Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir Tüvtürk Soygunu; Arka Servis Freni Sorunu:(

'Sohbet' forumunda Aleko16 tarafından 7 Haziran 2017 tarihinde açılan konu

1. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Ben sanayide çalışıyorum yani fabrikada... Çok eleman gelir vasıflı vasıfsız... Vasıfsız insanlara anlatırız neyi nasıl yapması gerektiğini... İnsiyatif aldırmayız... Bilemedikleri bir nokta olursa ustasına, usta başına, bölüm sorumlusuna ve son olarak da bizlere gelmesini isteriz... Sizin söylediklerinizden benim anladığım TüvTürk elemanları birer piyon... Napsın garibanlar ekmek parası için yapıyorlar... Tamam zaten herkes yaptığı işi ekmek parası için yapıyor... Ama kalkıp da derseniz ki bana 30 araç günde muayene edecek 15 dk 1 araca süre ayıracak filanca olacak şöyle rapor olacak böyle yapacak derseniz ben orada dur bir dakika derim... Sırf şirketi istiyor diye sırf kendisi ekmek parası kazansın diye başkalarının kazandığı paraları da aklamasına tepki gösteririm... Arabayı veriyorsun sanki suçlusun da hakim savcı önüne çıkmış gibi herkes de bir gerginlik... Personel ayrı bir artist... Aracı dahi kullanmayı bilmiyor çarpacak diye ben tedirgin oluyorum... Araba bağırtılır mı yavv... Soru sorma hakkın yok, tamam bizim millet lüzümsuz çok soru sorar lakin hak arama diye bir durumun da yok... Bakın ben fabrika çıkışı orjinal far kullanıyorum... Sürekli hafif kusur... 1 kere Selektör yemedim yavvv...
    Sürekli far yönü hatalı diyor... Servise diyorum... Servis abi onların ayarı nasıl inan yapamıyoruz diyor... Şu TüvTürk çıksında kusursuz far nasıl oluyormuş anlatsın... Her defasında Hyundai nin bana verdiği yangın tüpüne sorun buluyor... Tamam hafif kusur ama neden öyle oluyor... TüvTürk bana göre soygunculuğun farklı bir yöntemi... Yok can ve mal güvenliği falan filanmış... Hepsi hikaye... Gözümün önünde arka stop lambası yanmayan şirket aracını tanıdık bu kusur yazma diye muayeneden geçirdiler öte yandan gariban köylü mehmet ağanın torosun da yok arka emniyet kemerinin tırıvırısı dediler... Yazıktır günahtır...

Duygu, abdullah3471 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    "okunamıyor" benzeri subjektif kusurlar haricinde makineyle ölçülen kusurlarda neden hatayı önce tüvtürk'e buluyorsunuz?

sanayideki ustanın makinesinin kalibrasyonundan şüphe etmeyip de tüvtürk'ün makinesinin kalibrasyonundan şüphe etmek mantıklı mı?

yazılan hafif kusurlardan dolayı devletten para alıyorsa da bu benim sorunum değil, devletin sorunudur. bu bir soygunsa ve devlet de buna göz yumuyorsa vatandaş olarak tüvtürk elemanıyla neden tartışayım veya kavga edeyim?

benim astrada ön salıncakta çok fazla boşluk var yazmışlardı. ağır kusur alınca ben de sinirlenmiştim ama öğrendim ki bu astralarda kronik sorunmuş. salıncağı değiştirince eskiden yolda gezen arabanın artık gezmediğini gördüm ve iyi ki yaptırmışım dedim.

uzun yola çıkınca özellikle görüyorum, birçok saçma sapan araç trafikte saçma kazalar yapıyor. her ne kadar sorunları olsa da ben tüvtürk muayenesinden memnunum, bizim vatandaşımıza ancak böylesi yakışır. az bile.

oskanush, Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam Tüvtürkün sitesinde ağırkusur bölümünde diyor , muayene tekrarı sabitse sabitten ,geziciyse geziciden ya aynı istasyonda yada aynı il içindeki istasyondan yapılır diyor , benim söylediğim konu kısmen doğruymuş.

Ağır Kusurlu:
    Yapılan muayene sonrasında aracın, tamire ihtiyaç duyulacak derecede eksiklerinin tespit edilmesi halidir.

