Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bluemn silecek motoru dondu

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda Onur Tas tarafından 9 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. Onur Tas

Onur Tas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Onur Tas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaslar uc gundur malum hawalar cok soguk aracmda antifirizli cam suyuda olsa silecek motorum donmus ne yapmaliyim sizce

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. cenker_baba

cenker_baba Guest

çoğumuz aracında dondu bence hiç zorlama ben ön cama kar atıp silecekleri çalıştırıyorum gideceğim yere kadar kolay kolay silecekleri çalıştırmıyorum motora zarar gelmesin diye çözülünce buzu yani havalar müsade edince biraz daha antifirizli su ekleyeceğim kaba

2018i102018 bunu beğendi.
  3. Onur Tas

Onur Tas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Onur Tas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bende aynen oyle yapiyirum Sigortasi flan atsa hic calismas degilmi

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benim getz in silecek suyu da ihmalkarlığım yüzünden dondu, donmuştur diye ilk başta çok kısa şekilde bir saniyeden kısa olmak üzere su fışkırtmaya bastım baktım ne ses var ne su püskürüyor, eğer uzun süre donmuş haldeki silecek suyuna basarsanız motoru yakabilir yada sigortasını attırabilrsiniz, antifirizli cam suyu ilave edip kısa aralıklarla ertesi günde denedim baktım hala çalışmıyor, hatta cam suyuna bastıkça zorlanma ile farlar kısılıyordu, dün akşam niyeti bozdum kettle a su kaynatıp arabanın yanına gittim içindeki soğuk antifirizli suyu boşalttım kettle biraz ılık hale gelmişti cam suyu haznesine yavaş yavaş döktüm buzlar çözüldükçe su kabından foşurtular geldi alttan su kabı haznesini elimle sıktım sıktım bıraktım üstten kapaktan foşurdadı cam suyu motoruna elimle bakıyorum alttan buz tutmuş bu motor çalışmaz dedim kettle falan çok tehlikeli iş aslında kimseye önermem suyu biraz ılık hale gelmeden kaynar halde dökerseniz cam suyu kabını patlatabilirsiniz ama hyundai ye birşey olmuyor:) bu bir gerçek, yine bile silecek su püskürtücü düzelmedi baktım hala çalışmıyor, kettle ile döktüğüm suyu geri boşalttım üzerine antifirizli su doldurup terkettim dün akşam

bu akşam iş dönüşü motor daha soğuk iken cam suyuna bir bastım şelale gibi püskürttü:) çok şükür çözülmüş hava bugün nispeten sıcaktı, antifirizli su birkez borulardan geçerse olay tamamdır bir daha donmaz. Haliyle arka cam püskürtücüsünü de keyifle çalıştırdım yüzümde bir gülümseme ile eve geldim:) şükür bozmamışım

cam su motoru donmuş ise yapılacak en doğru şey cam suyu fışkırtma düğmesine asla dokunmamaktır, test etmek için çok kısa şekilde yarım saniyeliğine basmalısınız o kadar zorlamadan birşey olmaz genelde ancak donmuş halde uzun süre basarsanız motoru yanabilir bu motorun fiyatı 150-200 lira arasında serviste orjinali. O yüzden çözülene kadar bekleyin yada cam suyu motoruna ulaşabiliyorsanız saç kurutma makinesi ile 10 dakika kadar ısıtarak çözdürmeyi deneyebilirsiniz.

bu hafta salıdan perşembe gününe kadar camları açamadım sürücü tarafının kapısını anahtarla açamadım anahtar girmiyor donmuş anahtarı soksanız dönmüyor merkezi kilit kumandam yok benim:) elektrikli camlar donmuş inmiyordu, ayna ayarlama sistemi çalışmıyordu, silecekler kalkık olduğu halde donmuş ve benim yine ihmal ettiğim el frenide soğuktan donmuş bırakmıyordu yinede bu hafta işe arabayla gittim geldim servis yok benim buraya toplu taşımayla gitsem iki vasıta kardan adam olurdum yollarda.

arabayı aldığımdan beridir 7 yıldır hiç kontrol ettirmediğim antifirizli motor soğutma suyu ise yedek su kabında capcanlı şekilde donmamış halde duruyordu:)

5. Onur Tas

Onur Tas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Onur Tas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Cok sukur bi zarar ziyan yok o zamn o gulumsemeyi umarim bende yasarim dort gundur saga cekip on cama kar topu atmaktan cok skldim cnku motorda yanmadysa sorun yoktr baklm gnler bize neyi gtrecek smdlik doknmuyorum akisina biraktim ama akmiyor

6. cenker_baba

cenker_baba Guest

Benimkide bu akşam çalıştı Havanın yumuşaması sayesinde

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. Onur Tas

Onur Tas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Onur Tas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Darisi bnim basima o zamn

8. lostcoast

lostcoast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    ..
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim ikinci kez dondu.25 dakika sonra çalıştı.bu gün bim den camsuyu aldım5 lt si 5 lira..su donuyor motor sıcaklığından eriyor sonra çalışıyor herhalde.

9. Onur Tas

Onur Tas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Onur Tas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ondan bende aldim gec oldu tabi dondktan snra aldim serviste konulan cam suyu vardi haznede ne kadar kalitesiz koyduklarni anlamis olduk servisin

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Önlem aldığım için silecek suyum donma yapmadı. Ama silecek ve kollarınin olduğu kısım buzdan kaplanmisti. Çeşmeden su alip döktüm çözüldü. Yinede ne silecekleri kullandım nede suyu. Bugün arabamdaki tüm buzlar çözüldü :)
    Çözüm ise Çeşmeden su alip dökmek eğer silecek tertibatini kullanmadan seyir edersenizde motorun sıcaklığıyla buzlar çözülür.

11. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    3 gundur tikali olan silecej suyu bu aksam calisinca cocuk gibi sevindim

eren baba bunu beğendi.
  12. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dün akşam benim de dondu. Kar atıp sildim. Sabah işe giderken de hava -16 idi, yine çalışmadı. İş yerinde aracı güneşe çektim. Cuma vaktine kadar açıldı. Aynı zamanda sol taraf camlarda donmuş açılmıyordu. Cam suyu ile birlikte camlarda açıldı. :RpS_rolleyes:

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    soğuklar başlamadan önce yaklaşık 2lt civarı antifrizli cam suyu eklemiştim çok şükür donmadı, sabahları camda oluşup silecekleri donduran buz için ise Hyundai direksiyonun sol tarafına bir düğme koymuş, ön cam buz çözücü düğmesi basıyorsunuz tıpkı arka cam rezistansı gibi ön camın alt tarafını ısıtıp buzu çözüyor. yalnız benim sıkıntım suyun donmasında değil de mesela geçen hafta Gerede'de 100km hız üzerinde -6 derece soğukta giderken su püskürten kafalar donuyor su donmuyor zira arka cama püskürtüyor. bunu nasıl çözebilirim acaba. ?

14. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim araba dondu sizin sileceğiniz donmuş:D Ben arabayı açamıyom bile

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    silecek değil ön cama su püskürten kafaların ağızları donuyor oda yüksek süratte giderken. Bu kış maşallahı var arabanın bu yıl, görüyorum sokakta etrafta kapıları donan, en çok el freni donan, silecek suları donan filan çok şükür hiçbirini yaşamadım. kapı fitillerine vazelin sürüyorlar donmasın diye galiba.

16. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    camlarım leş bir şekilde geziyorum arada bir karla ovup sileceği çalıştırıyorum :D antifirizli cam suyu koymamıştım ama sıcak su ilave edip buzu eritecem

17. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Cam suyu bişey mi abi ya dün arabayı biraz temizlim dedim janta su dokmustum o donmus sabah araba yerinden kimildamadi sıcak su döktüm çözüldü :D

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yeni 2014 corolla yı gördüyseniz su püskürteçleri camın hemen önünde kaputun altında motorun sıcağıyla besleniyor resmen, japonlar yapmış ama bize yaramıyor:)

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    çok mantıklı, zira donunca o hızda zor durumda bırakıyor insanı, şahsen bir daha soğuk havada uzun yola çıkacak olsam cam suyu deposunu tamamen antifrizli cam suyu ile doldurucam. i30 da ısıtmalı cam suyu deposu varmış, oda iyiymiş ama kafalar yine donar galiba. aslında zor değil motorun yanına koysalar ya da sıcak motor suyu kombi eşanşörü misali silecek deposunun içinden dolansa süper olurmuş.

20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    full antifirizli su birkez püskürtüldüğünde kafaların ve boruların içinde kalan suyun donmasını zaten engellemesi lazım nasıl dondu anlamadım ama neyse:) kafaların üstüne kar yağması ve dondurması gerek yine bile antifirizli su delip geçiyor geçen sene kar yağdığında full antifirizli su vardı benim su nozulları karları delip geçmişti ama bu seferde cama yapışınca donmuştu cam buzlu cam olmuştu, bu sene hepsini dondurdum karda hiç su sıkamadım cama. Karda 100 km ile gitmek mekanik aksamı düşünürsek kuru havada 300km ile gitmek gibi birşey aslında ne kadar ihtiyaçtır tartışmaya gerek yok fakat zaten soğuktan zor şartlar altında kalan arabaya işini daha da zorlaştırıyorsunuz. Aşırı soğukta pekçok parça daha hızlı yıpranıyor salıncakların soğuktan sertleşen kauçuk kısımları, yine aşırı soğuktan reçel kıvamındaki yağda çalışan amortisörler, hızlandıkça yola belediye ekiplerince dökülen tuzları buz çözücü solüsyonları arabanın altına daha çok çarpıyorsunuz daha fazla paslandırıcı madde ile temas ediyor, etkenler çoğaltılabilir ancak çok soğuk şartlar zaten ağır şartlar diye kabul edilir yani nozullar boşuna donmuyor limitin aşılmasının belirtisi bence

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Ocak 2015

Bu Sayfayı Paylaş