Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Blue da Triger kayışı yok mu?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda mdmrx tarafından 8 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bugün era mı servise götürdüm gitmişkende yeni bakım fiyatlarına göz atayım dedim..

blue ya baktım en çok 350 tl..şaşırdım..era nın 90 bin bakımı 700 tl çünkü triger seti değişiyor.. gittim sordum blue da zincir mi var dedim.. yoktur dediler.. ama toyota benzinlilerde var dedim..kaputu kaldırdılar, herhalde zincir dediler.. motorun sol altında bu kayışın olduğu yer normalde plastik kapak olurdu bunlarda metal dediler..sonra elantra ya baktık ix20 ye baktık aynı..

herhalde yeni hyundailerin benzinlilerinde de artık zincir triger kullanılıyor. bu konuda yazı okuyan var mı?
    Düzenleyen : mdx78

2. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    BENDE ZİNCİR DİYE DUYDUM AMA EMİN DEĞİLİM.. ZİNCİR OLUNCA BAKIM MASRAFI DAHA MI AZ OLUYOR

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

tabi, triger kayış olursa eskiyor ve her 90 bin de değişmesi lazım..
    zincir ise ses yaparsa değişir..ama inşallah durduk yere kopmaz, akrabamın toyotasında 70 binde koptu ve masraf herhalde 4000 i geçmiştir..servis 6 yı bulur demişti, özele götürdü..

tabi burada suçlu kendisi aracın garantisi bitince servise götürmediği için toyota sorumluluk kabul etmiyor..

garantiniz bitse bile servisten şaşmayın arkadaşlar, zaten garantisi biten araçlara yılda 1-2 parça işçilik indirimi oluyor, ona denk getirin..en geç 1,5 yılda bir servis görsün hiç olmazsa..

çünkü servisi kitapçığında ora kontrol edildi şura kontrol edildi işaret koyuyorlar, sizde işaretlemiyorlarsa bile servise girince, balata, vs parçaları kontrol etmek zorundalar.. zincir kırsa garantiden sonra servise giderseniz sorumluluğu servise atarsınız..
    gerçi triger kapak arkasında sökmüyorlardır ama toyota yağlanmamıştır zincir deyip sıyrılmışlar işin içinden ben araştır, zincir için ayrı yağ doldurma yerimi var sanki, yada açıkta olsa gresliyecekmiyiz :)

bilmiyorum ne yaptı

5. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

evet metal..böylesi çok iyi olmuş o zaman

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715