Arkadaşlar Bursa da blue almak isteyenin an az 45 gün beklemek zorunda olduğunu bu sabah saşırarak öğrendim. Bilim otonun elinde test aracından baska blue kalmamış.
Bi arkadaşım sıfır araç bakıyordu max 34000 e kadar ve oto. vites istiyordu, fiat, ford, seat gibi birçok markaya baktı ve 2 aydan önce teslim edeni yoktu. Bu durum sadece hyundaiye özgü değil ama kesin nedenini ben de bilmiyorum.
ben yazayım madem nedenini japonya depremi...... şimdi arkadaşlar hyundai japon malı değil diyecektir fakat hyundai,toyota vs vs gibi çoğu otomotiv firması klima ve elektronik donanımlarını japonyadan temin ediyormuş ve deprem sonucu işler yavaşlayınca parça sıkıntısı ortaya çıkmış eldeki stoklarda tükenince şu tarihe yansıdı araç sıkıntısı..... oto fuarında 1 1.5 saat kadar sohbet ettim hem plaza sahibi hem genel müdürle (toyota) şu an için satılan tüm araçların gümrüğe giriş yapan araçlar olduğunu 10 15 gün tarih verilenlerin bile beklenen değil gümrükte olan araçlar olduğunu söyledi bir liste çıkardı hatta giriş teslim tarihi filan yazılı.... yeni araçların ne zaman geleceği belli değil bazı modelleri 3 5 ay bile bulamayabilirsiniz dediler.... hatta volkswagenin ekim e gün verdiğini söylediler... benim blue içinde bana bi türlü net tarih verilmiyor zaten hala 1 ay filan diyorlar açıkçası araç bekleyenler ve tabiki benim için çok çok sinir edici bir durum....