıdaki arkadaşın bahsettiği usulde ya da bir asker tanıdık vasıtasıyla jandarmadan alabilirse, kanıt olarak kullanır ve mahkemeye itiraz ederse (bu durumu avukatlara da sormak yerinde olur) belki bir sonuç alabilir.

19. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet korktuğum gibi jandarma işini baştan savma yapmış bu durumda yapılması gereken bilirkişi arkadasımında dediği gibi mahkemeye başvurmak. biraz sancılı bir süreç biliyorum ama öğrenci için 2000 bin tl nin ne demk oldugunu çok iyi biliyorum. hani aklıma şu da gelmiyor değil. sonuçta karşı tarafın sizden bir beklenttisi yok tutulacak kaza tutanağındada bi kayıpları yok. en azından beraber bir kaza tutanağı tutmak teklif edilebilir

20. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    poyraz efe beye katılıyorum ancak tek farkla resmi bir dilekçe yazın ve iadeli taahütlü posta ile düzce valiliğine ve il jandarma komutanlığına yazın süreç daha hızlı ve güvenilir olur.

Bu Sayfayı Paylaş