arkadaşlar arabayı alalı 3 ay oldu 99 model lx ama sorunun biri bitmeden biri başlıyor. birincisi sol denge kol şase bağlantısı kırık kaynaması gerekiyor bulunduğum yerde sanayi diye bişey olmadığı için bu bir sorun yaratırmı ikincisi üst kapak yağ sızdırmaya başladı ve manifolta sızan yağ yanıyo ve duman çıkıyo üçüncü radyatörün üst kapağında değiştirmeme rağmen sızıntı var bu da hallolmadı son olarak bir kaç gün çalışmamıştı araba bu gün çalıştırıyım derken sigortalardan duman çıkmaya başladı hemen baktım ıslanmış.birkaç gün yağmurluydu acaba bu su nasıl oraya sızmıştır. araba 160.000 size göre bu araçla 1000 km lik yola çıkılır mı?
Çok dikkatli olmalısınız, ben olsam gideceğiniz yere dönüş yapan boş bi kamyonun arkasına koyar öyle giderim... Düzenleyen : Coşkun Uçar
bu gidişle araba beni değil ben arabayı taşıyacağım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
1- Kamyon şasesi onaran bir yerde şaseye parçalı kaynak yaptırabilirsiniz. Ellerinde varsa şase perçinide atabilirler. 2- Üst kapaktan dediğiniz şekilde yağ sızıyorsa uzun yola gitmez araç. 3- Su genelde araç içine sileceklerin altındaki havalandırma mazgallarından girer.
arkadaşlarbu arabayla yola çıkmaya karar verdim yarın sabah çıkıyoruminşallah yolda kalmadan varırız viraj denge kolu bağlantısını yaptırdım bu kolu sııkıştıran kelepçeyi tutan yer var orası kırılmış kaynattık antifiriz şu an tam seviyesinde ve kaçak yok büyük ihtimalle fazla antifiriz konduğundan olmuş sadece motordan sızan yağ kaldı ona çözüm bulamıyorum yalnız şu var yağ çubuğunda F işaretinin 1-2 cm üzerinde bir yağ var acaba fazla yağ konmuş o yüzden mi kaçak yapıyo fazla konan yağın ne gibi zararları olabilir ve nasıl bu fazla yağı çıkarabilirim ya işte işten anlamayan ustalar olunca böyle oluyo yakında kendim usta olacağım bu araba sayesinde
öncelikle hayırlı yolculuklar, malum mevsim kış yollar çetin araba sağlam olsada gidecek yol pek yok bu havada. arabayı bilmemde siz yanınıza battaniye yiyecek tarzında yolda kalma riskine karşı tedbir almanızdır. ayrıca zincir çeki halatı takoz gibi aparatlarıda tedarik etmeden yola çıkmayınız. umarım aracınız sorun çıkarmaz, yollar serbest olur ve sizde sevdiklerinize sıhhatle kavuşursunuz saygılarla
teşekkür ederim evet dediğiniz gibi kış mevsimindeyiz battaniyeyi dediğiniz iyi oldu gerekli tüm malzemelerim var hatta zinciri birkaç kez takıp çıkardım öğrenmek için iki depoyuda fulledim bakalım ne olacak
fazla yağ varken arabayı sıkıştırırsanız motor sanki az yağ varmış gibi aşınır. bahsettiğiniz yağ sızmasının bir sebebi de fazla yağdır ancak belli ki üst contadan da yağ sızdırıyor. yağ değişimi yapan bir benzinciye arabayı çekip ya vakum aletiyle ya da alttan vidayı biraz gevşeterek yağın bir kısmını alabilirsiniz.
bu arabayla yola çıkılırmı diye korkuyordum ama korktuğum başıma gelmedi en ufak bir sorun bile çıkarmadı 1600 km de 200 lira gaz harcadı en sevindiğim noktada buydu sanayide yağ sızması için contayı değiştirdik 60 lira masraf ve 168 binde olmasına rağmen motorun gayet iyi olduğunu öğrendim yalnız bu yakıt konusunda arkadaşın uno arabası var benzinde 800 km de 100 lira yaktığını söylüyor doğruluk payı olabilir mi
800 kmde 100 lira bana biraz efsane gibi geldi günümüz lpg fiyatlarında ama unoları 80kmyi geçmeden gittiğinde az yakacağı kesin
hesaplayalım: 100 lira ile yaklaşık 28 litre benzin alınır. yani 100 kmde 3.5 litre, unonun en düşük yakıtı bile 6-7 litreden aşağı değildir. bunu söyleyen kişi çok sallamış.
tüplüyse olabilir belki hocam benzinde size katılıyorum imkansız https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Düzenleyen : omeraksa
yapmayın hocam e-34 kasa 520ia otomatik bmwnin fabrika değeri 5.5 litre biz 6 dan aşşağıya düşüremedik ... bence 3.5 e kadar düşebilir ...