Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinli i30 125 beygir(!) mi? Acaba?

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda devberserker tarafından 24 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet ben de 3 ncü viteste 100 ü geçtiğimi hatırlıyorum herhalde benim araçta da bir sorun yok. Geçen bi arkadaş da merak edip kullanayım dedi. Kendisi 40 yaşında ve kendini bildiğinden beri direksiyon başında olduğundan ve bir çok değişik araba kullandığından fikirlerini merak ettim. Hareket şu;
    1 dedi kaldırdı arabayı çat 2 dedi daha 40 km hıza ulaşmadan 3 dedi 60 olmadan 4 e attı. İlerde ışıklar vardı yavaşladı araba 20 ye düştü bu sefer vitesi 3 e attı. Ya dedim ne yapıyo bu kendi kendime ama karışmadım. Neyse sürdü baya bi bu şekilde ve arabada performans düşük dedi.
    Dedim tamam haklısın ver ben süreyim. Sonra aldım arabayı tabi ben devirli sürüyorum 4000 devirde falan vites atıyorum araba da gayet güzel gaza tepki veriyor. Döndü bana dedi ki yaa sen hep böylemi sürüyorsun? Evet dedim ne olmuş ki? Yazık günah benzine o kadar basma...
    E dedim ne kadar ekmek o kadar köfte gitmiyo diyon da aha gidiyo işte. Bu sefer yokuş aşağı ondan gidiyo demez mi. :D
    İyi dedim öyle olsun tebessüm ettim sadece.
    Babam da aynı şekilde sürmüştü yokuş yukarı arabada, ben eşim, annem babam bagaj ağzına kadar dolu 5 nci vitesteyiz ve 3000 devirde. Babam yokuş çıkmayı planlıyor. Gitmiyo bu demişti işte o zaman.
    Sonra düşündüm ki ilk başlarda ben de aynı şeyi yapmıştım arabanın içine binince lüks ve geniş ön panelinin insanlarda bi etkisi mi bu acaba?
    En son işyerindeki bi arkadaşla bu muhabbeti yaptık dedi ver ben süreyim bastı hayvan gibi devirdi sürdü ve dedi ki. Bu araba 125 beygirden fazladır ama az değildir senin beklentilerin çok yüksek. Emin ol bu fiyata bundan daha performanslı sıfır araç alamazsın. 2000 motor 180 beygirlik araçlar çok pahalı akıllı ol arabandan soğuma boşu boşuna.
    Neyse sözün özü ben de bu muhabbeti bir daha yapmayacağım herkese herşey için özverileriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.

Bu Sayfayı Paylaş