Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir Kez Daha Öğrendim

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 14 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    faizler düştü, bu seviyenin çok altına da düşmez. ancak 7 yıldan daha uzun vadeleri düşünmeyin, imkan varsa 7 yıllık vade ile kapatılabilecek ev alın yoksa bekleyin.

ev fiyatları geçen aylarda düşmüştü, ancak kredi faizleri inince tekrar yükselişe geçti.

2. cenker_baba

cenker_baba Guest

abi ben senin yerinde olsam imkan varsa ege tarafına kaçarım büyük ve kalabalık şehirler bana göre değil.
    allah nasip ederse emekli olursam veya öncesinde çıkma durumum olursa balıkesirin sahiline yerlerşicem
    sabah gider yüzerim öğlen evde siesta akşam gider yüzerim mis gibi
    terleme yok nem yok hava temiz mis mis

Tilki, <<bülent>>, ahmety17 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  3. ahmety17

ahmety17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    858
    Ad Soyad:
    Ahmet TOPALOGLU
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Altinoluk yada akcay vazgecilmezlerim sahil kasabasi olarak

—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—
    @ Hyundai Accent Admire 1.3 MPI klm 2005 # white #

#By_Topaloglu

cenker_baba bunu beğendi.
  4. cenker_baba

cenker_baba Guest

bizde genelde altınoluk tarafına gidiyoruz denizi soğuk ama havası güzel :)

5. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    piyasada ev satışları dursa ev fiyatlarıda düşer, faiz fiyatlarıda , fakat oyle bir durumki şuan para aklamak içinde emlak kullanılıyor , haliyle çatır çatır projeler vs çalışınca fiyatlar balon gibi şişiyor

denk getiricenki hakkıyla fiyat çekilmiş bir ev satın alabilesin 7 aydır bende düzgün bir ev bakıyorum hem yatırım hem belki ilerde taşınırım diye ama yok yani rakamlar ucuk kaçık kimseyle anlaşamıyoruz ,heh tam bu aradığım diyosun gidene kadar satılıyor :D

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Onur kardeşim artık bekleyeceğim eğer bulur isem ev alacağım bulamaz isem ÖTV indirim hakkın var gidip parayı ona yatırıp hayvan gibi bir araba alacağım :) yapacak bir şey artık.

MSI bunu beğendi.
  7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aramaların iki gündür devam ediyor bu iki günlük zaman içinde aynı evi iki farklı emlakçı da gördüm birinci elmakçı 87 derken ikinci emlakçı 95 dedi :) Sadece o kadar değil banka faizleri düştü ama ev fiyatları banka faiz oranlarından 100 katı çıktı. Burada benim gibi ev bakan arkadaşlara tavsiyem aman faiz düştü ev alayım havasında olmayın daha önce bu şekilde hesabını kitabını yapmadan başımı sokacak evim olsun deyip ev alıp sonra elindeki nakit parasını giden sadece o değil almış olduğu evi de bankalara kaptıran çok kişi oldu. Şimdi de ayn yolda ilerliyor bu şekilde olur ise bir çok kişi hem evinden hemde birikiminden olması an meselesi aman ha aman ekonomi odaklı faiz indi bilmem şu oldu bu oldu masallarına fazla kendinizi kaptırmayın arkadaşlar. Bu indirme zengine bindirme kısmı ise orta direğe düşer.

8. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)

geçen sene baktığım 150-180 arasında değişen evler an itibari ile aynı cadde üzerinde benzer konutlar 250-300 arasında değişiyor...

konut fiyatlarında abartılı bir artış var...

Standart kombili 3+1 ev apartman dairesi 150-160 m2 yer maksimum 100-150 bin TL arası gidip gelmeli... (cephesi, dolapları, kullanılan malzeme gibi özelliklerden )

150 yi geçen her konut bana göre fahiş fiyat...

ev almak artık hayal... insanlar nasıl alıyor anlamıyorum... 2 öğretmenin 2 memurun 2 işçinin 2 çalışanın standart şartlarda ev alması imkansız...

9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aslında insanlar sadece başlarını sokacak bir evim olsun derken bu gözü doymazlar yüzünden ellerinde olan paralar da gidiyor öylece dım dızlak kalıyorlar. Çünkü bazı kişiler sadece amaçları kazık atmak başka bir şey değil. Durum böyle olunca insanlar ev alamaz durumda iken vicdansız ev sahipleri de yüklendikçe yükleniyor kira bedeline.

10. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Orası öyle bizler orta gelir sınıfına sahip rutin yaşayan insanlarız. Uç noktalarda işimiz yok... Bütçemiz belli yaşantımız belli...

Standart aile evi olsun istiyoruz...

