Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzin/lpg tüketimimde anormallik mi var?

'LPG Sistemleri' forumunda Wolverine tarafından 11 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    deponun full olması her zaman ıyıdır

2. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    eğer günde yaptığınız kmyi 25km olarak alacak olursak ayda 750 km, 3 ayda 2250 km yapar. ortalama lpg tüketiminiz 0.185 krş dersek 3 ayda 405 tllik lpg + benzin tüketiminiz 140 tl (35lt*3.95) yani; toplamda 2250 km. için 445 tl. vermiş olursunuz buda yaklaşık km.de 24 krş. yapar.... bence benzine göre hala avantajlı........dizel tabiki daha ucuz. lpg.yi 1500 tl.ye sahip oluyorsunuz dizel araçlar ise yaklşık 3000tl emsallerinden pahalı........................

3. djmaycan

djmaycan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar normalde aracın motorunu ısıtmadan hareket ettirmek iyi değildir bu yakıtı arttığı gibi motorun ömrünüde kısaltır bilhassa kışın biraz motoru ısıtıp öyle devam etmeliyiz hatta motor ısınana kadar ani gaz vermelerden kaçınmalıyız

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    evet hepsi beraber ortalama tüketim 33 kuruşa denkgelmiş oluyor...Bu tüketim yinede fazla yaz aylarındada azalmıyor diyorsunuz bu duruma göre aracınızı benzinde kullanmış olsanızda km başına çok fazla farketmeyecektir.Belki benzinde 36-37 kuruş yakar 3-4 kuruşluk bir kar LPG nin bir cazibesi yok sizin açınızdan....Şu an dizeller 23 kuruş yakıyor,buna bakarak lpg tüketimi gerçekten çok anormal geliyor...

Bence bide benzinde sürekli olarak kullanıp en azından 1 depo kaç km yapıyor onu bir deneyin derim...

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    24 kuruş olsa normal deriz zaten ama durum öyle değil hocam....

KM 2250 değil 1800 km yapıyormuş bu yakıtlarla....10 günde50 liralık LPG aldığına göre 50x3ay=450 tl lpg yapar.dediğin gibi 140 da benzin aldığını varsayılırsa 590 tl gibi bir miktar oluyor.Bu miktar üzerinden hesaplayınca(1800kme bölünce)33 kuruş çıkıyor.Lpgye göre çok fazla...

Dizele 3,000 fazla veriyorsun ama satarkende 3,000 fazlasına satıyorsun..Lpg'de o şansın yok işte 1500e lpg taktırıyorsun ama satarken ya hiç farkettirmiyor yada 500 lira gibi bir rakam farkediyor...

Lpg kullanılmaz falan dmiyorum yanlış anlamayın ama tüketimi arkadaşın anormal....

6. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim demek istediğim...motoru ilk çalıştırdığımızda motor yaklaşık 45 dereceye gelinceye kadar benzinde çalışır...45 dereceden sonra lpg ye geçiş yapar.ben de dedimki 30 dereceye ayarlarsınız..benzinde az çalışıp lpg ye geçecek.lpg meraklanmayın fazla yakmazsınız...

7. senseyak

senseyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aylık ortalama 800 tl lik lpg alıyorum
    Yazın 1 ayda 10 tl lik benzin yeterli olurken
    şuan yani kışın bir ayda 50 - 60 tl lik benzin tüketiyorum günde beklemeli olarak 15-20 kere marş yapıyorum araca

8. selman alpaydın

selman alpaydın Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende 2004 sonata otomatik var lpg de 35 kuruş yakıyor normal midir? aracı alalı 2 ay oldu.

9. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Neden benzin+lpg/2 gibi bir hesap yapılmak istendi anlamadım.
    Sonuçta toplamda harcanan 590TL lik yakıt parasının tamamıyla sadece benzin almaya kalktığımda 150lt benzin almış olacağım ki bununla da şehiriçi en çok 1500km. yol gidebiliyorum. Benim araçta tamamen şehiriçi 35lt benzin 350kmde bitiyor. 5-10km oynayabiliyor ama aracımı aldım alalı böyle. Yani 300km. lik bir avantajım oluyor benzn+lpg ikilisiyle sadece benzine göre.
    Öte yandan kesinlikle bir anormallik olduğu ortada ancak aracım full bakımlı olduğu düşünülürse ve ben bu sorunu bugüne kadar değiştirememişsem bu yaşadığım benzindeki anormal tüketim (lpg de kullanırken) nerden kaynaklanıyor olabilir?
    Ne yapmam lazım?

Düzenleyen : Wolverine

10. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Yaz hesabınız çok anormal derecede düşük ve kış hesabınız da benim burda çok yaktığını düşünürsek yapılan yorumlara göre anormal derecede yüksek. Aynı araçtan bahsediyorsak sizin duruma kıyasla benim aracın durumu kış için normal gibi görünüyor bu durumda..

11. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    katılıyorum mesala benım arabamda lpg yok 1 yıldır bende hadı bısene daha kullanayım dedım o bır sene ıcın neden 1000 lıra masraf yapıp lpg takayımkı onun yerıne 1000 lıraya benzın alır catır catır gezerım
    oh ne ala ben takayım sattıgım adam zevkını sursunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aynen Öyle.. İlk Çalışmada Yakılan Benzin Belirli Bir Devirden Sonra Yakılan Benzin.. + Muayenede Sızdırmazlık Ivır Zıvırı..İlk Alırken Ruhsatı Muayenesi Vs..
    Dizel Arabanın Bakımı Pahalıymış Neresi Pahalı 50 Tl Fark Var Arada... Her 60000 De Triger Degismiyor Hiç Degilse....
    Ben Yılda Fazla Km Yapmam Dersin Alırsın Benzinli Arabayı Lpg Falan Ugraşmazsın Yada Ben Gezerim Bolca Km Yaparım Dersin Alırsın Mis Gibi Dizelini Gezersin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Ayrıca Bir Hikaye Daha Var Dizel Arabalar 100000 Den Sonra Biter Diye Buda Bir Hikayedir..DİZEL Motorun Ömrü Benzinli Motordan Daha Fazladır... Dünya Km Rekoru 4.5 Milyon Km İle Dizel Bir Mercedesdedir...
    Ve 2.bir Rekor Daha 224 Km Hız İle 24 Saat 30 Gün Boyunca Yakıt Ve Bakımları Hariç Hiç Durmayan Bir Mercedesdir... 30 Günün Sonundaa 100000 Mil Yani 160000 Km Testini Başarıyla Hiç Bir Sorun Olmadan Geçmiştir :)

13. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Düşünceleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Ancak ben aracımı şayet satarsam dizel araç almayacağım kesinlikle, lpgsiz olur ama dizel yine de olmaz. Benzinli olur kesinlikle.
    Benim sorunuma dönüp yapılabilecek yardımlara, her türlü fikre açığım..

Düzenleyen : Wolverine

14. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    valla ustad bende 95 accent vardı ondada senınkı gıbı problem vardı benzını asırı yıyordu yanı 40 lıralık lpg atıyorsam 10 lıralık benzın koyduruyordumkı bazen yetmedıgı bıle oluyordu nedendır bılmem bıde benımkı sıralı degıl enjeksıyonluya uydurma sıstemdı

15. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Arabalar 2'ye ayrılır, 1- Mercedesler 2- Diğerleri.

Bu sınıflandırmaya göre Mercedes'i ayrı bir kefeye koymak lazım.

Dizel veya Benzin/LPG mukayese edildiğinde her ikisinin de artıları ve eksileri vardır. Bu avantaj ve dezavantajları herkes bilir, bilmeyende bu konuda google da araştırarak bulabilir. Biri diğerinden iyidir diye kesin bir kanaate varılamaz. Domates mi daha kırmızıdır, yoksa biber mi daha yeşildir gibi bir sonuç çıkar ortaya. Canı domates isteyen domates yer, biber isteyende biber. Kişiler kendi ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda tercihini yapar.

Lpg li araçlarda benzin deposunun fullenmesi konusunda, benm kişisel tercihim deponun tam dolu olmamasından yanadır.

Yine benzin/lpg li araçlarda ilk çalıştırmada aracı uzun uzadıya rölantide ısıtmaya çalışmak benzin tüketimini artırır. Rölantide 10-15 dakikda ısınacak olan araç, hareket halinde 2-3 dakika gibi bir kısa sürede ısınır.

Saygılar.

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Lpg Konusunda Bilgim Yok Genel Olarak Benzinden Bahsettim..
    Yine Dediginiz Gibi Mercedesten Olsun .. Neden Mercedesin Benzinli Motoru İle Bu Testi Yapmıyolar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Neden 4.5 Milyon Km Giden Dizel Motoruda Benzinli Motoru Degil ?

17. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benzinlisi gitmez o kadar Mercedes'te olsa. :)
    Dizelin olayı başka. :)

18. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Güzel bir soru.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Ben sizin fikrinizle çatışmak için söylemedim. Öyle anlaşıldıysa maksadımı aşmıştır yazdıklarım. Sadece ince bir espiri yaptım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Bende dizel kullanmadım uzun süreli. Ama okuduklarım, duyduklarım, kullanımında biraz daha dikkatli davranmak gerektiğini söylüyor. Isıtmadan yola çıkmamak, soğukken fazla yüklenmemek vs vs.

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yok Bende Onu Demeye Çalışmadım Zatenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Genel Olarak (Kullanım Şartlarına Uyuldugunda) Dizel Motorun Benzinli Motordan Daha Uzun Ömürlü Oldugunu Söylemek İStedim..
    Evet Dediginiz Gibi Dizel Motor Kısa Mesafelerde Benzinliye Göre Dezavantajlı..

20. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim bu günkü yakıt sarfıyatım: 359 km.de 28.70 lt. yani yaklaşık 29 lt. diyelim (29/359)*100km= 8lt.............ort. dizel araç şehir içi 5lt yaksa 100 km. Ankara için hesp edecek olursak 100 km. yolu dizel ile 3.45*5= 17,25 tl.'ye lpg ile ise 2.09*8= 16,72 tl.ye gitmiş oluruz..... benzin tüketeceğini düşünecek olursak dizel daha ucuz tabikide ancak çok çok ucuz değil..... bence dizel ya sıfır alınır yada çok iyi bildiğiniz araba olursa alınır.....çünkü dizel kullanan kişinin ileri sürücülük tekniklerini biliyor olması ve aracına herzaman kaliteli yakıt almış olması önemlidir........................

Bu Sayfayı Paylaş