Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Binlerce LEKE

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda yunafaniem tarafından 12 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    tam kil uygulayın çıkar dicektim ilk mesajı okuyunca ama zaten halletmişsiniz. aynı sorun arkadaşımın beyaz astrasında da mevcut ve kil yapıcaz beraber. bende kil mevcut isteyene 50 gr 15 tl 100 gr 25 tl ye verebilirim. bir aracı temizlemeye de 25 gr yeterli oluyor.

2. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Köksal nereden temin ettin ? Nerede satılır?

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC

Yunus Abi geçmiş olsun. Dün 5000 km bakımı için servise gittim. Yalnız gitmeden önce tel açtıminternetten aldığım randevuyu doğrulatmak için. Bize bildirilmedi, fakat müsait olduklarını belirttiler. İşlem süresive maliyeti sordum, 30 dk. ve ücretsizdendi.
    filtre ve yağ değişimi ihtiyaç duyulmadığından değişmedi dendi. Zaten eve gittiğimde kaputu açıp baktığımda antifriz, hidrolik vb. kapların kapaklarının tozlu oluşundan ellenmediği hemen anlaşıldı.Yalnız sağ aks körüğünün yırtık olduğu görülmüş, resimleri çekildi, Bölge Sorumlusuna garantiden değişip değişmeyeceği sorulup geri döneceklerini söylediler.
    Serviste 2 bilgisayar var, ama biri açık durumda üstelik internet siteleri(hyundaiclubtr dahil) ve google üzerindenresimler dahi engellenmiş. El frenini aşağı aldırtmalarını istemiştim, tamam olur dendi. Abi dediğin gibi, ilerde 15.000 bakımında yapalım deyip kafayı dağıttılar,gündemi değiştirdiler.(maliyetli=saat+işçilik) Keşke itiraz etseydim jeton şimdi düştü.
    Arabayı yıkatmak için sıraya konduğu söylendi ve beklemeye başladım. 15-20 dakika sonra anahtarı getiren eleman aracın yıkandığını söyledi ve vedalaştık. Aracın yanına gittiğimde aracın"yıkanmış" haliyle şaşırdım çünkü araca su bile değmemişti. Vaktim olmadığından kimseye bir şey söylemeden moralim bozuk ayrıldım.

Düzenleyen : &lt;&lt;bülent&gt;&gt;

5. fr_ares

fr_ares Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Selam öncelikle geçmiş olsun.
    Bir pazar akşamı arabamı evin önüne parkettim. yan yana benimkisi ile beraber toplam 3 araba duruyordu. p.tesi sabah baktığımda arabanın kaporta ve camlarının her yerinde, dediğiniz gibi iğne ucu kadar lekeler vardı.
    Diğer arabalara baktım fakat sadece benimkinde olduğunu gördüm. Elimi okşar gibi sürdüğümde, lekeler zımpara kağıdına sürüyomuşsunuz gibi elimi tırmalayacak kadar sert ve belirgindi. Arabam siyah lekeer ise su zerresi gibi beyaz ve şeffaftı. Berbat bir görüntüydü gerçekten. Silecekler bile çalıştığında tıkır tıkır takılıyordu lekelere.

2 gün sonra bi yıkamacıya götürdüm, ellerinde ne kadar ilaç varsa denediler fakat çıkaramadılar. Arka bagaj kapağı üstüne, denemek için pasta cila atalım dediler. Kabul ettim. Fakat pastayı elektrikli sünger makinası ile yapmaya başlayınca, lekelerin kısmen çıktığını, fakat boya üzerinde sivilce izi gibi minik çukurluklar bıraktığını görünce, hemen dur dedim. Ne yapacağımı şaşırmış durumda, arabayı bir şans daha diyerek, daha kapsamlı temizlik yapılabilir belki diye, altunizade bulunan, zadeks diye bir yere götürdüm.

Ordaki bu işi yapan arkadaş, araca sentetik boya atmışlar dedi, su gibi bi ilaç döktü kaportaya, sonra eline aldığı oyun hamuru gibi birşeyle, hafif bastırarak silmeye başladı. Lekeler çıkmaya başlamıştı derinden bir oh çektim tabii. 1,5 gün kaldı araba, komple her tarafını sildiler ama boyası matlaşıyordu. Onun için wax uygulayıp, üstüne cilasını ve boya korumasını da attılar. Araba fabrikadan aldığım hale dönmüştü, eski ince çiziklerde gitmişti. Bu lekelerin bana maliyeti 300TL ye patlamıştı ama, arabamda ilk aldığım günkü gibi olmuştu.

Ertesi günü ilk işim bi oto brandası almak oldu. 1 ay sonra brandayı yırtılmış buldum bir sabah. Mahallede arabamla uğraşan birisi var, daha kim olduğunu çözemedim.

Problemi halledemediyseniz, altunizade zadeks e bi gösterin isterseniz. siyah era diyip benide söylerseniz büyük ihtimalle hatırlayacakalrdır benide.

Kazasız sürüşler dileklerimle...

6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    arkadaşın beyaz astrasında da böyle yüzlerce leke vardı minik minik pasta cila yaptım %90 dan fazlası rahatlıkla temizlendi.

Bu Sayfayı Paylaş