Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benim Getz Neden Fazla Yakıt Tüketir

'Getz Forum - Club' forumunda oguzhanc tarafından 7 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. umaykut

umaykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aykut Umay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    dizel araçta 4.3 çok zor bir rakam değil..
    smart 1.0 benzinli modeli bildiğim kadarıyla ş.içi 4 civarı yakıyor..
    (ş.içi yakıt testleri belli standartlarda yapılıyor. Köprü trafiği gibi değil yani..)
    ama kabul edelim arabalarımız en az yakan ilk 5 araç içinde yok..

2. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arkadaşın dedği giibi ben baktım bu sitelere. bütün motorlar 1,2 1,3 1,4 motor. bir clio 1.5 motor. bu araçların hepsi getz den en az 200-250 kg daha hafif. benim arkdaşın corsa sı var. oda az yakıyor. 950 kg. benim eski uno bile 900 kg idi.

3. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba,

Ben arabam ile bayramdaşehiriçi- Şehirdışı90 km sabit hız kullanım şeklinde 1 depo benzin ile 600 km yaptım. Daha ışık yanmamıştı son çizginin üzerinde idi. Kullanana bağlı yola bağlı ve de benzin filtresi,hava filtresi vs... gib motor elemanlarına bağlı yakıt sarefiyatınız etkilenir ama hiç bir benzinli araça ister opel ,ister ford vs 0,200 krş altına düşmez. Bu arada yol bilgisayarını da ara sıra sıfırlamak lazım. Benim ev ile iş arası 9 km iş giderken yokuş aşağı, dönerken yokuş yukarı inerken bilgi ekrenında 5,2- Yokuş yukarı 7,8 i de gördüğüm oldu. Eğer ki şehir dışı yolda 80 i geçmezseniz arabanızın yaşına bağlı 4,3 ltyi de görmeniz mümkün ki ben gördüm ama 8 lt yi de gördü. Bilgisayar en son kullandığınız verilerle arabayı park ettiğinizde kalır. Bir sonraki kullanımda o değerlerin üzerine yazarak gider. Bu şekilde bilgisayar sağlıklı veri vermez. Bu yüzden arçlarınızın yakıt sarfiyatını başka yöntemlerle de sağlamasını yapmanızı tavsiye ederim ki forumda bu konuyla ilgili Çoşkun bey'in 2 önerisi vardı.

Saygılar

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    abi bizim konustugumuz araba 1.5 dizel getz ve sehir içi rakamı.1,5 dizelin sehir içinde 4,3 yakması nasıl zor değil. sehir içinde o rakamı tutturamazsınız. burda mesele diğer araçların daha az yakması deil ki 1,5 dizelin o rakamlarda sehir içinde yakması. sizin dediginiz rakamlar normal bir dizelin sehir dısında duz yolda sabit hızda yaktıgı rakamlar. bu rakamları sehir içnide göremezsiniz bir 1,5 dizelle! 5,5 litre cok iyidir sehir içinde ama 4,3 sehir içinde olmaz. hele ki istanbulda trafik olmasa bile trafik ısıkları bile buna musade etmez.

5. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar aracımı temmuz başında almıştım ve 2500km oldu. Ortalama 2000-3000 dev/dk aralığında kullanıyorum fakat sehir içinde 7.7 - 9.0 lt arasında yakıyor.Aldığımdan bu yana yakıt sarfiyatı konusunda sıkıntılıyım ama servis 15000 bakımına kdr fazla yakar diyor. Bu kdr yakması normal değiil biliyorum ama aracımın yakıt sisteminde bir sorun olabilir mi diyede düşünüyorum,aynı sıkıntıdan muzdarip olan varmı aceba ???

6. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

7.7-9.0lt şehir içi değeri normal

benimki otomatik katalog verisi zaten 9.1lt

ki sizin yakıtınız 15000 bakımdan sonra hissedilir biçimde düşücek

ama şunuda belirteyim arabaya arada sırada motor sıcakken bi 6500 çevirtin kendine gelsin

daha yeni zaten ihtiyacı var ;)

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bende aynı seyden muzdaribim. servis e sordum bu neden bu kadar coık yakıyor diye. sehir içinde az yakan bir araba varmı ki dedi hele de istanbul sartlarında. bide 15bin km den sonra ya da ilk bakımdan sonra daha az yakar mı muhabettinide sordum. çok farketmez dediler. bunlar robotlar tarafından yapılıyormus. rodajı ya da parcaların alısması gibi bir dönemide yokmus. bana söyledikleri bu. onun dısında komsum(hatlı minibusu var) ilk yag degisiminden sonra yakıt sarfıyatı duser dedi. servis mi bilir 20 yıllık minibuscu mu? experince önemlidir derlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif ama hangisi daha fazla deneyime sahip? hele ki bi hyundai hakkında? nese. ben hala komsumdan tarafa umutluyum. insallah ilk yag degişiminden sonra surtunme azalır ve yakıt sarfiyatı düşer.

8. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    ilk bakım,yağ değişimi ile aracın rahatladığı hissediliyor kesinlikle

9. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ama arkadaşlar günümüz motorları fabrikadan rodajlı çıkıyor.Zaten aracı ilk aldığımızda belli aşınmalar yavaşda olsa başlamış oluyor.Servisin söyledikleri bazen saçma geliyor bana.

10. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ama yine de kullanma kılavuzundaki uyarılara dikkate almak lazım.. bence de ilk bakımdan sonra değişir.. bir de daha önceden dediğim gibi ne yakmasını bekliyoruz ki? benim aracım 200-250 arası yakmasına rağmen arkadaşlarımın araçlarının içinde en az yakanı.. 2 adet ford focus 2002 model 1.6, 1 adet eski 1 adet yenikasa astra 2004, 1 adet yumurta kasa hyundai, linea 2009 daha sayamadıkalrım..

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    daha ne bekliyorsunuz demissin abi de, senn 20-25 kurus yakıosun daha ne isteyecen ki https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif biz yaksak istanbulda öyle getz in tadından yenmeyecek zaten. burda bırak 20 i, 25 i görmek cok zor bi benzlinli için bırak. hani sunu diyemiyorum. ist sehir içinde araba ortalama sunu yakıyor. cunku gunu gunune tutmuyor. bazen trafiğe kalmazsan 7 lt ile 80-82km oluyor bazende aynı benzinle 57-60km gidiosun. buda demek oluyor ki bazen 27-28kurus(çevre yolu;trafik yogun değilken) yakıyorken bazende 40kurus yakıyorsun.

12. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Valla benim araba çok yakıyo, 10.000 km yi bulur bulmaz LPG yi takacam. Bi de BOR POWER koydummu tamamdır.Yemişim motor garantisini.

13. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    10 bin km yi beklemenize gerek yok. Çoğu kişi sıfır km de taktırdı.

14. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ben Motorun sağlığı açısından ilk bakımından sonra taktrmayı daha uygun buluyorum.Enazından servislerin söyledi gibi yakıt sarfiyaında bi azalma olacak mı,onuda gözlemleyecem bu süre zarfında.

15. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar tüpe 1,5-2 milyar verceğinize 2 milyar fazla veripte neden disel getz almıysosunuz ki. benim arkdaş i 20 aldı. 25 milyara. 1800 lirada tüp parası verdi. o zamnalar dizeli 28 000 liraydı. yani 1000-1500 lira daha fazla verip arabanın orjinali bozulmadan alabilrisinizi. tabii bu benim görüşüm

16. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)

Valla ben aracımı alırken dizeliyle arasında 4000 tl fark vardı. Ayrıca LPG ile çalışan araç hem mazot,hem de benzinli arabaya göre daha sağlıklı çalışır ve motor ömrü uzar. Çünkü benzin ve mazot motor içinde yanarken silindirlerden eksoz sistmine kadar her yere kalıntı bırakır ve bu kalıntılar zamanla pistonlardan sekmanlara bi çok parçanın aşınmasına sebep olur.Ayrıca LPG li araçlar1,5 yılda şehir içi kullanımla bile kendi masrafını çıkarır,kara geçirmeye başar ve dizel araçlardan daha tasarruflu,daha atik,daha sessiz,yıllık bakmı daha ucuz dur.

17. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg li aracın motora verdiği zararı dünya biliyor. yararı ise yeni çıkan lpgler motorun ömrünü daha az yiyor. yani yine zarar veriyor. en iyisi benzinli araçtır.
    daha atik demişsin gel senle yarış yapalım benim dizelle. daha kırmızı ışıktayken 100 metre far atar dizel. sesizligine bişey demem tabiki ses çıkmaz. bizim evdeki tüptende ses çıkmıyor.
    parasını çıkarma işi kişiden kişye değişir. mesela ben 2 senede çıkardım. 2700 lik mazot aldım. benzin alsaydım. 5000 lira olacaktı.
    dediğim gibi bu benim görüşüm. isteyen istediğini alır.

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar ben forma lpg nin avantajlarını yazdım,biraz uzun ama okuduğunuza değecek. Kulaktan dolma bilgilerle kafanızı karıştırmayın. Geçen sene Almanya da dizel araçlara lpg takılması konsunda eğitime katıldım. Dünya da ne sistemler var da,Türkiye ye çok ama çok sonra
    geliyor. 3 sene meslek lisesinde, 2 sene yüksek okulda,8 yıdır da aktif olara otomotiv alanında yapadığım iş,almadığım eğitim kalmadı. Bazen forumlarda öyle saçma şeyler okuyorum ki, gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Her duyduğunuza inanmayın arkadaşlar.Biz burada arabamız en az nasıl yakar diye düşünürken,elin gavuru saf oksjenle çalışan,hiç bir maliyeti olmayan,aşınma sorunu yaşanmayan,sık bakım gerektirmeyen,110 km hız yapabilen,dolu bir oksijen tankıyla şehir içinde 450 km yol yapabilen araçlar üretmiş, test aşaması bitmesine rağmen piyasaya sürmüyorlar ve tek sebebi petrol üreticilerinin bu adamları hoş tutması...

20. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    oksijen benm bildigim yanıcı deil yakıcıdır. peki oksijeni nasıl yakıyor bu motor. saf oksijenle calısamaz. mutlaka bir compound gerekir oxijene

Bu Sayfayı Paylaş