Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

BorPower Nano Yağlayıcının Etkisi

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda nuhogluahmet tarafından 3 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aracım bakıma girsin yağ ve yağ filtresi değişsin kesinlikle bende koyacağım.. Şu ana kadar hiç kötü yorumunu duymadım herkes çok met ediyor.. Motor sesi azalıyor.. Titreşim azalıyor.. Çekiş Artıyor.. Yakıt düşüyor.. vb diye denemekte fayda 1000 kişiden 950 'si iyi diyorsa denemeye değer diye düşünüyorum.. Ve bende bide şanzıman katkısını deniyeceğim.. Sert vites geçişlerini çok güzel bir şekilde yumuşatıyormuş bi tanıdğım önerdi..

2. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Satınalmak isterseniz size linklerinide veriyim...

Yağ katkısı
    Şanzıman Katkısı

bizim vites geçişleride oldukça sert era 'ların yada benimki öyle.. Bundan sonra birazdaha iyileşiceğini düşünüyorum...

Düzenleyen : Oguzz

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Açıkcası ben hiç bir faydasını göremedim.

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    hocam era dizelin motor sesi diğer dizeller içinde en sessiz olanıdır.aracın içideyken motor sesini duyamazsınız bile.yani bor'un sağladığı bi avantaj değil.bende bor attım geçen yağ değişiminde hiç bir faydası olmadı.bor'dan önce bor'dan sonra aracın seside performansıda değişmedi.

5. Gezgin_06

Gezgin_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Baştan beri temkinli yaklaştığım NNT Nanoteknoloji Bor Power S-250' yi dün aldım ve talimatına uygun olarak kullandım. Gerçekten çok şaşırtıcı etkilerle karşılaştım. Öncelikle dizel aracımın motor gürültüsü belirgin şekilde azaldı, performansı arttı. Satıcının verdiği bilgiye göre; bu karışım motor yağına bir katkı sağlamıyor, kendi başına bir etknliği var. Özellikle 100.000 km ve üstü motorlara tavsiye ediyor, düşük km. motorlardaki etkisinin de olumlu olduğu ancak bunun gözle veya kulakla hissedilemeyeceğini belirtiyor. Kısacası ben kullandım, tavsiye ederim.

6. Misafir

Misafir Guest

Benim demek istediğim'de bu işte, bu bir katkı maddesi değildir, daha doğrusu önceliği katkı maddesi olmamasıdır, görevi pistonla silindirler arasında kaydırıcılığı sağlamak, nasıl'ki sürüklüyemediğimiz bir şeyin altına bilya koyup sürüklüyoruz, aynışeyi pistonla silindir arasına yerleşen nano bilyalar yapıyor.

7. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    coşkun bey bu ürün yağa kattıgımızda örnek 5000 km lik yağ koyduğumuzda
    bu ürünü kattıgımızda 10000 km sonramı yag degişimine gidiyor bu konu hakkında bir bilgi alabilirmiyim...

8. Misafir

Misafir Guest

Yağın ömrünün uzamasında pek bir etkisi yok üstad...

9. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
  10. Misafir

Misafir Guest

11. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    tamam yardımlarınız için teşekkurler

12. nuhogluahmet

nuhogluahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yapma be abicim niye satmak için sallasın. Merak eden arkadaşların ürunun satıldığı yerdeki açıklamaları okuması için adam link koymuş.

Burada ürünün reklamını yapmıyoruz. Sadece biz araç kullanıcılarının faydasına olabilecek deneyimlerimizi paylaşıyorz.

Ayrıca ben konuyu açarken şnu söylemeyi unuttum. Bu ürün ilk çıktığı zaman sadece birkaç firma tarafından satılıyordu ancak şimdi sanayideki herhangi bir parçacıda ya da herhangi bir motorcunun yağ standında satılabiliyor. Mesela ben HEPSİBURADA da görmüştüm ama aynı fiyata sürekli gittiğim motorcudan, Safranbolu Sanayi Sitesindeki Sezgin Oto Mekanik adlı özel servisten satın aldım. Mesaj yazan arkadaşlara da bizimle deneyimlerini paylaştığı için teşekkür etmek istiyorum.

Düzenleyen : nuhogluahmet

13. Misafir

Misafir Guest

Sevgili kardeşim, bu ürünü ilk kullananlardan biriyim, ayrıca ürün linkinide ben koydum, bu ürünün amacı ve özelliği sürtünmeyi azaltmak yani "kaydırıcılık"tır,bor'un nano teknolojiyle işlenip sıvı içinde mini bilyalar haline getirilerek pistonla silindirler arasında taşıma görevini üstlenmesidir, amaç budur geri kalanı işin hikaye kısmıdır.....lütfen yani....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Oldukça azalan sürtünmeyi daha da aşağılara çekmek mümkündür. Düşünün ki bir dolap itmek istiyorsunuz. Altına yağ sürseniz bile bu dolabı itebilmek için bayağı bir güç harcamanız gerekmektedir. Burada tekerlekli bir araç isinizi çok daha kolay görmenizi sağlar. Bu düşünceyi, NNT yine nano parçacıkları ile gerçekleştirdi. Yüzey kaplamasından arta kalan nano parçacıklar, bilye yatağında bulunan bilyeler gibi, sürtünen parçalar arasında yuvarlanırlar. Nanobor kullanılması da bu etkiyi güçlendirerek, ideal bir tribosistemi ortaya çıkarır. Bundan dolayı hareketli parçalar arasında minimum sürtünme.
    http://www.nnt.com.tr/Urunler.html

14. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    coşkun abi borpower ile motor silki karşılaştırırsanız fark nedir

15. Misafir

Misafir Guest

Bildiğim kadarıyla ikiside aynı esasa dayanan ürünler....yani sürtünmenin azalması konusu, neticede Motor Silk'de bor kullanıyor..
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

16. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    motorsilk koymuştum fark görmedim bor power koysam fark olurmu

17. Misafir

Misafir Guest

Valla genelde hep olumlu yorumlar aldım bor için, denemekte fayda var derim...

18. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    valla kafam karıştı . Kimi koy diyo kimi ben faydasını göremedim diyor. Ne yapsak acaba???

19. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Peki herkez bu kadar yorum yapmış kullanan arkadaşlarda kullanmayanlarda motora bunu alıştırdık mesela 2 serviste koyduk 3. serviste koydurmadık sonra motora zararı olmazmı bunun

20. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bor power'ın yakıt tüketimini azalttığı, beygir gücünü arttırdığı bence sadece bir şehir efsanesi..ben bor power koydurttum aracıma..ne yakıt tüketimi azaldı, ne de beygir gücü arttı, ne de çekişte bir değişme oldu..

tek faydası, motor yağının ömrünü arrtırması ve çok az da olsa motor sesini azaltması olabilir....

bazı şeyler çok fazla abartılıyor...yeni yağların üzerinde de yağ katkısı kullanmayın yazar diye duymuştum...bor power, km'si düşük araçlarda hiç denenmemelidir..hiç bir fayda göremezsiniz..100.000 km'i devirmiş araçlarda belki bir nebze fayda görülebilir

Düzenleyen : hyundai_engine

Bu Sayfayı Paylaş