Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

boya koruma ne zamanlar yaptırılmalı?

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda hyundai_engine tarafından 2 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Hocam bu Turtlewax ın da aynı ürünü var teflon içerikli. ÇBS gibi ama çok daha fazla dayanıklı ÇBS den öneririm. Birde bu 25 ytl ye satılan makineler bence bir işe yaramıyor.Kullanan varmı bilmiyorum ama çok çabuk ısınıyor.Zaten küçücük motoru var.Birkaç kullanımdan sonra çöp olur...

Birde yine turtlewax bir ürün çıkarmış fiyatı biraz uçuk ama isterseniz güneş altında bile uygulanabiliyor. Su gibi bişi. İce diye geçiyor. Tam sentetik cilaymış.Deneyen varmı bunu?

Düzenleyen : raven

2. Misafir

Misafir Guest

Piyasada iki çeşit ürün var, ÇBS gibi hem temizlik hem parlatma yapabilen, birde sadece parlatma yapan, sadece parlatma yapan cilalar boyanın üzerini temizliyemiyor, kirin üzerine sıvanıyor ancak diğer ciladan daha parlak duruyor, ama lekeler sırıtıyor dolayısıyla biraz yorucu olmakla beraberben bu konuda ÇBS'yi tercih ediyorum. Güneş altı uygulamasına gelince her türlü cilayı güneş altında da yapabilirsiniz ancak temizlemesi çok zor oluyor.

3. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    way be neler neler varmış.
    hay allah sizden razı olsun.. :)

4. Misafir

Misafir Guest

ÇBS belco nun bu konuda üzerine yok haklısınız. Coşkun abi siz nasıl uyguluyorsunuz? Heleki el, parmak girmeyen yerlere bulaştığında çok zor temizleniyor.

5. Misafir

Misafir Guest

Nasıl uyguladığımı diğer başlık altında yazdım hocam........el ayak girmeyen yerleri dert etme sürsen bile fazlalık yıkanınca gidiyor zaten....

Eeeee üstad amaç da bu değil'mi bilgileri paylaşmak..........
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    [​IMG]<A =MagicZoom id=zoom1></A>

Çbs Autoline Belco Teflon

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=258348&amp;productid=otm095602

1 kg 'lık fiyatı internette 28 ytl fakat sanayide 23-24 ytl.

% 100 memnun kalacaksınız ve vazgeçemeyeceksiniz.

<LI>Son 50 yılın efsane ürünü ÇBS AUTOLINE TEFLON LU BELCO cila ile aracınızda farkı hissedin!
    <LI>Kişisel,profesyonellik gerektirmeyen otomobil cilasıdır.Uygulanması pamuk ile uygulayablecek kadar kolaydır.
    <LI>Her çeşit boya üzerine uygulanabilen ve yüzey üzerinde ince parlak bir film tabakası oluşturarak ve TEFLON sayesinde üstün koruma sağlayarak boyayı çizilmelere atmosfer şartlarına karşı koruyup, parlaklığını uzun süre muhafaza eden bir ciladır. </LI>

arkadaşlar bu çıkalı 1 sene oldu ben devamlı bunu kullanıyorum normal çbs'den çok daha iyi.plastik aksamlara zarar vermiyor,yapımı daha kolay.ayrıca teflonludur.

7. Misafir

Misafir Guest

Bu ürün aracın üzerine çok ince şeffaf bir film tabakası kaplıyor. UV ışınlarından boyanın zarar görmesini engellediği gibi birde ufak tefek taş çarpmalarında zararı boya değil bu film tabakası görüyor. Diye anlatıyordu satıcı bauhaus da...

Yav yine aklıma geldi. Birde bunların nano teknoloji olanları var. Hikayemi gerçekmi anlamadım.Normal cilalara göre aracın boyasına çok daha iyi nüfuz ediyormuş. Kullanan, fikri olan varmı?

Düzenleyen : raven

8. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar konuyu ilgiyle takip ediyorum keşke Ankara da bu işi ucuz ama profosyenel yapan bir yer bulabilsem diye araştırıyorum. Bilgisi olan var mı?

9. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    normal boyacılar bursada yapıyolar.ankadaraki boyacılarda yapar bu işi

10. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben turtlewax nano teknolojili cila aldım çok memnunum..500 ml lik şişe net te 25..dükkanlarda 28-30 ytl..4 kez uygulanabiliyor. bu durumda cila 7.5 ytl ye gelir...
    lekeler, elinizi ıslatın hemen çıkıyor. fazlalıklar araba yıkanınca çıkar. daha öncede yazmıştım. toz toplama şikayeti olanlar var. yapacakları 2 şey var..cila uygulanp parlatıldıktan 2-4 saat sonra tekrar yumşak tam kuru bir bezle tekrar silinirse toz tutmuyor..yada toz tutar ama 1 hafta sonra yıkatırsınız arabanızı bir daha toz tutmaz.

coşkun abi cilanın temizleme özelliğinden bahsetmiş..beim cila temizliyor mu bilmem ama zaten kullanımında arabanızı yıkayın iyice kuruduundan emin olunca cila uygulayın diyor. kısaca zaten cila temiz arabaya uygulanmalı. ben arabayı yıkattım. 10 dk dışarda turda attım iyice havalanıp kurusun diye sonra cila uygulandı.
    6 ayda bir cila uygulması yeterli. 1 sene sonra başladım ben keşke daha önce başlasaydım. 6. aydan itibarenyılda 2 kez tekrarlanmalı. ekim ve mayıs ta..ben sabah cilalttım akşama kadar alışveriş merkezinin kapalı garajında tuttum ve tekrar silip yola çıktım. ne toz tuttu ne bir şey. yağlı madde olan cilanın tamamen kuruması lazım toz tutmaması için. ve yine tutrtlewax ın ıslak cilası var. dış yıkamadan sonrada onu kullanıyorum. cila sürekli taze kalıyor. ciladan sonra bulaşık deterjanı gibi yıkamacıların kullandığı aşırı kimyasal yağ çözücülerle yıkatmayın arabanızı, oto şampuanla yıkatın yoksa 15-20 yıkama gidecek cila erkenden çıkar. yani 6 ay dayanmayabilir

11. arkadaşlar boyayı korumak için bazı araclar boya koruma denen bir seye giriyorlar nedir bu? 3 yılda bir arabanın girmesi lazımmış yoksa boyada acılmalar olurmuş bizimki hiç öyle bir seye girmedi masslalah acılma felanda yok cilalı gibi duruyor ay gri renginde nedir bu boya koruma burda yumurta kasası olan biri de yaptırmamış arabasına öyle birsey boyasında hiç bir açılma felan da yok......https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifhyundai boyayıda kaliteli kullanıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. Misafir

Misafir Guest

kardeşim bunların hepsi hikaye ve para tuzağı..boya koruma dedikleride aslında bir tür cilalama..etkisi max 2 hafta sürüyor..verdiğin paraya yazık.al bi kutu cila çek arabanı guzel bi yere yap..hem zaman geçir hemde arabanla ilgilen ve mutlu ol..

13. abi ozaman neden her arabanın 3 yılda bir girmesi yoksa boya acılır cart curt diyip duruyor adamlar ? benimkini bir seye sokmadım cila felanda sürmedim massallahı var bir seyde yok düşünüyorduk soksakmı boya korumasına die......

14. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Gereksiz başlık açtığından yazdıklarınız veverilen cevaplardaha öncedende açılmış olanboya koruma adlı başlık atında toplandı.

Lütfen bir başlık açmadan önce daha önceden benzer konuların açılıp açılmadığını kontrol edin...

15. hocam çok özür dilerim bilmiyordum böyle başlık olduğunu...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

16. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    boya koruma aldatmaca kardeş,al bi kutu cila pamukla güzelcen çek aracına hem ucuz hemde daha mükemmel olur

Bu Sayfayı Paylaş