Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Biontech Mi Sinovac Mi Yoksa Sputnik V Mi?

'Sohbet' forumunda onurforces tarafından 3 Mayıs 2021 tarihinde açılan konu

?

Hangi aşıyı yaptırmalı?

1. Biontech

32 oy
    54.2%
  2. Sinovac

21 oy
    35.6%
  3. Sputnik

6 oy
    10.2%
  1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam tarih boyunca insan oğlu çok büyük salgınlara maruz kalmış ( kara veba gibi daha niceleri ) çok büyük can kayıpları yaşanmış , bu gün yaşadığımız felaketin onlardan ne farkı var , günümüzde insanların çok daha sosyal bir yaşantı içinde bulunması da felaketin boyutunu büyütüyor.
    Şu anda bu salgından kurtulmak için aşı dışında başka yol yok , enfekte olmamış insan kalmayıncaya kadar yayılmaya devam edecek ve kurtulanlar aşılanmış olanlar olacak.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

sunbeki bunu beğendi.
  2. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Doğrudur hocam kendi çocuğuma da devletin mecbur tuttuğu bütün aşıları yaptırdım aşı karşıtı değilim yanlız aşı tarihine bakıldığında aşıların geliştirilmesi 10 ile 30 yıl arasında sürmüş günümüz teknolojisinde ortalama 5 yıl sürmesi hesap ediliyor aslında hepimizi tedirgin eden bu kadar kısa sürede olması

sunbeki ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teknoloji gelişmiştir diyip güvenmekten başka sansimiz yok.

4. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Grip aşısı mantığıyla düşünürsek şimdi olduğumuz covid aşılarının seneye farklı şeklini olmamız gerekecek. Zaten virüs ilk çıktığı haliyle kalmadı ki. Mutasyonun mutasyonunu geçirdi. Belki de vücudumuzun bu hastalığa yakalanıp kendi sistemini üretmesi daha iyi. Ancak bu riske kim girebilir? Günümüz teknolojisinde aşı üretmek eskiye nazaran daha kolaydır.

muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abiler bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var ancak aşı konusunda şunu söyleyebilirim öncelik bulduğunuz aşıyı olun. ben tercih seçeneğim olmasına rağmen yıllardır kullanılan aşı tekniği ile üretilen sinovac ı tercih ettim. bunun sebebi aşı olan doktor arkadaşlar bile garanti olandan yana tercih etmeye çalıştılar. birde aşı üretmek öyle basit değil bir alt yapı istiyor. türkiye de kayseride var ama o bile atatürk zamanından kalma sonrasında geliştirme yapılmadı. inş kendi aşımızı kısa zamanda seri üretime geçiririz yoksa bütün nüfusumuz 6 ay içerisinde aşılanmazsa ilk aşı olanın etkiside kayboluyor ve maalesef bir arpa boyu yol kat edememiş oluyoruz.

Asel Kaan Efe ve Fırat Ö. bunu beğendi.
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam hoş geldiniz , uzunca bir süredir yoktunuz. Aşı konusunda katılıyorum görüşlerinize , maalesef başka kurtuluş yolu yok gibi.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

7. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Uzun süre oldu foruma girmeyeli. Öncelikle herkese çok selamlar. Hayırlı ramazanlar diyelim.
    Aşı konusunda çok kafa karıştırmamak lazım, ben bulsam para verip aşı olurum anında ama bulamıyoruz tabi sıramızı bekliyoruz. O ya da bu ayırt etmeden çok hızlı bi şekilde aşılama yapmak gerekiyor. Bu konuda bakanlık daha hızlı çalışmalı. Ilk aşı olanların bile antikorları azalıp bitme eğiliminde. Şuan sağlık çalışanları için 3.doz rapel konuşuluyor. Bi an önce herkesin bağışık olması gerekiyor. Veya virüs olumlu yönde mutasyon geçirip bulaşıcılığı bitecek.
    Bize düşen olabildiğince hareketliliği azaltmak. Markete gidiş sıklığını bile minumuma indirmek gerekiyor. Ne kadar az hareket o kadar az bulaş demek.

Edit : aşı konusunda endişesi olan 2
    Dozdan 15 gün sonra antikor testi yapıp kontrol edebilir. Ufak bir örnek vereyim ; kardeşim cerrahpasada son sınıf olduğundan ilk aşı olanlardan. Sürekli hastanede ilduklsrindan genelde çevresi antikor testi yaptı. Kardeşimin sinovac sonrası antikor düzeyi ( 4 haneli rakam) biontech olan hocası ile aynı çıktı. Ama bazılarında antikor oluşmamış, bu önemli bir problem. Bu durum tespitinde tekrar aşılama gerekiyor.

Son düzenleme: 10 Mayıs 2021
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,167
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben eylülde çok ağır geçirdim...nasıl bir hastaliksa...bir daha bulaşsa kesin götürür beni

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hiç merak edip de PCR testini araştıranlarınız oldu mu? ben makine mühendisiyim, anlayabildiğim kadar araştırdım. doğal olarak anlamadığım kısımları da var. PCR testi aslında müthiş teknoloji içeren bir şey. PCR testinin ulaştığı teknoloji ile kıyasladığımda aşı teknolojisi çok daha basit kalıyor.

Asel Kaan Efe ve ozgutozkan bunu beğendi.
  10. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aman abi. Ağzındam yel alsın.

Roadrunners bunu beğendi.
  11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  12. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aşı konusunda olan endişelerim antikor oluşup oluşmaması ile ilgili değil de bir süre sonra aşının başka şeylere yol açıp açmayacağı ile ilgili daha çok. Bu nedenle eğer seçme şansım olursa en azından ilk aşılananların aşılarının üstünden 1 yıl falan geçse (ki bu süre de kısa ama) bir nebze orta vadeli sonuçları görsek istiyorum.

İlaç endüstrisi geçmişte övgülerle tanıtılan ancak sonra bambaşka sorunlara yol açtığı ortaya çıkan ilaçlarla dolu. Bir de zamanında sigarayı öven tıp doktorları var :)

ozgutozkan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    O zaman sinovac. Teknoloji olarak virüs yumurta içinde üretilip daha sonra öldürülür.

En ilginç aşılardan biri çocuk felci aşısı çünkü üretilen ilk aşılar çocukların virüs kapıp hastalanmasına sebep olmuş. Ki bu nedenler ile faz 1 faz 2 faz 3 deneyleri var. Sonra bunun nedeninin aşıda hiç canlı virüs olmaması gerektiği ortaya çıkmış. Şuan kullanılan aşıyı bulan doktor ilk kendi çocukları üzerinde denemiş ve patentini ücretsiz yaptığı için tüm ülkeler aşıya erişebilmiş.

Asel Kaan Efe ve muhendus bunu beğendi.
  14. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Aşıların bu arada ilerde bir şeye neden olup olmayacağı kesin değil fakat eşimin çevresinden gördüğü ve uzmanların da fikri hastalık hafif atlatılsa bile mutlaka bir zarar bırakıyor. Dolaşım sistemi hastalığı olduğu için vücudun her yerinde belirti gösterebiliyor. Beyinde çıkardığı hasar unutkanlık yapıyor. Koku ve tat alma sinirlerine zarar verdiği için koku ve tat gidiyor. Geri geldiği zaman aynı seviyede olmayacaktır. Sinir hücresi olduğu için. Akciğerler de yaptığı hasar tüberküloz gibi.....

Teknoloji o kadar gelişti ki geçen seyrettiğim belgeselde 3 tane kan kanseri hastası aids virüsü hastanın dnası kullanılarak modifiye edilerek tedavi altına alındı. Şimdi bu hastalar kan kanserine karşı bağışık haldeler. Ha neden bu tedavi herkese uygulanmıyor derseniz. Kişiye özel tedavi yapılıyor. Bunun gibi başka örnekler de var.

muhendus ve fume bunu beğendi.
  15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ben bu kalıcı zarar verme işini şüpheli buluyorum. maalesef tüm dünyada salgın sırasında insanları yönetmek için hastalık hakkında yalan haberleri bilerek yaydılar. gençler hastalıktan korksun diye "hastalığı atlatırsınız ama kalıcı zarar veriyor" dediler. yüzbinlerce haber yapıldı, hangisinin doğru olduğu bile belli değil.

