19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bormax yağ katkısı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda olcaybastug tarafından 4 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

ozaman f1 de wrc de niye kullanmıyorlar ? madem okadar geliştirme yetersiz hatta akıl edilememiş yararı varsa asıl bu durumlarda olması gerekli .

ayrıca servislerin bazıları destek verirken bazıları vermiyor buda garip bir durum

hiçbir katkıya direk olarak bi araç markasının onay verdiğini gormedim.

hyundai onerse koyardım aracıma ama gittiğim bi bayi abi bunu satıyorz iyi vs demesi gibi şeyler pek aklıma yatmıyor.

+ olarakta buzamana kadar hiçbir aracımızda bu tarz bi katkı kullanmadık 200-300bin km lerde rektifiye diye birşey aklımızada gelmedi .nede performansımızda bir düşüş oldu

2. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Hani bizde bir söz vardır. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Yıllardır piyasada birçok farklı ürün satıldı ve halen satılmakta. Düşünün bir kere eskiden ne doğru dürüst araçlardan anlayan kullanıcılar vardı ne de burası gibi son kullanıcıların birbirine sorup fikir alabileceği forum siteleri vardı. Kaldı ki internet bile yaygın değildi. İşte o yıllarda piyasaya bir motor yağı katkısı furyası çıktı. Ardından motorlar zarar görmeye başladı. Bu durumdan son kullanıcılar kadar araç üreticileri ve distribütörleri de çok zararlar gördü. Neticede onlar çareyi bu gibi katkıların kullanılmasını yasaklamakta buldular.
    <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" />
    Mevcutta piyasada satılan motor katkılarının büyük bir çoğunluğu, 50 numaralı baz yağa veya sentetik yağa ilave edilip yüzdürülen sıvılaşmış teflon katkılardır. PTFE, DUPONT şirketinin markalaştırdığı teflondur.
    Bu tarz ürünlerden bazıları PTFE’den farklı birtakım katkılar içerirken, genel olarak hemen hemen hepsi ürünlerinde PTFE’yi ön plana çıkarmakta ve buna güvenmektedirler. Ancak PTFE dışındaki hiçbir katkının ismini vermemekteler.
    Halk arasında yoğun bir kabul görmesine karşılık, PTFE maddesi, yağlama uzmanlarından da yoğun eleştiriler almaktadır. En yakın örneği ise teflon malzemesinin mucidi, patent sahibi ve marka haklarına sahip olan Dupont şirketinin açtığı davalardır. Yaklaşık 10 yıl kadar önce Dupont’un Floropolimer bölümü ürün geliştirme uzmanı T.F. BAZZANO adındaki yetkili “Teflon; içten yanmalı motorlarda kullanılan yağlara katkı olarak kullanılamaz ve hiçbir faydası yoktur” diye bir açıklama yapmıştır. Bununla beraber Dupont’ şirketi de bir açıklama yaparak, herhangi bir motor katkı üreticisinin, ürünlerinin üstünde Dupont’a ait teflon markasını kullanırsa ona dava açacağını ve bu tarz amaçlar için kullanacak olanlara teflon satmama kararı aldığını deklare etti.
    <P style="LINE-HEIGHT: normal; MARGIN: 0cm 0cm 10pt; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: au

3. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yağın yanında katkı maddesi kaullanılmasını tavsiye etmiyorum. Bor içerikli katkıların dışındaki diğer katkıların yağ pompasındaki kılcal kanalları tıkadığını biliyorum. Hatta eski arabamda bizzat yaşamıştım. Borpower da kullandım ama pozitif hiçbir katkısını gördüğümü söyleyemem. Bence en mantıklısı kaliteli bir yağ ve filtre, başka da hiçbir şeye gerek yok. Castrol Magnatec gayet iyi bir tercih mesela.

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar,

Kullananlar yorum yapsın,
    Kullanmayanlar kulaktan dolma şeyler ler yorum yapmasın.

Af buyurun ama, yanlış anlaşılmasını istemem.

MAkine mühendisi Bir fabriadaki çalışan bir makinede çalışma prensibi ve performans arttırımı için " okulda gördüğüm kadarı ile bu böyle böyle olmalı ki, bu değerlere ulaşsın " derse Bu TEORİ dir.

Ama o makinede çalışan işçi ve makineyi onaran yüzü gözü yağ pas içindeki teknik adam " O dediğinizle ancak rüyanızda görürsünüz.Bu makine bu şartlarda bu değerlerin üstüne çıkamaz"
    derse Bu PRATİK TİR.

Bu zatın bir taraflarına birşeyler dokunmuş ki net olarak cevap veriyor .
    OLMALI/OLABİLİR farklıdır. --- OLUR. farklıdır.

*** İstisnaların dışındaki bir hayal durumudur. Cidden Mühendis arkadaşlarımı tenzi ederim.

Yaptım, yaşadım,denedim, gördüm, doğru uygulanmışsa, inanırım.

Olmalı, tavsiye ediyorlar,olabilir,olması gerekiyor,
    sorunu cevabı değildir. İnanmam.

Düzenleyen : Ogun

5. djmaycan

djmaycan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sevgili moderatörüm iyi ve doğru yazmışsın bunun ne olduğunu kimse daha doğru düzgün bilmiyor zaten fiyatının yağ ile aynı olduğu belli servisim desteklemiyorsa bu malzemeyi kimseye tavsiye etmem hani eskiler bilir bir zakkum furyası modaydı zakkum kansere iyi geliyor denildide millet kaynatıp içti onlarca kişi zehirlenerek öldü kimsede sorumluluğu üstlenmedi bu katkı maddesi zaten yağ fiyatına motorumda sorun yoksa neden katayımki ona vereceğim parayı bir sonraki yağ değişiminde kullanırım benim şahsi kanaatim bu yöndedir ben kimmiyim 25 sene ordunun yani TSK nın bakım kademelerinde çalışmış biriyim yani bu ürünü kimseye tavsiye etmem veya tavsiye ederim demiyorum sadece yetkili servisim öneriyorsa ona uyarım diyorum birde şu var bu ürünü kullanınca arabanın garantisinde bir sorun çıkarmı onuda araştırmak lazım

6. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar konuyu ben açmıştım. Bormax kullandıgımda aracım 74000km idi. Şuan 79500 km. Ben aracım acısından hiç bir faydasını görmedım zararınıda gormedım. Ama gel gelelim benı cok huzursuz ettı hep diken üstünde marşa bastım. Aslında hiç huyum degıldır arabama servısın onerılerı dısında bişey kullanmam ama galeyana geldım kullandık bikere. Neyse yakında arabamı 80000 km bakımına sokucam ve ben bu katkının tamamıyle motorun içinden temızlenmesını ıstıyorum. Bunun için ne yapabılırım? Bakıma uçar servise gidicem. Bikeresinde bana motorun içini temizleyelimmi diye sormuslardı bende olur demıstım sanırım yag degısımınden once bı katkıyla motoru 10 dakıka fılan calıstırıp oyle yag degısımı yapıyorlarmıs. Sizce bu ıse yararmı?yanı bu bormaxı tamamıyle motordan temızlermı?

7. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Olcay Bey,
    bu tür temizlik için bildiğim bir ürün var, amerikan malıGUNK adında bir ürün. Bumarkanın "MF2 Motor Flus" ürününü kullanabilirsiniz. Bu ürününTürkiye distribütörü istanbul anadolu yakasında bir firma. http://www.sesoto.com.tr/urunler.htmlbu web adresinden ürün hakkında bilgi alabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam Uçar servis bu firma ile çalışıyordu.

8. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sadece motordan temizlemek yeterli olur mu? Yağ pompasında kalıntı bırakmamıştır umarım. Benim (bor harici) bir katkıdan canım yanmıştı, yağ pompasındaki kanalları büyük ölçüde tıkamış. Söktürüp temizletmiştim ancak temizlemek kılcal kanallara etki etmiyormuş (açmıyormuş) olmadı, çare olarak değiştirmiştim pompayı mecburen. İnşallah sorun yaşamazsın. Dediğin gibi yetkili servisin tavsiyelerine uymakta yarar var.

Bu Sayfayı Paylaş