Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

blue dizel almayı düşünüyorum kullananlardan görüş almak istiyorum

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda ressamyuva tarafından 20 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar 2007 dizel era aracım var aracımı satıp blue dizel almayı düşünüyorum.Test sürüşü yapmak nasip olmadı akbak'a ne zaman gitsem araç yoktu test sürüşü yapamadım.Alan kullanan arkadaşlar blue dizeli,dizel erayla kıyaslarsak yol tutuş ,yakıt,konfor,süspansiyon ve diğer sürüş özellikleri bakımından benzerlik yada farklılıkları nelerdir yazarsanız sevinirim.
    Mesela eralardaki gibi arkada zıplama oluyormu?
    Bu arada manuel vites olacak şekilde kıyaslayalım.

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    TEK kelimeyle mükemmel + mükemmel

başka lafa gerek yok.

bende dizel era var 3 tane era değiştirdim birde ailemizde blue crdi var onuda kullanıyorum

çelik jantlı yani prıme modelinde süspansiyon çok çok iyi...(16 jant var)

ama boş modeli modede kara jant var ve bu durum süspansiyon gerçekten olumsuz etkiliyor.(denemesi yapıldı)

Era dizelle arasında kalite farkını biner binmez hissedersin.yakıt era ile aynı.motor 1,6 128 bg daha güçlü

kısaca daha oturaklı bir araba fakat dediğim gibi prıme modelini al...Yada mode alıp jantları hemen değiştir 16 inc jant tak.

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar Sahibinden'de İstanbulda galeride sıfır blue dizel bız 36500 mode plus modeli de 38250 nasıl oluyorda fiyatı 5000 lira az oluyor bunlar güvenilirmi acaba ne diyorsunuz

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Onlar Filo indirimi ile alınmış araçlar. satışı noterde yapılır. resmi olarak 2.eldir fakat 0 sayılır. Ama dikkat edin km sigortasını söküyolar. Ve kullandıkları vakit km yazmıyor.. Çok Aşırı bir km yapamazlar ama insan yinede şüpheleniyor.

5. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bilemeyecem ama dediğim gibi kazalı , hasarlı vs araçlar degil

7. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    blue canavar gibi araba üzmez asla seni

8. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    otomatiğini denedim hiç hoşuma gitmedi belkide otomatik vites bana ters o yüzden :D

9. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bir era kullanıcısı olarak zıplama hoplama nasıl bu soruna çare bulabilmişlermi dikkat ettinizmi en çok onu merak ediyorum

10. Bozkoyun

Bozkoyun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar 2012 prime plus otm 5000 km aracımla prime blue dizeli+kaskosuyla birlikte takas düşünüyorum görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

11. oruçreis

oruçreis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ali sel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    blue çalıştığım şirketde otomatik olanı var kullanıyoruz ilk çıktığında alındı çekiş iyi vites aralıkkları iyi hissedilmiyor yokuş yukarı vs güç sıkıntısı yok iç dizayn dış görüntü şahane kaporta biraz zayıf dış ses iç ses yalıtım zayıf daha iyi olabilirdi 100 km nin üstünde özellikle virajlarda iyi değil savuruyor dizel motor bu kadar seri olur derim kullanıcı olarak yorumlarım bu kadar olabildi teknik olarak çok anlamadığımdan o konulara girmedim şimdiden hayırlı olsun .

(yukarıda bahsettiğim veriler veya fikir tamamen kullandığım araç ve günde 200-- 250 km yaptığım oldukça virajlı bir güzergah dan çıkan sonuçlardır düz yol veya şehir için kullanımı sonucu ne olur bilemem saygılar)

12. Bozkoyun

Bozkoyun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar 2012 prime plus otm 5000 km elantramla prime blue dizeli+kaskosuyla birlikte takas düşünüyorum görüşlerinizi yazarsanız sevinirim siz olsanız değişirmiydiniz?​

13. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    2012 Mode Dizel kullanıcısıyım. Teknoloji,donanım ve perfonmans olarak çok çok iyi.Motoruna kesinlikle aşık olacaksınız standartları oldukça yüksek VW de 50 bin tlden itibaren sunulan ESP-VSM sizin aracınızda standart olarak geliyor. Frenler iyi dozlanıyor güven veriyor ABS çok yerli yerinde devreye giriyor ve yeterince sessiz ve vuruntusuz çalışıyor. Kaporta ile ilgili olumsuz olduğu yazılmış.Tek tavsiyem ufak tasarlanan kaputu açıp ağırlığı konusunda fikir edinmenizdir. Serviste 4-5 tane kazalı Blue gördün gayet başarılıydı. Ufak bir mantıksamaylada ne kadar çelik kullanıdığını görebilirsiniz. Bu araç 1275 kg peki kaportası ince ise nerede kullanıldı bu kadar ağır malzeme? koltuklar veya iç döşemelerinde mi? Geçen hafta sağ önden direğe girmiş bluede darbe içeriye iletilmeden kesilmişti,amortisör kulesinde kalmıştı. Yalıtım kesinlikle mükemmel iç ve dış sesleri duymuyorsunuz yalıtımlı bir yaşam alanı yaratmışlar size.Lastikler daha geniş olabilirdi.Yol tutuşunu zaman zaman etkiliyor ancak 100 km den sonra bıraktığı vs. tamamen asılsız sadece 150 km ve üzerinde hissediyorsunuz. Motor sesi ve yol sesi kesinlikle yok. Dışarıdan motoru dinlediğiniz zaman dizel izlenimi pek yok tısır tısır çalışan güçlü bir motoru var. Gelelim yakıta, 128 hp gücünde olan motorun yakıt tüketimi benim aracım şuan 8040 kmde Ankara ş.içinde 4.7- 4.8 aralığındayım. Çok çok sıkışırsam 4.8 - 5.5 lt seviyelerindeyim. Uzun yolda 100 km hızda 3.6 ya kadar iniyor.

14. Bozkoyun

Bozkoyun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    elantra 2012 prime plus otm 5000 km prime blue dizeli+kaskosuyla birlikte takas düşünüyorum siz olsanız değişirmiydiniz?

15. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben olsam elentrayı bırakıp blue almazdım. Sonuçta elentra daha üst sınıf bir araç. Blue nun tek ayrıcalığı dizel motoru olabilir.

16. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra C sınıfı Blue ise C1 sınıfıdır. Donanım genişlik ve sınıf olarak Elantra üstün ancak Blue ekonomiklik perfonmans ve yine ona yakın donanım seviyesiyle mantıklı geliyor. Blueyi alırken Prime Plus elantrayı çok cazip fiyatla alacaktım 2 gün boyunda araştırdım uzun yol testlerini okudum,kullanan arkadaşlarımla görüştüm ve Blue da karar kıldık ve Prime bulamadığım için Mode aldım. Bence mantıklı.

17. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    kusura bakmayında elantra ile blue yi kıyaslamak veya dizel blue ile benzinli elantrayı takaslamak abes olur. aradaki farkıda elantradan inip blueye binince anlarsın. ama iş işten geçmiş olur. blue dizelin tek avantajı yakıtının ekonomik olması. elantranın full dizeli gelse 55-60bin tl aralığında olur. fiyat farkı nereden kaynaklanıyor. veya blue benzinli full ile elantra benzinli full fiyat farkı nereden kaynaklanıyor. demekki elantranın biçok üstünlüğü var.

18. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ses konusunda iki farklı yorum var yol (lastik) sesini içeri alması diğer kullanıcılar ne der bu işe, bir de viraj olayı konusunda esp fayda etmiyor mu virajlarda savruluyor deniyor.
    Not: hyundai accent era 2008 (lpg) var bir kaç ay içinde değiştirmeyi düşünüyorum. Focus ikinci el ve sıfır blue arasında kararsızım. Diğer kazanımlar (güvenlik vb...) dışında ses ve viraj savrulması açısından beklentimi karşılarmı? ACCENT BLUE 1.6 CRDI PRIME kullanan varmı
    izolasyon olarak ek bir şey var mı acaba
    çok soru sordum herhalde cevaplar için şimdiden teşkkürler

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Sorun Şu ,

Araçtan Mercedes S Klasse Gibi Viraj Alması Bekleniyor. Yoksa Savurma Falan Değil. Aracın Limitlerini Bilmiyorlar

20. gurkantali

gurkantali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    gürkan tali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben 2011 Ağustos 'ta Elantra mode aldım. Yaklaşık 8 ay kullandıktan sonra 2012 Nisan'da accent blue dizel mode aldım. Benim için bu değişime sebep sadece yakıttı. Çünkü kullandığım güzergah ve yaptığım km. mecburen dizele geçmemi gerektiriyordu. Tabi ki elantra ile blue'yu kıyaslamak çok abes. Farklı araçlar açıkçası konfor, sürat ve de dizayn olarak elantra'yı aramamak mümkün değil. Ama blue'da fena değil beklentiyi fiyat-karşılık kıyaslaması olarak karşılıyor.Ama yeni çıkan başka araçlarda olan birkaç sistemin onda da olması gerek. Mesela hız sabitleyici, navigasyon, en az 6 hava yastığı gibi.

Bu Sayfayı Paylaş