tv'lere hergün 10 tane canlı yayına çıkartılan profesör geçen sene "hasta değilseniz maske takmayın" demişti. şimdi "maske sorgusuz sualsiz takılmalı" diyor.

hastalık işinde medyanın yaptığı ve yaptırdığı yayınların tamamını şüpheli buluyorum. tedavi, ilaç ve aşı çalışmaları çok daha kontrollü ve bilimsel. ikisini birbirine karıştırmamak lazım bence.

muhendus, fume ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Yakın tarihimizde Thalidomide gibi bir kara leke varken bu aşıların tamamı bende şüphe oluşturmaya devam edecek. Faz-3 çalışması şu anda eksik, ki Faz-3 bir ilacın pazara sunulmadan önceki final aşamasıdır. İlacın etkinliği bu çalışmada kanıtlanır, tüm yan etkileri bu çalışmada belirlenir. Faz-3'ün eksikliğine verilen yanıt hep aynı, "aciliyet söz konusu, koronavirüs yüzünden 14-15 aydır hergün binlerce insan ölüyor. Ölümlerin önüne geçmek için uzun vadedeki yan etkileri belirlemeyi erteliyoruz." Kabul, aciliyet var ama virüs de sabit durmuyor ki? Sürekli bir mutasyonda, sürekli değişiklik geçiriyor. Pazartesi bulunan çarenin Çarşamba günkü mutasyona yanıt olacağı ne malûm? "E senin yanıtın ne" diyeceksiniz, ben sağlıkçı ya da bilim insanı değilim ki, ben de bilmiyorum. Sadece şimdiye dek "cevap" diye kamuoyuna sunulan hiçbir açıklamanın beni tatmin etmediğini söyleyebilirim.

muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  18. mechanical

mechanical Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    250
    Ad Soyad:
    harun
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Sinovac Türkiye için üretim lisansı vermiş.

19. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Abi hastalığı geçiren bir çok arkadaş hala kendine gelemedi. Yüzlerinde cansızlık oluyor vesaire.

Şu maske takmayın diyen adamın konuşmasının olduğu anı da hatırlıyorum. O zaman yeterli maskemiz yoktu ve buna rağmen İngiltere gibi ülkelere maske tedariki yapılıyordu.

10 Nisan 2020
    https://www.cnnturk.com/turkiye/son...tereye-tibbi-yardim-tasiyan-ucak-hareket-etti

31 Mart 2020

https://www.gazeteduvar.com.tr/saglik/2020/03/31/dso-bir-daha-uyardi-hasta-degilseniz-maske-takmayin

Hasta değilseniz ve hastaya bakmak zorunda değilseniz maske takmayın. (Dünya Sağlık örgütü)

Yeteri maske yokken yapılabilecek bir açıklama çünkü hasta olan birinin maske takması mesela yüzde 60 korurken olmayan birinin takması yüzde 30 korur. En önemlisi sosyal mesafe bunun sayesinde ben çok maske takmadım abi. Ben taksam da benim kız 2 yaşında o takmıyor o nedenle zaten insan içine çıkmıyoruz. Kızı parka götürmek için bile 30 40 km yol teptiğim oluyor. Boş köy parkı filan bulup götürüyorum.

Maske takmak zorunda olduğum durumlarda da çift maske veya şimdi 5 katlı meltblown tabakası olan maske kullanıyoruz.

Bu hastalık sadece insanlara değil hayvanlara da bulaştığı için büyük ihtimalle her yıl aşı olmaya da devam edeceğiz.

Abi ben televizyon seyretmiyorum. Seyrettiğim kanallar belgesel kanalları hanım dizi izler. Medya bombardımanı altında kalmaktansa haberi bir oraya bir buraya bakarak öğrenmek daha iyi. TV nin yarısı yalan diğer yarısı da yanlış o konuda haklısın.

Asel Kaan Efe ve Halil bunu beğendi.
  20. sainz

sainz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    537
    Ad Soyad:
    Uğur Akar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/soner-yalcin/algi-diktatorlugu-6141410/

Asel Kaan Efe ve fume bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş