Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Beyaz Ampülde Neymiş?Milenyum Gösterge Led |Beyaz|

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda TuracENGIN tarafından 2 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonradan takılan led şeritleri de tasarruflu ampullerde olduğu gibi voltaja oldukça hassas. Bizim ordaki aksesuar bölümü de böyle bi işe kalkışmıştı bi ara, lede çevirelim araç içi lambalarınızı gibisinden. Yaptıran müşterilerin %50si gelmişti bu ledler yandı diye. Öbür yarısı da büyük ihtimalle o ayarla hiç oynamamışlardır.

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    düzgün direnç değeri kullanıldıktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum. ben kendim 4-5 tane araca led uyguladım sıkıntı çıkanı da hiç duymadım.

3. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    harika olmuş, benim de favorim göstergelerde beyaz ışık kesinlikle

4. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    gerçekten süper olmuş.eline sağlık.

5. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Araç içinde değil fakat dışarıda yaptığım çalışmalarda led leri dirençelerle bağladım... Yaklaşık 5-6 aydır tek bir led bile yanmadı... Gayet sağlıklı çalışıyor... Tahminimce kullanılan malzeme kalitesinden kaynaklanıyor bu sorun...

6. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    muratela mustafaemer teşekkür ederim... :)

7. tuncay1982

tuncay1982 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞLAR BENDE KALORİFER LAMBASI VE KÜL TAPLASININ LAMBASINI YAPMAK İSTİYOM AMA NASI SÖKÜCEMİ BİLMİYOM 2001 MODEL ACCENT ÖN GÖGÜS NASI SÖKÜLÜR BİLEN VARSA LÜTFEN YARDIM ETSİN BEN BİŞEY BİLMİYOM https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

8. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
  9. tuncay1982

tuncay1982 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  10. magenta

magenta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla gögüs lambalarım kalorifer ve küllük tarafı tamamen iptal oldu. ledleri bende çekicem en boş zamanımda gögüs kısmına.

dün göstergelerimi bende ledledim bunlarda fotolarım.

11. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Eline sağlık hocam hoş olmuş... Sende de bendeki sorun ortaya çıkmış 100 120 140 diğerlerine göre biraz sönük kalıyor ne yazık ki... Reelde fazla dikkat çekmesede fotoda göze batıyor :D

12. magenta

magenta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynen. özellikle 140 ve 160da daha fazla onun haricinde eskisine nazaran çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim. ama o kesintiyi tamamen gidermek için cesaret edip kilometre saatini parçalara ayırıp içten dösersek manyak bir görüntü elde ederiz gibime geliyor.

13. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Valla ben yeltenmedim... İhtiyaç duymadım... Eski yeşil sarı görüntünün üstüne o körlük bile daha parlak :D Bu yüzden hiiç umursamdım :D Ben biraz daha şanslıydım 160 180 de körlük yok bende tam tepe noktasında var :D Bu arada forumda Bold 'kalın' yazı tipini normal mesajlarda kullanmıyoruz kurallar gereği... Aklınızda bulunsun... Üzülmeyin sonra... :)

14. magenta

magenta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla benim 2007den beri forum sitem var ankara üzerine, askerdeyken yasadığım talihsizlik yüzünden tekrar açtım. bizde böyle kurallar yoktu. tabi ki her forumun kendine göre kuralları vardır. ben bu siteye üye olduğumda 100 üye ya vardı ya yoktu. içimdeki modifiye aşkı tekrar uyanınca döndüm geldim. bence mail sistemi ile uzun süre giriş yapmayan üyeler geri çağrılmalı. ben bu sitenin o zamanki görüntüsünden sonra simdi aldığı yolu çok takdir ediyorum.

birde senin bu ön panjur olayını bende beyaz ledlerle yapmayı düşünüyorum. bakalım nasıl olacak.

15. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) Merakla bekliyorum beyazını... Ben farlar sarı olduğu için beyaz hiç düşünmedim... Birde sürekli yanacağı için çok fazla parlasın istemedim... Mavide güçlü ama beyaz kadar parlamıyor...

16. magenta

magenta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bakalım nasol olacak. daha önce texon marka beyaz h4 ampül almıstım farlarıma. asker konvoyunda hem orjinal korna hem ferrrari kornası ile çok yüklenmem sebebiyle kısa olan farların sağdakini patlatmıstım. biraz paraya kıydım philipsin 50tlye beyaz h4lerini aldım. aydınlatması çok güzel. yalnız ses sistemine biraz yüklendiğimde kısılıyor açılıyor. adeta müzikle dans ediyor :D . bu ampüllerde patlamadan buna önce bir çare bulmalıyım.

17. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Aman diyiymmm... Sistemde aşırı yükleme var yakmayasın bir tarafları... :D Çözüm olarak aküden direk kablo çek farlara... Araya da bir röle... Orjinal röle ile yeni çektiğin röleyi tetiklersin... Direk aküden aldığı için zarar vermez diye umud ediyorum :D Bende de var beyaz ampül... Ama baskı balatayı dağıttığım gece sicim gibi yağmur yağıyo... Zaten araç arızalı... Beyaz ampülle hiçbir yeri göremeyince ertesi gün hemen söküp koydum bagaja :D belki yazın takarım ama takmayada bilirim... Felaket dalga geçildim çünkü o beyaz ampülle acayip koymuştu ::D

18. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bu yazıyı daha yeni farkettim Erçin... Nasıl olduysa konunun bu kısmını kaçırmışım... Mantar olanları bilemeyeceğim ama şeritlerde öyle bir sıkıntı yok... Benim Equalizerları görmüşsündür... Onlar kadar değişken direnç alan led yok araç içinde... Neredeyse bir yıl oldu hiçbir sorun yok... Tek bir ledde bile yanma olmadı... Aklında bulunsun...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

19. magenta

magenta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aslında sisteme bir kapasitör şart oldu. az uz para gitmiyo kaliteli bişey yapmak istesen.kaliteli bir rca takım kabloya 50 kağıttan asağı istemiyolar. bakarım bu röle işi kafama yattı elim yatkın elektroniğe bir örnek devre geçersen bir ara uygulayıp sonucu aktarabilirim.

bu arada beyaz farlar içerisinde philipse kefilim. aydınlatması çok iyi buna geçtiğimde diğer beyazlarla çok kör gittiğimi anladım. hatta gündüz bile sellektör iyi fark ediliyor. ama xenon al 8000k lık karıncanın saçak ayrımını bile görürsün :D

ledler 12 voltluk zaten sistemide sorunsuz kurarsanız bir sıkıntı yaşatmaz. birde kaliteli malzeme bu işin en önemli kısmı.

20. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Ares programını bulup yükleyeyim daha yeni format attım sisteme :D Size güzel bir şema çıkartırım... Ama beklemek istemezseniz xenon röle tetikleme diye nette aratırsanız karşınıza şemalar çıkacaktır... Bende yarım saat içinde resmi eklemeye çalışacağım... :)

Bu Sayfayı Paylaş