Getzi sattık, bütçe dahilinde istediğim gibi blue dizel bulamadım. Cvt Şanzıman nasıldır? Blue 1.4lpg ile uyumu nasıldır? Kullananlardan bilgi rica ediyorum.
Cvt sorunsuz şanzımandır. Ailede yaklaşık 2.5 yıldır cvt yaris kullanan var. Maşallahı var diyelim. Vites geçişini neredeyse hiç hissetmiyorum. Şimdiye kadar hiç problem çıkarmadı. Alırken de çok araştırıldı , kullanıcı yorumları ve fiyat/performans olarak tercih edilmişti. Şu sıralar sizle benzer şeyler düşünüyoruz aslında. Ben de getz i satıp otomatik araç almak istiyorum. Ama piyasadaki birçok bilindik markanın otomatik şanzımanına güvenemiyorum. Bazıları hakkında gizli kusurlu mahkeme raporları filan var. Arastirdikça altından birşeyler çıkıyor hep. Benim son kararım cvt sanzımanlı benzinli japon araçları oldu. Şuan aracı satsam alacağım araç az çok belli yani. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben jazz düşünüyorum. Bütçemi zorlarsa yaris olabilir , neticede kullanıyoruz ve memnunuz. Ama ilk tercihim simdilik jazz görünüyor. Kimisi bu kasaları beğenmiyor ama biraz zevk meselesi. Ben HB araçları seviyorum, bu araçlar da hoşuma gidiyor açıkçası. Eşim de rahat kullansın istiyorum biraz ona göre de şekilleniyor tercihlerimiz. Cvt micralar da fiyat olarak iyi ancak benim pek hoşuma gitmiyor. Full pakette bile arka cam otomatigi yok , sinir oluyorum ben Bende durumlar böyle. Siz bir süredir araştırıyorsunuz , sizin tespitleriniz nasıl peki ? Neticede siz getz i sattınız daha ciddi durumdasınız. Ben daha satmadım LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben sedan seviyorum, burası küçük yer pek park sorunu olmaz, modeli yüksek km düşük araç istiyorum ama jazz sanırım bütçemi aşar ama bi bakayım.
Otomatik vites olunca işler çok değişiyor. Her markanın dizel otomatiğine güvenemiyorsunuz , bazi dizel otomatikler benzinli gibi yakıt yakıyor. Gerek kalmıyor dizel olmasına. Benzinli otomatik normal ayarda bi araç parasına , çok güzel manuel sedan dizel araçlar alınabiliyor vs vs. Böyle garip şeyler işte... İnsanın aklı çok gidip geliyor. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Henüz kullanmadım. Test sürüşü randevusu alırım bi ara. Özellikle dikkat etmem gereken detayları belirtirseniz daha dikkatli test etmiş olurum. Daha satın alma aşamasına gelemedim. Getz in ufak tefek bakımlarını yapıp sonra satacağım. Bu süreç biraz uzayacak gibi , araştırmak için baya vaktim var. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@sipartacus Dün gece geç saatlerde farkettim yazamadım. Ya hyundai CVT kullanmaya ne zaman başladı ? Sitesine girip detaylara bakınca şaşırdım vallahi. 2017 model araçlarda mı var sadece ? Bi hevesle I20 ye hemen baktım ama cvt yi onda kullanmamış. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanılan 1.3 motora 7 ileri cvt şanzıman biraz ağır gelmiş bence. Araç istediğiniz şekilde hızlanamıyor, torku hissedemiyorsunuz. Normal seyirde giderken biraz hızlanmam gerektiğinde gaz pedalının tepkisizliği çok dikkatimi çekti. Gaza çok yavaş yavaş basıyorum tepki yok, gaz sona yaklaşınca 2 vites birden küçültüp 4000 devir civarında hızlanmaya çalışıyor. Şehir içi kullanımda hiç hoşuma gitmedi bu durum. Ayrıca kullandığım test aracının kilometresi 20.000 de olmasına rağmen direksiyon simidi soyulmuş ve mahvolmuş bir haldeydi.
Teşekkür ederim detaylar için. Biz yarisi almadan benzer endişelerimiz vardı aslında. O da 1.33 motordu 7 ileri cvt vardı. Bu motor ile gitmiyor bayılıyor diyorlardı. Biz alj den test sürüşü talep edip çıktık. Anlatılan durumları görmedik açıkçası. Beklentilerimizi karşıladı ve sıfır olarak satın aldık. Halen tık yok araçta , son derece memnunuz. Gaza sona kadar basarak aslında kick down dedikleri olayı yapmak istediniz heralde. Ondan devir yükseldi. Otomatik araçlarda öyle oluyor. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayır ben sadece hızlanmak istediğimde gaza kademe kademe basıyorum. Kick down yapma gibi bi amacım yokken mecbur kick down yapmak zorunda kalınıyor çünkü gaza sonuna kadar basmadan aracın ne hızında ne devrinde bi değişiklik oluyor.