Merhabalar bugün Accent Blue Mode aldık. Aracımızdan şu zamana kadar oldukça memnunuz. Benzin konusunda 6-8 lt arasında yakacağı yazıyor internette. Bugün yolda giderken(arabayı ilk kullanırken) benzin göstergesi 12'lere kadar çıktı. Otobanda giderken 8 lt civarında gezerken, hafif rampa ve dur kalklı yolda 12lere kadar çıktı. Normalde daha fazla yakması normal. Fakat bu kadar yakması normal mi sizce? Bir de sizin araçlarınızın yakıt durumu konusunda bilgi alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler...
dostum anlık tüketime takılma çok fazla aracın 8.5 lt civarı yakması çok normal hele ki daha yeni bir motor fabrika verisi 7.8 zaten.... vites değişim göstergelerine uyarsanız ciddi anlamda tasarruflu olacaktır fakat şehir içinde sıkışık trafikte o devirler kullanmanı tavsiye etmem çünkü ani hızlanmalar yapamazsın ha otobanda veya nispeten sollama yapmanı gerektirmeyecek boş yolda değişim göstergesine uy o zaman tasarruf sağlıyor araç fakat 2bin devir hatta altında kullanmanı istiyor hayırlı olsun güle güle kullanın aracınızıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
zamanla yakıtınız azalacaktır, daha yeni motor olduğu için özellikle ilk birkaç depo abartılı yakabilir, daha sonra yavaş yavaş rayına oturur
Ben otm blue ile şehir içi düz yollarda 7lt, yokuşlu güzergahlarda 8-8.3 lt yakıyorum. ZAmsn içinde azalıyor. Anlık göstergeye bakmayın
anlık tüketime bakacak olursak benim transporterle yokuş çıkarken bazen 45 litreyi gösteriyordu.... Anlığa bakmayacaksın 1 depo ile şehir dışı yakıtını ölçeceksin... Şehir içinde yakıtı hesaplamak çok aldatır,bi bakarsın 1 depoyla 500 km yapmışsın bi bakarsın 650 km yapmışsın şehir içini hesaplama şehir dışına göre hesap ve değerlendirme yap
Anlık tüketim arkadaşların dediği gibi aldatır. Ben işyerinde wv Caddy nin anlık tüketiminde 41 lt reyi bile gördüm, özellikle yokuş tırmanırken.