Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Blue Performansı Crdi

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda Alihanacn tarafından 21 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. Alihanacn

Alihanacn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Alihan avcı
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhaba arkadaşlar bu gün yaptığım yolculuktan izlenimlerim 1.6 crdi blue ile bodrum muğla arasını bilirmisiniz bilmem ama milası geçtikten sonraki tepe tırmanışı 30 km kadar bu yoldan ne arabalarla rent a carda çalışırken geçtim ama blue ile 170 180 rampaları çıkarken yolda sürünen lpg li civiclerin corollaların yanlarından geçişimi seyretmesi kadar zevkli bişey olduğunu sanmıyorum tüplü bi fiestayla aynı yolu 50 yi geçemiyorum ilk arabayı alırken tereddüt etmiştim dizel gitmez seri değil falan dediler hepsi yalan bu aracta bi canavar var arkadaş eski arabam fiat brava 2001 italyan kasa elx zfa seri numaralıydı 100 beygir 1.6 3. Viteste 160 ve kalkışlarda aracın burnu havada gezerdi 50 60 kuruş yakardı tabi ama olsunaccentin ona yetişebileceğini sanmıyodum bu kadar düşük yakıt tüketimi ve bu serilik güç inanılmaz teşekkürler hyundaı ve özer group

mektuplar, Olimpus37, BAGKUR ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  2. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    dizel motorlar az devirlerle yüksek hızlarda gidebilmesi nedeniyle ve yüksek torkları sebebiyle büyük araçlarda kullanılır. bunun yanında az da yakarlar. yüksek devirde pek performans vermezler ama ortalama 1750-3500 devir aralığında çok harikadırlar. eğer uzun yol için araç alınıyorsa kesinlikle dizel olmalı. gerçekten keyfi çok farklı dizelin :)

BAGKUR bunu beğendi.
  3. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Selamlar,

" ilk arabayı alırken tereddüt etmiştim dizel gitmez seri değil falan dediler" dizel gitmez diyenlerin sanırım "Tork" kavramından, ne demek olduğundan ve ne işe yaradığından hiç haberleri yok :)

Dizel gayet güzel hızlanır, gayette güzel gider, rampaları koşa koşa tırmanır, sadece son süratlari benzin motorlarına göre birazcık daha düşük kalır.

mektuplar ve BAGKUR bunu beğendi.
  4. Alihanacn

Alihanacn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Alihan avcı
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Benimde aradığım oydu zatrn serilik son hızla işim yok son hızıda gayet yeterli 215 gördüm

Olimpus37 ve BAGKUR bunu beğendi.
  5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dizel blue için uçak tan biraz yavaş diyebilirim :D

6. lKamikaze

lKamikaze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    222
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Motor performansı fazlasıyla iyidir , yazılım , downpipe , turbo derken sapanla fırlatılmış gibi gitmeye başlar.
    Fakat bir kusuru var ki yol tutuşu , her şeyi sıfırlıyor.
    Onun yerine şöyle Hyundai i30 1.6 CRDi alınıp 200 beygir falan yapılsa tadında bir hothatch olur.
    Biraz duman atar ama Bmw 5.20 d , 5.25 xd'ler ile ışıklar da kalkmak da cabası.

mektuplar bunu beğendi.
  7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tüh ya çok fena olmuş.:confused:

hyundainin böyle giden dizel aracına bindikten sonra diğer piyasa arabaları sizi kesmeyecek, artık diğer arabaları sürmekten zevk alamayacaksınız. hele bir de alışırsanız çok fena. yazık olmuş.:D
    artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.

