Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Blue' dan tık diye ses gelmesi..

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda serkan34 tarafından 21 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. serkan34

serkan34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Serkan GÖZOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar bir bilgi almak istiyorum sizlerden. 2012 Mode Plus CRDI aracım var. Araç ile düz yolda giderken aracı boşa attığımda ve bir süre sonra uygun olan vitese taktığımda anormal olarak tık diye bir ses geliyor. Bunu her boş vitesden uygun olan vitese attığım zaman oluyor ama araç duruken boştan birinci vitese atarken olmuyor. Siz de bunun gibi bir ses alıyor musunuz? ve sebebi ne olabilir acaba?

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    sebebi belki arıza olabilir belkide normal bir ses olabilir ama hiç bir koşulda boş a almanızı tavsiye etmem. vitesi boşa almak yakıt tüketimini düşürmez araç kontrolunuz kaybolur fren gücünüz azalır. en önemlisi acil durumda abs esp yeterli gücü alamaz

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    debriyaj baskı plakası ayırma çatalı? debriyaj titreşim alma yayları? yarım ay senkromeç dişli değiştiricileri? vites kontrol telleri? işte böyle komplike bir mevzu olduğu için şöyle bahsedeyim: aslında benim aracımda da ısındığında ortaya çıkan bir debriyaj rulmanı sesi var çırçırçır ötüyor kafa ütülemiyor camlar açık değilse duvar yanından geçmiyorsam duyulmuyor ve o haliyle 6 senedir sürüyorum kontrol ettirmeme ve kafaya takmayıp ihmal etme sebebim şu; kontrol edilirken şanzımanın inecek olması, debriyajın sökülecek olması, ve uzun süre motor atölyesinde çalışmış bir arkadaşımın çekişte ve debriyaj kavrama yaparken sorun yoksa hiç kurcalatma demesi:)

bu arada debriyaja kavrama kaybı olmayacak kadar çok hafif basarsam ses kesiliyor öyle sürmeye devam ediyorum şimdilik:)

Serkan bey sizin vites değiştirdikten sonra gelen tık sesi debriyajı bırakınca mı oluyor yoksa vites değiştirir değiştirmezmi oluyor? yolda giderken olduğuna göre şanzıman çıkış şaftı döner halde iken tık diye ses oluyor, giriş şaftı ise motora ve debriyaja bağlı, debriyaj kavrama yaptığı andan itibaren hep döner debriyaja basılınca tahriki kesilir üstündeki moment sebebi ile bir süre daha döner araç durdurulduğunda birkaç saniyede durur, çıkış şaftı ise diferansiyele gider tekerlekler dönerken döner ve taktığınız vites dişlisinden tahrik alır vites boşta ikende döner ama tahriksiz döndüğü için üstünde bir burulma kuvveti bulunmaz ses sadece belli bir viteste gelse örneğin sadece 4. vitese takınca olsa mesela o zaman denirki 4. vites senromeçte kırık diş var, her vites grubunda senkromeç ayrıdır, iki taraflıdır 1 ve 2 de bir senkromeç , 3 ve 4 üncü viteste ikinci senkromeç ve 5. vitestede bir tane şeklinde 5 vites bir araçta 3 adet senkromeç var. dolayısıyla ses gelen yer senkromeç ise aynı vites grubunda ses yapar hem 3 hem 4. viteste gibi, ama senkromeçlerin hepsi birden bozulması zor ihtimal. Şahsen 4 tane kadar kendime ait yada çevremde sürdüğüm çeşitli modelde sürmüş olduğum hyundai lerde debriyaja basmadan motor devri ayarlayıp vites değiştirmek, debriyaja basmayı unutup geri vitese takmaya çalışmak ve sert kompresyon freni yapmak gibi hatalı aksiyonlar ile şanzımanı acemilik atma dönemlerinde bozamamış ve vites topuzu o halde bile boşluk yapmayan binek küçük sınıf hyundai lere aşık birisi olarak şanzımanda problem olması güç bir ihtimal derim fabrika çıkışı hatalı değilse

ses çok şiddetli değilse yarım ay dişli değiştiricilerin vitese geçtikten sonraki kilit sesi olabilir belki şanzıman bağlantı takozundaki hafif bir boşluk ses duyulmasına sebep oluyordur.

4. serkan34

serkan34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Serkan GÖZOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Normalde vitesi boşa atmıyorum zaten ama bir keresinde böyle "lık" sesi aldığımda bir kaç kez daha denemek istedim ve aynı sesi aldım. Çözemedim bu sorunu. Blue' lara özel bir şey mi yoksa bir sorun mu var?

5. eyartasi

eyartasi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    ekrem yartaşı
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Araç kaç km de? Bende de aynı sorun var 2015, 100 bin km, manuel

6. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sağlam hort olmuş. İşin zor :) gecmis olsun bu arada...

eyartasi bunu beğendi.
  7. eyartasi

eyartasi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    ekrem yartaşı
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sağol kardeş, sorunu netleştirsem gerekeni yapacam, akslar sorunsuz, motor takozları sorunsuz ama böyle bir sorun var ve deli ediyor

Bu Sayfayı Paylaş