Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Beyaz Eşya Marka Önerisi / Anketli

'Sohbet-2' forumunda İsa Akdoğan tarafından 14 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

?

Beyaz eşya seçiminde sizce hangi marka tercih edilmeli?

1. Bosch

27.2%
  2. Arçelik

25.0%
  3. Beko

5.4%
  4. Hotpoint

2.2%
  5. LG

6.5%
  6. Samsung

9.8%
  7. Siemens

10.9%
  8. Profilo

7.6%
  9. Diğer

5.4%
  1. coolbaris11

coolbaris11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    Kamil
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Siz zonguldagin neresindesiniz hocam :)

2. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bir guncelleme yapayim gecen gun konuya yazdim ama yogundum kisa yazdim

Hocam benim beyaz esyalara karsi hobim var severim evde kendim soker degistiririm tamir ederim annemde su an 2 adet camasir 2 afet bulssik makinesi var bilen bilir arcelik leydi bulasik ve arcelik 2200 bunlar gercekten efsane makinelerdir sanirim 30yilivar ama annem bu makinelerden baska makine kullanmaz bunun icin binlerce nedeni varki en onemlisi su an alacagin hic bir makine bunlardan iyi yikayamaz diyor peki isin ilginci nedir bilirmisiniz bu makine tamamen siemens almanya tesis uretimidir zaten arceligin arcelik olmasini saglamistir

Yikama grubunde kesinlikle ve kesi likle almanya uretim bosch ve siemens fark atar bunlar 1. Siradadir elektrolux ve aeg artik birlesti eski kaliteleri varmidir muallak ama kotu makine degiller ee tabi birde asil can alici miele vardir ki bu isin ferrarisidir paraniz varsa miele teecih edilmeli derim her zaman

Soğutma isinde ise liebherr vardir efsane he ben birde kisisel olarak sharpa bayiliyorum bildiginiz tank ama liebherr teknoloji olarak daha farklidir herkes bilmez miele dolaplari i liebherr den alir

Simdi evlenirken (2 yil once yaptığım hatadir :) ) insan cebini mutlaka dusunmeli ulan evleniyorum deyip cok para harcamayin bende su sekilde secimler yaptim low frost yani eskiden olan dolaplarin revize edilmis teknolojili halleri soguk hava degil duvar sogutmali teknoloji aslinda eski teknoloji ile bir siemens dolap aldim ve iyikide onu aldim diyorum kolu muhabbeti bunlarda yok he bu arada yerli uretim yikama grubu elektrolux tercih ettim bulasikdan da camasirdanda hanim baya memnun zagen ben bu isleri sevdigim icin hic karismadi (evlenen yada ihtiyaci olan tum arkadaslarim beni cagirirlar anladigimi bildikleri icin media markt taki gorevlilerle cok kavga ediyoruz :))) ) firin isinden anlamiyorum ama onu hanim beko aldi gec pisiriyor annemin ki daha hizli deyip duruyor

Ben bu beyaz esya isinin sans isi olduguna insnmayanlardanim bence para isi paramiz olsa miele aliriz geceriz ama maalesef iki miele bir araba parasi ediyor he birde alirken iyi bakin mesela son donemlerde profilo cmg 140 dtr sanirim boyle bir modeldi f/p urunu oldugunu duymustum birde alacagibiz makineleri i ternet sitelerindende arastirin ben hepsini internetten baya dusuk fiyata almistim supurge dede elektrolux tercih ettik torbasiz susuz bir model hepa filtreli filan hanim onuda cok begendi ama suda bir gercek bu makineler bozuldugunde yaptirmak yada parcasi i bulup yapabilmek buyuk sorun ama arcelik ise ilce merkezlerindeki servislerden hemen parca alip tamir yada servis cagirma imkaniniz yukse

Allah yardimciniz olsun @İsa Akdoğan

İsa Akdoğan ve Halil bunu beğendi.
  3. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Yakın bir gelecekte dünya evine girmeyi düşünüyorum ve şimdiden hazırlıklara başladım. Ev alışverişinde beyaz eşya en risklilerinden biri bana göre. O yüzden bu yollardan geçmiş olan sizlerin tavsiyeleri benim için önemli :)
    Bu yakınlarda beyaz eşyayı toplu olarak tek markadan alacağım fakat aklımda birkaç marka var. Bosch var çok tavsiye eden olduğu için, Arçelik, Beko ... var yerli üretim olduğu için. :)
    Ne yapalım ?[/QUOTE]

Her firma her beyaz eşya türünde iyi olmuyor.Mesela çamaşır makinesi olarak LG ve Miele derim. Lg çamaşır makinesi olarak Miele hariç (çok pahalı) diğer firmalara kalite, motor teknolojisi ve garanti olarak fark atmış durumda fakat konu hepsini beraber alma konusuna geldiğinde çok iyi düşünmek gerekiyor. Bence hepsini aynı marka almak hiç mantıklı değil ama illa aynı marka olacak ise LG veya Bosh önereceğim.

İsa Akdoğan bunu beğendi.
  4. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Koçtaş bünyesinde çalışıyorum koç grubunda yapılacak alışverişlerde %5 indirimim var koç personeli olduğumdan arçelik vb gibi. Beko da bizim mağazalarımızda var Koçtaş mağazasından alınacak ürünlerde %10 yardımcı olabilirim. Ödeme ise kredi kartınızın isim soyisim tutması lazım en azından soyadınız benimle aynı olmalı değilse maalesef fakat nakit ödemelerde sıkıntı olmuyor çoğunlukla aklınızda olsun. Servis olarakta arçelik ile beko firması çalıştığım için demiyorum fakat müşteri şartları uygun hale getirdiğinde fiş fatura ibrazı vs. Sıkıntı çıktığını görmedim ki gel gelelim 2 yıl garantisi var diye klozet kapağının Amortisörü bozuldu deyip iadeye gelenler dahi oluyor ve firmamız kabul ediyor:)

İsa Akdoğan ve Halil bunu beğendi.
  5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Arçelik-Beko aynı fabrikanın ayrı bantlarından çıkan aynı üründür... Her il ilçe mezra da servisi yedek parçası vardır... Uzun zamandır bu konuda dayanıklı tüketim malları yaparlar... Tercih sebebi olabilir...

Bosch un ürünlerine bulaşmayın...

Profilonun elektrik süpürgesi ve buzdolabı iyiydi...
    Gerçi bosch / profilo/ siemens aynı gruptadır ama...

birde dallanıp budaklanmayın... onu ordan bunu burdan almayın derim...
    hem pazarlık yaparken hemde ödeme kolaylığı açısından tek marka daha mantıklı... ben arçelik derim geçerim...

6. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaslar bosch siemens profilo sadece Turkiyede ayni urunlerdir burada profilo cerkezkoy fabrikasi yabdiktan sonra bhs grup olarak orada uretime baslandi xaten birebir aybi kasalar ile 3 farkki marka yapiliyir ama gercek Alman bosch farklidir herhangi bir bayiye gidin bana bir cerkezkoy birde ithal camasir makinesi gosterin diyin gostersinler bariz kalite farki vardir kalote her zaman kalitedir ama tabi ki tercih sizin

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu konular tehlikeli konular. Ben tv hariç tüm eşyalarımı arçelik kullanıyorum. 5 yıllık evlilik hayatımda bu eşyalarda sıkıntım olmadı. Ama belki tüm eşyaları bosch alsaydım da sıkıntım olmayacaktı. O yüzden çok pahalıya kaçmayın derim. Çamaşır makinesinin bir sürü programı var ama eşim sadece 2-3 tanesini kullanıyor. Aynı şekilde bulaşık makinesininde sadece 2 programını kullanıyor. Servis ağı yaygın olsun derseniz sanırım vestel ve Arçelikden daha yaygını yoktur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hafta sonu profilo için de fiyat almayı düşünüyorum bakalım ne çıkacak. Televizyon için de Philips denemelisiniz tam bir F/P ürünü

YasinD. bunu beğendi.
  9. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sağolasn kardeşim. Çok fazla Samsung ve LG önerisi var sonunda alıcam heralde :)

10. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çaycuma / Dağüstü Köyü

coolbaris11 bunu beğendi.
  11. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi üşenmeyip yazmışsın o kadar ama tüm her şeyi alt üst ettin geçtin :) Son zamanlarda kendi kendime lan paraya kıyıp siemens alsam kafamı hiç yormasam diye düşünüyordum şimdi hiç ismini duymadığım markaları söyledin napıcaz :)

12. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Her firma her beyaz eşya türünde iyi olmuyor.Mesela çamaşır makinesi olarak LG ve Miele derim. Lg çamaşır makinesi olarak Miele hariç (çok pahalı) diğer firmalara kalite, motor teknolojisi ve garanti olarak fark atmış durumda fakat konu hepsini beraber alma konusuna geldiğinde çok iyi düşünmek gerekiyor. Bence hepsini aynı marka almak hiç mantıklı değil ama illa aynı marka olacak ise LG veya Bosh önereceğim.[/QUOTE]
    Bence de ürünleri farklı markalardan alıp toplama bilgisayar gibi takılmak daha mantıklı geliyor. Ama toptan alınca öyle cazip indirimler sunuyorlar ki insanın aklı gidiyor :)

13. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten kredi kartı yerine 10bin kadar enpara üzerinden kredi çekmeyi düşünüyorum. Beyaz eşya firmaları aşırı indirim yapıyor nakit ödenince :) Satın alma günü yaklaştığında sizi de rahatsız ederim o zaman :)

14. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Hocam su toptan alma isinde ne kadar indirim yapiyorlsrki en kral bayinin yaptigi indirimden cok daha altina topladim ben esyalarimi bu arada artik cogj markabin 7-8 garanti uzatma muhabbeti var

Aklin karisacak bir sey yok aslinda hocam iyi arastir bak burada etkenler su sekilde
    1 kalite
    2 para
    3 servis

1 kalite alirsan oek kolay kolay servislen isin olmayacak para dusunursen servis devreye girecek servis agini dusunursen para devreye girecek ona gore bir secenek de bulunacaksin hocam iyi dusun ben seviyorum bu isleri yardimci olurum

15. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla haklısın abi 40-50 program koyuyorlar makineye en fazla kullanılanı 2-3 tane.

16. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İndirimden ziyade hanım dırdırı etkeni var bir de :) hepsi set olsun diye ömür boyu kafa ütüleneceğine aynı marka olsun diyoruz. Diğer türlü benim arçeliğin çamaşır ve bulaşık makineleri hoşuma gidiyor ama buz dolabı olarak bosch'un lowfrost olanları dikkatimi çekiyor :)

17. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu onemli benim beyaz esya hobim oldugu icin hanim agzini bile acmadi ben ona dedim sen firin isine bak ben anlamam isin garibide firin harichepsinden cok memnun :)

18. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla o konuda şansılısın benimki de markayı bana bıraktı. Sen bilişimcisin anlarsın ben sadece modelini beğenicem dedi :)
    Açık söylemek gerekirse 3 marka var şu an aklımda. Siemens, Bosch, Arçelik. ama hala karar veremedim. Siemens ve Bosch fiyat olarak aynı zaten. Arçelik 1500 lira kadar uyguna geliyor.

19. MİLES

MİLES Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Selim Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Arçelik ve Samsung

20. Emre10

Emre10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Emre emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Ben ve işyerim den iki arkadaşım arka arkaya evlendik sayılır, hepimizde tv, ç. Mak. B. Mak. Buzdolabını lg aldık 2 yıl oldu hala maşallahı var hepsinin.
    Tv içinde satıcı çocuk hemen almayın ayın son birkaç gunu bütün markalar TV'lerde 150-200 lira civarında daha ucuz olur demişti söylediği gibi de oldu.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş