Merhaba arkadaşlar, Asfalt kenarlarında olan küçük mıcır parçalarının üzerinden geçerken bu parçalar aracın tabanına oldukça yüksek bir gürültü ile çarpıyor ve rahatsız edici oluyor. (hele arabada uyuyan küçük sıpa varsa ) Bundan benim gibi rahatsız olan var mı ya da bunu engelleyebilen ? Benim aklıma eskiden pek sık kullanılan "çamurluk" geldi. Sizce bu işe yarar mı ve de nerede bulabilirim acaba ?
Belki faydası olur... https://www.hyundaiclubtr.com/showt...olasyonu-Projesi&highlight=getz+ses+izalasyon
inceledim. oldukça etkili ve ucuz maliyetli gözüküyor ama aracım benim daha çok yeni, orasının burasının sökülmesi için daha çok erken :RpS_sad: ben daha basit bir çözüm olabilir mi acaba demiştim ?
Ali bey çamurluktan kastınız paçalık diye bilinen çamurluğun alt kısmındaki plastik koruyucu parça ise pek işe yaramaz çünkü asıl sesi daha üst kısımlara çarpan çakıllar yapıyor. Tavsiyem lastikleri söktürüp/söküp içine pütür uygulayın. Sanayide boyacılarda kutusu 8-10 tl ye satılıyor. Ben babamın arabasına pütür tabancasıyla uygulamıştım ama boya fırçasıyla uygulayan arkadaşım da var. Her iki yöntem de işe yarıyor. Hangisi kolayınıza gelirse.
Sanırım ziebart'ın ses yalıtım sistemine benziyor prensip olarak. teşekkür ederim yardımlarınız için.
Benim yumurta kasada çok vardı o ses davlumbazın içine parke şiltesi yapıştırmıştım en ucuz yöntem sanırım birazda yapıştırma için silikon
kutusu 8-10 tl civarı pütürün. pütür tabancası ile lifte kaldırıp atılabilir veya bir arkadaşımın yaptığı gibi lastik sökülüp boya fırçasıyla uygulanabilir. 1 kutuyu 1 çamurluğa harcayın ki sonuç güzel olsun. 95 europamızdaki keçe bu sesi önlüyordu, artık firmalar donanım listesini kabartırken bu tip yerlerden araklıyor demek ki