• Bu durumda, aracın muayene raporuna "Geçici Kusurlu" araç etiketi yapıştırılır.
    • Muayene raporu onaylanmaz ve bu araçlar için muayene tekrarı, bir ay içinde muayenenin yapıldığı aynı istasyonda veya aynı ildeki diğer tüm sabit muayene istasyonlarında (gezici istasyonlarda yapılan muayenelerde aynı gezici istasyon ya da gezici istasyonun bağlı bulunduğu ildeki tüm sabit istasyonlarda) ücretsiz olarak yaptırılabilir.
    • Muayene tekrarında kusuru giderilmediği tespit edilen ya da bir ay içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.
    • Bir sonraki muayeneye bu raporla gelinmesi zorunludur.
    • Eksikler giderilmediği sürece muayene tamamlanmış sayılmaz.

Halil ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  4. Duygu

Duygu Guest

Tamam ben bu mesajın resmini çektim unutmamak için, napalım işte aracın var derdin var ya amaaaannn....

ai_torcuk ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ummayan taş baş yardı. Daha doğrusu muayeneye girene kadar fark edemedik cantların 8 nikon olduğunu :( ağır kusurlu kaldık. Akabinde ne zamandır niyetlendiğim jantlari değiştirdim. 1050 tl ye mal oldu hiç yere. El freninden kalır dedim ama sonuç biraz değişik oldu.
    Far ayarı, okunmayan yazilar, lpg etiketi olmaması , sis farı ışık şiddeti zayifligi vs 2 3 tane daha hafif kusur var. :) resmen kendilerini yirtiyorlar sözde kusur yazmak için. Ben 0 aracimla gittiğim de bile kusur bulmuşlardı farla ilgili.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam jantlarla ilgili nasıl bir sorun yaşadınız , bir klavye hatası mı yoksa bilmediğim bir şey mi diyorum.

iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

7. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Klavye hatası olmuş ya :( sımdi okudum. Bijon olacak . Hızlı yazayım derken farkedemedim. Eski cantlarda 8 Bijon varmış hiç farketmedik. Böyle bir tecrubem de olmadığı için muayene de kaldık :)

8. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    o kural işlemez tekrar söylüyorum... adam tekirdağ lı... hakkari ye gitti işini gücünü halletti 1 hafta konakladı... baktı ki son gün araç muayeneye girmeli... randevusunu aldı.. sıra var akşam 17:00 randevu verildi... araç kusurlu çıktı ama tekirdağa dönmesi gerekiyor... eee gidip tekrar hakkariye mi gelecek... öyle bir kural olamaz... her yazana bakmayın... uygulamaya bakın...

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Tamam hocam en iyisini en mantıklısını siz biliyorsunuz , tüvün ağır kusur kurallarını yazıyorum hala bildiğinizi okuyorsunuz , tüve söyleyin o zaman , uyulmayacak kural oraya yazılır mı ?

10. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    ne alaka abi... ben sana bir örnek veriyorum... ister uygula ister uygulama... senin APP plakan da kanun dışı... kaç kez ceza yedin... ben uygulamaya bakarım... bunu diyorum... adam hakkari de muayeneye girmiş tekirdağda yaşıyor... şimdi kalkıp tekrar hakkari ye mi gittin muayene için... Akıl var diyorum mantık var diyorum... Alır yeni randevu girer istediği yerden... yok kaldığı yer miş de yok cartmış curtmuş...
    eğer böyleyse demek ki tüv bölgeye göre farklı uygulama yapan standartı olmayan işletme... dimii senin dediğin buna geliyor...
    değilse sistem merkezi ise her yerde görür...
    neyse kim nerde girerse girer kim ne yaparsa yapar banane arkadaş...

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Ahmet beyin yazdığı kural işliyor,

muayeneden kalıp ücretsiz tekrar yaptıracaksanız aynı yere gidiyorsunuz,

öyle hakkari edirne demiyorlar. defalarca şahit oldum.

belki, siz ücretsiz tekrar hakkından faydalanmak istemezseniz, o zaman istediğiniz yerde muayeneye tekrar girersiniz. muayene parasını tekrar yatırmak gerekir.

abdullah3471 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Ben işlemediğini iddaa etmiyorum zaten... Mantıksız olduğunu belirtiyorum... Hatta ve hatta saçmalık...
    Bunun sebebi de istasyonlar arası demek ki ortak veri tabanı yok yada kapalı ve muhasebe boyutu olarak girdi-çıktı hesapları farklı...
    Zaten paran olduğu sürece her yerde muayene yaptırabilirsin diyorum...

13. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Evet asıl konu bu para mevzusu. Bildiğim kadarıyla (emin değilim duyuma göre söylüyorum) Tüvtürk istasyonları taşeron gibi çalışıyor ve her ilde ayrı firma satın alabiliyor. Dolayısıyla siz parayı A firmasına veriyorsunuz ama başka şehirde B firması Tüvtürk bayisi. Bundan dolayı uygulama bu şekilde olabilir.

Asel Kaan Efe ve Halil bunu beğendi.
  14. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    asıl sorun şu diyelim ki A istasyonunda ağır kusur bulundu kaldın...
    gittin parayı bastın aracı tamir ettirmeden B istasyonuna ve kusursuz geçtin...
    haydiiiii al buyur burdan yak...
    var mı acaba böyle bir örnek... Eğer varsa çok fena gülerim bu duruma...

smtsmt227 bunu beğendi.
  15. Aleko16

Aleko16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Ali Özçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar bugün tekrar girdim muayeneye. Gitmeden önce başka bir frenci ustasına gittim. Diğer (ilk muayenede kalkınca gittiğim) frenciye gitmedim bu defa. Neyse 140 TL'ye tekrar balatalara bir operasyon yaptırdım öğleden sonrada gidip 208 TL ödeyerek tekrar (üçüncü kez) muayeneye girdim. İşin garibi muayene ücreti 198 TL 6 Haziranda ilk muayeneden kaldık ama benden bugün 10 TL gecikme ücreti aldılar. Nasıl olur böyle falan desem de Bende artık 10 TL için bir daha git bir daha gel uğraşıp durmayayım dedim. Neyse Allah'a şükürler olsun bu kez muayeneden "hafif kusurlu" olarak geçtim. Hafif kusur olarak cam filmlerini (ki diğer muayenede bunu yazmamışlardı) ve far hüzmesi gibi bir şey yazmışlar bunları hafif kusur saymışlar ve geçtik Allah'a şükürler olsun.

İşin doğrusu araç muayenesi bana epey pahalıya patladı ama sonunda geçtik. Yaptığım masraflar yaklaşık 800 TL'yi buldu.
    Toplamda 4 muayene parasını (800TL) 1 muayeneye harcadım ama ne yapalım Allah daha beterinden korusun. Muayeneye girecek arkadaşlara şimdiden kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun.

16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun , hayırlı olsun darısı başımıza inşaallah. Sizin için süre uzatımı 1 ay ise siz bu süre dolmadan gelmişseniz muayeneye neyin gecikmesi bu acaba , tüv merkeze bir şikayet yolla istersen

Aleko16 bunu beğendi.
  17. Aleko16

Aleko16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Ali Özçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Teşekkürler, İnşallah kardeşim sizde geçin kurtulun şu muayeneden. Bu arada gecikme parası almaları doğru değildi bende orada bunu anlatmaya çalıştım ama "abi sistem otomatik olarak veriyor" gibisinden bir şeyler söylediler. Baktım bende 10TL için münakaşaya girmek istemedim.

18. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu hafta aracımı serviste yolluk bakıma soktum göze batmayan ama girmişken söylediğim birkaç şey söyledim bana frenlerde kaliperlerde hafif sıkıntı olduğu ilerde ses yapacağı ama kullanımda sıkıntı yaratmayacağı söylendi.Bugünse aracı muayeneye soktum geçemedi.Arka servis freni sapması %47 çıktı en fazla %30 olması gerekiyormuş.Servisi aradım pazartesi salı gel bakalım dediler.Sanaiye mi göstereyim servise mi göstereyim 1 ay sürem var canım sıkıldı bu işe.İlçedeyim servis için ile gitmem gerek eğer değişmesi gereken parça varsa serviste mi yaptırayım sanayide mi kararsızım.Servis garanti ama tuzlu olabilir.Sanayi tersi.Anlamadığım aracı daha önce muayeneye soktuğumda hep hafif kusur çıkardı en son başka istasyonda hatasız çıkmıştı.Şimdi ise gene farklı istasyonda bu sefer ağır kusurlu çıktı.Ve bana söylenen kendileriyle birlikte yakın çevrede 2 istasyona da gösterebileceğim.Ne yazık ki standartta yok.

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun , sanayide iyi bir frenci tanıdık varsa halleder ama parça konusunda orijinal / kaliteli muadil kullanmaya bak. Arkadaki sapmalar kampana mı , disk mi bilmiyorum , hatalı balata aşınmasından , pabuçların otomatik kurmamasından olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş