Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

**Benzinli milenyum 1.5 yakıt göstergesi açıklama

'Accent Forum - Club' forumunda ufukemrah58 tarafından 22 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. evt biizm araclarda 2 ikaz var
    1.benzin ışı yanıp söner
    2. sürekli yanar buna dikkat edin..

2. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Lamba yanıp sönmeye başladığında fullersem 35lt. alıyor. Sürekli yandığında fullersem 40lt.yi buluyor. Yani benim araç 35lt ile 350km. yol gidiyorsa şehiriçi maalesef çok yakıyor ve bu 4 yıldır hiç değişmedi. Nedir sorun, ne yapmam lazım?

3. 35 litrede 350 km yol fazla gercektende 35 yakıyor arac ki enjeksiyonlarda sorun olablirmi acaba? pis olmasın bir enjeksiyon bnzin katkısı kullansanız?? vede en yakın zamanda bir ustaya baktırınzı aracınızı(350 km yol s.içimi?)

4. accentgl

accentgl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun yok

herşey normal

350 gittiğinde 35 litre benzin alıyosa 10-11 litre kalmış demektir...

buda senin 100 kmde 10 litre civarı benzin yaktığını gösterirki buda şehiriçi çok doğal genelde bu modeller böyle yakıt göstergesine gelince çok kafana takma bana göre bi kısım accentlerde yakıt göstergesi o şekil....

Düzenleyen : accentgl

5. 45 litre full epo ile biraz dur kalk olayıda oldu 485 km yol bu da ona göre çok daha iyi değilmi?

6. 70 ytl lik benzin 21 litre demek 21 litre benzin ile 295 km gidip ışık yanıp sönmeye baslamıştı.. nasıl farklı durum...

7. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bu hesaba göre aracım 325kr. yakıyor şehiriçi. Bu bana göre hiç normal değil.

8. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ben 21lt.lik benzinle şehiriçi en fazla 210-215km. gidebilirim aracımla. 295km. hayalse benim araçta sorun yok mu şimdi?

9. accentgl

accentgl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğan bu araçların test verileri ortada 9.8 bi testte 9.3 te bi testte çıkmış koskoca firmaların testi 100 km şehiriçi 10 litre çok doğal dur kalk çok oluyo yani .

benzin fiyatları çok yüksek ondan gözünüze çok gelebilir ama 10 litre çok doğal bende aynı

Düzenleyen : accentgl

10. ben uzun yolda gittim onu dur kalk olmadı sakin kullanın bakalım siiznkiisde böyle gitmeyecekmi 485 km yol gittiğimde ise azcık devirli kullandığım için fazla yaktı...

11. tamam abi bazılar 1.3 motorla 1.5 motorun aynı yaktığını söylüyor bu nasıl ozmanhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

12. accentgl

accentgl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

doğan verdiğin linkteki konudada herkes bu verilere yakın zaten şehirdışı 6.5 veya 7.5 litre olabilir ama şehiriçi 9 litreden aşağı düşmek hayal sadece

13. sehir içi 9 litre asağısı olamz herhalde ama 1.3 ile 1.5 aynı yaktıran varsa 1.5 inde 7.2 7.5 arsaı sehir içi
    nde yakması gerekir..

14. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Yav agalar, 485km.den bahsediyorsunuz. Ben 400lü rakam hatırlamıyorum bile.. sadece bir kere 43lt. yakıt almıştı aracım, onda da benzin bitmişti ve yolda kalmıştım. Onun haricinde lamba ilk yanmaya başladıktan epey sonra bile fullesem 40 lt.yi bulmuyor, en çok 38lt. oluyor ki ilk yandığında lamba 350km. gitmiş oluyorum. Siz 45lt. benzini nasıl sokuyorsunuz o depoya anlamıyorum ben?

Lamba ilk yandığından itibaren depodaki benzini bitirip araç stop edene kadar (yanımda yedek benzim vardı) yaptığım denemede 75km. yol gitmiştim. Lamba sabitlediğindeyse 50-60km.yi geçemedim. Bu hesaba göre bile 350+75=425km. yapıyor ki size kıyasla yine az.

Hadi hepsini geçelim, ibre ortadan aşağıya neden 200 değil 150km. gidiyor hep?

15. accentgl

accentgl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

doğan 1.5lerin şehir içi yakıt durumu 8.5-11 arasıdır asla aşağı inemezsin ama yukarı çıkılabilir...

şehir dışı minimum 6.2 falan yakıtı aşağı düşmek imkansız...

kardeşimizde şehiriçi 10 litre yakıyo gayet normal şehir içi 7.2 veya 7.5 mucize biledeğil bu araçlar için

16. 2003 accent sahibi 6 litre ile 70 km gitmiş 45 litre ilende ozaman 470 e yakın bir değerde gitmesi lazım yani ortalama 450 500 diyelim fulld epo ile yola gidiş https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gifdahada baska birsey olamzki s.içinde.. düz 7 olsn

Düzenleyen : Doganyanmis

17. accentgl

accentgl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zaten 450-500 arası gider.

arkadaş 350 km gittikten sonra ışık yanınca hemen benzin alıyomuş depo 35 litreye doluyomuş yani depoda 10-11 litre daha var demektir eğer benzin almayıp devam etse bunlada 100 km den fazla yapar anlaşıldımı.

18. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Arkadaşım, ben seni çok iyi anladım ama ilk sayfada verilen benzin göstergesindeki gibi olmuyor benim araçta. İbre ortaya kadar 200km. de geliyor ama ondan aşağısında 200km.değil 150km. sonra lamba yanıyor. Bu durumda lamba ilk yandığından itibaren 100km. daha mesafe gidiliyorsa toplamda bu 500km. eder. Bendeyse 350+75=425km.yi yukarı geçmiyor. Diyorum ya, gerçekten ibre ortadan aşağıya 200km.de inip lamba yanıyorsa benim araçta 4 yıldır çözemediğim bir sorun var.

19. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Depoyu temizlettim, benzin filtresini yeniledim, katkı ile birlikte 97 oktan benzin koydum depoya, 20lt. aldım. Şu an ibre ortanın hafif üzerinde. Ortadan aşağıya bakalım bu sefer 200km.yi görebilecek miyim?

Bu Sayfayı Paylaş