Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

benzinli getz şehiriçi yakıt sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda terzakli56 tarafından 9 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. z0dyak

z0dyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ayaz
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Anlıyorum Yalçın Bey, Söylüyecek Söz Bulamıyorum...

Coşkun Bey Hemen Bakıyorum İlgili Konulara, Forumda Getz ve Modifiye Bölümüne İyice Baktım Fakat Göremedim, Gözümden Kaçmış Olabilir,Umarım Bulurum, Biliyorsanız Söylerseniz Sevinirim.

2. Göztepe

Göztepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba.
    Yeni konu açmak istedim lakin beceremedim sanırım. (Kayıtlı kullanıcı olmalısınız) uyarısı verdi. Üye olmaktan farklı bir şey sanırım. Buradan sormak istedim size. Ticari taksiye GETZ koymak istiyorum. Benzin + LPG mi daha mantıklı yoksa Dizel mi ? Bizim işte ortalama 9000 Km yol yapıyoruz bir ayda. Hep söylenilen bir şey var ''Dizel masraflı olur.'' Şu an Admire var takside,2006 model. 560 Bin km ye geldi. Ufak tefek sorunlar çıkarsa da 600 Bin km ye yaklaşan araba için gayet normal. Sizce LPG mi yoksa Dizel mi koymalıyım.
    Lütfen gerçekten kullanıcılar yazsın çünkü sizin yazdıklarınız benim için bir ölçü olacak ve buna göre kararımı vereceğim. Ben şu an ikisine de aynı yakınlıktayım.
    Şimdiden teşekkür ederim.

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    sadettin bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz
    10 mesaj atmadan sadece tanışma ve otomobilinizi tanıtın bölümüne konu açabilirsiniz

soorunuza gelince, benim şahsi fikrim getz taksiye biraz küçük olur, era daha iyi olmaz mı sizce?
    illa getzi yapacağım diyorsanız dizel daha iyi olur ama yakıtı ucuz yerlerden alırsanız sııkıntı yaşama riskide var

4. Göztepe

Göztepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim Coşkun Bey,hoş buldum.
    Bilgiler ve öneriniz teşekkür ederim. Bildiğiniz üzre çoğu arkadaşım taksi için Era kullanıyor. Lakin hani bazen bir şeyi ne yapsanız sevemezsiniz doğru olduğunu bilseniz dahi,ben ve Era arasında böyle bir bağ oldu. Isınamadım bir türlü. Era ve Getz ikisini de kullandım kısa süreli de olsa,Getz bana daha güvenilir geldi. Forumda gezinirken diğer arkadaşların sizin bilgi,birikim ve önerilerinize aşırı önem verdiğini gözlemledim. Bu yüzden dizel tavsiyeniz üzerinde duracağım,teşekkür ederim. Malumunuz taksiyi şoför arkadaşlara vermek zorundayız ve herkes arabayı kendi malıymışcasına kullanıp,korumuyor. Dizel Getz'den bu yüzden biraz kaçma eğilimim oldu lakin yarın dizel Getz üzerine yoğunlaşacağım. Teşekkür ederim.

5. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Anladığım kadarıyla taksicisiniz ama getz bizce uygun değil çünkü bagaj sorun oluyor ama yinede son tercih sizin yani takside hatback araba pek kullanışlı olmuyor , birde bizim burada birçok kişi blue taktılar eğer bütçeniz uygun ise düşünebilirsiniz.

Düzenleyen : sarıaccent

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    sadettin bey yanlış anlaşılma olmasın, getz tabiki sevdiğimiz bir model, takside olur en güzelinden, hayırlısı olsun yeterki

lpg koonusuda yanlış anlaşılmasın, ama siz aracı çok kullanacaksınız, lpgde ayar sıkıntıları, az yaktı çok yaktı durumları, ucuz ama az giden gazlar, ilk çalıştırmada benzin sonra lpgye geçme, kapalı otoparkların yasak olması, sızdırmazlık testi gibi birçok handikap var, bunlar sizin işlerinizi olumsuz etkileyebilir
    ben kendim lpgli era kullanıyorum, ama senede 10-15 bin km yapıyoruz, fazla uğraştırmıyor bizi, genede dizel koonusunda sıkıntı olursa lpgli olabilir, olmaz demiyorum yani, neyse, ne olursa olsun hayırlısı olsun

7. murat emre

murat emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 1,3 gls ile yakıt değerlerimiz heen hemen aynı .

8. murat emre

murat emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yalçın55 arkadaşın değerleri ile

9. z0dyak

z0dyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ayaz
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Ama Yalçın Beyin Arabası'nın Modeli 1.4 Motor2011 Model...

10. Göztepe

Göztepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG li bir Getz buldum 2009 model ve 18 Bin km de. 4 cam oto. Klima Elektrikli Aynalar 19500 diyor en son. . Bakalım pazarlık sünnet,ne düşürebilirsem kar.. LPG markası BRC. Bu yüzden biraz daha sıcak bakıyorum bu araca. Benim şu an takside olan 2006 Admire ve Ona da BRC taktırmıştım. 565 Bin Km ye geldi ve çok şükür öyle büyük arıza çıkarmadı. 350 Bin km de Beyin takımını değiştirmiştim 70 TL verip. Sizce aracın fiyatı nasıl ?

11. murat emre

murat emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 1,3 lerin fazla yaktığını söylüyorum zaten

12. Myzc

Myzc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar herkeze.
    2009 1.4 dohc hyklm aracım.
    İlk fullememde(!!! FRANSIZ BOYKOTU !!!)Gırtlağa kadar doldurdum:Yaklaşık 550Km şehiriçi devirli arada süratli kullandım.7.4/100km
    İkinci fullemem de yine(!!! FRANSIZ BOYKOTU !!!)Sürekli dikkatli kullandım 100km yi 2500 deviri geçmemeye çalıştım 600km şehir içi.7.1/100km
    Üçüncü fullemem (Sehell fuel save)dikkatli kullanıyorum yine yol bilgisayarı 7.8 leri gösteriyor.

13. abal

abal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2004 getz 1,3 gls kullanıyorum. Aracı alalı 4 ay oldu . Bir depo benzinle en fazla 500 km en düşük de 430 km yapabildim(Havanın soğuk olması sebebiyle.) Geçen hafta bujileri ve hava filtresini değiştirdim. %10 tasarruf sağlayabileceğim yönünde fikir yürütenler var. Sonucun ne olacağını merak ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş