Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Biontech Mi Sinovac Mi Yoksa Sputnik V Mi?

'Sohbet' forumunda onurforces tarafından 3 Mayıs 2021 tarihinde açılan konu

?

Hangi aşıyı yaptırmalı?

1. Biontech

32 oy
    54.2%
  2. Sinovac

21 oy
    35.6%
  3. Sputnik

6 oy
    10.2%
  1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Kişiden kişiye çok değişir. Koronavirüs de herkeste aynı seyretmiyor. Tetanoz aşısında bile bazı etkiler olabiliyor. İki kişi tetanoz aşısı olduk. Kolunuz ağrıyabilir ilk gün zorlanabilirsiniz dediler, bende hiçbir ağrı vs bir şey olmadı, diğerinde kolu iki gün ağırdı, ilk gün ağrıdan yatamadı. Bunlar olabilecek beklenen olaylar.
    Kullandığınız her ilacın yan etkisi var, kullanınca mı daha çok zarar görürsünüz, kullanmayınca mı buna bakılır. Aşı da böyle, aşıdan çekinip virüsü kapmak çok mu iyi. Ben önceden çok iyi koku alırdım, hastalığı geçireli 6 ay oldu hala eskisi gibi hassas koku alamıyorum ki bu en az zararlarından biri.
    Bin tane profesör çıkıp aşı olun dese gündem olmaz, biri çıkıp olmayın dese şöhret olur, aykırılık dikkat çeker ama altı boş oluyor genelde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

santafe2004 ve gokhan06 bunu beğendi.
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

siz bir palavra yazdınız o yüzden buraya geldi.

paylaştığınız videoda ne olduğunu anladınız mı? adam özetle "faz 3 tamamlanmadı bu nedenle ben hastalarıma öneremem" diyor. videonun neresinde vurulan aşının aşı olmadığından bahsediyor? sadece başlığında var, o da video sahibinin palavrası. bu palavrayı burada yazarsanız konu da buraya gelir.

hastanede aşı olmaya giden adama plasebo aşı vurulsa adam etkilerini nasıl takip edecek?

beyaz tv yayınlarını izleyerek doğruyu aramayacak kadar sağlıklıyız çok şükür.

MSC ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. mechanical

mechanical Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    250
    Ad Soyad:
    harun
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. kadobay

kadobay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    359
    Ad Soyad:
    Kadir Baykal
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Halil bey "palavra" yazdığımla itham edip te yazdıklarınız ve başka yazacaklarınız maksadını aşmasın.

Karşıt görüşte bir tıp profesörünün korona, teşhis ve tedavi yöntemi, aşı ile ilgili açıklamalarını aktardım. Dileyen konuyla ilgili şahsın 2 farklı kanaldaki açıklamalarının tamamını izleyip kendine bir çıkarım yapar. Ne beyaz tv ne de diğer kanalların izleyicisi ve müdavimi değilim. Paylaştığım videoya da youtube da rastladım.Evet o program beyaz tv ve tv 5 te yapılmış.Ben o programların tamamını youtube da izledim -daha dün akşam-.
    Yanılgım şu oldu, plasebo aşı ve gerçek aşı karşılaştırma testleri belirli sayıdaki kişi üzerinde yapılmış ve tamamlanmış olabilir. Ben bu tahminimi, aşıların faz 3 çalışmaları içerisinde yapıldığına dair resmi bilgilerden ve halen biontech in faz 3 safhasının devam ettiğinden yaptım. Faz 3 aşamasındaki plasebo ile karşılaştırma süreci tamamlanmış olabilir ama diğer faz 3 aşaması devam ediyor, bunu anlayın. Dolayısıyla deneysel süreç devam etmekte ve aşı olanlar da bu sürecin bir parçası.Kabul etseniz de etmeseniz de.

İspatı ile doğruluğuna kanaat getirdiğim bir açıklamayı da nerede olursa olsun göremeyecek kadar kör değiliz biz de...

