Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinden gaza kaç metrede geçiyor?

'LPG Sistemleri' forumunda buyukbalkan tarafından 14 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Bugün arabamı teslim aldım sizin dediğiniz şeyi denedim motor belli bi süre çalıstığı zaman hemen lpg ye geçiyor ilk çalıstırdığınız da bi2-3 dk beklerseniz lpg ye geçiyor

2. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimkisi soğuk havalarda ilk çalıştırmada 5 dakikada geçiyor.
    Bu geçiş sürelerindeki farkın LPG kitinin motora montaj yerleriyle de alakalı olabileceğini söylemişlerdi.

3. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar soğuk motoru ilk çalıştırdığınızda mümkünse en az 30-60 sn.ye olduğu yerde çalıştırın hareket etmeyiniz. eğer hareket ederseniz dışardan aldığı rüzgarın etkisiyle daha geç ısınır.

4. kenzinli33

kenzinli33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta zavoli var.1.3 admire 2003.geçen hafta takdırdığım yetkili serviste kaçak kontrolü yaptırdım,gaz filtresini değiştirdim.bir de bilgisayara bağlayıp bi ayarına bak falan dedim arkadaşa.tüpe geçiş sıcaklığını düşürmesini,tüpe geç geçtiğini söyledim.tüpe geçiş sıcaklığını 25 dereceye çektim daha aşağıya çekemem dedi.1 hafta geçti daha erken tüpe geçiyor ve şimdilik hiçbir sorun yok.ama burada verilen bilgileri okuyunca içime bir kurt düştü.acaba ilerde motora yada enjektörlere bir zararı olurmu diye.daha önce kaç dereceydi bilmiyorum ama şimsdi 25'e ayarladığını söyledi.sabahın ayazında bile yaklaşık 1 dakikada gaza geçiyor.acaba tekrar yükselttirsem mi?ne dersiniz

5. erolakbıyık

erolakbıyık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor sıcaksa 4-5sn icinde yani sıcaklığa bağlı

6. erolakbıyık

erolakbıyık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bende aynı gaza geç geçiyor diye ğittiğim serviste dereceyi düşürmelerini istedim. fakat bana dedikleri düşürürüz ama enjeltörler ileride zaraa görebilir denildi çalışması değişebilir ğibi sorunla karşılaşacağım söylendi oyüzden bende hiç elletmedim.

7. ibrahimdemir

ibrahimdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    normalde cogu montajcılar 35 derceye ayarlıyolar benım arabam 1.3 lx mılenyum sabah calısınca cok sogukta bıle enfazla 4-5 dakıkada gecıyo motor normal sıcaklıgına ulastıgında tekrar stop edıp calıstırmada 3 sanıyede gaza gecıyo

8. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Serdar Bey veya Coşkun Bey bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.aracım 2km.civarında lpgye geçiyor genelde,montajı yapanı aradım 39derecede geçiyor dedi,düşüremez miyiz dedim o da çiğ atar yakıtı çok tüketir ve enjektörlere zarar verir dedi.sizlerin bu konudaki fikri nedir acaba?teşekkür ederim şimdiden.

9. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    39 derece normal bir değer. Kış aylarında yaşadığınız yer itibari ile 2km de geçmesi çok normal soğuk iklimde yaşıyorsunuz. Eğer dereceyi düşürtürseniz tekleme gaz yememe sorunları ile boğuşursunuz.

10. ayılan

ayılan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    çiğ atar yakıtı çok tüketir ve enjektörlere zarar verir soruda cevebı var

11. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    teşekkür ederim sağolun.ilk defa sıralı sistem kullanıyorum o yüzden sadece ustanın cevabına güvenmek istemedim çünkü ustayla da daha yeni tanıştım.

12. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    yorum için teşekkürler,bunu bana usta söyledi ama kullanıcılar ve lgp ile ilgili kişilerin görüşleri benim için önemli,o yüzden buradan öğrenmek istedim.

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumda bu konuyla ilgili yazılarımız mevcut, erken gaza geçişin doğurduğu bir çok olumsuzluk var. Kış ayları için 35-40 derece arası normal bir geçiş ısısı. Zaten soğuk gaz'ın size maliyeti benzine çok yakın. Gaz ısındıkça yanma verimi artar.

14. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    çok teşekkür ederim,araştırdım ama 25 derecelerde geçenleri görünce aklıma kurt düştü.o zaman ben bu şekilde devam edeyim yazın da değiştirmeye gerek yok zaten çabuk ısınır motor.ilgilendiğiniz için sağolun,mutlu yıllar.

15. otto79

otto79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba benim 2004 sonatam var 2 hafta oldu alalı hemen lovato marka lpg takıldı ama yakıt olarak sanki biraz fazla acaba bu konudamı sıcaklık ayarı ile ilgili?

16. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    gaza geçiş erken olsa bile bu fazlalık ilk 5 dk için geçerli olur...eğer mesafeniz kısa ve 5 dk dan sonra aracı durduruyorsanız kış ayları için yakıtın fazla olması normaldir...

Bu Sayfayı Paylaş