Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Beyaz duman sıkıntısı....

'Accent Forum - Club' forumunda lordsek tarafından 17 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tamam ozaman yarın bi deneyim.

2. Misafir

Misafir Guest

Hocam yağ yakıyormuş araba, aynısı Skoda'da başıma geldi, sabahları marşa bastığımda arkadaki dükkanın içine duman doluyormuş, sübap lastikleri çıktı, kavrulduğu için kayıtlardaki yağı sıyıramıyormuş, dolayısıyla yağ piston kafalarına iniyor, marşa bastığında da yanıp egzosttan dışarı atıyor......

3. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet abi bide araba durdurken çok sallanmaya başlandı sanki rölanti düşük gibi çalışıyo...

4. Misafir

Misafir Guest

İnşallah Serdar hocamın dediği çıkar'da ucuz yollu kurtarırsın...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif, bu arada bujileri bi kontrol ettir yağlanmış'mı diye..

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocamsizin dediğinizde olası bir sıkıntı, benim bahsettiğim problemler çok kolay yaşanıyor ve genelde motor üzerinde duruluyor. Elbette dediğiniz gibi olma ihtimalide var ancak benzeri sıkıntıları emisyon ve enjenktörlerde yapabiliyor. Hele o kokuyu ilk aldığımda ve dumanı gördüğümde 36.000 km'de diye aldığım aracın kilometresiyle mi oynandı? kazıklandım mı acaba? demiştim ama sonra enjektörkerden kaynaklandığını tespit ettim ve speedol ile bu sorunu çözdüm. İlerleyen zamanda benzeri bir olayı arkadaşım yaşadı ama enjektör temizleyici tavsiyem sonucu değiştirmedi, şans eseri akü ömrünü tamamlayınca ve kendisi suyunu v.s. kontrol ettireyim diye söküp götürünce geri taktığında bu sorunun olmadığını söyledi. Aküyle ne ilgisi olabilir diye biraz araştırınca ve yorumlayınca olayın beyinin emisyon değerlerinde sapıtmasından kaynaklandığını (Sürekli LPG kullanımı ve kalitesi düşük yanma yani kötü benzin) saptayınca röle ile sorunu çözdük. İnşallah sorununuz en masrafsız şekilde çözülür. Bu arada araçta stop etme oluyor mu?
    Düzenleyen : MSC

6. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Stop etme olmuyo ama marşıda çok geç alıyo.

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu cevabınızla Coşkun hocamın dediğineyaklaşmış oluyorsunuz, benim atladığım bir noktaydı stop etme olayı. Dediklerimi bir deneyin yinede. Elektronik ateşlemeler her şeye gebedir.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam bunun için güzel bir çözüm bulunmuş ben kullanıyorum ve tavsiyede ederim. Sübap yağlama sistemi, biraz ayarı fazla kaçırınca duman atıyor ama yinede sçok olumlu etkilerini gördüm. İçine 2t motorsiklet yağı koyuyorum.

Sizin araç turbo olduğu için biraz oturup kafa yormak lazım ama.

Bu Sayfayı Paylaş