Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bor Power Deneyimi

'Sohbet' forumunda zafer10el tarafından 23 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim düşüncemde aynı doğrultuda yararlı bir şey olsa bunca otomobil fabrikası el kitaplarında öneride bulunurdu şu km.den sonra araçlarınıza bunlardan koyun diyebilirdi. öyle sanıyorumki para tuzağından başka bir şey değil.

hani insanlar hasta olur doktora giderler ilaç yazılır rahatlarlar bazılarıda hocaya gider okuturlar rahatlarlar ya, buda onun gibi birşey bu katkılara 60-70 tl.yi verince bir anlık psikolojikman rahatlama oluyor gibisinden diye düşünüyorum

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bor Power bana göre dünyadaki en iyi motor katkısıdır.

3. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Size gore olabilir, bu sizi baglar, saygi duyulmasi gereken kisisel gorusunuzdur ancak bagimsiz test sonuclarina ve bilimsel verilere gore konusmak mecburiyetindeyiz, aksi halde subjektif degerlendirmis oluruz. Hakemli dergilerde veya itibarli bagimsiz test kuruluslarinda urunlerini ispatlasinlar, biz de ikna olalim. Mesele kisisel olarak para meselesi de degil, 50 lira vererek kimse fakirlesmez ama toplum sozkonusu olunca is degisir. Toplumun belki yararsiz, belki de zararli olabilecek bir urunle kandirilma ihtimaline karsi vicdanlar asla rahat olamaz.

4. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    forumda bilgi veren arkadasları referans göstererek yazıyorum,hyundai'in bazı yetkili servisleri de öneriyor bor power'ı ve serviste satıyor.
    geçen hafta hyundai modellerini tanıtan bir program vardı tv'de,istanbul'daki bir yetkili servisi tanıtıyolardı.servis sorumlusu bor power stantı önünde hem ürünü tanıttı hem de tavsiye etti.
    yani demek istediğim hyundai'in onayı olmadan bir yetkili servisin bu ürünü tavsiye edebileceğini,hadi tavsiye neyse direkt olarak satabileceğini zannetmiyorum.
    velev ki para tuzağı olsun,bireysel olarak 50 TL tuzaklanmış oluruzhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Servisin bu hususlarda cok da etik dusunecegini sanmiyorum, onlar kazanacaklari paraya bakarlar. Bireysel olarak 50TL insana dokunmaz belki ama binlerce insandan haksizca kazanilmis paralarla uyanik birileri sebepsiz yere zenginlesmez mi? Buna nicin musaade edelim?

6. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    söz konusu olan sadece ticari olarak para kazanmak değil.yetkili servisten bahsediyoruz.sıfır km araca da bakım yapıyorlar,250.000 km'deki araca da..global bir marka olan hyundai ı temsil ediyorlar.kafalarına göre sırf para kazanmak için herhangi bir ürünü satamazlar,mutlaka onay almaları gereken merciler vardır.aksi halde hatalı bir üründe tam bir fiyasko olur,marka değeri ve güvenilirlik yerlerde sürünür.

kendi aracıma kullanmadan önce fazlasıyla araştırdım.genel olarak %90'lara varan memnuniyet gördüm diyebilirim.%10'luk kesim de bu işten mekanik anlamda zarar görmüş değil,sadece bir katkısını hissetmedim demiş.

bor power marka sahibi nnt nanoteknoloji firmasını biraz araştırmanızı tavsiye ederim."merdiven altı üretimle" piyasadan para vurgunu yapacak bir firma olup olmadığını bundan sonra konuşalım..

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Kesinlikle aynı fikirdeyim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    İlave olarakta dahaöncede forumda yazmıs olmama ragmen kimsenini sallamadıgı bir bilgiyi tekrar paylaşmak isterim.
    İstanbul Teknik Üniversitesinde yapılan testler de Bor un surtunmeyi azaltıgı, dolayısıy hem daha az yakıt tuketimi hem de moturun daha uzun ömürlü olmasını sagladıgı sonucuna varmıslar ama bu oran o kadar küçük ki bunun bir sürünün anlaması imkansız derecesinde az. Ancak bilgisay testlerinde cıkıyor. Bunu bana anlatan makine muhendisi hocam su benzetmeyide verdi; nasıl ki piyasada dolanan kilo verdirici hapları aldıgınızda bir anda size kilo verdirmiyorsa, bu da aynı dedi. O hapların ne kadar etkisi varsa bu bor katkısınında aynı etkisi var dedi. Kısaca o gun benm anladıgım bu bor katkısının buyuk bir hikaye olduguydu. Tabi burda hem yas olarak hem de tecrube olarak bizden daha buyuk abilerimiz var. Onlar deneyimlerine göre faydası war hatta hissedilebilir diyor ama bilim ise bu farkın kullanıcı tarafından hissedilemeyecek kadar az oldugunu diyor . O yüzden kime inanacagız burada?

Yukarda Zuniga nin dedigi gibi eger bu kadar verimli bir ürünse bu ürünü öncelikle yag üreticileri kendi ürünlerinde piyasadan fark yaratmak için bile kullanırdı. O buyuk firmalar bor katkı maddesini kendi yaglarında surtunmeyi daha az engelleyici yeni ürün olarak kullanmıyorlarsa emin olun vardır bi bildikleri. Yoksa bu piyasada böyle bir ürün farkı olusturmak için adamların yapmayacakları bişi yok! En güzeli Bu patentli bor katkı ürünlerinin uluslar arası dergilerde yayınlatılması sarttır eger bunlar gercekten faydalıysa. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

8. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    söz konusu olan sadece ticari olarak para kazanmak değil.yetkili servisten bahsediyoruz.sıfır km araca da bakım yapıyorlar,250.000 km'deki araca da..global bir marka olan hyundai ı temsil ediyorlar.kafalarına göre sırf para kazanmak için herhangi bir ürünü satamazlar,mutlaka onay almaları gereken merciler vardır.aksi halde hatalı bir üründe tam bir fiyasko olur,marka değeri ve güvenilirlik yerlerde sürünür.

Demek Hyundai'nin bahse konu olan yag katkisi hakkinda servislere gonderdigi bir teknik emir var ki bu kadar rahat konusuyorsunuz.

kendi aracıma kullanmadan önce fazlasıyla araştırdım.genel olarak %90'lara varan memnuniyet gördüm diyebilirim.%10'luk kesim de bu işten mekanik anlamda zarar görmüş değil,sadece bir katkısını hissetmedim demiş.

Onceden de soyledigim gibi kisisel memnuniyet cok goreceli, biz bilimsel verilere itibar etmeliyiz.

bor power marka sahibi nnt nanoteknoloji firmasını biraz araştırmanızı tavsiye ederim."merdiven altı üretimle" piyasadan para vurgunu yapacak bir firma olup olmadığını bundan sonra konuşalım..

Bir sirketin guvenilir olup olmadigini biz anlayamayiz. Bunun icin Maliye, Mali Polis gibi yetkili merciler var. Gecmiste yolsuzluk yapan saadet zincirleri, Konya menseli firmalar da goze cok hos ve guvenilir gorunmuslerdi. Vergi vermek, arastirma yapmak da yetmez, urunun bir yenilik getirmesi ve onceki mesajda bahsedildigi gibi bilimsel olarak etkinligininkanıtlanmasi gerekir. Muhendislik acisindan ihmal edilecek kadar bir katki yahut psikolojik fayda icin bu kadar masrafa ihtiyac yoktur. Zengin bir ulke degiliz, yaziktir bu fakir milletin parasina!

Butun bunlara ragmen ben kesinlikle urune karsi degilim. Isteyen alir, kullanir, saygi duyarim. Ustelik eger urunun etkinligi bilimsel olarak cok orneklemli ve cok parametreli testlerle kanitlanirsa ben de kullanmaktan imtina etmem.

Düzenleyen : zuniga

9. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Demek Hyundai'nin bahse konu olan yag katkisi hakkinda
    servislere gonderdigi bir teknik emir var ki bu kadar rahat
    konusuyorsunuz.

bence sözün bittiği noktadayızhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    20 aralık tarihli tgtr haber kanalında oto hayat programında yetkili servisi bu ürünü sattığını ve tavsiye ettiğini söyledi.program görüntülerini isterseniz kanaldan talep edin.benim rahat konuşmam değil önemli olan,servis bu ürün için tamam diyorsa,budur önemli olan.
    x bir vilayette 2. sanayi sitesindeki dizelci veli usta mantığıyla çalışmaz yetkili servisler.bir ürünü stantına koyuyorsa sorumluluğu almış demektir.ürün başına 10-20 tl kazanacam diye risk almaz,siz olsanız alır mısınız??

Onceden de soyledigim gibi kisisel memnuniyet cok goreceli, biz bilimsel verilere itibar etmeliyiz.
    elbette kişisel memnuniyet görecelidir,çünkü kişiseldirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    ama sizin elinizde bilimsel veriler varsa incelemekten ben de memnun olurum.nnt'nin internet sitesinde inceledim bu bilimsel verileri ve belgeleri,memnun oldum.

Bir sirketin guvenilir olup olmadigini biz anlayamayiz. Bunun icin Maliye, Mali Polis gibi yetkili merciler var.
    bu,olayın bürokratik ve polisiye tarafı.ters bir durum varsa yetkili kurumlar mekanizmaları çalıştırır,hukuk devleti olmak da bunun için güzel zaten.

10. Misafir

Misafir Guest

11. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    "Konussam faydasi yok, sussam gonul razi degil." Fuzuli

12. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bi daha ki yağ değişimimde kesinlikle kattırcam. Ne test sonucuna bakıyorum artık nede yorumlara kendi yorumumu kendim yapacam. Nasıl olsa arabaya zarar verdiğine dair bir yorum yok.

13. Misafir

Misafir Guest

Hazır güzel sözlerden açılmışken bir tane de ben ekliyeyim......"Biliyorsan konuşfeyz alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar"....bu da çok güzel bi anomin deyimdir...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

14. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bende daha önce bu ürünü araştırdım. hepsiburada da yorumların çoğunu olumlu gördüm.birde uygulanışı çok önemli. motor mutlak surette sıcak olacak . bazı kullanıcılar araç çalışırken yağ kontrol çubuğunun deliğinden yavaş yavaş doldurup sonra aracı bayağı bir süre kullanmayı öneriyorlar. benide yağ değişimi geldi gibi bir şey ve hala da kararsızım.

15. Misafir

Misafir Guest

Kullandığım tüm araçlarda ben devamlı kullandım, eğer 35 sene'de bir şey öğrendiysem bu bilgiler ışığında faydası olduğunu düşünüyorum...

16. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum bende bakım için gittiğimde 60.000 lik bakımda uygulamayı düşünüyorum zaten servisimde ( yetkili ) tavsiye ediyor..

17. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben kendi goruslerimi medenice ortaya koydum, karsitgoruslu arkadaslar da aynen mukabele ettiler. Fakat tartismanin seviyesi "bos konusmak, adam sansinlar" seviyesine dusunce ben artik bu konuda yazmayacagim.Fakir hasbelkaderDr.Yuk.Muhendistir, isi de arastirma ve bilim yapmaktir. Ilgili urunle alakali yapilan testleri onceden incelemistim zaten, ama artik bunu tartismayacagim. Farkli goruslerin tam olarak ifade edilmesine izin verilmemesi ve bu tarz cumlelerle hakarete varan olcude mudahale edilmesi forum mantigi acisindan cok vahimdir. Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla; yargilamadan, hakaret etmeden, medeni bir uslupla ortaya koymak olmalidir. Moderator bu ortamda baskani temsil eder, kisisel gorusu olabilir ama tarafsizlik adina bu gorusunu dayatamazyani taraf tutamaz ancak tavsiyede bulunabilir. Umarim yanlis anlasilmamisimdir.

18. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş bu konuda alınacak bir durum yok neden buşekilde düşündünüz anlam veremedim. siz yukarıda fuzuliden güzel bir alıntı yaptınız buna istinaden de güzel bir anonim deyiş paylaşılmış. bence sorun yok düşüncesindeyim. sonuçta sizin de dediğiniz gibi kimsenin kimseye fikirlerini kabul ettirmesi gibi bir düşünceside yok. saygı duyarız okadar...

19. Misafir

Misafir Guest

Neden üstünüze alındınız...bu fakirde 35 senedir sanayide tamircilerin içinde sabahlamaktadır...

20. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir afilli deyişte benden..... herkes aynı fikirde ise hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir ( mevlana ) çok güzel ve anlamlı bir sözdür. sanırım biraz büyük oldu :)

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş