Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinli i30 125 beygir(!) mi? Acaba?

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda devberserker tarafından 24 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Mustafa Yilmaz

Mustafa Yilmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet i30 du.

2. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    i30 güzel araba özellikle dizellerinin peformansının çok iyi olduğunu biliyorum bunu kullanıcıları da söylüyor zaten dizelde crdi oldu mu başka söze gerek kalmıyor.

3. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    performans tatmin edici yol tutuşundaki sıkıntı lastiklerden olabilir kore lastikleri çok ısınıyo v grubu güzel bir marka ile değiştirisen olay düzelir ben 7000 km de değiştirmiştim

4. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kumho gibi kore lastiklerinin uzun ömürlü olduğu bir gerçek ama yol tutuşunda başka markalar biraz daha iyi gibi tabi bu banagöre.

5. Mustafa Yilmaz

Mustafa Yilmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Michelin en iyi yol tutuşu olan lastik Continental daha iyi ama yumuşak olduğu için az ömürlü...

6. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    seni de görmek isterdik bursa buluşmasında..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

7. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçen balıkesirden istanbula, çanakkale üzerinden gelirken bol yokuşlu ve virajlı yollardan geçtim. Hatta uzun soluklu yokuşlara da denk geldim. Benim görüşüm şu;

Eğer yokuşa yanlış vitesle girerseniz ve arabanın devrini düşürürseniz araba yığılıyor. 122 beygire güvenip de sanki düz yolda gider gibi 5 nci vitesle ve 3000 devirlerde girerseniz araba yığılıyor. Yani bana göre bu arabanın 3000 deviri az güç üretiyor.
    Her neyse diyelim 3000 devirlerde ve 5 nci viteste uzun soluklu bir yokuşa girdiniz. Araba yığılmaya başlayacaktır ve 3 ncü vitesle ancak toparlayabiliyorsunuz ve bayağı bi bağırtıp 6000 devirlere gelip 4 de alırsan, bunu yaparken de ara gazı düzgün verirsen araba yığılmadan aynı ivme ile hızlanmaya devam ediyor aynısını 4 den 5 e geçerken de yapmak gerekiyor .

Ama benim demek istediğim ben bunu zaten düşük beygirli arabalarda yapıyordum bunda neden bu kadar ihtiyaç var böle şeylere? Nerede 122 beygir?
    Ha belki de ben devir kadranını yanlış yorumluyorum. Başka arabalardaki 3000 devir bunda 4000 devire karşılık geliyordur. Eğer öyle bile olsa bunu bi uzmandan duymak içimi rahatlatacaktır.

8. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    hyundai nin atmosferik benzinli motorları yüksek devir seviyor malesef

o yüzden bağırsada devir çevirtmekten çekinmeyin

ben getzle arabada 5 kişi klima açık 3.viteste 170 yaptım çok rahat bi şekilde :)

9. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam,

Atmosferik motor olduğunu bilmiyordum ve biraz araştırdım. Açıkçası bi çok forumda herkes turboyu övmüş olsa da BMW nin de atmosferik basınçlı motor üretmesi, daha uzun ömürlü oluşu ve devir çevirme konusunda daha dayanıklı olması hoşuma gitti.
    Çünkü aslında ben devir çevirmeyi seviyorum ama arabaya kıyamıyordum ve yanlış sürüyormuşum onu anladım. Şimdi içim rahat oh bee :D

Demekki 4000 devirden aşşağı peki düşmemek gerekiyor burdan bu sonuç çıkıyor.
    Zaten şunu da gördüm 4500-5000 arası bile sürsem normalde 6 litre yakacağına en fazla 7 ya da 7.5 yakmaya başlıyor. Bu da atmosferik basınçlı motorun bi artısı olsa gerek. Turbo motor olsaydı herhalde yakıt değerleri 2 katına çıkardı diye düşünüyorum.

