Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bes Hakkında Düşünceleriniz

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 30 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tamam, ama iki cümlede aynı insanlardan bahsediyor, belki de gazete yanlış yazmış olabilir, kontrol etmek lazım.

2. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    benim de aklıma sözleşmeli çalışanlar 657 e tabi olmayıp sözleşmeli olan mühendis, öğretmen ve akademik kadrolar geldi...

Halil bunu beğendi.
  3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Aslında sistem başından itibaren yanlış şekilde ilerledi. Çünkü illa insanları zorla bir yere üye yapmak pek akıllıca değildi. Diğer taraf dan ise sistem içinde yer alacak kişilerin tercih etme meselesi var. Belki ben A firmasını isteyeceğim ama kimse bana hangi firmada olmamı sormuyor. Yaptık olacak. Yani aslında ilk konu başlığını açtığım zaman aklımda üye ol devam et düşüncesi vardı. Ama sonradan özellikle firmalara baktığım da almış başını gitmiş firmalar. Ve içlerinde bir kaç firma dışında hemen hemen bir çoğu özel sanırım. Birde ekonomi bana pek iç açıcı gelmiyor. Bakalım Ocak ayında ne olacağı daha netlik kazanacak ama sanırım ilk kesinti yapılır yapılmaz çıkacağım kesinleşti. Güvenemiyorum çünkü. Bir kere insan da güven olduğu yıkılınca kolay kolay yerine de gelmiyor ki.

onrgly88 ve <<bülent>> bunu beğendi.
  4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bir doktor müşterimizin canını yakmışlar mahkemeye vermiş sonuçlandı mı bilmiyorum maalesef, işbnk sına yatırmış ödenen rakam komikmiş avukatı sizin ödediğiniz bedellerle istanbuldaki kuleleri diktiler demiş, bir de sigorta konusunda eskilerde okuduğum bir yazı vardı, bes mağduruna yapılan açıklama paralardan sıfır atılmasını bahane edip paranın değerinin düştüğünü açıklamışlar 150tl gibi bir rakam eliine tutuşturmuşlar barii anaparayı verseydiniz gibi cümleler aklımda kaldı!

Madem zorunlu, o zaman 3 kere hüloooo (ne anlama geldiğini de bilmiyorum) :).

ndipi bunu beğendi.
  5. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    İşte güven olmayınca faydalı bir şeyde olsa insanlar hep kuşku ile bakıyor bazı şeylere. Bir kere güven sarsılmaya görsün. Şimdi kurumlar bankalar ile anlaşma yapıyor ve sonra bu anlaşma süresi dolana kadar bankalar kart aidatı işte eft buna benzer şeylerden anlaşma süresince para almıyorlar sonrasında ise sözleşme biter bitmez anam birde bakıyorsun kredi kartı ücreti hesap işletim ücretleri kesmeye başlıyorlar. Bankayı arayıp da ya ne oldu dediğin zaman anlaşma bitti kısaca sizi öpeceğiz demeye başlıyorlar. Sürekli buna dikkat ediyorum misal banka ile anlaşma süresi bitecek şekilde bende harcamaları taksitleri ayarlıyorum ve sözleşme biter bitmez anında banka ile ilişiğimi kesiyorum. Ya değilse verdikleri promosyon paralarının misli ile çıkarma yoluna gitmeye çalışıyorlar. İşin içinde birde sigorta olunca hiç güvenemiyorum. Malum araç sigortasında yaşadıklarımız ortada. Adamlar deli gibi zam yaptı kimse de dur demedi. İleri zaman da adamlar şu kadar olacak dese kaldık ortada. Hadi paramızı alalım desek onu da alamayağız. Alsak bile çerez parası yapacaklar. Hadi bakalım çık işin içinden.

<<bülent>> bunu beğendi.
  6. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Arkadaş örtülü ödenek olan bir ülkede neye güveneceğiz ki ? van depreminde hepimizin deprem vergileri diye ödediğimiz deprem fon'u boş çıkmadı mı ? Örtülü ödenek olan bir ülkede neye kime güveneceğiz ki ? Trafikte bile millete güvenemediğimiz için tampon tampona gittiğimizden değil mi bu kazalar ? Ben bir dünya vergi ödeyen bir birey olarak, vergilerimin nereye harcandığını bilmiyorum, keza bes'e dahil edildiğimde de paranın nereden geldiğini de bilmiyorum. Devlet destek sağlıyor denilmekte. devlet desteği hazineden ödüyorsa ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakları ile ödeniyorsa ve Bes'e dahil edilmek istemeyen ve vazgeçen herkesin devlet katkıları, 2 ay sonunda emeklilik planı yapan firmalara kalacak. Yine birileri zengin olması için yapılan bir çalışma bariz ortada! Aklınla dalga geçer gibi bir de bu zorunlu değil otomatik demiyorlar mı! Görünüşte ise uzun vadade kâr edeceksin.

<<bülent>> bunu beğendi.
  7. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Çıkmak isteyen baştan çıksın %10 olsa bile... sonra kesintisi artabilir %lik dilimle

Bu Sayfayı Paylaş