Olimpus37, BAGKUR ve erenuzel41 bunu beğendi.
  8. Alihanacn

Alihanacn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Alihan avcı
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Aynen tourneo vardı komşu bazen alıyorum o arabaya 6 ya atmam blue ile yol tutuşuna gelince benimki boş paket olduğu için üstünde bisiklet lastiği gibi lastik var 175 75 14 kısmetse bi kaç aya onu 205 45 17 ye geniş jantla ve spor yayla desteklediğim zaman viraj kabileyetininde olağanüstü artış olacağına inanıyorum

9. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Bu pazar corludan istanbul istikametine gelirken tamda corlu hava limani istikametinde bardaktan su bosalir gibi yagmur yagiyordu.
    Bende aracta esp msp vardiye biraz suratli gidiyordum.tabi getzden sonra 2 gomlek guvenli gidiyo ibiza neyse.arkadan bitane accent blue dizel belirdi. Arkadas hizli yol kaygan. Herkes 50 _ 60 giderken biz 120 + yagisli yolda yan yana baya gittik.
    Blue yola gayet iyi basar bisekilde gidiyodu onumde wallla her suratli girdigim virajda esp müdahaleli olarak accentte assagi kalir durumda degildi enazindan disaridan gordugum.
    Yani yol tutusu ve gidisi bence cok iyi gibi.

Bu arada alihan bence 16 dan daha fazla jantlarini buyutme .birkac makalede okumustum.
    Accent blue 14 jantta ne kadar kotu ise 17 de de osekilde oluyormus.
    Sebep asiri incelen yanak ta yere temes iyice azaldigi icin yanal kayma artmasi fazlalasmasi ve konfor sifira yakin oluyormus.
    Oneri 16 jant lastik 195 _205 max.

BAGKUR bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Fabrikada ikinci el olarak iki ay önce yeni aldığımız hyundai marka forklift var forklifti kullananlar zaptedemiyorlar uçuyor makina:) bugün yarın fabrikada duvara falan bir yere girerler o forkliflte:) hyundai nin excel inden tutun accent ine elantrasına kadar hepsi seri otomobillerdir. Ben hayatımda kullanırken heyecan vermeyen hyundai marka tekerlekli motorlu araç görmedim:)

Yol tutuşu fren gibi mevzulara girmek gereksiz, hız yaparsanız yol tutuşu ve frene ihtiyaç duyarsınız yavaş ve ağırkanlı bir otomobilde yol tutuşu ve fren performansı az bile olsa göze batmazdı değil mi? bir kullanıcının gözünde otomobilini iyi bir otomobil yapan şey onu doğru şekilde ilimini anlayarak kullanmasıyla oluşur o sebeple aynı otomobilde bir sürücünün çok kötü dediği yol tutuşuna bir diğer sürücü iyi yol tutuyor kötü bu diyebilmektedir, bunlardan hangisi sizce daha iyi bir sürücüdür? ama motor gücü ve çekiş hızlanma performansı nicel verilerle ve rakamlar ile ifade edilebilir o sebeple bunun için sürücü kavramı o kadarda önemli değildir.

Alttaki video bunu anlatıyor, aynı arabayı Raikkonen kullanıyor buz üzerinde uçuyor sonra muhabir biniyor ve çarpıyor şimdi bu arabanın yol tutuşu iyimi? kötümü?

BAGKUR bunu beğendi.
  11. Alihanacn

Alihanacn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Alihan avcı
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Orjinal jantları 195 55 16 diye bir inc ve bir tık genişletme sorun olmaz diye umuyorum arac 35 binde ve hala orjinal kumho lastikleri var ve iğrenç o kara jantlar var erenuzel aslonda haklısın arac daha hiç kayma yapmadı ve virajlarına nasıl tepki verdiğine göre giriyorum veya çıkıyorum sıkıntı yok hiçbirtürlü fakat virajda araç çok yana yatıyor ben koltukta otururken viraj yönüne doğru yatıyorum su anda biraz virajlara yavas girmek durumundayım sanırım arac bu jant lastikleri kesinlikle hak etmiyor önden baktığımda mobilet lastiği varmış gibi görünüyo çok rahatsız ediuor beni napalım bisimde paramız buna yetti ama piyasadaki dandik jantları alıp ilk lakada kırmaktansa şu an biraz sabretmem gerek