Adam diyor akıllı bina... Neymiş eve hırsız girince haber ediyormuş, neymiş halının tozunu alıyormuş falan filan... Sırf fiyat yükselten özellikler...
    Adam apartman dairesinin ismini değiştiriyor.. Residance yapınca fiyat değişiyor... Hatta bununla ilgili facebook da resim var

X aparmanı 100 bin
    X sitesi 150 bin
    X vadi siteleri 200 bin gibi :)

Hayırlısı... Kredi düşmesine bende inanmıyorum... Kredi düşerken fiyatlar uçuyor ama nereye kadar olacak...

Bir hesap yaptım geçen sene 40 bin TL ye satılan 0 km i20 bu sene 50 bin TL ...
    Ortalama aylık 500-1000 lira arasında zam geliyorsa bundan 3-5-10 sene sonra i20 ler 100 bin TL gibi bir fiyatla satılacak demektir...

Halbuki aynı ev fiyatlarında söylediğim gibi arabaların da alt üst limiti olmalı... i20 dediğin aracın 0 km fiyatı taş çatlasın 30 bin TL olmalı...

Neyse inşallah kafanıza göre bir yer bulursunuz...

Ankara da prim yapan yerler var... Para olacak 2-3 daire alıp kira versen ömür boyu geçinirsin... Kiralarda çok uçuk... Amaaannn düşündükçe bunaldım valla...

Zor... hayırlısı...

11. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    alayı sahtekar olurmu bir mesleğin. emlakçılığında galericiliğinde alayı sahtekar. dürüst insan illaki vardır onlardan özür diliyorum ama o dürüst olan kişiler bana hiç denk gelmedi daha

MSI, Tilki ve ndipi bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sorma kardeşim ya abartısız bir tek adam gibi adama gelmedim ya. Pes vallahi tamam kazansınlar ama hırsız yalancı olmasınlar. Neticede herkes ekmeğiniz derdin. Dişinden tırnağından para ayırıp bankalara faiz ödeyerek ev alacak adamın fazladan parasını alan kişilerin yeminle boğazına durur.

13. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bende ev arıyorum abi arabamı sattım. arıyorum şuan emlakçıyı 200 binlik ev için 8000 tl komisyon istiyor eve son fiyat 200 diyor. sinirimden ev kendi sokağımda sahibini buldum sordum ne kadar son fiyat adam dediki 185 bin son fiyat. adam ordan 15 atacak cebe 8000 de kanuni olarak alacak 23 bin tl mi benim hiç edecek şerefsiz.

adama dedim emlakçı benden 200 istedi yemin etti 1 kuruş daha inmiyor diye ev sahibi adam dediki beni aradı ilanını bende koyacam ne kadar istiyorsan söyle ben satiyim sen ilanını kaldır. adam da demişki bana 185 ver sat evi emlakçıda 200 den satıp ona göre komisyon alıp aradaki farkıda ayrıca cebe indirecek

yazıklar olsun

Sadettin bunu beğendi.
  14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yiyemezler kardeşim öyle yada böyle bir yerlerinden çıkar bu aldıkları paralar. Dedim gibi herkes ekmeğinin peşinde eyvallah ama ekmeğin içine haram katmamak gerek. Yazık günah yeminle. Yatacak yerleri yok bunların. Hayırlısı artık bende alır isem alacağım alamaz isem oturduğum evde devam ederim. Yapacak bir şey yok. Birde canımı sıkın diğer bir konu da bu Toki den ev alıp sonra satmaya kalkanlar. Yav arkadaş sen bu Toki den evi alır iken ödemesini zamanın ne kadar olduğunu bilerek aldın belki sen olmasa idin başka biri ev sahibi olacak idi.Onun da önünü kestin şimdi de çıkmış adamlar satmaya kalkıyor. Kör müsün? O zaman almasa idin de başkaları ev sahibi olsa idi ya.

<<bülent>> ve Sadettin bunu beğendi.
  15. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Toki işi çok başka abi. Toki evlerininde al - satçısı oluştu. İhtiyacı sahiplerinden çok fırsatçılar alıyor o evleri(Açık satış olan evler), sırf satmak için. 15.000 peşinat ödeyip aldığı evi 60-70.000'e millete kakalamaya çalışıyorlar yeni moda bu.

16. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Buradan deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim. Bugün bir emlak firması aradım evi sordum evet ev var dedi. Tamam dedim gelip görebilir miyim dedim tamam dediler neyse nerede olduğumu sordu söyledim o zaman biz gelir sizi alırız dedi eyvallah dedik neyse aradan yeminle beş dakika geçmedi abi işte ev satılmış dedi. Başka bir ev var dedi fiyat pazarlık yapılır dedi tmm bakalım dedim. Neyse geldi bizim şerefsiz. Sonra elinde bir dosya işte size evi gösterdiğimiz hakkın da bilgi amaçlı dedi tabi okumadan imzalar mıyım? Okudum şerefsiz içine döşemiş. İşte evin bakılıp beğenilmemesi durumun da masrafların tarafımdan ödenmesi evi beğenip alınması durumunda %4 komisyon ödeyeceğimi tahahüt ederim. Diğer bir kaç madde de var ama aklım da ilk kalan bunlar oldu. Hemen dön dedim ben ev alacak adamım dedim sen evi göstermeden masraf falan filan diye itekleme havasına çoktan girmişsin dedim. Ve yoldan döndürdüm. Aman aklınız da olsun sakın ha bir şey imzalamayın arkadaşlar. Adamlar yolun başın da kazık moduna giriyor ki bu işin sonunu düşünemiyorum bile.

17. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bizim halkımızın büyük bir çoğunluğu bana katılmaz mesela abi. Konuyu başından beri okudum bu mesajı görünce hemen atladım. Benim görüşüme göre eğer oturduğunuz bir eviniz varsa babadan kalma vs neyse bir adet ev varsa kesinlikle yatırım için ev almam 200 300 bin para biriktircem yada daha az fazla farketmez gider hemen dediğin gibi HAYVAN gibi bi araba alırım ooohhh mis.Örneğin 10 liraya aldığın araba en fazla 8 liraya zaten satılıyor . Kaskosuz da arabaya binmediğim için arabam pert olcak üstüne taş düşcek kaza yapıp değeri düşecek gibi derdim de yok. On numara 5 yıldız kuralım. Ev alma araba al !!! (oturulacak bir ev varsa) Ayrıca bu dediklerim arsa için geçerli değildir. Arsa arsadır ister al üstüne bahçeli havuzlu KOCAAAAAMAAAN GARAJLI bir ev yap ister kar yaparak sat .
    Ev alacağıma lüks araba alır keyfini sürerim.

ndipi bunu beğendi.
  18. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bizim burda 5.kat çatı katı da var dubleks ev deniz manzaralı 170 m2 110 binlira

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    eski bir emlakçı olarak söylediklerinizin %90'ı doğru. düzgün dürüst olanı yok mu elbette var, misal bizim çalıştığımız bölgede 38 emlakçı vardı dürüst çalışan bir elin parmaklarını geçmezdi. ilana verilen özellikle resim olmayan ve dükkan camlarına yazılan ilanların büyük bir çoğunluğu sahte ilandır amaç müşteriyi içeri çekebilmek ve mümkünse kapora alıp müşteriyi kendine bağlamaktır. kaporayı kaptırdıgınız anda ve karşılığında üzerinde ilgilendiğiniz gayrimenkule ait bilgilerin yazdığı makbuz almadıysanız Allah yardımcınız olsun derim.
    zaten emlakçıların büyük bir çoğunluğunun vergi levhası dahi yoktur.
    buna karşılık düzgün çalışan emlakçıya denk gelirseniz işiniz çok daha kolay olur, örneğin biz aldığimız her kapora karşılığında makbuz verir ve iş bitene kadar kaporayı mal sahibine vermezdik olası bir sorunda kimse mağdur olmazdı.
    az çok insanları sezebildiğimizden ötürü kiraya verdiğimiz kişiler nispeten düzgün kişiler olurdu.
    tek bir kişi üzerine vekaletlendirilmemiş hisseli tapusu olan gayrimenkulleri satışa kabul etmezdik.
    satısa çıkardığımız gayrimenkul belediye ve tapu sorgusu yapılmış olup herhangi engeli bulunmazdı.
    komisyonumuz oranlı olurdu asla mal sahibinin "bana 100 verde ne kadara satarsan sat" mantığını ile çalışmaz ve kendi komisyonumuz için işi bozmazdık.
    iş takip sözleşmesi ile taraflar devir işlemlerine sadece en fazla 1 saat ayırıp imza atmaya gelirlerdi. başvuru, harç ödemeleri, randevu alma işlemlerini biz takip ederdik. bu işleme ilk başladığımızda tapu müdürü bile şaşırmıştı.

gelelim yatırım için ev almaya, eğer kendinize ait oturduğunuz bir ev varsa yatırım için ikincisini düşünmeyin, örneğin 100bin lira olan evi kredi ile aldınız 7 yıl odeme sonunda 125.000tl ye gelmiş olacak buna karşılık 7 yıl sonunda eviniz eskimiş, nispeten modası geçmiş olacak konum değeri artmış olsa da değeri 150-170bin lira olur. aylık kira geliri 1.000lira ve üzeri değilse kira vermeyi zaten düşunmeyin. buna karşılık 100bin liraya alınan bir arsa 7 yıl sonunda hiçbir masraf gerektirmeden değeri çok daha fazla artmış olacaktır.

Halil, ndipi, master006 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  20. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    İşte işi bilenden benim söylemeye çalıştığım. Sağol kardeşim yazıp açıklayamadığım konuyu güzelce anlatmışsın :)

Yusuf bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş