Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

bor power hakkında

'Accent Forum - Club' forumunda admire01 tarafından 7 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşım "tuz" ne demek biliyor musun?  sofra tuzundan bahsetmiyor yukarıda "bor bir tuzdur" diyen adam. ortaya karışık bilgi atınca insanların kafası karışıyor. 

2. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bor Power ı Haziran ayındaki bakımımdan sonra kullanmayı düşünüyorum.

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım tamam bor power faydalı birşey olabilir,
    ama bor ülkemizde çıkıyor, ülkemizde işleniyor, kaç lt olduğu bile yazmayan bor power 55tl, 4lt en kaliteli motor yağı 60-70tl yi geçmiyor, bence pahalı diye düşünüyorum, ayrıca 100.000km ömürlüdür diyor,
    ne yani 100.000km boyunca yağ değişmiyecekmi, yağı değiştirince bor powerda çöpe gitmeyecekmi, yağ ömrünü %100 arttırır yazıyor, 15.000kmde yağ değişiyor, diyelim 30.000km yaptı ömrünü, 70.000km ne oldu, yani 15-20tl olsa neyse diyecem, yağ masrafını ikiye katlamaktan başka birşey değil bence, kimse kırılmasın, şahsi düşüncem,

4. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ne olursa olsun ne aracıma elletirim, ne de herhangi bir motor katkısı kullanırım.

Ne yapıyormuş sürtünmeyi azaltıyormuş.Ne olacak 5lt harcayan araca 4lt mi harcatacak.Ya da motoru daha düşük ısıda mı çalıştıracak.Laf olsun.

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Yağ Katkıları Yararlı mı?
    Günümüzde hepsi de birbirinden mükemmel olduğunu iddia eden bir çok yağ katkısı satışa sunulmuştur. Özellikle televizyonda gece yarısı reklam kuşaklarını istila eden bu ürünler gerçekten işe yarıyor mu?Şimdi şunu düşünelim: Shell, Mobil gibi araştırma ve geliştirmeye yılda milyonlarca dolar bütçe ayıran ve hatta dünyanın en iyi kimyagerlerini istihdam eden dev şirketler bu sihirli formülleri bulamıyorlar da yağ katkısı üreten firmalar mı sadece bu sihirli formüllere sahip?Aynı şey otomobil üreticisi firmalar için de geçerli. Eğer bu mucize katkılar gerçekten motor gücünü arttırıyor, ya da en azından yakıt tüketimini azaltıyorsa neden otomobil üreticisi firmalar her otomobil başına bir kutu da bu katkılardan eklemiyorlar?Üçüncü olarak, bu mucize yağ katkılarından hiç biri tanınmış yağ üreticilerinin markasını taşımamaktadır. Sonuç olarak, yağ üreticisi firmalar en iyi karışımı elde edebilmek için zaten her yıl milyonlarca dolar harcamaktadır. Dolayısıyla yaptıkları bu harcamanın sonucunu diğer ufak firmalardan daha iyi aldıklarına emin olabilirsiniz. Ayrıca zaten kaliteli bir yağ, üretim aşamasında 10’a yakın katkı ile zenginleştirilmektedir. Bunların neler olduğunu ve görevlerini makaleyi daha fazla uzatmamak için yazmıyorum. Ancak deterjanlar, pas önleyiciler, aşınma azaltıcılar, antifriz vs. örnek verilebilir. Yani, kullanmakta olduğumuz yağın içerisinde bir bakıma yağ katkıları zaten fazlasıyla vardır. Öyle ise ne olduğunu bilmediğimiz katkılara neden para ödeyelim? Üstelik motora bırakın yararlı olmayı, zarar verme ihtimalleri varken.. Bu zarar iki türlü olabilir: Birincisi zaten yağın içerisinde olan bir maddeyi içeren katkı ekliyor ve bu maddenin oranını aşırı derecede arttırıyorsunuzdur, ikincisi de yağın içinde hiç olmayan bir maddeyi ekliyorsunuzdur, bunun da sonuçları iyi olmayabilir. İsterseniz piyasadaki yağ katkılarının içinde genel olarak en çok bulabileceğiniz iki maddeyi inceleyelim:

Teflon
    Kimi yağ katkıları başlangıçta işe yarıyor gibi görünse de, Teflon gibi partiküller içeren katkılar zamanla yağ filtresini tıkayabilirler. Yağ filtresinin tıkandığını gösteren bir uyarı ışığı da olmadığına göre... PTFE’yi keşfederek Teflon’un patentini elinde bulunduran DuPont şirketi bile “Teflon içten yanmalı motorlarda yağ katkısı olarak kullanılmaya uygun değildir” açıklamasını yapmıştır. Tabi bu açıklamayı yağ firmalarından aldığı yüklü rüşvet karşılığında yapmadıysa... Biz, gerçeği açıkladığını varsayalım.

Çinko
    Diğer bir çeşit yağ katkısı ise çinko içerenlerdir. Çinko genelde tüm motor yağlarında motordaki aşınmaya karşı koruyucu madde olarak bulunmakta ve motorda metal-metale temas eden yüzeylerde koruma görevi görmektedir. Normalde sık karşılaşılmayacak bir durum olan metal-metale sürtünme anında koruyucu görev görmesi için bilinen tüm markaların yağları zaten çinko içermektedir. O halde neden daha fazlasını ekleyelim? Motor yağına eklenen daha fazla çinko daha iyi koruma sağlamayacak, sadece metal-metale temas aşırı derecede fazlaysa korumanın süresini uzatacaktır. Yağınıza daha fazla çinko içerikli yağ katkısı eklemek silindir valflerinde kalıntı oluşturmaktan ve bujilerinizde ateşleme sorununa sebep vermekten başka bir işe yaramayacaktır, inanın.<

Motor Yağı ile Yakıt Sarfiyatı Arasındaki İlişki Nedir??
    [/b]Bir yağın viskozitesi yağın kendi içsel sürtünmesiyle bağlantılıdır. Bir yağın viskozitesi ne kadar yüksekse, yani kalınlığı ne kadar fazlaysa, sürtünme o kadar fazla olacaktır. 20W-50 yağ yerine 0W-30 viskoziteli bir yağ kullandığınızda sürtünme daha az olacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yağ seçiminde asıl etken sizin sürtünmeyi nasıl istediğiniz değil, bulunduğunuz iklim şartları olmalıdır. Gereksiz yere çok ince yağ kullanmayın. Aklınıza benim aklıma gelen şey geldi mi acaba merak ettim? Eğer bir yağ ne kadar ince ise sürtünme o kadar az ise?... ve eğer drag yarışına katılacaksanız? Yağınız kalın ise ayvayı yediniz.
    </

6. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bor Power'ı Amerika engellemeye çalışıyor. Kötü olduğu için mi? Dünyada sadece Türkiye'de üretiliyor Bor Power. Amerikalılar kapattırmak için her yolu deniyorlar. Ben çok araştırdım. Ustaların, kalfaların sözleriyle hareket etmeyin. Bilimsel yöntemler var. Usta ne anlar bor madeninden.

7. Misafir

Misafir Guest

8. Misafir

Misafir Guest

Bunlar hep hikaye bence. Zira zaten standart bir araçda bir motor 200-250 bin km yol yapar. bunuda normal bir kullanıcı zaten 5 ila 10 sende arasında yapar. Zaten bir arabayı 5-10 yıl arasında kullanmışsan bu fazlasıyla yeter.

9. Misafir

Misafir Guest

İşte benim'de yağ konusunda anlatmaya çalıştığım bu.....

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    hep aynı hikaye, bizim ürün talep görünce başkalarıda taklitini çıkardı, onlar yalan bizim ki gerçek hikayesi, bence adam akıllı bir yağ alıp zamnında değiştirdinmi gerisi hikaye, sen aracına bakmadıktan sonra borpower ne yapsın https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    zaten konuyu açan arkadaş bakım yaptırırken koydurmuş katkıyı,
    şimdi kafama şöyle birşey takıldı, bakım yapılıncada araçta pozitif değişiklikler oluyor, nerden bilecez bakımdan mı borpowerdanmı?

11. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Borpower'ı aracına eklemek için ön takım yaptırman veya motora ek bişey yapman gerekmiyor. Sadece yağını değiştireceksin o kadar. Yani bakım denilen yağın değişimini ima ediyor. Bor Power'ın kutusunda da yazıyor zaten.

Sizin bakımdan kastınız nedir ben onu anlayamadım. Balatalar, hava filtresi, rot ayarı,kış ayındaysak antifiriz falan mı?

12. Misafir

Misafir Guest

Benim bu ürünü kullanmamın sebebi sadece "sürtünmeyi en az seviyeye indirme" amaçlıdır, buda motorun ömrünün uzamasına yardımcı olacaktır.

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:

arkadaşım siz konuyu baştan okumuyorsunuz galiba,

motor sesinde azalma, çekiş ve ivmelenmede artış yağ ve hava filtresi değişiminden kaynaklanabilir diyorum, genelde periyodik yetkili servis bakımları araca olumlu yansıyor, araçtaki bütün pozitif gelişmeleri bor powera yüklemeyelim

14. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tamam siz gidin bir ticari taksiyle anlaşın. Sadece yağını değiştirin. Sonra taksiciye deyin ki 15.000 km'de bana gel. Adam gelince sorun ona çekişi nasıl değişti. Yakıtta fark ne oldu. Sessiz mi çalıştı diye sorun bakalım.

Ticari taksiyle deneyin diyorum ki daha çabuk öğrenirsiniz. Bu işin içindeyim onun için hususi araçlar fasa fiso kalıyor.

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    4lt adam akıllı yağ 60-70tl
    kaç lt olduğu belli olmayan katkı 55tl
    yağ 10-15 bin km ne iş yapıyor herkes biliyor, 60tl yi 60 bin kere çıkartıyordur. peki bor katkısı yağ değiştirince gitmiyormu, o zamana kadar ne yapıyor, 55tl yi amorti ediyormu?

taksici ve dolmuşçuları uzman kabul ediyoruz, ustaları kabul etmiyoruz, ilginç bir yaklaşım tabii

16. akgül10

akgül10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bor madeni benim ilçemde çıkıyor. bor madeni sert parlayanbeyaz bir taştır.

17. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Siz Bor Power'ı sadece tek kullanımlık sanmışsınız. Bence iyice bir araştırın. Ondan sonra yorumlarınızı bekliyorum.

18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    amacımız sadece bor power ürününü tartışmak sanıyorum, kim bir ticari taksiyle anlaşacak? burada adam bor powera vereceği 50-60 liradan şikayet ediyor, siz adamın taksiye yağ sponsoru olmasından bahsediyorsunuz!
    bu konuyu "çorba" etmemek için lütfen dikkat edelim, doğruyla yanlışı sık sık karıştırıyorsunuz. 
    bence bor power olumlu etkiye sahip olabilir, yani "fasa fiso" oalrak görmüyorum. ama bu şekilde anlatırsanız insanlar yanlış anlyıor.

19. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bor Power'ı sadece tek kullanımlık sanan birisiyle daha fazla bu sohbet düzgün şekilde gidemezdi. 100.000 km boyunca Bor Power etkili. Aracına hayatında Bor Power atmayan birisi hatta belki kutusunu bile eline almamış birisi burada yorumlarda bulunuyor. Bu Bor Power'ı bizzat ticari aracımızda da denedim. Aynen yazdığı gibi oluyor. Bunun dışında merkezine gittim. Orada da neyin ne olduğunu gördüm.

20. Misafir

Misafir Guest

arkadaşımızın söylemek istediği borpower motor yagına katkı olarak katıldıgı için yagı değiştirdiğimizde otomatık olarak bu katkıda gidicek..siz 100.000km giden bir yağ biliyormusunuz..??

Bu Sayfayı Paylaş