Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Biontech Mi Sinovac Mi Yoksa Sputnik V Mi?

'Sohbet' forumunda onurforces tarafından 3 Mayıs 2021 tarihinde açılan konu

?

Hangi aşıyı yaptırmalı?

1. Biontech

32 oy
    54.2%
  2. Sinovac

21 oy
    35.6%
  3. Sputnik

6 oy
    10.2%
  1. adgny

adgny Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    671
    Ad Soyad:
    Ahmet D.
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Neyse ki ihmalkarlık etmemişsiniz :eek:, büyük geçmiş olsun!

Sigara bırakmakla kendinize en büyük iyiliği yapmışsınız, tebrik ederim.

Ben hiç sigara içmedim, içilen yerde de durmam, resmen nefret ederim sigaradan. Boy 1,80 m, kilo 92. Biraz fazlam var, 82 olsam süper olur. Keşke spor yapabilsem. Tam spora niyetlendik virüs çıktı.

Sizin boy ve kilo nedir ki acaba? :)

onurforces ve MSC bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.70, 98 kiloydum ama şimdi 88 lerdeyim. evde spor yapacaksanız spin bike tavsiye ederim.

https://www.n11.com/urun/dynamic-spin-bike-v2-kondisyon-bisikleti-1375397?magaza=dynamicturkiye

adgny, onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun Serdar abi

MSC bunu beğendi.
  4. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Allah tekrarini yaşatmasın diyelim.

MSC bunu beğendi.
  5. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Güvenlik personeliyim 1 ay önce sıram geldi vurulmadım

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam bir vatandaş olarak aşıya karşı “ vurulmama tercihini “ kullananlar için anlayamadığım ; gerekçeniz nedir acaba ? Yıllar önce bir memurumun ikiz bebekleri olmuştu ve yeni doğanlar için asm lerinin ebelerinin sıkı bir şekilde aşı proğramlarını takip ettiklerini biliyordum ve bir gün iş yerinde çalışanların kendi aralarında , yeni doğan bebeklere yapılan aşının gerekli olup olmadığıyla ilgili tartışmalarına şahit oldum ve ikiz bebeği olan arkadaş , “ kesinlikle bebeklerini aşılatmayacağını , bu aşıların bir yabancı oyunu olduğunu ve neslimizin kısırlaştırıldığı” gibi bir görüşü savunuyordu ve yaptırmamıştı. Daha sonra ben o şehirden başka bir yere tayin oldum ve 5 yıl kadar sonra da o bebeklerin birinin aşı olmaması sonucu bir hastalığa yakalandığı ve özürlü kaldığı şeklinde duyum almıştım. Karşımda değildi ama o günkü o memuru karşıma alabilsem çok ağır konuşurdum , bir çocuğun hayatını karartmıştı. Ne olduğu belli olmayan sakat bir düşünceyle bunu yaptığını ve pişman olduğunu da öğrenmiştim.
    Örnek sizinkiyle bire bir olmamakla birlikte , sağlığımız ile ilgili bir konuda karar verirken daha sorumlu davranmamız gerekmez mi ?

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

erenuzel41 ve onurforces bunu beğendi.
  7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aşılar olmasa çocuk felcini türkiyede tamamen ortadan kaldırmanın başka bir yol yoktu. devlet yıllarca uğraşıp bu hastalığı ülkemizde ortadan kaldırdı. hatta afganistantan gelen göçmen çocuklarında çocuk felci görülmeye başlamış.

herhangi bir aşının sağlığı bilerek bozduğunu savunmak için o aşıyı üreten geliştiren insanlardan birisi olmanız gerekir. çünkü böyle bir bilgiye ulaşmanın teknik olarak imkanı yoktur. bu bilgi size kadar ulaşıyorsa yalandır. yalan olduğu bu bilginin size ulaşmasından belli olur.

aşının müthiş bir kazanç kapısı olduğunu, bunun bir ekonomik oyun olduğunu, hastalığı da bunların çıkarttığını söyleyenlere de kulak asmayın. doğrudur birileri aşı ya da ilaç satarak çok zengin olmuştur. ama toplam harcamanızı bir inceleyin. örneğin petrol fiyatlarını %1 artıran sistem, bir otomobil kullanıcısına yılda en az 4-5 aşı parası fazladan harcamasına neden olur. bu nedenle aşının ve hastalığın bizim bireysel ekonomimize saldırdığını düşünmek saçmadır. zaten paramızın %50sinden fazlasını spekülatif saçma sapan şeylere harcıyoruz.

corona'da aşı işi başarısız olabilirdi. ancak son 4 aydır, aşılama konusunda başarılı ülkelerin tamamında müthiş bir iyileşme görüldü. bu nedenle kendini kanıtlamaya başladı.

fatihsevim, Samuera, gokhan06 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  8. sainz

sainz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    537
    Ad Soyad:
    Uğur Akar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    "Hastanede çalışan kayınbiraderin kuzeninden duymak yetmez mi diyorsunuz yani? ;) :)

ahmetakif34, Halil ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. makaradayi

makaradayi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Mehmet Karadayı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dr Murat Aksoy un da aynı konulu video su var youtube da. İzlemenizi öneririm. Alerjik bir durumunuz yok ise biontech daha koruyucu. Çin aşısının iki dozdaki koruyuculuğu Biontech in tek doz aşısından daha az diye belirtiliyor.

10. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Doktorun biri aşı olmayın diyorsa bilin ki eğer o doktor araba tamircisi olsaydı her gelen araca motoru açmak lazım diyecekti.

sainz, ysuatsenyurt, MSC ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet, maalesef bizim bazı konulara bakışımız böyle

sainz bunu beğendi.
  12. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eşimin 2 doz Biontech aşısı olmuş bir iş arkadaşı Covid pozitif oldu ve ağır bir şekilde geçirdi hastalığı.

Biz henüz eşimle birlikte aşı olmadık, kaldı ki eşim sağlıkçı olduğu için isteseydi Aralık ayının sonunda olabilirdi aşısını.

Çok çok mecbur bırakılmadıkça bir süre daha beklemeyi tercih etmek istiyoruz.

Lions_in_A_Cage bunu beğendi.
  13. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Almanya da nüfusa göre aşılanma oranı baya düşük. Sanırım Türkiye'nin gerisinde.

muhendus bunu beğendi.
  14. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam takip ettiğim kadarıyla ilk dozu olanların sayısı Almanyada daha yüksek ancak Türkiyede de 2 dozu birden olanların sayısı daha yüksek. Bir de burada Astrazeneca aşısı karmaşası oldu. Önce yaşlılara yasaktı, sonra gençlerde kanda pıhtı yapıyor gençlere dediler ve 60 yaş altına yapılması yasaklandı. Garip garip işler. Bir de aşı olma bürokrasisi uzun sürüyormuş. Kişi başı yarım saati geçiyormuş süre, çeşitli formlar doldulduruluyor ve aşının olası yan etkileri hakkında 10 dakikalık bir video izletiliyormuş

15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam biz eşimle Çin aşısı olduk , demem o ki hem birinci hem ikinci sadece 5’erden 10 dak aldı , sadece dr yumurta alerjiniz var mı diyor , uygulama sonrası 15 dak bekletiyordu.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme: 10 Mayıs 2021
    muhendus bunu beğendi.
  16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    geçenlerde radyoda çiçek aşısı ile ilgili bir röportaj vardı, radyo doğuş un bir kuruluşu yani iktidar yada muhalefet taraflarından birine çok yakın değil,

Su çiçeği hastalığı geçiren çocukların kıyafetleri alınıp sağlıklı çocuklara giydiriliyormuş, hatta su çiçeği geçiren insanların ciltlerindeki yara kabuklarının kurutulup ufalanarak sağlıklı insanların burunlarından içeriye toz halinde püskürtüldüğü şekilde aşılamalar yapılmış

tam tarihi hatırlayamadım ancak 1980 lerde çıkan kanun a göre yeni çocuğu olan bir ebeveynin çocuğunu bilerek çiçek aşısı yaptırmaması suç teşkil etmekte olup aşıyı yaptırmadıysa okula göndermesi kanunlara göre yasakmış yani aşısız ise okula gidemiyor ve büyük cezası var hapis, para vs. Zamanında böyle imiş.

Bu kadar büyük salgın var ve şimdi diyorlar ki Covid aşısını işte ister yaptırın ister yaptırmayın? vallahi hükümetin sağlık temsilcileri bu konuda halka karşı çok hoşgörülü davranıyor, eskiden böyle değilmiş olaylar, açın bakın araştırın.

Ancak insan ister ki şu an Covid19 aşısı olanlar birçok ayrıcalığa sahip olsun. Ne bileyim en azından şehirler arası seyahat ufak kısıtlamalar dahilinde serbest olabilir, gece sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olabilirler.

ABD başkanı Biden da benzer dertlerden muzdarip, amerika da gençler ben aşı olmam ne olduğu belirsiz o ne öyle diyormuş, Biden da çözüm olarak aşı olan gençlere 100 dolar harçlık hediye edeceğini söylemiş idi geçenlerde. Aşı olan amerikalı gençler 100 dolar ile çıkıyor hastaneden mis gibi iş.

Aşı zararlı mı ? şeklinde düşünmeden önce vizyonumuzu genişletip araştırıp öğrenmek gerekiyor, bu aşı bize gelmeden evvel binlerce insana test amaçlı olarak yapılıyor. Bu aşamaları bilen birisi zaten aşıya karşı evham yapmayacaktır.

Bende iğne fobisi var ancak genellikle kan verirken büyük sıkıntı oluyor lakin aşı yaptırırken o kadar problem yaşamıyorum damara batırmıyorlar deri altına gidiyor birde aşı iğneleri daha ince yapılı.

Zaten aşı olduktan sonra vücutta antikor gelişimi 28 günü buluyormuş, yani 3 ay 5 ay artık ne kadar süre ile koruyor ise bunun birinci ayı koruma falan yok, aşının koruyuculuğundan değilde beka kabiliyetimizi ufakta olsa arttırmak adına.

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    istisnai bir durum olabilir. bazı insanların genetik yapısı gerekli antikor oluşumuna yatkın değilse aşı işe yaramıyor. belkide aşı olmasa ağır geçirmek yerine ölecekti arkadaşınız. bence imkanı olan herkes aşı yaptırmalı.

18. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Eski bir sağlık çalışanı olarak yıllar önce görev yaptığım yerlerde yüzlerce çocuğa aşı yaptım. Aşı karşıtlığı ile, çocuğunu kaçıranlarla, saklayanlarla çok karşılaştım. Nedeni ise aşının insanları kısır yaptırdığı inancıydı. Aşı yaptığım çocuklar şimdi delikanlı, genç kız olmuşlardır. Kimsenin kısır kaldığını da zannetmiyorum.

Herkesin tercihine saygı duyuyorum. Hepimizde aşı konusunda bir tedirginlik var. Bu bir gerçek ancak bilime güvenmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Oturduğumuz yerden, televizyon karşısında yanlış kararlar vermeyelim. Çünkü hiç birşey bilmiyoruz. Televizyonlar ne derse ona inanıyoruz. Bugün hangi kanalı seyretmişsek onun trenine binmişiz demektir. O tren artık bizi nereye götürürse... Doğru yada yanlış...

Selametle...

santafe2004, Halil ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Henüz tam anlamıyla bilinmeyen bir hastalık ve aşıdan bahsediyoruz bir yıllık bir geçmişi var bu iş diğerlerinden biraz daha farklı. Geçen yıldan beri hastalara verilen ilaçlarlardan bazıları artık verilmiyor mesela. Bu hastalığın ve ilaçların etkilerini yada bıraktıklarını belki 5 sene sonra ancak göreceğiz

Son düzenleme: 10 Mayıs 2021
  20. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Ben şu anda yaşı ilerlemiş bünyesi zayıf ve kronik hastalığı olanların olmasını daha doğru buluyorum onun haricinde tabi ki maske mesafe ve zorunlu olmadıkça kalabalıklara girmiyorum toplu taşıma kullanmıyorum çok şükür şu ana kadar yakalanmadım

Bu Sayfayı Paylaş