Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

boya koruma ne zamanlar yaptırılmalı?

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda hyundai_engine tarafından 2 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araba yeni ise çok fark görülmemesi normal. Biraz zaman geçtikten ve biraz matlaştıktan sonra boya koruma yapılırsa kendini daha iyi gösterir.

2. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yeni araçlarda zaten var ki

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    en guzeli film ile kaplattırmak ama onalada 3000ytl gibi bir para istiyorlar..

4. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cidden çokmuş yahu

5. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    3000 YTL... Hakikaten pahalıymış film kaplatmakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif

6. Misafir

Misafir Guest

Boya koruma ile cila farklı şeyler, cila boyanın parlaması ve üzerini cila maddesi ile kaplaması için yapılan bir uygulama, boya koruma ise özel bir makine yardımı ile koruma maddesinin boyaya yedirilmesi işlemi, yaptıranlar bilir uygulamayı yapan makine boya hafif darbelerleboyaya yedirme işlemi yapıyor.

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    özel makine dediğin cila makinesi işte...cilada sonuçta boyayı parlatmak ve korumak için yapılır.valla kendininiz bilirsiniz ben o kadar para veripte boya koruma yaptırmam parasından değil gereksiz olduğunu düşündüğümden

8. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    boya koruma bıraz pahalı cila daha ucuz ama bıya korumayı yılda 1 yaptırdıgınız taktırde arabanız ılk gunku gıbı ışıl ışıl olur tek şart sungersız ve fırcasız yıkamaya gıreceksınız.

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    +1

10. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi boya koruma derken bunun içinde cilada var zaten ayrıyeten cilada kullanılıyor sadce boya koruma atılmıyor.Bunun tek isim altına toplamışlar ve öyle kalmış cilasıda içinde yani

11. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en iyisi 35 ytl ye nanotek cila ile 2 saat gibi zaman harcamak ve kendimiz yapmak sanırım,en az 2-3 ay yeterli oluyor yani yılda 4 kez falan kafi oluyor ve maliyeti sadece 35 ytl.sadece biraz yoruluyoruz o kadar ama değiyor doğrusu araba resmen alev alev oluyor ben burdayım diyor ancak koyu renk araçlarda daha güzel oluyor açık renklerde o kadar belli olmuyor özellikle beyazda.

12. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    35X4=140 oluyor bir senede dimi.
    Ben zaten 125e yaptrmıştım bunun içinde şunlar var
    Boya koruma,
    Pasta,
    Cila,
    Motor koruma,
    camlar için yağmur suyu attırıcı sıvı,
    detaylı iç temizlik(tavan döşeme...)
    bunların hepsini 3-4 ay önce 125e yaptrmıştım şu an 150ytl bana indirimli fiyatı ve bunu yapan mersindeki derya plaza yetkili serwisi.Ürünlerinin ismide (1M) bu markayı mutlaka bilirsiniz

Şimdi hesaplayalım kaptanx 1 senede 4 tane 35 liralık cila kullanacaksın bunun toplamı 140 yapıyor tabı bu 1 senede cila fiyatı hiç değişmezse 4 kez cila için yorulduğnda cabası.140 ytl ye sadce cila atacaksın.
    Ama benm bahsettiğim boya korumanın içinde yapılan diğer işlemlerde var yukarıda saydığım gibi ve boyanın parlaklığı en az 10 ay gidiyor daha önce yaptıran arkadaşımdn biliyorum çünkü.
    Şimdi sence senin bahsettiğin sadece cilamı daha mantıklı..
    Yoksa benim şu an bile saymamak için yukarıda yazdıklarım dediğim şeylermi mantıklı?

Düzenleyen : burkks

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    beyazdada farkeder tabiki farketmez olurmu rengini açar arabanın...

yılda 2 kez kafi gelir.

14. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    valla ben çbs belco teflonlu cila kullanıyorum çoşkun beyde bilir onu 1 kg 20 ytl 5 kere çekiyor.yani yılda(2 kere)10 ytl+pamuk masrafı oluyor+çizik olursa pasta.2 saatimi alıyor ve zevkle yapıyorum.

onların yaptığıda 5 ytl lik cila derin çizik varsa 2 ytl lik pasta 1 tane makina süngeri ve 2 kw elektrik masrafı.yani toplamda en fazla 20 ytl maliyetli bir işi sizlere 150-200 ytl ye yapıyorlar.pahalı olduğu içinde psikolojik olarak güzel oluyor.halbuki bizim yılda 2 kere yaptığımız iş onların yaptığı işten daha güzel oluyor.biz cila çekerken pamukla(elle)çektiğimiz için,kapı içleri,motor kenarları,camlar,farlar,stoplar,jantlar ve plaka kenarları marşpiyeller gibi en ince ayrıntılara kadar yapıyoruz.fakat onlar makinenin girdiği yerleri yapıyorlar,ince ayrıntılara uğraşmıyorlar daha çok ön tarafa ve arka tarafa özen gösterip göz boyuyorlar.benim düşüncem budur...iyi geceler..

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    geçen gün bacanağın arabasına pasta-cila attık.arabaya 12 senedir cila değmemiş koyu renk olduğu için güneş solukları hatta yanıkları vardı,boyacıya götürsen kesin boyaya ihtiyacı olduğunu söylerdi.gittik sanayiye 1 kutu pasta 1 kutu cila aldık 2 pakette pamuk aldık.toplam 40 ytl paraverdik.yarım kutu pasta ve yarım kutu cila işimizi gördü.3,5 saat uğraştık ve araba gerçekten ilk günki gibi pırıl pırıl oldu.keşke önceki ve sonraki fotolarını çekseydim hiç aklıma gelmedi.bu işlemi boya korumacıda yaptırsaydık 250 ytl yi alırdı ve dediğim gibi ayrıntıları yapmazdı.

16. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    düşüncene saygım var abi yalnız ben arkadaşımzın 35ytl lik cilayı yılda 4 kez almakmı karlı yoksa o kadar işi yaptrmakmı karlı onu anlatmak istedim.
    Bu arada boya koruma yapılırken bitene kadar adamın başındaydım serwistekiler benm kankim sayılırda braz bana torpil geçiolar ve benm işlerimi özenerek yapiolarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Diğerlerini bilmem nsl yapiolar günahlarını almak istemem

17. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Cila işleminini kendi imkanlarınızla yapabiliyorsanız dışarıya göre çok daha ucuz olur. Hem daha özenli yaparsınız hemde işi bitirdikten sonra karşısına geçip bakınca kendinizle gurur duyarsınız.

18. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    nasıl yapıyorsunuz cilayı ve pasta yı nereden temin ediyorsunuz ayrıntılı bir şekilde anlatında bizlerde yapalım bunların markalarını falan demi neyse paylaşım için teşekürler.

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    o arkadaşın 35 ytl ye aldığı cilada kesin 2 kere cila atıyordur arabaya..yani yılda 4 kere 35 ytl ye cila almaz orda bi yanlış anlaşılma var bence...

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    yeni araçta pastaya gerek yok sadece cila atmanız yeterli.
    cilanın markasını(çbs belco teflon)ve uygulanışını sitede defalarca anlattıktık söyledik.

Bu Sayfayı Paylaş