Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzin Pompası

'LPG Sistemleri' forumunda gorkemsa tarafından 9 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Sercaba

Sercaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sezgin çelen
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Bugün ve birkaç gündür benzinden gaza geçtiği anda araba bi sirkeleniyor.Bunu taktığım rölenin bir olumsuz yönü diyebilirmiyiz.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    kitinizin gaza geçiş gecikme süresini düşürün. eğer yeterli gelmezse röle önüne 5-10 saniye sonra akım verecek bir devre yapılabilir. Sanırım 555 entegresi ile bu yapılabiliyordu. Ersin görürse yardımcı olur bu konuda.

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Serdar Abi 555 Kare Dalga Üretir.. Yani 5 Sn-10 Sn İstenilen Aralıkta Keser Sonra Tekrar O Sn Sonunda Açar

4. Sercaba

Sercaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sezgin çelen
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Sonuç olarak bu şekilde kullanıcaz veya röleyi sökücez.

5. osmanlıca

osmanlıca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım 5 tl lik roleden sana hayır gelmez elektronik ayarlı role olacak oda 50 tl işçilik hariç hayırlı işler

6. Sercaba

Sercaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sezgin çelen
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elektronik ayarlı,dan kastın ne biraz açarmısın.

7. koolen

koolen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaslar,

umarım bahsettiğiniz röleyi doğru anlamışımdır.

bende de atiker safe fast kit var. montajdan önce bu röleyi takıp takmayacaklarını sorduğumda :

"bu röle takılırsa ki maliyeti 5 tl, araç seyir halinde iken lpg den benzine geciste aracın stop etme riski oldugunu söylediler.bunun yerine bu röleyi takmayıp benzin depomu ceyreğin altına indirmezsem benzin pompasında sorun yasamayacagımı söylediler."
    not.: bu röle arac lpg de calısırken benzin pompasının boşa çalışmasını engelliyor.bu röle olmayan veya sürekli ceyreğin altında benzin olan lpgli araçta pompa kuru çalışmış oluyor ve zamanla bu pompa özelliğini yitirerek benzin kaçırmaya başlıyor.

firmayı bir kenara bırakırsak bu röle ile aslında sisteme bir risk daha ekleyeceğimi dusundugum için ben taktırmadım. yani risk lpg den benzine gecis ise benim ya gecis duğmesine basmam ve şansa problemin gerçekleşmesi veya lpg nin bitmesi ve bu problemin gerceklesmesi gerekiyor. tabi bir diğer risk de ya bu röle doğru çalışmaz ve arızalanırsa ne olacak?

ama benzin sarfiyatımın biraz fazla oldugunu dusunuyorum.
    soyleki ayda 1.5 depo lpg için 10-15 tl lik benzin alıyorum.tabi birde depodaki benzinin özelliğini zamanla kaybetme olayı var. ( sanırım oktan oranı dusuyordur)

Düzenleyen : koolen

8. erlen

erlen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim aracım 2005 accent1,6 üzerinde tartarini kiti var.araç sabahları tek marşta çalışmıyor 2. marşta tık diye alıyor.benzin pompasını yan sanayi bir markayla değiştim sorun hala devam ediyor.servis aynı işe 350 tl istedi sanayide 100 tl değiştik ama sanırım 100 tl boşa gitti.yine servisin yolunu tutup orjinal pompadan taktıracam.......

9. erlen

erlen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    orjinal pompa sorunu çözermi arkadaşlar acilen yardım bu sorun yeni oldu yaklaşık 3 yıldır lpg li araç son 6-7 aydır böyle orjinal pompa yanınca fason pompa tam olarak randıman vermiyor sanırım..................?

10. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aramıza hoşgeldiniz.Lütfen tanışma bölümünde kendinizi tanıtınız.
    Düzenleyen : Levent

11. erlen

erlen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Elazığ 2005 accent 1,6 kimyagerim.

12. erlen

erlen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    biraz önce servisi aradım şikayeti söyledim şamandıra üzerinde geri dönüş rölesi varmış yani şamandıra takım halinde değişmesi lazımmış.maliyet işçilik dahil 450 tl.

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    erdal bey servis biraz uçmuş sanırım, ben size bir link bereyim, parçanın orjinali 95tl, bir ustaya 3-5 işçilik verip taktırırsınız
    http://www.akparca.com/Accent-03-Benzin-Depo-Samandirasi,PR-3287.html

***Yasaklı*** mekanik forumumuz üyesidir, bursa şubeden rıdvan beyi arayın, forumdan aradığınızı söylerseniz yardımcı olacaktır

Düzenleyen : Coşkun Özcan

14. c_zerman

c_zerman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam eger aracın karbürotörlü ise sen aracı gaza aldığın zaman benzin pompası çalışmaya devam eder onun için bir role taktırmalıydın ki gaza alınca pompanın elektiriği kesilsin

15. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    2004 Otomatik Kia Magentis, 2010 Otomatik Kia Picanto ve 2008 1.4 Era'ya "marştan sonra benzin pompasını 2dk kadar sonra durdurup, 2-3dk da bi 3 sn kadar çalıştıran"rölelerden taktık. En az 4 ay oldu, hiç bir olumsuzluk gözlemlemedik. Sadece bazen, lpg biter de benzine geçerse, Picanto 1-2gün arıza lambasını yakıyor.
    Sonuç olarak gayet memnunuz.

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    lpghaber diye bir site var. orada bununla ilgili ustalar fikirlerini yazmıslardı. Buyuk cogunun kanaatı o rolerden taktırmamaktı. Cunku, benzin pompasının sogutucu özelliği varmıs ve deponun en az ceyregi dolu olursa benzin pompasının sürekli olarak devir daim yapmasının bir zararı yok, aksine sogutucu özelliği oldugu için faydası varmıs. Hatta, bununla ilgili Bir italyan LPG firması cok deney yapılmıs. Roleli ile iptal etme, role ile aralıklı calıstırma ve sürekli calısma arasında binlerce km deneyler yapmıs. O deneyde elde edilen sonuclara göre role takmamak motor için daha saglıklıymıs. Ama, önemle vurguladıkları nokta, benzin deposunun en az ceyreginin dolu olması. Cunku, bu sekilde daha saglıklı oluyormus.

Düzenleyen : qaan88

17. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Benim aracımda LPG yeni olmasına rağmen 1-2 defa seyir halindeyken kendiliğinden benzine geçip tekrar LPG ye döndü...
    Şimdi eğer benzin pompası kapalı olsaydı bu dudmda araba STOP ederbilir miyi?
    Etseydi eğer hareket halindeyken bu tehlike meydana getirirdi.
    Bu açıdan bana göre RÖLE işi riskli bir iş... Bence birkaç yılda bir 45 TL verip bir depo pompası almak daha mantıklı...

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    depoda ceyrek deponun üzerinde benzin olursa benzin pompası bozulmaz. içinde benzinle sürekli devir daim yaptıgı sürece pompanın calısmasının zararının olmadıgını soyluyorlar.

Sizin sorunuzla ilgili olarakta o role araba benzine gectigi anda otomatik iptal olucak sekilde ayarlanıyor. Yani, araba gazdayken devreye giriyor ve gazdan benzine gectiginde devreden anında cıkıyor.

19. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    son zamanlarda benzinde kullanırken ani gaz verdiğimde araba sanki kendini sıkıyor sonradan hızlanıyor. lpg deyken ani gaza motor hemen tepki veriyor. servise götürdüm. bir süre bezinde kullanın kafaya takmayın geçer dedi. ben de depoyu fulledim. benzinde kullanıyorum. sanki düzeldi. aynı problemi yaşayan varmı?

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş