Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzin/lpg tüketimimde anormallik mi var?

'LPG Sistemleri' forumunda Wolverine tarafından 11 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Burda lütfen dizel araçların lpg ye göre daha ucuz olduğunu yazmayın. Dizel alınacaksa sıfır alınıp o bahsi geçen efsane km.lere bile gidilecekse kendi aracınızla yapılmasının dışında 2.el sahibini memnun etmeyecektir.

Sorumu tekrar yazmam gerekiyor, konuyu saptırmayalım arkadaşlar..

3 ayda toplamda yaklaşık 9-10 kez 25er litre lpg alınca yani 225-250lt lpg tükettiğimizde 35 litre benzini de tüketmiş oluyorsak nerde anormallik vardır?

Yeniden hesap yaptım, 10kez lpg aldığımda toplamda 2150km mesafe gitmiş oluyorum. Bunda sadece lpg yok, benzin+lpg. Yani 2150km mesafede 35lt benzin de bitmiş oluyor.

35litre benzinle ben sadece şehiriçi 350km. yol gidebiliyorum.
    2150den 350kmyi çıkardığımızda kalan 1800km. sadece lpg mesafesi ve 3 aylık. Aya göre hesapla 600km. Ben bu 600kmyi de 3 depo gaz ile yapıyorum, yani bir depo ile 200km. gitmiş oluyorum. 25ltye böldüğümüzde ise bir litre lpg ile 8km gitmiş oluyorum. Çıkan saf lpg rakamı bu. Benzin+lpg olmadan, sadece lpg rakamı 8km. Yani benim hesaba göre aracım 8-10km. olarak kabul edilen uygun mesafe aralığına kıyasla sınırda.

Konuyla ilgili benim diyecek başka bişeyim yok. Lütfen burda dizel mi daha ekonomik lpg mi tartışmasına girmeyelim..

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sizde Forumda Ufak Bir Arama Yaparsanız Cevabı Bulursunuz.. Bu Şekilde 100 Lerce Konu Açıldı

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Madem sana göre Anormallik yok neden böyle bir konu açtın?

Zevkinemi yoksa sırf muhabbet olsun diyemi?

Aracın ortalama 33 kuruş yakıyor diye söyledik hala dizel benzinli muhabbeti yapıyorsun...

Ben hesabımı cebimden çıkan paraya göre yaparım senin söylediğine göre 3 ay için 250 litre lpg 550 lira para yapar 35 litre benzinde 140 lira yapar toplamda 3 ayda cebinden çıkan para demekki 690 tl imiş....doğrumu?

Tek hesabı var bunun 690 lira / 2150 km = 0.32 lira yani 32 kuruştur.

Senin aracın verdiğin bilgilere göre km başına 32 kuruş yakmaktadır.

Ha sen ben 250 litre lpg ile 1800 km gidebiliyorum diyorsan bunun hesabıda kolay...

550 lira / 1800km = 0.30 lira yani 30 kuruştur.

30 kuruş lpg tüketimi demekte 14 litre/100 km demektir.buda 1 litre ile 6.5 km gidiyor demektir.

Ama Lpg'yi ayrı hesapla benzinle yaptığı km'yi ondan çıkar lpg'yi bul benzini bul gibi saçma bir hesap OLAMAZ...Belkide benzin 350 değil 500 yapıyor veya 200 yapıyor bunun hesabını nerden buluyorsun?
    Düzenleyen : mmt.88

4. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benzin ile lpg tüketimini birbirinden ayıramazsınız..........tüm hesabı 2150 km. ye göre yapın............sonuç lt.re lpg+benzin 30 krş. fazla hem de çok fazla............................................

5. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Anlaşıldı, bu topiğin de akıbeti belli oldu.
    Burda biz dizeli konuşacaksak normal ama benzin+lpg konuşacaksak olmaz, başka yerlere bakın.
    Peki burası lpg forumu değil mi? Lpg forumunda ne alaka dizel?
    Ben aracıma lpg kit taktırırken onun yerine satıp dizel araç almayı düşünmedim mi? Düşündüm ve sıfır almadıktan sonra dizelin anlamı yok ve o da bütçeyi aşar deyip lpg ye yöneldim.
    Bir arkadaş çıktı dedi ki ben bir depo benzinle sendeki gibi 3 ay değil bir yıla yakın kullanıyorum aracımı, ben de ona istinaden konu açtım.
    O zaman siz de bana işe yarayacak aynı başlıklı konulardan örnek link verseydiniz de bu kadar uzamamış olurdu bu iş. Ben arızayı sormakla hata etmişim kusura bakmayın..

6. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Siz benim o cümlemi nasıl anladınız bilmem ama işinize göre anlamışsınız.
    Arıza nerde derken bana yardımcı olun, sorunu bulayım, demek istedim, siz ne anladınız? Bu sizin sorununuz.

Dizel muhabbetine ben hiç girmedim, siz zorla konuyu oraya getirmişsiniz. Lgp topiğinde neden dizel konuşuyorsunuz o zaman? Ben şimdi kalkıp siz öyle dediniz diye aracımı satacak değilim, o halde yardımcı olabiliyorsanız, olmak istiyorsanız olun, yok istemiyorsanız burda kişileri azarlar gibi konuşmanın bir anlamı yok, karşınızda da çocuk yok..

Sizin yaptığınız o hesaplar işin en kolay hesabı. O zaman ben size tam hesabını vereyim, kışın 24,7 lt gaz ile 215km, yazın da 230-240km. civarı mesafe yapabiliyorum. Bu hesaba göre benim yaptığım km ile sizin yazdıklarınızın alakası yok. Ben kaba hesap vermiştim ilk başta, ayrıntıya gerek yok çünkü benim derdim ne kadar lgp ile gidebiliyor olmam değil. "225-250lt lpg bittiğinde 35lt de benzin bitmiş oluyor, burda sorun olup olmadığını soruyorum", inşallah anlamışsınızdır bu sefer..Ordaki lpg ve benzin fiyatları ile burdakiler aynı da değil. Bu da ayrı bir kriter.

Sadece benzinde 35 lt ile şehiriçi 350km. mesafe yapıyorsam bu da bana ayrı bir hesap kriteri olur.

7. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    ilk benzinle çalışma süresini dağa az süreye ayarlattırın sorun çözülecektir bendede o sorun vardı eram varken benzin tüketiminiz 10 lt gibi olucaktır

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet 100 Tane Aynı Konu Olursa İş Dizelede Döner Benzinede.... Ve Sorunu Olan Sizsiniz Biz Niye Arayıp Size Linki Verelim....Ayrıca Burası Bir Forum Her Konu Her Tarafa Çekilebilir.. Hangi Forumda Sabit Bir Konu İşleniyor Sürekli Herşekilde Kayma Olabilir...

Madem Link İstediniz Alın Link 1 Sayfa Geriye Gitseydiniz LPG Forumunda..Aynı Buna Benzer Bir Konu Oldugunu Görmüş Olurdunuz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=25288

Bir Link Daha

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=25280&PN=1

Düzenleyen : Ersin Cerrah

9. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ersin, ilk verdiğiniz linki okumuştum bu topiği açmadan önce. Verdiğiniz topicte soruna çare bulunamamış ki.. bulunsa ben topiği açmazdım. O topic öyle kalakalmış..

Diğer link için teşekkür ederim. Hatta orda arkadaşımızın anlattığı hesap birebir benimle aynı. Çok enteresan valla.
    225*0,159=35,775lt benzin. Tam da benim harcadığım.. :)

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Demekki Sorun Yokmuş :)

11. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki bu 0,159 rakamı nerden çıkıyor? Nasıl bir rakam bu?

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bir Katsayı Olabilir

13. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Pardon burda kimsenin öyle bir zorunluluğu yok.Ararsınız forumda bulursunuz bizlerde konu mükerrer ise direk sileriz yada çöpe taşırız

14. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    @Levent, bu konuyu açmadan önce benzer veya aynı içerikli topicleri mümkün olduğunca çok okudum, hemen bu konuyu açmadım.
    Ama okuduğum topiclerde ya sorulan sorular yanıtsız kalmış ya da soruyu soran artık uğramamış. O nedenle bu konuyu açtım.
    Konunun dizele kayması benim sorun olarak dile getirdiğim olaya çözüm olacaksa buyrun dizeli konuşalım. Bu niye bu kadar rahatsız etti ki sizi anlamadım? Sonuçta burası paylaşım mekanı değil mi?

Ama siz illa ki silmek istiyorsanız buyrun silin, çözüme kavuşmamış bir sorun daha çöpe gitmiş olacak..

15. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lpg li her aracın benzin tüketimi farklıdır. herhangi bir katsayı öngörülemez. tek marşla 500 km yol giden biri nerdeyse hiç benzin harcamayacağı gibi, hergün aracını sadece 5 km kullanan biri nerdeyse komple benzin harcar.

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    zaten aynı şeyi anlatmaya çalıştım...............

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Dizel konusunu ilk açan ben değilim bu forum böyledir muhabbet muhabbeti açar lastik konusunda turboyu konuşanada rastlarsın zamanla...

Çokmu yakıyor diye sordun bizde hesabını yapıp önüne serdik...250 litre lpg yaktığında 35 litre benzinin bitmesi çokmu?EVET ÇOK.....hesabını yapınca nerdeyse benzinli araç fiyatına geliyor bu durumda lpg'li araç kullanında hiç bir mantığı yok sök at lpgyi daha iyi....Bezin fiyatları farketse farketse 5-6 kuruş farkeder bu miktardanda hesap değişmez...

toplamda en az 250 litre lpg+35 litre benzin 2500-2600 km gitmesi

18. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki lpg kiti taktırdım taktıralı tüketim hep böyleyse ve araç her zaman bakımlıysa sorun nerden kaynaklanıyordur? Ben nerde hata yapıyorum veya benim dışımda mı bir arıza var ki bu rakamlar değişmedi bugüne kadar?

Aracımı biraz devirli ve spor tarzı sürerim ama bu kadar etki eder mi?

Aracın neresini baktırmam gerekir? Lpg kiti monte eden usta kötü montaj yapmış olabilir mi zamanında?

Düzenleyen : Wolverine

19. yasincan4133

yasincan4133 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sürüş yakıtta çok etkendir.Sakin sürüş her zaman az yakar.

20. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Üstteki yorumumdan her zaman spor sürüşte bulunduğum anlamı çıkmasın.
    Yeri geldiğinde devrini veririm demek istedim.

Bu Sayfayı Paylaş