Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

beygir gücü mü tork mu önemli?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ersoyckr tarafından 17 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

İkiside birbirinden bağımsız elde ediliyor, doğru orantılı değil yani, vidayı vidaladığını düşün, bastıma gücü beygir gücü, çevirmede tork oluyor, hızlı bastırırsın ama yavaş çevirirsin yada fazla bastırmazsın ama hızlı çevirirsin...

2. salvadore_xp

salvadore_xp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Diesel Era'yla sollamalarda o kadar rahat oluyor ki insan, en ağır sollamada bile3 saniye içinde sollamayı tamamlamış oluyorsunuz. Ben bu ataklığı Beygir'in 110 olmasına bağlıyordum. Bu başlıklarda yazılanları okuduğumda bunu Tork'a bağlamak daha doğru olur sanırım....

3. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ağırlık arttıkça tork daha çok önem kazanıyor. örnek vereyim erada kullanılan 1.5 crdi motor rio ve eski kasa ceratoda da kullanılıyor.rio 110 bg 235 nm tork cerato 102 bg 240 nm tork ceratonun bg gücü düşük gibi dursada tork değeri daha yüksek olduğu için o aracı 110 bg lik motordan daha iyi sırtlayacaktır.

4. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tork ile Güç az önce verdigim formüllerdeki gibi bağlantılıdır. birbirinden türer yani.. Tork ve devir artarken güç düşemez..

TURBO dizel eraların bu kadar atak olmasının sebebi tabii ki yüksek torktur asıl olarak.. Benzinli 1.6 erada 112hp olmasına ragmen 3000 devir altında atak bir araç degil dizeller kadar.. Çünkü turbo dizel motorlar alt devirlerde yüksek tork sundugundan bayılma olmuyor.. Bizi geriye yapıştıran şeyin adı TORK!...

Aslına bakarsanız olayın agırlıkla doğrudan orantısı var.. Mesela travego otobüslerde arkadaşımızın dedigi gibi 2000lerde tork var.. yine kamyon ve tırlarda 1000-2000 arasında torkları görmemiz mümkün.. Ancak burada önemli olan bizim hesaplamamız gereken Güç/ağırlık yada tork/ağırlık oranıdır..

12 ton kamyon 1200 Nm.. 1200 kg araç 120Nm gibi düşünün kabaca..;)

yoksa 1000 hp ve 1200Nm gidipte 1200 kg araca uygulanırsa o arabanın 0-100 ü3 saniyeden fazla olmaz :)

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    araba bastınmı gaza altından uzayıp gidiyorsa isterse 10 beygir olsun farketmez https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

"beygir araba aldırır, tork yarış kazandırır" sözü hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

6. Alper145

Alper145 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tabikide Hp daha önemlidir.. Tork ancak bir yanılsamadır,daha hızlı gıttığınızı zannedersiniz ancak yanılırsınız :)

7. Misafir

Misafir Guest

Anladım gibi arkadaşlar teşekkürler herkese. Şimdi konu dışı ama sattığım era dan sonra bu seferdedizel era gibigiden araba bulamıyorum parama göre :( Sattık hatamı ettik diye düşünmeden edemiyorum. Ulan ne araba yapmış Hyundai. Olsa bir dert olmasa ayrı bir dert. Tilki gibi dönüp dolanıyorum umarım döndüğümüz yer kürkçü dükkanı olmazhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. Misafir

Misafir Guest

Abi öyle diyorsunuzda bendeki dizel era yı hemde rampa yukarı 3.viteste az biraz kastırsam hız hemen 120 km/h leri gösteriyordu. Hız göstergesimi yanılıyordu benmi yanılıyordum anlayamadım yazdıklarınızdan.

9. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +1 sırtım koltuğa yapışsın ki gücü anlayayım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. Misafir

Misafir Guest

Kısaca Tork Güç.HP Hızdır. Tabikide Tork Daha Keyiflidir Hız İstiyorsanız yüksekHP güç istiyoorsanız yüksek tork

11. leo23

leo23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar peki benim dizel 1.5 110 bygirlik eramın tork değer değeri nedir tama olarak

12. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Ben şimdi konuyu bayağı bi hortlatmis olucam ama kafama takıldı tork lastiğe aktarılan güç ya o zaman max torku 2000 devirde veriyosa (dizel) 3 pedal yaparken neden 2000 devirde lastik çekmeye baslamazda yüksek devir gerekir

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş