Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinden gaza kaç metrede geçiyor?

'LPG Sistemleri' forumunda buyukbalkan tarafından 14 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Üreticiler bunu muhakkak düşünmüşlerdir ancak ilave bir masraf getireceğinden uygun görülmemiştir diye düşünüyorum, bazı şeyleri doğal halinde bırakmak gerekir, bu arada geçen süre zarfında motorun tam olarak yağlanmasıda sağlanıyor, aksi takdirde motor kuru kuruya çalışacak ve silindirlere hasar verecektir, zaten LPG kısa mesafeli kullanımlarda tercih edilen bir yakıt türü değil...

2. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim...
    Eğer cevabını biliyorsanız size LPG'ye geçiş süresini ne uzatabilir (herhangi bir ayar değişikliği olmadığı halde) diye sormak istiyorum.

3. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ah bir bilsem ancak sıcaklık derecesini 24- 28- 30 derece gibi bilgisayarla beyin ayarı yapıldığını duydum. Tüp KME marka yozgatta var servisi en kısa zamanda gideceğim.

4. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tugay14 bunu bende duymuştum var öyle bişe bi arkadaş yaptrdım diyordu

Düzenleyen : burkks

5. oziya

oziya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar, benim LPG yaklaşık 15-20 sn sonra devreye giriyor. Motoru çalıştırıyorum ve hareket etmeden LPG'ye geçtiğini görüyorum. Daha sonra harekete devam. Bu kadar kısa sürede geçmesibir problem olmaz sanırım.

6. Misafir

Misafir Guest

Motor soğutma suyunun geç ısınması...yani havaların soğuk olması bile buna sebep olabilir.

Çok erken geçmeside iyi bir şey değil, LPG'yi tam olarak gaz haline geçmesine fırsat vermeden enjektörlere gönderiyor, bu da performans kaybı ve aşırı tüketim'e sebep olabilir.

7. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Onu kabul ediyorum ve mantıklı buluyorum zaten. Fakat kışın don olan havalarda bile 1km civarında gaza geçen alet şimdi ne oldu da bu kadar geçme mesafesi uzadı ona anlam veremiyorum. Aklıma sadece burdaki arkadaşların da belirttiği antifriz geliyor ama o sebebi olabilir mi bilmiyorum.

8. aa.aslan

aa.aslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tartarini sıralı sistem var bende 25 dereceye ayarlı, soğuk havalarda 500 metre en fazla, sıcak havalarda belki 100 metrede. sıkıntıda yaşamadığım için hiç değiştirtmedim taktırdığımda taksicilerin bu ayarı istediğini hiçte sorun olmadığını söylemişti yetkili tartarini bayisi bende tamam demiştim bir dahada ellenmedi çok memnunum. arkadaşlarımın içinde en hızlı geçen ve sorunsuz olan benim ki maşallah.

9. Zenisa

Zenisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım benim aracımda hyundai 1500 cc.aracımda atıker sıralı sistem var.yaz aylarında 300 ile 400 mt.de gaza geçiyordu bu günlerde aşağı yukarı 1200 ile 1400 mt.de gaza geçiyor .taktırdığım firmadan öğrendiğimde normal olduğnu söylediler.

10. barış erkaçtı

barış erkaçtı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    barış erkaçtı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    aynen doğrudur 2 km yi buluor asarı yukarı

11. orun5027

orun5027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    99 accentime sıralı atiker taktırdım lpg ye geçme sıcaklığını 30 dereceye ayarladılar.. Sabahları yaklaşık 8-10 derece sıcaklıkta 450-500 metrede tüpe geçiyor.

12. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dedigin şekilde hiç denemedim ben sürekli benzinden lpg ye geçene kadar beklerim oda 2 dk dan az sürüyor soguklarda yazları daha kısa oluyor...

13. eerraa

eerraa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunu metre olarak değilde motor soğutma suyunun sıcaklığına görebelirlesek daha iyi olur38 dereceye geldiğinde geçiyor....

14. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    belli bir sıcaklık değeri olduğu doğru. 35-39,9 arası ayarlanıyor. ama en soğuk havalarda bile 800-900metreden daha fazla sürmedi lpgye geçişim.
    Düzenleyen : veydel

15. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar bende lada samara vardı 3 yıl kullandım ve aldığımdan beride hiç deposuna benzin koymadım yaz kış tek marşta gaz ile çalıştırdım eskişehirin havasıda epeyce serttir ve soğuktur.
    şimdi sizler diyorsunuzki 2-3 km. yol gideceğim bununda yarısını benzile gidiyorum,
    hal böyle olunca LPG.li aracın hiç bir fonksiyonu kalmıyor hem benzine hemde LPG ye para ödüyorsunuz ama uzun yol yapmış olsanız o zaman bir avantaj sağlayacak.
    bende bunları düşünerek dizel yada benzinli araç alırım dedim ama fazla km. yapmadığım için gittim benzinli araç aldım
    ve yukarda saydığım sebeblerde ve sizin bahsettiğiniz sebebleride iyi bildiğimden dolayı aracıma LPG taktırmadım.
    ayda yakacağım bir depo benzin
    bence yılda 10-15 bin km. yapanlar ve sürekli kısa mesafede araç kullananlar için LPG çözüm değil hiç bir avantajıda yok
    Düzenleyen : engin_er

16. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yazın 50-100 m
    kışın 400-500 m de geçiyor

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    şöyle bir sorum olacak arkadaşlar. şimdi ben aracı çalıştırdım yola çıktım 15 dk yol aldım motor ısındı sonra kontağı kapattım ve 2 dk sonra tekrar çalıştırdım. tekrar çalıştırdığımda benzinde çalışıp hemen gaza mı geçer yoksa yine belli bir yol gitmek gerekir mi?

18. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benzinde çalışir ve çok kısa bir sürede (motor sıcak iken 20 saniye bile sürmüyor bende )gaza geçer

19. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    derece ve zaman kontrolü var benim kitte
    derece yada zaman dolmadan geçmiyor, ama motor sıcakken 10-20 saniyede geçiyor

20. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu durumda 3-5 sn. içinde geçiyor.

Düzenleyen : buyukbalkan

Bu Sayfayı Paylaş