10 kasım LPG KABLO

Bi' Acayip Yol Günlüğü

'Gezi Rehberi' forumunda KilecNasah tarafından 1 Temmuz 2021 tarihinde açılan konu

1. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Salı günü Gaziantepe sabah 10 gibi inmiştim. İner inmez bit araba kiralayayım da işler daha hızlı yürüsün diye bir kaç firmayla görüştüm. Kiralama firmaları ellerinde çok dizel araç bulundurmuyormuş, olan dizelleri de genelde uzun süreli kiralamaya veriyorlarmış.
    2019 model 1600cc bir megane buldum onu kiraladım. Benim 1400cc i20'nin gözünü seveyim dedim bir çok yerde.
    Kiralama firmalarında en çok tercih edilen araçların başında i20 ve clio varmış. İnsanlar kullanım kolaylığı ve ekonomiyi düşünerek b sınıfı araba kiralıyor merhaba sanırım.
    Gazianteptr kiralık ev bulmak hiç de kolay değil. İnsnalar kiracı olmaktan bıkmış burada.
    Kiraların ucuz olmadığını daha önce anlatmıştım zaten. Satılık ev fiyatları da azımsanmayacak rakamlarda.
    İstanbul ve izmitten sonra şehir içi trafiği çok rahat geldi bana. İnsanlar sinyal vermeye alışın değiller. Sinyal verince de garip garip bakıyorlar :)
    Gaziantepin en büyük ana arter yollarından olan ipekyolunda bakım çalışması varmış. Bu nedenle navigasyon sürekli yanıltıyor. Eski usül sorarak yol bulmanız gerek bazen.
    Başka bir dikkat çeken nokta ise covid salgını bitmiş gibi her yerde maske ve mesafe olmadan dolaşıyor insanlar.

onurforces ve santafe2004 bunu beğendi.
  2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    kazasız belasız yolculuklar dilerim

KilecNasah bunu beğendi.
  3. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Eyvallah hocam. Çok şükür kazasız belasız bitirdik o işi :)

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurforces ve santafe2004 bunu beğendi.
  4. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İzmitten İstanbula, İstanbuldan Uşağa , Uşaktan Gaziantepe.. Sürüş süresi toplam 19:02, ortalama hız 79 km/h, ortalama yakıt tüketimi 5.9 lt/100 km.
    İzmitten İstanbula tek başıma yarı yüklü.
    İstanbuldan Uşağa 2 yetişkin 1 bebek yarıdan biraz fazla yüklü.
    Uşaktan Gaziantepe 3 yetişkin bir 1 bebek tam yüklü şekilde geldim. Uşaktan Gaziantepe gelirken özellikle Mersin Adana ve Adana Gaziantep arasında 162 165 km/h arası hızla sabit bir süre gidildi. Nurdağı viyadüklerinde 80 km/h'ye kadar düşüldü.
    Port bagaj aracın yer yer hızlanmasını engelliyor. Fakat sağladığı bagaj kapasitesi ile ulan hızlanmasam da olur dedirtiyor.
    [​IMG][​IMG]

İzmit shellde motorin litre fiyatı 7.23, Uşakta 7.43, Konya da ise 7.48. Sadece şehir değiştirerek litre fiyatına 0.25₺ zam yapmış olduk.

onurforces bunu beğendi.
  5. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Bu da bir Adana hatırası olarak kalsın burada :) [​IMG]

onurforces bunu beğendi.
  6. onurforces

onurforces Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5,228
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Doğuda maske olayı başından beri öyle. Muhtelif yerlerde arkadaslarim var.

KilecNasah bunu beğendi.
  7. cenkbilir

cenkbilir Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    cenk bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    Yol günlüklerine bayılıyorum, sürekli farklı farklı heyecan verici şeyler çıkıyor. Hepsi de mi ilginç olur :)

8. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Ben burasını ne boşlamışım yahu. Ne güzel hatıralar yazılmış :) Umarım bir süre sonra buraya yeniden doya doya yazabilirim mazot fiyatını düşünmeden :)

ai_torcuk bunu beğendi.
  9. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Esenlikler arkadaşlar,

14 haziran cuma günü akşam 11 gibi Gaziantepten Uşağa doğru yola çıktım. Adanaya kadar çok bir yoğunluk yoktu. Adana Ulukışla arasında hafif bir yoğunluk vardı. Yoğunluğun ana sebebi bu yolu neredeyse yılda bir sefer kullanan yolun yabancısı sürücülerden kaynaklıydı. Bu arada sadece başmakçı tesislerinde kısa bir çay molası verdim. Ulukışladan Ereğli - Konya yönüne girdikten sonra Akşehire kadar oldukça hızlı sayılabilecek bir şekilde yol aldım. Akşehirden sonra akıcı ama yine yol yabancısı sürücülerin yoğunlaştırdığı bir trafik vardı. Afyon Antalya yol ayrımına kadar bu şekilde devam etti. Dumlu rampasında ve Banazda yine aynı şekilde akıcı bir yoğunluk vardı. Banazdan sonra yol daha rahattı. benim de zaten 40 km bir yolum kaldığı için pek de akıcılığı umursamadan sakin bir seyir halindeydim. 915 km civarı yol Yaklaşık 9 saat civarı sürdü. Bu sürüşte ortalama yakıt türetimi 5.4 litreydi. İlk yakıtı Gaziantepte aldım. Sonrasında Ereğlide bir benzinlikte yakıtı aldım. Fakat hem bayram yoğunluğu hem de çalışanlara biraz umursamaması sonucu pompa fişi alamadım.

Bayramın üçüncü günü bir düğün işi için Çeşmeye gitmem gerekti. Uşak Çeşme arası yaklaşık 320 km ve 3 saat 45 dakika normal koşullarda. O gün 6 saat civarı bir gidiş ve 4 buçuk saat civarı dönüş sürdü. Ortalama yakıt tüketimi 6.2 litre civarındaydı.

22 haziran gecesi Uşaktan Gaziantebe dönüş içim yola çıktım. Yaklaşık Olarak 10 saat 40 dakika sürdü Gaziantebe ulaşmam. Yolun Karşı tarafı daha yoğundu. Yolculuk süresinin daha uzun sürmesi daha ziyade Afyon-Konya arası, Adana şehir içi ve Osmaniye-Gaziantep arası bir sürü radar olmasıydı. Toplamda 10 12 tane falan radara denk geldim sanırım. Bu dönüş yolunda ortalama yakıt tüketimi 5.1 litreydi.

2800 km civarında bir yol yaptık kazasız belasız çok şükür. Gidiş ve dönüşte ikisi Ereğli, birisi Ilgın, birisi Dumlu rampası ve birisi Tag Nurdağı viyadüklerinde çeşitli kazalara denk geldik. İnşallah can kaybı yoktur. Böyle uzun tatil yolculuklarında maalesef ne kadar dikkat edersek edelim başkasından kaynaklı kazalar da olabiliyor. Yorgunluk, uykusuzluk da tuzu biberi yola yabancı arabaya yabancı olmanın yanında.
    Dönüşte otobanın orta şeridinde 60 Km/H ile giden vatandaşlara rastladım. Sağından tırlar 90la geçiyor. Ben arkasında 120 ile geliyorum. Onun hızına yakın bir hıza düşüp kendimi sola atsam belki birisi arkadan 160 180le gelip bana çarpacak. Adam bunu bile umursamadan yol gidiyor. Sürücülüğü maalesef direksiyon çevirip vites değiştirmekten ibaret sanan bir sürü ehliyetli insan var ülkemizde...

muhendus, bekobey ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Esenlikler arkadaşlar,

Malum yaz sezonu bizim kurumda bolca geçici görev oluyor, arkasından okulların açılışı falan derken ben baya bir yol yapıyorum yaz zamanlarında.

15 temmuz günü geçici görev için 4 kişi Gaziantepten Nevşehire yola çıktık. Göksun ve Dokuzdolambaçta mola verdikten sonra Nevşehire ulaştık. 435 Km yol burada yaptım. Yol seyri ve akışı oldukça zevkli bir rotadan oluşuyordu. Gaziantep, Kahramanmaraş, Göksun, Pınarbaşı, Kayseri, Avonos, Nevşehir şeklinde.
    Göksuna giderken tünellerden bir kaçı kapalı olduğu için eski yol kullanılıyordu. Burada biraz zaman kaybı ve yakıt tüketimi artışı oldu.

Yol boyunca hız kurallarına uygun bir sürüş yaptım. Yemek molası beklediğimizden biraz uzun sürünce yolculuk 6 saat 15 dakika civarında seyretti. Ortalama yakıt tüketimi 5.1 Litre oldu.

Bir hafta sonu Kapadokya bölgesini bir hafta sonu da Kaymaklı Derinkuyu Ihlara bölgesini ziyaret ettik. Bu gezilerde km ölçümü ve ortalama tüketim hesabı yapmadım hiç.