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Evet farklı bir görüş elbette dinlenilebilir, ama kar zarar muhasebesi yapıyor insanlar. Risk elbette var. Ama yaşadığımız hayat koşullarına göre bence risk düşük.
    Videodaki söylenildiği gibi bir dayatma zorlama yok. İsteyen zaten olmayabilir ve olmuyor.
    İnşallah kimse aldığı karardan pişman olmaz.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    gönderdiğiniz videonun başlığında ne yazıyor: "vurulduklarımız aşı değil"
    bu cümle videodaki profesör tarafından söylenmiyor, bu, videonun sahibi olan adamın uydurması, hatta bilinçli olarak yanlış yönlendirmesidir. burada herkes kendi paylaşımlarından sorumludur.
    o videodaki doktor olmayan adamın anlattıkları yazdıkları palavradır.

aksine doktor olan konuşmacının söylediklerini bu konuda yazan herkes biliyor ve buraya da yazıldı. adam burada yazılmayan ya da bilinmeyen bir bilgi vermiyor. genel bilimsel gerçeklerden bahsediyor.

siz "aşı diye vurulduklarınız plasebo olabilir" gibi temelsiz bir uydurmayı buraya yazmayın.

yazdıklarım ve yazacaklarım bu bilginin "palavra" olduğu maksadındadır. maksadımı da net olarak yazdım,

8. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aşı ile ilgili tahmin yürütmeye ya da uzman görüşü almaya şahsen benim ihtiyacım yok. Eğer elimizde yakın zamanlı bir istatistik varsa bu çoğu zaman bize doğruyu verir. Hali hazırda, Dünya genelinde en az 1 doz covid 19 aşısı olmuş insan sayısı 5 haziran verilerine göre 897 milyon. 897 milyon kişi aşılandı ve bu sayı hızla artmaya devam ediyor. Bu aşıların gelecekte çok çok korkunç bir yan etkisi olacaksa zaten Dünya için iş işten geçmiş. Bu kadar insanın kısır kalması, ölmesi vs gibi bir durumda Dünya'nın bütün düzeni değişir yaşasanız da içinde bulunacağınız kaosun haddi hesabı olmaz. Covid aşısı vurulduktan sonra bayılmış biri olarak (ki ben hala bunun aşının yan etkisi olduğunu düşünüyorum) elimizde covid'e karşı başka bir silah olmadığından aşının şart olduğunu söylüyorum.

Adamın profesörlüğü kısmına gelirsek. Türkiye 64000. si olarak girdiğim mühendislik fakültesinde bana bir sözde hoca yeni teknoloji diye 4 vitesli arabaları anlattı. Şırınga ile çalışan ortaokul seviyesinde mini ekskavatörleri anlattı pnömatik-hidrolik örneği diye. O yüzden ne aşı yanlısı ne aşı karşıtı birinin sadece profesör - hoca oluşu benim o kişiye inanmam için yeterli değil. Şu an da yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. Benim de hayalim bir gün profesör olmak. Bu yola çıkınca şunu çok iyi anlıyorsunuz özellikle bizim ülkemizdeki torpil, adam kayırma ve siyasetin her yere bulaşmasından dolayı liseye atamayacağım insanlar üniversitelerde hoca olmuş. Uluslararası bir sempozyum için bildiri hazırladım, ilk bildiri çalışmam, yayımlanmasına rağmen memnun değilim ama her zerresi akademik. Adını vermeyeceğim bi üniversitemizin yanılmıyorsam dekan vekili bir hoca mühendisiz.biz gibi bir siteyi makalesinde kaynak göstermiş. "PİKAÇU" isimli bir blog yazısını makalesinde kaynak göstermiş. Diyeceksiniz 1 adam bunları yaptı diye tüm ülke mi böyle? Keşke bir adam olsa sonra içeriği bu muazzam blog ve forum kaynaklarıyla dolu bu makale HAKEMLİ bir bilimsel dergi tarafından yayımlanmış. Sonra bu blogların, forumların kaynak olduğu bu makalede yer alan bilgiler başka makalelere kaynaklık etmiş. Forumda adı sanı belli olmayan bu konuda yetkinliği olup olmadığı bile bilinmeyen birinin yazdığı 1 adam yüzünden Türkiye'de literatüre girdi ve o adamın bunu literatüre sokmasıyla bunu kaynak edinen bir sürü başka makalede yer aldı.

Velhasıl kelam geçin efendim profesörmüş doçentmiş. Aklınızı kiraya vermeyin. Kendiniz ölçün biçin olmuyorsanız yine olmayın ama olmama nedeniniz lütfen tutarlı olsun falanca bunu diyor filanca şunu diyor olmasın.

9. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İkinci dozu sabah 10 civari oldum. Degisen bir sey yok. Yine siddetli kol agrisi. Bakalim kac gun surecek.

santafe2004, mechanical ve Burak&Buse bunu beğendi.
  10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,084
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    16 senedir üniversitede çalışan biri olarak (akademisyen değilim) söylediklerinizin ne yazık ki akademik camiadaki birçok kişiyi kapsadığını, isimlerin önündeki unvanların yeri geldiğinde parayla, sahtekarlıkla, ikili ilişkiler sayesinde ya da etik olmayan başka yollarla alındığını ben de eklemeliyim.

santafe2004, mechanical ve Samuera bunu beğendi.
  11. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aşıya güvenmiyorum ancak türkiyede sürekli virüs ve aşı hakkında açıklamalar yapan doktorlara da itimatım yok çünki liyakatın olmadığı torpilin kol gezdiği ülkeyiz o başlarındaki ünvanların benim için hiç bir önemi yok virüs ve aşı hakkında internette yazanlardan ve konuşulanlardan fazlasını bildiklerini sanmıyorum

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tamamen katılıyorum.

ilave olarak o açıklama yapan profesörler çok biliyorsa aşı yapsınlar, ondan vurulalım. yada ilaç geliştirsinler. para basıp! tv'ye çıkıp ahkam kesmekle olmuyor bu işler.

13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Kardeşim ODTU den sora ABD,Almanya ve İtalyada uzunca yıllar çalıştı didindi ve isminin önüne Prof.Dr. Unvanını ekletti , İzmir İYTE de ne emekler verdi , Fen Fak Dekanlığı da yaptı , zaman zaman sohbetlerimizde , Azarbeycan , Türki Cumhuriyetler , Malezya ve Mısırdan alınan payelerin dikkate alınmaması gerektiğini de söylerdi. Devletten emekli olup şimdi Sabancı Üni de çalışıyor ve çalışma şart ve imkanlarının özel Üni lerde daha iyi olduğunu belirtiyor.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

santafe2004, Tilki ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,084
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Elbette o ünvanı hak ederek ve emek vererek alan yüzlerce profesör var. Hatta hak ettiği halde alamayanlar da mevcut ve azımsanmayacak kadar çoklar.

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Kendileri aşı olmuştur. Millete olmayın diyerek şöhret kazanmaya çalışıyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tilki, Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  16. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,167
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Onur geçmiş olsun, diğer koldanmi oldun

onurforces bunu beğendi.
  17. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    2000 2003 arası iytenin yolunu bende teptim belki kardeşinizin dersine girmişimdir. :)

Türkiye'deki akademik ünvanların çoğunu boşvermek lazım. Bazı üniler hariç.

Geçmişe dönük bir araştırma yapılsa çoğu rektör ve dekanın kopyala yapıştır yaptığı ortaya çıkar.

Nedense herkes profesör doktor. Okuma yazma bilene vermişler gibi. Kişiye özel açılan kadrolar vesaire.... Üniversitelerin azalması ve kalitenin artması lazım. Hak etmeyenlerin de ayıklanması lazım. Ülkeyi gerekli yerlerde çamaşır suyu ile gerekli yerlerde de balata spreyi ile temizlemek lazım.

Adam kayırma ve torpil bu ülkede rüşvetten daha büyük bir sorun.

Asel Kaan Efe ve mechanical bunu beğendi.
  18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Beni yanlış anladınız , kardeşim iyte de prof tu Fen Fak Dekanlığı da yaptı yazdım hocam. Fizik Prof Dr Durmuş Ali Demir , tanırsın belki , şu an Sabancı Üni de.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

ozgutozkan ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  19. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Alaman aşısımı ? Geçmiş olsun

onurforces bunu beğendi.
  20. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Ben Çanakkale de bilgisayar öğretmenliği okurken yapmış. Fiziğe devam etseydim tanırdım. Ben gittikten sonra gelmiş.

Bu Sayfayı Paylaş