Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bor Power hk. detaylı bilgi..

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda AcarBey tarafından 3 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Yusuf Bey,
    Kullanıcılarımızdan gelen olumlu ve de olumsuz tüm bilgiler dikkate alınmış olup, bu beklentiler doğrultusunda, NANOFUEL ürünümüzün FOR ONE adında ki tek depoluk kullanıma göre konsantre edilmiş ve fiyat olarak da mevcut ürünümüzün yarı fiyatına olan ürünümüz piyasaya sunulmuştur. FORONE modelinde performans ön plandadır, elbette ki bunun yanında temizleme ve yağlama görevi de yapmaktadır. Piyasaya ilk çıkan NANOFUEL ürünümüz ise öncelikle temizleme ve yağlama özellikleri ön planda olduğundan, iki depoda bir kullanımıyla da özel ürün olarak satılmaya devam edecektir. İlk piyasaya sürülen NANOFUEL 300ml, NANOFUEL FORONE ise 200ml dir. Fiyat fakları buradan gelmektedir.

Saygılarımla.

2. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. H.SAHİN,
    Ürünlerimiz kimyasal bir ürün olmadığından ve nano boyutlarında fiziksel bir ürün olması sebebiyle fazlasının hiçbir zararı yoktur.Ürünümüz motor içerisine yapışıp sert tabakalar oluşturup dolgu yapmadığından, yağın boşaltılması ile üründe eksilmeler meydana gelir. Bu nedenle tüm etkilerinin tam ve eksiksiz görülebilmesi için her yağ boşaltıldığında konulması gerekir. Ancak yağın ömrünü iki katına çıkardığı için, bir yağ değişimi atlanarak yeni yağ değişimi yapılır. Örneğin 5.000 km ömrü olan bir motor yağı, Borpower ilave edildiğinde 10.000 km de değiştirilir (değişim süresi kullanılan yağın ömrüne göre belirlenir). Buna rağmen normal yağ değişim sürelerinde de yağ değişimi yapılarak ürün konulmasında hiçbir sakınca yoktur. Hatta 5 litreye kadar yağ alan bir motora MS-600 ürünümüzün de kullanılmasında da hiçbir bir sakınca yoktur. Belirtilen Km ler parçalar arasına yerleşip görev yapan Bor Elmas Kristallerinin aşınmalara karşı gösterdiği korum etki süreleridir. Ürün fiziksel olması nedeniyle her yağ boşaltıldığında eksilmeler olduğundan, tüm etkilerinin tam ve eksiksiz görülebilmesi için, yeni konulan yağ ile birlikte mutlaka konulması tavsiye edilir.

Saygılarımla.

3. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. theyateira,

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, ürünümüz içerisinde başta motora zararlı Teflon olmak üzere, hiç bir kimyasal katkı maddesi bulunmaz. BorPower ürünleri aşınan yerleri doldurarak tabakalar oluşturan bir dolgu malzemesi değildir. Zaten bu özelliğinden dolayı da motorlara asla zarar vermediği gibi sıfır motorlar ile rektefiyeden yeni çıkmış yenilenmiş motorlarda dahi güvenle kullanılabilir. Kutunun içerisinde yazan kullanım talimatlarındaki açıklamalarda da görüleceği üzere aşınmış motorlarda yani rektefiye gerektiren motorlarda kullanılması tavsiye edilmez... Çünki ürünümüzün aşınan yerleri doldurma gibi bir onarıcı özelliği yoktur.

Sorunuzun cevabına gelince, kilometresi düşük motorlarda aşınmaların az olması ve toleransların fabrika verilerine yakın olması nedeniyle bu motorlarda hacimsel verim kayıpları daha azdır. BorPower bu motorlarda sürtünme kayıplarını azaltarak doğrudan etkiyi gösterirken, aşınmaları fazla olan motorlarda dolgu yapmadığından zaten mevcut olan hacimsel verim kayıplarını çok fazla arttıramaz. Ancak mekanik sistemin rahat çalışması ve sürtünmelerin azaltılamsı ile birlikte elbetteki aynı özellikteki bir başka motora göre veriminde ve performansında artışlar olmaktadır.

Ancak şunu da söylemeden geçemiyeceğim, beygir gücü zaten yüksek olan ve motor ses izolasyonu çok iyi olan araçlarda değişimi hissetmek bazan mümkün olmayabilir. Ama bu, etki göstermediği anlamına gelmez.

Saygılarımla.

4. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Günaydın acarbey bor power şanzıman katkısı ve fiyatları hakkında biraz internette araştırma yaptım enteresan bir şeyle karşılaştım. Tabi ürününüzle hiçbir alakası yok ama ürünlerin satıldığı iki ayrı online mağazada şanzıman dişlisi hakkında yapılan iki ayrı kişiye ait aynı yorum dikkatimi çekti sizinle paylaşmak istedim. (en üstteki yorumlara dikkat https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif)
    1. mağaza http://www.hepsiburada.com/nnt-bor-power-nano-teknolojik-gbx-sanzimandisli-yag-katkisi-092093-/ProductDetails.aspx?productId=otm092093&categoryId=26005#tablnk

2. mağaza http://www.magaza.net/urun/nnt-bor-power--nano-teknolojik-gbx-sanziman,disli-yag-katkisi-092093.aspx?ttype=Reviews#pt

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Puan kazanmak için başka alışveriş sitelerinden yorum kopyalıyorlar, daha önce çok karşılaştım bu manzara ile. HB'deki yorumların yarısı sağdan soldan copy+paste :)

6. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. Vosvoscuk,

Yorumları okudum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifbana göre hepsiburada.com da yazanlar orjinali, diğer mağazadakiler kopya. Tabi onlar da ne yapsın müşteri çekmenin yolunu arıyorlar. Allah'tan yalan yanlış birşey yazmamışlar. Umarım yazıyı yazan asıl sahibi telif hakkı istemez https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : AcarBey

7. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    mağazanetteki ikinci ve son yorumda hepsiburada ki başka bir yorumla benzerlik arzediyor birazcık kırpmışlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifTaklitte bazı ürünlerde çini bile geride bırakıp birinci olduğumuza göre normal karşılamak gerekiyor.Serdar beyin dediği gibiKopyala-Yapıştır.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Düzenleyen : vosvoscuk

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Osman Bey,

Telefonda konuştuğumuz üzere 2002 1.5 GLS için Borpower GBX ile

Castrol EPX 75W-90 kullanmak istedim ancak ,
    API GL-4, GL-5 / MT-1

2 LİTRE + 250 ML GBX
    Castrol EP 80W

API GL-4 / MB-Approval 235.1 / MAN 341 Typ Z-1 / ZF TE-ML 02A,17A
    Kullanmak zorunda kaldım.

Hafta sonu araç ile km yapyamaya başlıyorum
    Sonucu müspet yada menfi burada paylaşacağım.

Kurtarırsam 2*8 + 45 - 250ML + 20 işçilikle bir süre daha gider :)
    Olmazsa dişlilerin aşınmasını azaltmış oluruz. :)

<div style="text-align: justify;">

Düzenleyen : Ogun

9. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. Ogun Bey,

İnanın beni çok şaşırttınız... Telefon ile arayanın siz olduğunuzu bilmiyordum. Görüşmeden kısa bir süre sonra forumdan bir mesaj alınca forumu açtım ve bu mesajınızı gördüm.

Sorununuz umarım çözülür. Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.

10. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    paylasım ıcın tesekkurler
    gelecegın petroludur.

11. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Sn Acarbey Bor Power'i Castrol Magnatec İle Kullansam10 Binlik Yağ Değişimi 15 Bin Olabilir Mi ?

Ayrıca Sn Ogün Beyin Ürün aldıgı yerden bende aldım ilk yağ değişiminde kullanıcam
    Düzenleyen : Dimitri

12. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yağ değişiminde,üründe eksilme olmaması mümkün değil ama www.nnt.com.tr adresinde verilen bilgiyi aynen kopyalıyorum:

"BORPOWER ® Motorun birkaç saatlik çalışması sonucu tümüyle etkisini
    gösterir ve her kullanımda 60.000 Km kadar etkisini korur. Bu durum
    düşük randımanda kullanılmış bir aracın Motor yağı değişiminden sonrası
    için bile geçerlidir."

13. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

14. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Teorik olarak kastedilmisyani farz edelim yag da 60.000km dayaniyor. Bu durumda 60.000km.de bir yagla beraber bor katkisi degistiriliyor. Ancak burada bence bir kurnazlik var, hangi oranda oldugunu bilemedigimiz bu eksilme neticesinde her yag degisiminde bu katkiyi yenilememiz gerekiyorsa neden 60.000km. hedefi konulmus? Bu pratikte hic mumkun olmayacak bir durum. Ayrica 60.000km. neye gore ve nasil belirlenmis, bunu da merak ediyorum. Ilave olarak; ben bor katkisina guvenip deyag degisimini kesinlikle oteleyemem, benim icin esas olan yagdir. Kimse kizmasin lutfen,o zaman bana gore bu; motora olan yararini asla gercek olarak anlayamayacagim, biraz da sehir efsanesi kokan, psikolojik rahatlamalar icerenfuzuli bir masraftir.
    Düzenleyen : zuniga

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Lütfen ürünlerin özelliklerini iyi okuyunuz...

S 250 GOLD SERİ 120000 km lik 5 lt lik yağ kapasitesine kadar.
    S 600 GOLD SERİ 120000 km lik 18 lt lik yağ kapasitesine kadar.

MS 250 SILVER SERİ Max:60000 km destekliyormuş.
    5 Kg yağ kapasiteliler için.

MS 600 SILVER SERİ Max:60000 km destekliyormuş.
    18 kg lık yağ kapasiteliler için

MS 250 60000 e kadar koruyor ama 2 yada 3 yağ değişimde bir bir daha MS 250 atmakta fayda var

Ms 600 de 60000 km ancak daha yoğun karışım mış.

O zaman 1 defa MS 600 kullanıp 10000 km * 3 değişim sonra tekrar
    Ms 600 kullanmak makul gibi.

Benim ilk değişimim ve bor katkım 2000 km sonra başlayacak.

Düzenleyen : Ogun

16. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. Dimitri,

BORPOWER'ı yeni yağ ve filitre değişiminden sonrakullanma talimatlarına görekullandığınızda yağınızın ömrünü %100 artırmaktadır. 10.000 km ömrü olan yağı 20.000 km rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Saygılarımla

17. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. Zuniga,

Bu güne kadar piyasada satılmış ve halen satılmakta olan, kimyasal katkı maddelerinden dolayı yaşanmış motor sorunları nedeniyle, haklı olarak, bu konuda oldukça temkinli olduğunuzu anlıyorum. Zaten araç üreticileri de bu kimyasal katkıların araç motorlarına verdiği zararlar yüzünden kullanılmalarını yasaklamıştır. Ancak BorPower bir kimyasal motor yağı katkısı değil, fiziksel görev yapan bir nano yağlayıdır. Forumdabu konunun başında, ürün hakkında daha detaylı bilgiler verdiğim için aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum.
    Elbetteki herkesin görüşüne ve düşüncesine saygı duyuyoruz. Ama ön yargıları bir kenara bırakıp detaylı bir araştırma yaparak konuya biraz daha bilimsel yaklaşılası gerektiğini belirtmek isterim.

Saygılarımla.

18. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. Ogun Bey,

Ürünler içerik olarak aynı olmakla beraber, yağ kapasiteleri göz önüne alınarak konsantrasyonları ayarlanmıştır.

Örneğin 5 litreye kadar yağ alan bir motora MS-250 konulduğunda, ürünün yaklaşık %60'ı hareketli parçalarınyüzeylerine yerleşirken, geri kalan %40'ıyağ ile birlikte homojen bir şekilde dolaşıp hem ısı transferine yardımcı olur hemde iki parça arasında avare bilyeciklergibi yuvarlanarak destek olurlar. Diyelim ki,MS-250 yerine MS-600 kullanılmış olsaydı. bu ürünün konsantrasyonuna göre yaklaşık %40'ı hareketli parçaların yüzeylerine yerleşirken geri kalan %60'ı yağ ile birlikte homojen bir şekilde dolaşarak görev yaparlar. Neticede bu kullanımda yağ ile dolaşan bor elmas kristal yüzdesi daha fazla olmakla beraber, yağboşaltıldığında eksilmede o oranda fazla olacak demektir. Bu nedenle hangisini kullanırsanız kullanın yağ boşaltıldığında yeni ürünü mutlaka koymanız gereklidir.

BorPower'ın diğer kimyasal katkı maddeleri ilearasındaki farkın anlaşılması için bir örnek verelim; ömrü 150.000 km devam eden bir kimyasal ürünü ele alalım.Bu şu demektir, kimyasal ürün motor yüzeylerine yapışır dolgu yapar ve sert tabakalar oluşturur ve siz yağı boşaltsanız bile o kimyasal ürün motorun içerisinde yapışıp kaldığından üründe bir eksilme olmaz. Acaba bu bir avantaj mıdır?taktiri size bırakıyorum.

Saygılarımla.
    Düzenleyen : AcarBey

19. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Osman Acar Bey sizi takdir ediyorum. Surekli ayniseyleri ve fakat farkli sekilde ama duzgun bir uslupla soylemek kolay olmasa gerek. Fakat maalesef pazarlama stratejisi acisindan yanlis yaptiginiz birhususvar. Urun hakkinda ikna olamamis insanlari onyargili olmakla yaftalamak vahim bir hatadir.

Tam da buyurdugunuz gibi bilimle ugrasiyorum. Kullanici goruslerine hic itibar etmem, cogu psikolojik kaynakli. Yeni yagi degistirilmis bir aracin rahatlamasi cok normal. Kullanici bunun yararini belirleyemez, bu cok karmasik bir proses. Bilimsel kriterler bellidir; karsilastirmali calismalar yaparak bunlari SCI tarafindan indekslenen hakemli bilim dergilerinde yayinlamak lazim, ticari kuruluslar tarafindan verilen raporlari kastetmiyorum. Sozgelimi ayni tip iki aracalin, ikisiyle de mesela 100.000km yol yapin, birinde katkinizi kullanin, digerindekullanmayin. Ardindan motorun butun aksamlarini sokerek hasar durumlarini gerekirse mikroskop altinda cok detayli analiz edin. Ayrica bu katkinin yagla ve motor aksamiyla olan iliskisini merak ediyorum. SEM'le (Scanning Electron Microscopy) bu incelendi mi? Belli bir km. sonra yag filtresinin durumu nedir? Nano boyutta imal edildigi iddia edilen bu parcaciklarin isiyla iliskisi ve bozulma sureleri nedir?Biliyorum yine guven verici bir uslupla bunlari yanitlamayacak ve bizi urunu almaya tesvik edeceksiniz.

Ancak ben urunu kullanmayi asla dusunmuyorum. Bu urune guvenip yag degisimini otelemeyi de asla onermem. Her 5.000km.de bir bu urunu kullansam 200.000km. sonra bugunku bedeliyle 2.000TL odemis olurum, bu paraylasayet motorum hasar gorurse rahatlikla yaptiririm.Yaga ne oluyor ki gorevini yapmamakla suclaniyor? Motor motordur, tabiidir ki calisacak ve asinacak, yipranacak cunku isi bu. Bu malum katki bu asinmayi ne oranda azaltiyor? Biliyorsunuz muhendislikte cok kucuk katkilar/faydalar ihmal edilir, f/p orani gibi. Fark edilemeyecek kadar kucuk bir yarar icin niye parami sokaga atayim?

Halkimiz bir seye baslar ama devamini genellikle getiremez, devamlilik yoktur. Bu itibarla birkac kullanim sonrasi bu necip millet yararini goremedigi icin bikarak kullanmayi birakacak ve bu fantezi urun silinip gidecektir. Ben bunu kapitalist sistemin para harcatmak icin yarattigi fuzuli ihtiyaclardan biri olarak goruyorum. Kimse lutfen alinmasin, gucenmesin veurun fanatikligi yapmasin. Kisisel goruslerimi yazdim ve buna hakkim oldugunu dusunuyorum.

20. AcarBey

AcarBey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sn. zuniga,<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" />
    Medeni ve seviyeli bir tartışma ortamı oluşturarak, bazı forum üyelerinin de merak ettiği ama beklide yeterli teknik bilgiye sahip olmadığından soramadıkları konuları teknik tarzda sorduğunuz için teşekkür ederim.
    Özellikle vurgulamak isterim ki, ben bir pazarlama elemanı değilim. Motor konusunda eğitimini almış, uzun yıllar otomotiv sektöründe eğitimcilik yapmış ve ünlü yağ firmalarının eğitimlerine katılarak sertifikalarını almış bir teknik yöneticiyim. Yani yaptığım işin pazarlamasıyla değil tekniğiyle ilgileniyorum.
    Sürtünme, Tıkanma ve Korozyon Otomotiv Sanayinin ve Endüstriyel iş makinelerinin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Bu Faktörler Motor ve Makinelerin verimini ve Ömrünü büyük ölçüde etkileyerek Enerji kaybını ve yakıt tüketimini artırmaktadır.
    Bu olumsuz etkileri en aza indirmek için yağlara ilave olarak katkı maddeleri kullanıl maktadır.
    Ayrıca aşınmış motor ve makinelerde de bir nevi pansuman tedavi olarak da tercih edilmektedir.
    Piyasada sürtünme, aşınma ve korozyon azaltıcı çeşitli ürünler bulunmaktadır, örneğin sıvı yağlayıcılar, kati yağlayıcılar yada kombinasyonlu hibrit yağlayıcılar.
    Yağlayıcıların en önemli görevlerinden birisi, sürtünen parçaların temasını engellemek amacıyla hareketli parçalar arasında bir katman oluşturup sürtünme ve aşınmayı azaltmaktır. Buna ilaveten;
    • Soğutma,
    • Aşınmaları sıvama,
    <P =Msonormal

Bu Sayfayı Paylaş