12 13 gün kadar Nevşehirde kaldıktan sonra 2 kişi Sivas - Zara yolculuğuna çıkmak zorunda kaldık :)

Avanosa geldikten sonra biraz değişiklik olsun diye Avanos Himmetdede (Kayseri-Kırşehir yolu) üzerinden Kayseriye ulaştık. Arkasından Kayseri Sivas ve Sivas Zara yolunu normal takip ettik. 370 km yol yapıp ortalama 4.8 litre tüketimi gördüm. Fakat 110 km/h üzerine hiç çıkmadım bu yolculukta.

Arkasından Zara Gaziantep yolculuğu vardı. 16 ağustosta sabah saat 08:30 gibi yolculuğa başladık. Sivasa ulaştıktan sonra bıçakçılar çarşısından bıçak vs alışverişi biraz Sivas gezmesi falan tekrar yola çıkışımız 11 civarıydı.
    Sivas, Şarkışla, Pınarbaşı, Göksun, Kahramanmaraş ve Gaziantep şeklinde bir yolculuk yaptık. Ortalama hız 121 km/h ortalama tüketim 5.4 litre/100km şeklindeydi.

Kahramanmaraş Gaziantep yoluna çıktıktan yaklaşık on onbeş dakika sonra Akcanlar Et Lokantası isimli bir yeri ziyaret ettik yemek için. Döneri çok lezzetliydi. Yolda arkadaş illa orada yemek yiyelim ama saat 2yi geçmesin yoksa kalmıyo diye sürekli darladı. Dediği kadar da varmış bence. Salaş bir mekan ama oldukça lezzetliydi.

20 Ağustosta Gaziantep Şarköy için yola çıktım. Elimde alternatif iki rota mevcuttu, birisi Gaziantep-Ankara-İstanbul-Şarköy, diğeri Gaziantep-Haymana-Polatlı-Eskişehir-Bursa-Bandırma-Çanakkale-Gelibolu-Şarköy olmak üzere. Navigasyon İstanbul üzeri olanı 1377, Bursa üzeri olanı 1353 km olarak gösterdi. Fakat İzmite uğrama ihtimalinden dolayı ben kuzeyden giden yolu tercih ettim. (Hata etmişim:))
    Gaziantep-Adana arasını sıkıntısız gittim yolun. Adana Niğde-Ankara arasında Avrupadan gelen bir kamyon dolusu trafik canavarı ile micadele etmek zorunda kaldım. Tek başıma yolculuk yaptığım için türküler eşliğinde sağdan ikinci şetitte (3. şerit) aheste aheste giderken kamyonların birbirini solladığı ve çok da hızlı gitmeyenlerin seyrettiği şeritte bile ikinci şeritteki vatandaşı sağdan sollamak için beni darladı herifler :)
    Ankara İstanbul arasında Bolu Dağı tünelinin kapalı olmasından dolayı sıkışık ve kontrolsüz bir trafik vardı. Yolun cahili bir sürücünün arkasına düşmek kadar can yakan çok az şey var şehirler arası yolculukta.
    Ben Bolu Dağından E-5'e indikten sonra İzmite kadar E-5'ten devam ettim. Normal hafta içi iş çıkışı trafiğiydi.
    İzmitte yemek yiyip biraz istirahat ettikten sonra kuzey marmara otoyolundan devam ettim. kuzey marmaraya izmitten değil gebzeden girdim.
    Yeni havaalanını geçtikten sonra yol oldukça sakin ve akıcıydı.

Navigasyonun 1377 km gösterdiği yolu 1392 km olarak bitirdim. Ortalama hız 133 Km/h ortalama yakıt tüketimi 5.5 lt/100km idi.

Bir hafta kadar Şarköyde kaldıktan sonra Şarköy uşak yolculuğu başladı. Şarköy-Kavak-Bolayır-Gelibolu-18 Mart köprüsü-Çanakkale-Çan-Balıkesir-Bigadiç-Simav-Uşak rotası üzerinden gittim. 525 km yolculuk ortalama 108 km/h hız ve 4.7 lt/100km yakıt ile bitti. Bu yol benim Türkiye'de gitmeyi en çok sevdiğim yollardan birisi. Dar yollar, çok köy giriş çıkışı şehir içine çok girme gibi sıkıntıları var fakat Kuzey Ege'den iç Ege'ye kadar en güzel orman ve dağ manzaraları bu yolda bence.

