Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bes Hakkında Düşünceleriniz

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 30 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar burada yanlış baştan var. Neden? Bunca zaman devlet sistemi insanların güvenini çok fazla sarsmış durumda. Devlet bir yasa çıkardı ise vay halimize der olduk. İşte bu yüzden güven kalmadı. Şimdi devlet sürekli tasarruf der oldu. Durmadan bu yönde açıklama var. Bu açıklamalar oldukça vatandaş olarak diyorum ki demek ki yırtık artık yama tutmayacak konuma geldi. Birde devletimiz var olsun sürekli fon peşinde. Devletim fon dedikçe içim sürekli cız diyor çünkü fon demek vatandaş cebinden para çıkması bazılarının zengin olması demek. İşte vatandaşa bu noktaya getiren de zamanında yapılan ve yapılmaya devam eden yanlış uygulamalar. Artık güven duygusu bende bitmiş durum da. Şimdi tutsa devlet al sana 500 TL dese içim de kurt var ya ahan da bunun altından yine bir şey çıkacak düşüncesi var içimde. Suçlu ben miyim? Yoksa sistem mi?

onrgly88 bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dun is basina geldiklerinde key soygunu vs diyenler, bugun fonlara hizmet eder oldu. Kör bir millete ne yapsalar mustahak.

Mobilden gonderildi.

gogo17, onrgly88, i20_Troy ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  3. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    :)

Serdar Hocam,
    Vadeli mevduat açtınız 100 Bin TL yatırdınız %10 faiz veriyor banka ama nerden kimden veriyor ? Senin benim çektiğim kredilerin, kredi kartların faizlerinden vs. den
    Borsaya giriyorsun kağıt alıp satıyorsun nerden geliyor...
    Hazine bonosu aldın sonra 6 ay da vadesi doldu ve sattın %9-11 faiz nerden geliyor ?

Devlet bu parayı işletiyor... Nasıl işletiyor ama ?
    Devlet iç ve dış borçları o kadar çok büyüttü ki hele ki son 15 yılda görülmemiş derecede borç var ama kimse söylemiyor...
    sürekli ya ÖTV, ya doğal gaz ya akaryakıt zam üstüne zam ile kapatmaya çalışıyor... Delik büyük musluk küçük... Çanakkaleye yapmadıkları köprünün geçiş ücreti belirliyorlar...
    Herneyse,
    Neticede sistem bu şekilde işliyor...
    Geçmişde FON hataları yüzünden insanlar FON lara güvenmiyor artık ki VAN depreminde yüzsüz yüzsüz DEPREM VERGİLERİNE YOOOOLLL YAPTIK açıklaması bunun göstergesi...
    Gönül ister ki inşallah geçmişte yaşananlar olmaz...

4. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Dün key kesintileri karşılığında ev vereceklerdi ama ev vermedikleri gibi key leri de geri ödemedikleri ÖDEYEMEDİKLERİ için key soygunu dediler.o keyleri yine bu hükümet ödedi...isteseydi ödemezdi bin bahane bulurdu...nasıl ki öncekiler öyle yapmıştı...geçmiş tecrübeler bana da güven vermiyor ama dün kör bakanlar bugün başkalarına kör demesi tuhaf...

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Agza calinan bal tatli gelmis demek ki :) Sahte bal kör eder adami ama.

Ev verme muhabbetine girmisken toki kurdular, ne oldu? Residance manyagi yaptilar milleti, tabii zengin milleti. Fakiride batakligin icinde bogdular.

Mobilden gonderildi.

6. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Tokiler milletin yatırım aracı oldu İstanbul'da

Knngks bunu beğendi.
  7. cenker_baba

cenker_baba Guest

farklı illerden toki dairesi alıp kiraya veren aldığı kira üzerine biraz ekleyip kredi ödeyen tanıdıklarım var :)
    izmir birde anadoludan bir ildi hatırlayamadım biri kendisine biri eşi üzerine kayıtlı :)

8. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Gerçi konunun açılır amacı farklı idi. Ama burada kısa zaman önce ev alan biri olarak bir kaç paylaşımda bulunmak isterim. Toki sözüm ona maddi durumları ortada olan kişilere ev veriyor. Bende engelli olmamdan dolayı toki engelli vatandaşlar içinde düzenlemesi söz konusu neyse toki resmi sitesinden baktım engelli için olan bir kaç yer var. Tabi heves de var bende çıktım yola. Yok arkadaş yemin ederim dağın başında in cin oynayan bir yer. Kışın araçların çıkması mümkün değil. Yerleşim yerleri cehennemin taaaa dibinde kalmış durumda. Sadece o olsa iyi ya. O kadar yol teptim dedim en azından oturana bir kaç kişiye sorayım bari dedim. Ya arkadaş yemin olsun bir tek adam iyi demez mi? Yok. Hepsinin söylediği resmen dökülüyor kelimesi oldu. Gelelim işin başka kısmına merkeze yakın yerler de toki binaları da var. Bu binalar da zengin parası olanlar var garibin arasa sadaka vereceğim desen yok. İşte al sana Toki...

9. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Merhaba arkadaşlar,

geçtiğimiz hafta biraz araştırma neticesinde şu bilgilere ulaştım. İlerleyen günlerde kendi emeklilik şirketim ile görüşürsem daha detaylı paylaşırım.

Çalıştığınız şirket büyüklüğüne göre insan kaynakları herhangi bir X şirketi ile anlaşma yapacakmış.
    Otomatik olarak herkes bu sisteme dahil olacakmış.
    İstemeyenler 2 ay içinde iptal ettirebilecekmiş.
    aldığınız brüt maaşın %3 ü otomatikman kesilecekmiş.
    Ekstra olarak devlet belli bir miktar katkı payı yatıracakmış.
    Ayrıca bu sistemde kalıp daha sonra emekli olanlara ekstra devlet katkısı olacakmış.
    Mevcut bir emeklilik sisteminiz varsa otomatik katılım olanla birleştirme yapamıyormuşsunuz. Her ikisi de ayrı ayrı yürürlükte olacakmış.
    Fon kesintileri ve fonlarla ilgili düzenlemeler devam ediyormuş.

Şimdilik bunlar.

Benim de endişem oldu. Acaba devlet 3-5 yıl sonra emekliliği kesin kaldırıp sadece sistemde olanlar mı emekli edilecek diye endişelendim.
    birde iptal ettirip canım istediğinde tekrar aynı şartlarla girebilir miyim sorusu geldi aklıma...
    bunları da araştıracağım.

@ndipi abi dolar 3.50 yi geçti... Yılbaşı tahminim 3,70 civarlarında olacak... Muhtemelen devlet müdahaleleri olacak ve 3.60-3.70 bandında gezebilir. Avro ise bu durumda 4 TL yi bulur...

Borsa da durum çok sıkıntı... 70.000 mertebelerine düşüş sürebilir...

Altın ocaktan sonra bence ki bahar ayında özellikle patlama yapabilir... uzun süre fırtına öncesi sessizlik gibi durağan seyir etti.

Tabi bu düşünceler tamamen kendi düşüncelerim... Yatırım tavsiyesi değildir...

ndipi ve <<bülent>> bunu beğendi.
  10. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Bende tam o nokta da idim. Sürekli şimdi sigorta şirketleri reklam yapıyor bende kendi kendime iyi de ben hangi şirketi seçeceğim diye düşünüyor idim demek ki kurum anlaşma yoluna gidecek şu maaş aldığımız banka işi gibi.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bes değil aslında, ebs olmalıydı. emperyalist besleme sistemi :) 15 firma var, 10 tanesi yabancı, devlet garantör değil. fon mağdurluğuna giriş :)

<<bülent>>, koreci, onrgly88 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Derhal çıkacaklardanım. Daha önceki mesajlarda yazdığım gibi benim yatırım anlayışım şuanda araba. 2 sene sonra santafee düşünüyorum yaklaşık 150 bin buda benim için yeteri kadar birikmiş para demek.

Evlediğim sene eşim 2 aylık hamile iken karaciğer rahatsızlığını öğrendik ve kapı kapı doktor gezerken çaresizce dokturun birisi nesini ameliyat edeyim eşinin içi patates tarlası gibi olmuş demişti.

O anda ilk aklıma gelen evi satıp gerekirse yurt dışına gitmekti. Demek istediğim birikim ne şekilde olursa olsun gerekli bu araba olur ev olur altın olur yada bes sistemi. Ama zorla dayatma bana göre yanlış.

İlla olacaksa da. Bizim ülkemizde kalsın paramız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

<<bülent>> ve MSC bunu beğendi.
  13. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Uzun vadede kâr ettirsede, biz maaş gününden 10 gün sonrasını göremeyen insanlar olarak çok matıklı bulmuyorum. çıkınca paranın tekrar iadesi yapılabiliyor. 2 ay içerisinde çıkabiliyorsunuz. Devlet katkısını alamıyorsunuz yani devlet otomatik geçiş yaparak yapan firmayı mı zengin ediyor anlamadım ki isteyen istemeyen sorulsun buna göre ödesin katkı payını. Vel hasıl ben de ilk çıkacak kişilerdenim. 2 ay içerisinde cayma hakkınızz bulunuyor bu önemli.

Murat ve <<bülent>> bunu beğendi.
  14. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    2 ay sonra çıkma hakkı veriliyorsa bence bu sistemin zorunlu yapılmaması lazım. Daha doğrusu bu sistemin hiç uygulanmaması taraftarıyım. Tahminimce bu 2 aylık süreçte iadelerde gecikme yapılıp belki para işletilecek, belki para iadelerinde kesinti yapılmak kaydıyla iade olacak, belki de başka bir türlü kesilen paralar değerlendirilecek. Öl de ölelim diyen tayfa harici bence herkes bu sistemde kalmayı reddedip 2 ay sonra çıkacaktır.

bacadir68, <<bülent>> ve MSC bunu beğendi.
  15. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    2 ayda nekadar büyük bir mebla nakit paraya çokuceklerini tahmin edebiliyormusunuz ?

<<bülent>> bunu beğendi.
  16. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Sabah kalktım haberleri okuyordum bakın Mehmet Şimşek konu hakkındaki açıklamalar ve kararlar için neler söylemiş...

Kademeli geçiş olacakmış...

""Düzenlemeye göre ilk aşamada bin ve üzeri çalışanı olan özel sektör 1 Ocak 2017'de,memurlar (genel ve özel bütçeli idareler) ve 250-1000 çalışanı bulunan özel sektör 1 Nisan 2017'de sisteme geçecek. 100 ile 249 çalışanı olan özel sektör, 1 Temmuz 2017'de, mahalli idareler ve KİT'ler ise 1 Ocak 2018'den itibaren sisteme dahil olacak. Öte yandan özel sektörde faaliyet gösteren, 10-49 çalışanı olanlar işverenler aracılığıyla 1 Temmuz 2018'den itibaren, 5-9 çalışanı olanlar da 1 Ocak 2019'dan itibaren sisteme girebilecek. Bu şekilde mevcut durumda 14 milyonun üzerinde çalışanımız sisteme dahil olacak."

...

"Şimşek, çalışanlar tarafından ödenen katkı paylarına, BES ile aynı koşullara tabi olarak yüzde 25 devlet katkısı teşviği verileceğine işaret
    ederek, iki aylık cayma süresi sonrasında sistemde devam eden çalışanlara da ek olarak bin lira tutarında devlet katkısı sağlanacağını söyledi."

...

"Ayrıca, emeklilik halinde, hesabındaki birikimi yıllık gelir sigortası ile almayı tercih eden çalışana birikiminin yüzde 5’i ilave devlet katkısı teşviği verileceğini anlatan Şimşek, "İşçi ve kamu görevlisi olarak çalıştırılmak üzere işe başlatılan 45 yaşını doldurmamış olan çalışanlar tedricen dahil edilecektir. Bununla birlikte, kamu görevlisi ve işçi olarak istihdam edilen 45 yaşını doldurmamış mevcut çalışanlar da aynı şekilde otomatik katılım aracılığıyla bireysel emeklilik sistemine dahil olacaktır." ifadelerini kullandı."

açıklama metni url:
    http://www.hurriyet.com.tr/simsekten-flas-bes-aciklamasi-40296253

diğer daha açıklayıcı url:
    http://www.hurriyet.com.tr/yeni-bese-1000-kriteri-40296256

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sabahtan beri şu cümleyi anlamaya çalışıyorum, nedir:

"İşçi ve kamu görevlisi olarak çalıştırılmak üzere işe başlatılan 45 yaşını doldurmamış olan çalışanlar tedricen dahil edilecektir. Bununla birlikte, kamu görevlisi ve işçi olarak istihdam edilen 45 yaşını doldurmamış mevcut çalışanlar da aynı şekilde otomatik katılım aracılığıyla bireysel emeklilik sistemine dahil olacaktır."

18. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  19. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    tedricen:= gittikçeş azar azar anlamına geliyormuş...

20. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    abi sayılara göre erteleme olmuş... 1000 çalışan durumu var... benim paylaştığım 2. link te soru cevap şeklinde... oraya göz gezdirebilirsin...

Bu Sayfayı Paylaş