Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

birileri yalan söylüyor

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda abrams tarafından 25 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. kralım85

kralım85 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkeze selam bütün yazılanları tek tek okudum bende 2010 era sahibiyim araçtan çok memlunum bir problemle karşılaşmadım bu güne kadar,2009 eylül den beri biniyorum 17000 km oldu tık yok arabada şikayet eden arkadaşları anlamıyorum bir clio,albe,cruz tarzı araçlara hiç binmediler sanırım.Sınıfının engüzel ve dolu aracı bence era.Okadar çok şey bekleyen varki era dan sonuçta aracın sınıfı belli kapasitesi belli bir bmwdeğilkiyanlışlarını eleştrip eksiklerini yüzlerine vuralım.Sıfırı kaç para eranın bu paraya buözellikçok bile şahine doğana binen adam eranın kıymetini dahada çok biliyor.Yüksekuçmayagerek yok bu paraya bu hizmet ve teklonoji çok ta fazla bence.

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Elbetteki bu fiyata bu araba çok iyi. Bir Albea'nın yanında Era'nın kalitesi tartışılmaz. BMW, Mercedes, Fluence, 407 ve benzeri araçlarla da karşılaştırılması abesle iştigaldir.

Era'nın muadili olacak araçlar Clio, Albea, Logan vs... tarzı araçlardır. Bunların içinde de en iyisi Era'dır.

3. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

2008 yılında alanlar sıfır araçta daha az paraya daha çok teknoloji aldılar benim demem o.Ne olduysa bir iki senede olmuş.Şirket
    filolarına ucuz ve bol satalım derken bizim ufak tefek bir sürü
    özellik güme gitmiş.Bunu anlatamıyorum.
    Sonunda benim arabam era , üst paket alsaydın diyorlar.İyi de
    aynı paketin iki sene önceki halini şeytan mı çarpmış.

4. Misafir

Misafir Guest

BMW ve Mercedes veya 407, Fluence ile kim nerede kıyaslamış Era yı ben göremedim. Era kendi sınıfında en donanımlısı olabilir fiyatı makul, her seviyede bütçeye hitap ediyor olabilir. Yazılanları nasıl okuyorsunuz veya okuduklarınızı nasıl anlıyorsunuz bilemiyorum. Era dan gelen şikayetleri dikkatlice okursanız sorun süspansiyon sistemidir aslında. Clio, Albea veya Logan ın süspansiyonunun verdiği konfor bile yok Era da. Bu konudan onlarca kişi muzdarip. Kimse Era nın motoruna yürüyen aksamına veya kaportasına tek kelime laf etmiyor zaten. Yazılanları dikkatlice okuyup sırf yorum yapmış olmak için yorum yapmayın lütfen.
    Bu paraya bu kadar olur diyenler arasında milenium veya admire kasa kullanıpta Era ya terfi eden varmı bilmiyorum ama olmadığından eminim. Çünkü bende 8 yıl milenium kasa Accent kullandım ve araçtan en ufak bir şikayetim olmadı. O zaman ben Accent i 30.000 tl ye almamıştım. Şimdi Era alıp süspansiyondaki faciayı görünce Accent i mumla arıyor insan.Demekki istenilirse şimdiki Era nın süspansiyonu yine bu makul fiyatlarda adam gibi yapılabilir.

5. karatilki

karatilki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

kaç taksici tanıyorsun bilmiyorum ama sadece istanbul da 17000 taksi var ve bu araçları kullanan yaklaşık 30000 taksi şöförü. ve bunların yüzde 95'i yeterince bilinçli. zaten bu yüzden çoğumuz era'yı tercih ediyoruz

6. mehmet38

mehmet38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkez sanki ezber yapmıs bu paraya bukadar ya çok zengınsını yada paranın ne anlam geldigini bilmiyorsunuz suan benım aracım lpg kıtıyle 27.500tl az paramı arkadaslar sorun yok dıyen arkadaslar arka tarafta biraz yolculuk etsınler kafaları kac kere tavana degecek saysınlar okan beyınde dedıgi gibi sadece süspansyondan şikayetçiyiz

7. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

ABS fren konusundaki aşırı güven , yakın takip yapan veya yüksek
    hızlara çıkan sürücülerin kaza yapmasında çok önemli bir faktördür.
    Abs aracı kazık gibi durdurmaz , sadece kilitlenmeyi önler ve fren mesafesi
    ni uzatır.Bunu demek istedik.
    Şimdi gelelim taksici arkadaşlarla ilgili konuya,canımızı emanet
    ettiğimiz ekmek parası peşindeki esnaf sürücülerle bir derdimiz yok ki.
    Başımız sıkışınca yardım istiyoruz,kriko bozuluyor benzin bitiyor v.s. v.s. Belkide yüzde beş içinde kalanları kastetmişizdirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Konu ile ilgili yazıda bir taksicinin abs si yoksa binme duramazsın dediği
    yazılmış.Çok abs siz araba kullandım ve durdum Allaha şükür.Bu araba da
    durur yani dikkatli fren yaparsan.
    Siz bu taksicinin söylediklerine katılıyormusunuz.?
    Her neyse konu öyle gidiyordu yazdık ,kalpler kırılmasın,kaza bela
    olmasın zaten hava sıcak, hararet yükselmesin.;--)))
    Hayırlı pazar olsun.

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    %95 İmi Bilinçli ? Bence %5 %10 Bilinçli Onlarda Önceden Beri Yapanlar...Şu Anda İstanbulda Çoğunluğu Nerde İş Bulamayan Varsa Taksi Şoförü Ve Çoğuda Bütün Trafiği Tehlikeye Atıyolar.... Bundan Önceki Aracım Abssizdi Bastımı Yapıştırıyordu..Ama Starexde Abs Var Ve Duramıyorum İptal Ettirme Gibi Bir Olanağı Varmı Diye Düşünüyorum...

Düzenleyen : Ersin Cerrah

9. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gifsiz iptal ettirmeyin,tekerlekler kızakladığında veya kilitlendiğinde işe yarıyodur belkide..;--)))).

10. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Günaydın...
    ABS konusunda "durup durmamak" sonucundan önce paylaşmak istediğim bir konu var...

Bir çoğumuz ne yazıkki direksiyonbilgilerini kulaktan dolma yada yıllarca yaşadığımız tecrübelerden edinmişizdir. En nihayetinde yıllarca A mesafesinden B mesafesine giden birçok sürücü bizim, gibi acemi sürücülere (kimseyi kasten söylemiyorum. Lafım kendimedir) hep örnek yada kaynak olmuşlardır. Bunların içinde bu işi meslek edinenler de var, yıllardır araba kullanan Komşumuz Rıza amca da

Ama bildiğimiz bir gerçek var ki.. teknoloji her zaman insan güvenliği için geliştirilmiştir.

ABS sistemi birçok araçta yıllardır kullanılır ve artık her araçta standart olarak sunulmaktadır. Fren yapma konusundaki tecrübesizliklerimizi ortadan kaldırır. Özellikle manevra esnasında daha güvenli fren yapmamızı sağlar. Kaygan zeminlerde kızaklama yada yoldan çıkmamızı önler. V.s. Vs.

Bunu neden söylüyorum. Yıllardır birçok sürücüye öğretilen bir şey vardır. Eğer aracınız kızaklarsa freni pompalayın... Bence bu çok yanlış uygulanan bir yöntem. Siz fren yaptınız. Araç kızakladı...Ne yaparız? Ayağımızı fren pedalından çekip tekrar basarız ve bu işi defalarca yaparak aracı durdurmaya çalışırız.

Oysa asıl yapılması gereken kızaklama esnasında fren pedalındaki dozajı düşürerek (tamamen çekmeden) tekerleklerin dönmesini sağlamak, akabinde frenlemeyi lastiğin yerle sürtünmesi esnasında değil, fren disk ve kampanalarının balatalarla sürtünmesi sayesinde durmasını sağlamaktır.

Bu nedenle...ABS gerçekten gerekli bir sistemdir.

Sadece...küçük bir not: Fren sistemi Lastik-balata-disk- balans-ve yardımcı sistemlerden ibarettir. Bu yüzden Kızaklıyorsanız bu 5 unsurun kontrol edilmesi gerekir.

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Abi Vallahi Biz Alışmışız Eski Sisteme :) Pek Kitletmiyorduk Zaten Ama Benim ABS Nin Durdurmamasını Lastiklerden Olduğunu Düşünüyorum... Pirelli Citynet Var Üstünde Plastik Bile Daha Yumuşak Yanında Taş Sıkıştıryorsunuz Battığı Biyerde Taşın Üstünde Patinaj Ediyor O Derece...Ben Bu Yüzden Uzattığını Düşünüyorum..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

12. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hyundai era ile yüksek satış rakamları yakaladı.fakat makyajlı kasalarda malzeme eksiltmesini ve özellikle iç mekan kalitesini düşürmesini hiç kimse kusura bakmasın ayıp olarak görüyorum.bir arkadaşım 2. el 2009 model 1.4 era aldı.içine oturmam benim için tam bir şok oldu. admiraya göre son derece detaysız ve basit bir direksiyon vites e lfreni kolu vs.aynı şekilde getzlerde de kalite işçilik farkı görülmeyecek gibi değil. hyundaisatışlardan güç alarak kalite çıtasını düşürmeye devam ederse inişi çok hızlı olabilir.temmuz ayında ilk defa symbol satışlarda erayı geçti.umarım bu mesajı hyundai yönetimi alır.

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ben de sizide bilinçli olmaya cagırıyorum! Daha abs nin ne oldugunu ve ne ise yaradıgını bilmeyen birini mi savunuyorsunuz? Siz abs olmadan arabanın durmayacagını mı dusunuyorsunuz?

Son 2 senede neden bukadar era takside kullanılıyor biliyor musunuz? Taksici arabası diye bir tabir duydunuz mu? Peki bir cok taksicinin 17-18bin tl e era aldıgını duydunuz mu? Ben size simdiden gelecekten haber vereyim. Taksiciler yarın o taksileri piyasaya sürdügü zaman sizin era ları zor satacaksınız. Bir cok kişi için era taksici arabası durumunda. yarın pazara araba cıkarttıgınızda eger cok temiz değilse direk taksiden cıkma damgası yeme ihtimalin söz konusu. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

14. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Öncelikle 2010 model arabımızda abs işlevi standart değil. Parayla satılıyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif
    Abs nin gerekliliği ve işlevi kesinlikle bir gereksizlik değildir, dediğiniz gibi. Benim bildigim, abs kızaklanma öncesinde devreye girip kızaklanmayı önleyerek sürücüye manevra ve güvenli sürüs imkanı verir. Ayrıca, bildigim kadarıyla abs sistemi kızaklanma olacagını algıladıgı zaman devreye giriyor. Yani, normal bir frenlemede devreye girmiyor, sadece gerektigi zaman devreye giriyor. O yüzden de devre dısı bırakmasına lüzüm olmayan bir işlev oldugunu dusunuyorum. Çünkü, normal frenlemede durma mesafesini uzatmıyor. Dogru mudur bildigim?

15. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şu " ne kadar ekmek o kadar köfte " ci arkadaşlara da
    insaf edin diyorum.30000 tl ye yakın para verip araba alıyoruz bunun
    ekmeği köftesi yok.
    Kraldan çok kralcı olmayın lütfen.Burada ülkemizde övgü alan bir
    aracı satın alıp kullanan kişileriz.İyi olmasını istiyoruz.Biz aldık
    biniyoruz zaten.Sırası gelmişken bu konu başlığı içinde bunu da yazayım dedim.
    Aynı geyik kartal pendik minibüsün de de oluyor.Ya çok doldurdun
    şöför bey,veya aman dikkatli sür hemşerim dersen cevap hazır
    "beğenmiyorsan taksi tut" veya "yürrü anca gidersin"
    Neticede eş dost övdü diye hyundai aldık.Aracımızın yine övülmesini
    isteriz.
    Merak edenler bu dosyayı başından itibaren okusun.
    Tabii Türk Hyundai üreticileri bir zahmet okusun.
    Buralarda yazılanlar suya yazılmış yazılar gibi kaybolmasın.....

16. karatilki

karatilki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yazımı dikkatli okursan abs'yi savunan şöförle ilgili bir şey demediğimi görürsün zaten. ben genel olarak bahsettim taksicilerden. 2006 dan beri 2 tane era değiştirdim ikisinde de abs yoktuçünkü özellikle abs'siz olmasını istedim. yani arabanın abs olmadanda durabileceğini sizin kadar iyi biliyorum
    Düzenleyen : karatilki

17. karatilki

karatilki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabiki kırgınlık olmaz sadece konuşup tartışıyoruz hararetin yükselmesini kesinlikle istemem. ben sadece bir taksi şöförünün söylediklerinin bütün taksicilerin düşüncesi olarak görülmesini engellemeye çalıştım. şu an istanbulda taksiler için araç satışında en büyük pazar olan oto center'daki galericilere sorsanız çoğu taksicinin abs istemediğini açıkça söylerler. hayırlı pazarlar

18. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Her markanın her modelinde artı eksi var. Olmasa çok daha iyi olur tabi. Ama şu da önemli, zamanı geri alabilsen, aynı mal-fiyat koşullarında yine bindiğin arabayı alır mısın? Bu soruya evet diyebiliyorsan araban daha iş yapar demiktir.Zaten satış oranlarını da bu sorunun cevabı çok etkiliyor. Üretici bakıyor, aynı sınıfta rakibi yok gibi birşey, rahat davranıyor. Nereye kadar, daha uygun seçenekler karşısına çıkıp pazar payı azalıncaya kadar. Bknz. Toros ve kuş serisinin üretim adetleri ve üretim süreleri.

ABS için ise daha önce çok yazdık çizdik. Bazı durumlarda gerekli ve yararlı, bazı durumlarda gereksiz ve zararlı, evet zararlı, ilginç bir teknoloji ve pazarlama olayı. Şu saatte zaten ABS siz araba diyince insanlar arabadan soğuyorlar. Kişisel fikrim, airbag kapatma düğmesi gibi, ABS kapatma düğmesi de olması lazım arabalarda. En uygun duruma göre sürücü hareket edebilsin.Hem de sigortayla uğraşmayalım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. ABS nin zararlı kısmına şaşıran arkadaşları, arabalarınızın kitapçığındaki ABS kısmını okumaya veya forumda biraz araştırma yapmaya davete ederim.

Düzenleyen : bsdera

19. karatilki

karatilki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada bende bir taksiciyim zaten :) taksiden çıkan araçların pazarını pek bilmediğiniz aşikar. 12 yıldır taksicilik yapıyorum bu güne kadar 2 tanesi era, toplam 5 araç değiştirdim. biz araba değiştirirken çıkarttığımız arabayı pazara götürüpte satmayız. çünkü yeni bir araba alabilmemiz için öncelikle plakaları eski arabadan sökmemiz zorunludur.sökmek içinde satmak lazım,yani alan kişi arabanın taksi olduğunu görerek alır. en azından biz bu şekilde satıyoruz. alan kişi kullanır veya satar onu bilemem.ayrıca şahin ve doğan'lar içinde taksici arabasıdeniyordu ama bakın int. sitelerine halen 10 bin liraya bile doğan satıyorlar. sen arabanı temiz kullan, her durumda değerinde satarsın. yeterki arabaya iyi bak.. hoş sohbetler dilerim

20. jellat

jellat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kim ne derse desin araba 10 numara

Bu Sayfayı Paylaş