Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

BU NASIL LPG'li ERA!!

'LPG Sistemleri' forumunda ufukorhan_era tarafından 14 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

kim söylüyo usta bunu.
    ben kimden duyduysam era nın benzini hüplettiğini söylüyorlar.
    km de 50 kuruş yakanı bile duydum

2. cem_uar

cem_uar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    babamin cliosu var 2009 dizel. yakit olarak belki biraz daha az yakiyor ama beygir gucunun az olmasi nedeniyle arac sollarken era gibi rahat olamiyorsunuz. ayrica 1.8 lpg li carisma kullanmistim. 20 ytl lik gaz ile 120 km yakin yol yapiyordum simdi ise 100 km. 20 km icin degmez diye dusunuyorum. herkes de lpg problem yasamayabilir ama yok lpg ayar tutmaz, yok cok yakar, yok ariza isigi yanar vs.. sonucta bu araclar lpg icin degil benzin icin tasarlaniyorlar.

3. ardeng

ardeng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

yok o kadar da değil :)
    şehir içi dediysem işimle evim arasında sadece 1 tane ışık var ve yol güzergahında hız sınırı 70 km. yani aslında her ne kadar şehir içinde kullanıyor olsamda koşullar şehir dışı gibi. katkılı aygaz alıyorum işe giderkenki opetten aldığımda 380 km gidiyorum. ama dönüş yolu üzerindeki opetten aldığımda 330 km gidiyorum.

aynı firmanın iki farklı pompası arasında bu kadar fark olması çok ilginç geldi. Hatta dönüş yolundaki pompadan sırf denemek için üst üste 2 defa aldım ve her ikisindede ortalama 330 km de gaz bitti. Ondan sonra son iki depomu gidiş yolundaki pompadan aldım ve yine her ikisinde de 32 litre lpg ile 380 km yol yaptım.

Sıradaki iki depoyuda shell den doldurup deneyeceğim. malum katkılı gazın söylentisi arttı.

4. ferhaterm

ferhaterm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba
    Bu durum genellikle farklı pompalardan LPG alıp hesaplandığında da karşımıza çıkıyor.Bir firmanın pompası yüzde 80 e kadar depoyu doldurup atarken diğeri yüzde 90-95 e kadar doldurup atıyor.Bu durumda ilk aldığımız yerdeki yüzde 80 doldurup sonraki yüzde 90 doldurduğunda daha baştan yüzde 10 fark meydana geliyor.hesap yaparken ayni şartlarda ve ayni firmanın ayni pompasından alınan yakıtı hesaplamakta yarar var.benim 2007 era atiker LPG sistemi ile 100 km şehirlerarası yolda 120-140 km süratte 8.7 ile 9 litre yakıyor.Bence konuyu açan arkadaşın lpg ayarlarına tekrar baktırmasında yarar var.
    Motor açılmadığından böyle bir sorun olmaz.Artık yeni sistemlerde aracın binlerce km açılmasını bekleme devri geçmiştir.O 20 yıl öncelerde kalan bir iş.Elbette 500-1000 km arası çok zorlamadan aracı tanımakta ve tüm organların birbirine uyumunu beklemekte yarar vardır.Ama bu eski açılma anlamında olamaz.Hele bu neden fazla yakmanın nedeni olamaz.Ayrıca LPG taktırmak aracın orjinalliğine bir müdahale gibi görünsede Aracın kullanım sıklığı ve benzinle lpg arasındaki fiyat farkı,LPG sistemi montajı sırasında aracın estetiğinede sorun yaratmadığı sürece en iyi çözümdür.
    Sonuçta arabanında diğer metalar gibi bir kullanım aracı olduğunu düşünürsek kutsallaştırıp abartmaya gerek olmadığıda ortada.Nasılsa her sıfır araba bir gün eskiyecek. Sağlıkla KALIN.

5. kahraman338

kahraman338 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim era 14900 kmde.. bugün LT fiyatı 1.760 tlye fulledim depoyu..yolun bir kısmı şehir içi bir kısmı şehir dışı..Şehir dışında 100 km hız yapıldı..Bu şekilde hesapladım...15.9 kuruş yakmış...geçenlerde sadece şehir dışı osmaniye-hatay-ceyhan-osmaniye yolunda 14 kuruş yakmıştı..

6. Özgür

Özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Düzenleyen : Özgür

7. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Benim araç da 1.4 ve benzinde ortalama 35 kuruş yakıyor. Klima açtığımda 50 kutuşu bulduğu oluyordu. Benim motorda daha yeni 4000km ye dayandı. Fakat 10 liralık gaz ile yani 5 litre gaz ile 50 km rahar gidiyor şehir içi...30 litre gazla da 300 km rahat götürür.

8. mehmet şimşek

mehmet şimşek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
    saygıdeğer kardeşim

maalesef bu arabalar çok ama çok yakıyor

tek gerçek bu

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu arabalar çok yakmıyor. Kullanımızla yada LPG kitinizin ayarıyla ilgili sıkıntınız var. Eğer çok yaksaydı başta taksiciler almazdı bu aracı. İstanbulda yer gök ERA taksi.

10. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif ŞAhin doğan misali he Serdar abi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley12.gif Elimizden geldiğince taksilerden farklı olmak için bişeyler yapmya çalışşsaktaa hepsi ERA https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

11. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam %100 de %112 yle en cok satan arac hyundaı taksı de dahıl her yerde gormenız mumkun ayrım ıstıyorsanız modıfıye yapabılırsınızhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaslar bndede admıre 1.5 crdi var ama daha mazot dayandıramıom . su kışa gırdıgımızden berı. gecen gene bı denım dedım ısık yandı 20 tl lık bı mazot aldım. 6.6 lıtrelik mazottu tam tamına. demin aracı tam parkederken ısık yandı gene km ye baktım 72 dıo . kafayı yıcem anlıcanız bana bı care solermısınız

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kafayı yieyecek bir durum yok bence, şehir 9 litre yakmışsınız, bu soğukta normal

14. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla daha arabayı kullanmıcam bu ne ya cebımde para kalmadı bnden fazla yıyo melet

15. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    çok merak ediyorum TAKSİ era'lar ne yakıyor?

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İstanbulda bir taksi yılda ortalama 150.000 km yol yapıyor. Eğer ERA'dan2 kuruş daha az yakan bir araç olsa yakıt olarak yılda 3.000 lira fark yapar. Benim tanıdığım taksiciler bu farkı es geçmez :) Kaldıki telafuz edilen rakamları düşünürsek bu tutarı 2 ile çarpmamız gerekir.

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    valla bir arkadaşta 1.6 era almıştı aracı benzinliydi4-5 ay boyunca her gördüğümde araba fazla yakıyor diyordu,aracın yıllık bakımı geldiğinde 9.000 kmde bakımını yaptırdı.Ertesi gün beraber denemeye test etmeye çıktık.İlk önce 100 km sabit hızda fazla eğimi olmayan yolda 50 km yol yaparak denedik.Tekrar depoyu fulledik ve sonucu gördük.Sonuç şehir dışı 7.5 lt.....

Sonrada şehir içi trafiğine çıktık ve normal bir şekilde ani hızlanma yapmadan 30 km hız ile maximum 70 km hız aralarında giderek denememizi yaptık toplam 48 km gittikten sonra depoyu fulledik ve sonucu gördük.Sonuç şehir içi normal kullanımda 9,8 lt ......

Litre bazında bakıldığında aracın fabrika değerleri (5.5lt/8 lt) yaktığı yakıt (7.5lt/9,8lt) normal şartlarda çokta fark yok...

Zaten arkadaşta şaşırdı o günden beri yakıt lafı ağzından çıkmıyor.İlk bakımında çok etkisi var tabiki,diğer bir etki ise aracı az kullandığı halde sürekli depoyu fullemesi.Benzin, mazot gibi değildir ucucu maddedir.

Konu LPG,benzindeğil tabiki ama bir arkadaş 50 kuruş yakan era gördüm demiş,tabiki 50 kuruş yakmakta mümkün fakat aracın gerçek yakıtı budur denilemez.1600cc eranın Benzinde ne yaktığına bizzat şahit oldum...

LPG'dede tahmin ediyorum %20lik bir fark olsa yani şehir dışı 9 lt civarında şehir içi 12 lt civarında lpg tüketir diye düşünüyorum.(tabi sıralı sistemde benzin tüketiminide içine katarak daha net sonuç çıkartılır).Şu anki güncel lpg fiyatlarıyla şehir içi 25 kuruş şehir dışı ise 20 kuruş yakmanız gayet normaldir diye düşünüyorum.Bu rakamlarında daha aşağı ineceğini zannetmiyorum.Diğer marka araçlarında daha fazla yaktığını biliyorum.Bu yüzden ERA kendi sınıfında en az yakan araçtır.....
    Düzenleyen : mmt.88

18. MUSTAFA ÖZDEMİR

MUSTAFA ÖZDEMİR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    10 gun once denedım.. 50 tl gaz (2.02liradan ) ve yaklasık 20 tl benzinle (3.68 vs di ltsi ) 180 km gidebildim.. benzini saymazsak 100 km de 13.5 lt.. 1.6 era bunu mu yakıo..normal mi yani..hava filtreme ve ayarına baktıracağım yakın bir zamanda..
    Düzenleyen : la_edri

19. emreaccent

emreaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    1.6 benzınlı era ıle bogaz koprusu trafıgı dahıl 100 km yol yaptım 6.0lt gosterıyordu yol bılgısayarı(cok sakın kullanım az yakması ıcın elımden gelenı yaptım:))..
    Düzenleyen : emreaccent

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benzin+lpg olarak 70 tl yakıt ile 180 km gidebilmesi demek aracın 38 kuruş yaktığını gösterir...

100 km'de 11 tl benzin + 100 km'de 27 tl lpg...

100 km'de 3.14 litre benzin + 13.3 lt lpg Yakmışsınız....

LPG olarak bakarsak 13.3 litre x 2.02 tl=26 kuruş....Bence Bu rakam normaldir.Çünkü şehir içinde kullanmışsınız,nasıl kullandığınızda önemli...

Heralde çok dur kalk yaptınız.Yani (çalıştır-stop et ) çok yaptığınızdan benzini fazla yakmış...
    Yani normal bir kullanımda lpg'li araçta3.14 lt/100km benzin yakacağını sanmıyorum...

Düzenleyen : mmt.88

Bu Sayfayı Paylaş