10. Misafir

Misafir Guest

Bütün motorlar atmosferik olarak üretilir daha sonra aşırı besleme yapılır...Hyundai'de benzinli turbo beslemeli araç yok zaten..Atmosferik demek turbo kompresör gibi beslemelerle hiçbir hava takviyesi yapılmamış sadece havadan emdiği kadarıyla çalışan demektir...Ayrıca devir çevirmesi için illaturbo ya yada aşırı beslemeye ihtiyaç yoktur, bakınız atmosferik çalışan F1 motorları 20.000 devire kadar çevirebilir...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

11. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Eğer bu motor atmosferik
    basınçta çalışacak şekilde üretilmişse ve devir istiyorsa o zaman o devire göre de dayanıklı üretilmiştir diye düşünüyorum. Yani istenilen gücü elde etmek için devirli kullanmak bu tip motorların ömrünü kısaltmaz bu motorlar zaten o devirlerde kullanılmak için tasarlanmıştır ve devir göstergesindeki limit de o yüzden fazladır diyebilirmiyiz?

Düzenleyen : devberserker

12. tolga75

tolga75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aklınıza çok takılıyorsa bilgisayarlı ölçüm testlerinde motor gücünüzün ne olduğu ortaya çıkacaktır. Ben sattığım arabamı sokmuştum 1998 model Ford mondeo 2.0 Ghia 130 BG görünüyordu ama test sonuçlarında 123 HP çıktı

13. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benzinli araç zaten devirle çalışır o sebeple 8 bin devir gösteren bir motora ortalama 4000 devir civarı bir baskı uygularsanız bu sorun olmaz ama yakıttan biraz kısayım derseniz 3 bine gelmeden veya bu civarlarda vites değiştirirsiniz.

14. by_carizma

by_carizma Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar aynı dertten bende muzdaribim Allah aşkına bu araba gitmiyor ya !!! Yemin ederim utanma şahine tokatlanacağım! Araç birde 122 bg mi 125 bg mi ne... 4 ileri otomatik... Çok bulandım araçtan aşırı memnuniyetesizim performans 5 üzerinden 3 ü kesinlikle geçmez..

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. by_carizma

by_carizma Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu aracı babam aldı malesef yoksa ben almazdım. Haberimde yoktu aldığında... Daha doğrusu kardeşime almıştı ben arabamı satınca bu arabayı kullanıyorum artık 6 aydır.

17. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir şey daha soracağım bugün delirdim önüm de biraz açıktı ve kalkışta 1 nci viteste gaza sonuna kadar bastım araba bayaa bi bağırdı. Devir göstergesine bakmadım ama birden bire arabanın devri düştü. Sanki debriyaja basmış gibi oldum.
    Devir kesici dedikleri şey bumudur yoksa bu bir problemmi? Bir kaç arkadaşa sordum devir kesici sadece o devirde sabitlenmesini sağlar bu başka bişi kötü benzin olabilir ya da arabada bi sorun olabilir dediler. Siz ne diyorsunuz? Bu arada bu sorumu başka bi başlığa da taşıyabilirim.

18. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet devir kesicidir.tekrar deneyin aynı tepkiyi verir.

19. ezom

ezom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şayet daha önce dizel kullandıysanız düşük devirde yüksek performans beklersiniz ilk aldığımda bende şaşırmıştım bu araç 126 beygir mi diye
    daha sonra bu forumda yazılanları okudum aracım 1. vites 40 2. vites 80 ve 3. viteste 125 dedi ve bu çok kısa bir mesafeydi o andan sonra arcımı sevmeye başladım ve gerçekten gücü hissediyorsunuz bu araç 2002' ü rahatlıkla geçer sadece yakıttan yana cömert olacaksınız

20. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1.6 122 hp bir araeç 220 yi de geçer dizeldeki yüksek torktan vazgeçerseniz yüksek hızlarda özellike son hızda benzinlinin avantajını görürsünüz.

Bu Sayfayı Paylaş