erenuzel41 bunu beğendi.
  12. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2011 model Hyundai Accent Blue manuel dizel araçta;
    orijinal ebatlardan olan 175 / 70 r14 ebattaki lastik (fabrika çıkışı üzerinde olan Kumho ) ile kullandığımda viraj performansının çok zayıf olduğunu ama yoğun trafikte yakıt tasarrufu sağladığını,
    orijinal ebat olmayan 195 / 55 r15 ebattaki lastik ( Lassa İmpetus Revo ) ile viraj performansının daha iyi olduğunu,
    orijinal ebat olmayan 205 / 45 r16 ebattaki lastik ( Lassa Phenoma ) ile viraj performansının çok daha iyi olduğunu,
    orijinal ebat olmayan 205 / 50 r16 ebattaki lastik ( Goodyear Efficient Grip Performance ) ile viraj performansının çok kötü, konforunun çok iyi, yanaklarının çok ince olduğundan yolda giderken bir taşa çarptığında çabuk yarıldığını deneyimledim.

Bilgilerinize.
    İlk fırsatta; yanaklarının daha dayanıklı olduğunu düşündüğüm, 205 / 50 r16 Lassa impetus Sport' u denemeyi planlamaktayım

Son düzenleme: 22 Ocak 2016
    Alihanacn bunu beğendi.
  13. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Bu araçlardan bende kullandım şirkette kullanıyoruz ekonomik ve seri makineler uzun yol deneyimim oldu burdaki yol tutmama sebebi şöyle kaynaklanıyor aracın arka tarafı çok boş hiç bir ağırlık yok viraja girerken ayağı gazdan çekmek veya hafif fren yapmak dengesini bozup savurur aracı ama vitesi hızı ayarlayıp viraj içinde tatlı bi gaz vererek girerseniz çoğu araba limitlerinde kalıp girer çıkar demek istediğim viraj kabiliyeti 10 üzerinden 8 ise siz fren ve gaz çekmeyle viraj içinde 4 e indiriyorsunuz herşeyi önceden ayarlayıp viraja girmek F1 veya pist yarışlarını izleyin pov cam le çekilenleri adamlar freni vitesi viraj başında ayarlayıp içeri tatlı tatlı gazlayarak giriyorlar viraj çıkışında vites büyütüp yapıştırıyorlar birde tavsiyem Michellin pilot serisine bakmanız pahalı ama canınızdan kıymetli değil leonların frenleme ve kaydırma sorunları var araştırırsanız özellikle abs devreye çok girer pilot süper sport serisi takılı aracımda abs çok nadir giriyor artık

mektuplar ve BAGKUR bunu beğendi.
  14. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Alttaki linte;
    http://www.powershoponline.com/?p=940

Koni Sport Sertlik Ayarlı Amortisörler (Sarı Koni),
    Koni STR.T Sertlik Ayarsız Amortisörler (Turuncu Koni),
    Koni FSD Amortisörler (Altın Sarısı Koni) anlatılmakta.

Accent Blue 1.6 CRDI ye bi katkısı olur mu sizce. ( olur ise hangisini önerirsiniz )

15. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    strt+eibach cadde kullanımı için çok iii kombinasyondur.

mektuplar bunu beğendi.
  16. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cevabınız için teşekkür ediyorum. strt+eibach' ın montajını yapabilecek bir yer önerebilir misiniz.

17. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    anadolu yakasında dostlarım var.

mektuplar bunu beğendi.
  18. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Önerdiğiniz kombinasyonu, viraj performansı açısından air süspansiyon ile kıyaslarsak, sizin görüşünüz ne olur ?

19. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    ülkemizde custom air yapılıyor.hiç bir ar-gesi testi yok.yol tutuşuda muamma.
    koni+eibach cadde kullanımında en iyi kombinasyon bence.

mektuplar bunu beğendi.
  20. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Bu Sayfayı Paylaş