31 Ağustosta Uşak-Gaziantep yolculuğu başladı. 901 km yolculuk oldukça sakin geçti. Bu yol üzerinde giderken yeni yerler keşfetme çabam hiç olmuyor. Çay içmek, yemek yemek ve yürümek için durduğum yerler hep aynı nedense :)
    Uşak-Afyon-Konya-Ereğli-Ulukışla Otoban-Adana-Gaziantep şeklinde gidiyorum bu yolu.
    Osmaniye Gaziantep arası otoban kısım kısım iki ve tek şeride düşüyordu. Buralarda hafif bir sıkışıklık olsa da tünellerden sonra Nurdağı viyadüklerinde olduğu için çalışmalar nasılsa eve geldik psikolojisi ile çok da umursamadan bitirdim yolculuğu.
    Bu yolculukta ortalama hız 115km/h ortalama tüketim 4.9 lt/100km idi.

Gelelim esas meseleye, Ankara Niğde otobanı kullanışlı fakat tesis sayısı yetersiz. Var olan tesislerde yemek yenebilecek yegane mekan köfteci yusuf. Var olan tesislerin genelinin tuvaleti çok pis (Niğde Ankara yönünden bahsediyorum)
    Otoyol gereksiz denilebilecek miktarda pahalı (Pozantı - Ankara arası 480TL) Trafik ve zaman olarak çok fazla artısı yok gibi geldi bana. Bu yönü genelde senede 2 sefer kullanıyorum. Sürekli kullanımda nasıl bir fark olur bilmiyorum.
    Kuzey Marmara İstanbul içi güzel çıkış noktalarına sahip olmasına rağmen burada da tesis yetersiz. Benzinlik konusunda genelde totale mecbur bırakılmış. Geçiş ücretli yine afaki düzeyde. Zaman ve trafik olarak yine de kayda değer kazanımı var.
    Çanakkale köprüsüne gelince insanlar buraya mecbur bırakılmış vaziyette. Geçiş ücreti yine çok fazla. Feribot seferleri iyice azaltılmış ve çok ahlaksızca zam yapılmış.

Hasılı yol yapmakla bitmiyor işler maalesef. Kullanırken bile bir şeyler dayatılıyor ve insani şartlar sağlanmıyor yazık ki...

ai_torcuk ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    689
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Esenlikler arkadaşlar;

Ayın 11'inde hem ziyaret hem ticaret diyerek iki aile 2 araç Mardin yoluna koyulduk Gaziantep'ten. Gaziantep'ten otobana girerek Şanlıurfa'ya kadar otoban üzerinden gittik. Bu yolda küçük araçtan çok TIR özellikle tanker yoğunluğu çok fazla. Tankerlerin abartısız bir şekilde %60'ında ışıklandırma yok denecek kadar yetersiz. Gece yolculuklarında çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü adamlar bütün şeritleri ortalayıp 60 70 km/saat hızla gidiyorlar.
    Şanlıurfa'yı geçtikten sonra Viranşehir'e kadar asfalt kalitesi ortalama. Viranşehir'den sonra ise fecaat bir durumdaydı bundan 2 yıl önceki yolculuğumda şimdi biraz düzeltme yapılmış.

Viranşehir Kızıltepe arası bu tanker yoğunluğu ve aymazlığı üst seviyelere çıkıyor. Açıkçası 72 73 plaka gördüğünüz her tankeri en hızlı şekilde geçmeye çalışın yoksa sizi gördüğü halde üstünüze gelme kabiliyetleri var adamların çoğunun.

Kızıltepe'den sonra Mardin'e çıkmak oldukça zevkli benim açımdan, zira virajlı ve asfaltı güzel olan yolları seviyorum :)

Gidişte 325 km yolu 108 km/saat ortalama hız ve 4.3 lt/100 km ortalama ile tamamladım. Yaklaşık olarak 3 saat 10 dakika bir sürüş yaptım.

Dönüşte Nusaybin üzerinden yola çıkmıştım 380 km yolu 103 km/saat ve 4.1 lt/100 km ortalama ile 4 saat 20 dakikada tamamladım.

Bu yolun en büyük handikapı aile yolculuk yapıldığında tesis sayısının azlığı, kalitesizliği ve kirliliği. Küçük çocuk varsa şurada iki dakika durayım diyebileceğiniz çok az yer var. Ben giderken Viranşehir girişinde bir opet bulabildim. Dönüşte de yine Viranşehir çıkışında bir shell. Arada Mirkelam tesisleri var fakat yemek yenecek temizlikte değil maalesef.

muhendus bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş