Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benim Getz Neden Fazla Yakıt Tüketir

'Getz Forum - Club' forumunda oguzhanc tarafından 7 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Söylediklerinize katılmakla birlikte,Hyundainin benzinli modellerinin yakıt sarfiyatından hemen hemen bütün kullanıcılarının şikayetçi olduğu konusunda lpg forumunda yazan arkadaşlardan da anlaşılacağı üzere hemfikirizdir sanırım,kız arkadaşımda da 2008 benzinli otomatik Getz var,arabasını çok seviyor ama yakışından hiç memnun değil,bir depo ile 350 km gidiyor,tamam otomatik olmasınında payı var fakat başka tanıdığım benzinli Hyundai sahipleride ayni dertten muzdarip,Nacizane fikrim,dizel motorları ne kadar az yakmakta başarılıysa benzin motorlarınında hiç te ekonomik yakmadığını düşünüyorum...Bu başlık altında da yazdığım için kusura bakmayın,moderasyon dilerse gerekli başlığa taşıyabilir,saygılarımla...

2. Misafir

Misafir Guest

Bu fikre kapılmanızı dayandıracak bazı datalar yani verilerolması gerekiyor, bana bu verileri açıklarmısınız, yani Hyundai marka benzinli araçların aşırı tüketim yaptıklarını nasıl tespit ettiniz yada neye göre kıyaslıyarak tespit ettiniz....

3. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çevremdeki kullanıcılar vede bu sitenin forumlarından takip ettiğim kadarıyla,mesajımda da yazdığım üzere Nacizane fikrim olduğunu belirtmiştim...

4. Misafir

Misafir Guest

Yani diyorsunuz'ki Memet şöyle söyledi, Ahmet böyle söyledi, şurda okudum, burda okudum, ayrıca benim fikrim'de bu yönde, peki sizce bir marka hakkında bu karara varmak için bunlar yeterli'mi...yoksa benim daha öncede belirttiğim gibi "aynı sınıf başka marka otomobilleri kıyaslıyarak" bir kanıya varmak'mı daha sağlık'lı....

5. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sizin daha önce nebelirttiğinizi bilmiyorum,okumadımda,zaten burdakörü körünede savunmuyorum,tabiki her tez çürütülebilir,ben sadece gözlemlerimeve okuduklarıma dayanarak bir sonuca vardım,sonuçta hepimiz ekonomik yakan araçlar kullanmak isteriz,benim ilk mesajımda çıkış noktam,insanlar 2-3binTL (veremeyen vardır onları tenzih ederim)fazla vermeye kıyamayıp benzinli modelleri alıp sonrada çok yakıyor diye lpg ye geçmeye karar verenler,geçtimide çekişim düştü,zor çalışıyor,yokgaz yemiyor gibi şikayette bulunan insanlardı,burdakimseyle polemiğe girmek istemem,hele linç edilmek hiç istemem,bende dizel Getz kullanıcısıyım ve aracımın yakıtından çok ama çok memnunum,bayiye benzinli Era almak için gitmiştim ama dizel Getz alıp çıktım,iyikide almışım...Ben baştanda söylediğim gibi Naçizane fikrimi söyledim,ama doğru ama yanlış,bunu silmek yerine sizinde yaptığınız gibi açıklayıcı bir cevap yazmak daha mantıklısı sanırım,saygılarımla...

6. Misafir

Misafir Guest

Estafurullah, haddimize düşmez....herkezin fikrine saygım sonsuzdur, amacım "tartışarak" (asla fikirlerimi kabul ettirmek anlamında anlaşılmasın)doğruları yakalamaya çalışmak...bu arada "bence" dizel seçmekle çok doğru bir karar vermişsiniz...Saygılar.

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    biz yanlışı en basta yapıyoruz..benzinli aracın dizel gibi yakmasını bekliyoruz bu yanlış..ben otom getz ile fabrika verilerini yakalıyorum yani 9.1...1.4 benzinli clio manuel ile ne yaptıysam 8lt nin altına düşmedi..arkadasım 1.6 megane ile 10-11lt yakıyor..bence getz yakması gerektiği kadar yakıyor..durdugunuz yerde boşa alırsanız hatta kalkışları sırasıyla L-2-D ile yaparsanız yakıtınız dahada düşecektir bence..

8. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla kim ne derse desin... ben memnunum.. kullanışı da çok bağlı.. zamanla daha da azalacağını biliyorum.. çevremde fordu olanda var opeli diğer arabalarda var karşılaştırıyoruz.. benimkinin yanına yaklaşamıyor..

9. kaaanp

kaaanp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgileriniz için saolun ama aldığımda bana rodaj zamanı yok dendi yani motoru açmaya gerek dediler buna göre çok yakıyor gibi zatende öyle.
    Dizelle kıyaslamam zaten yanlış olur ama full depo bence sehir içinde 500 yada 550 km gitmesi ferekir diye düşünüyorum.

10. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yok dendi ama kullanma kılavuzunda da ilk 2000 km. 88 km.yi geçmeyin, an, duruş kalkışlardan kaçının vs.. yazmakta..

11. jojo

jojo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar bende gecen hafta sehir dısı yakıt denemesi yaptım ist -tekirdag arası getz 2010 2800 kmde mazot aldıgmda yakıt ısıgı yanıyordu 30 ytl mazot oldım ve e5 ten tekirdaga yola cıktım 90-110 arası aracı kullandım 2 kisi ile tam olarak 260km sonra yakıt ısıgı yandı buda bence cok ii bi rakam . daha once ki aracım uno idi aynı mesafeyi 80 ytllik benzinle gidiyordum...
    Düzenleyen : jojo

12. theyateira

theyateira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araç sıfır herhalde bende sıfır aldığımda ilk 4000-5000 km de şehirlerarası 6 ltre yakıyordu şimdi 5-5.5 lt . arasına düştü rodajı tamamladıktan sonra düşer

13. berse_01

berse_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    394 km ye 68 tl mazot yaktım

14. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    bende genelde 120tl ye 380km şehir içi yol yapıyorum ama kullandığım guzergah ve kullanım stililime gore normal yakıyor aracım

zaten katalog verisi 9.1lt şehir içi

ayrıca kuruş hesabı yapmayıp lt hesabı yapmak lazım çünkü ulkemizdeki benzin fiyatları malum ben 2006 senesinden beri getz kullanıyorum ilk zamanlar haftada 50tl benzin alırken şuan her gün 30tl alıyorum :) litre bazında aynı ama :D

15. kaaanp

kaaanp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  16. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim araba 100km de 10 litre yakıyomuş. yarasın tosunuma bee :) servetimi yesin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar 106 tl ye 700 km gittim. şehir içi. bu benim için iyi bir sonuç.
    100 km de 5,6 litre yakmışım.

18. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar 106 tl ye 700 km gittim. şehir içi. bu benim için iyi bir sonuç.
    100 km de 5,6 litre yakmışım.

19. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    dizel arabada normal degerler değil mi bunlar zaten?

20. kadoli2046

kadoli2046 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eger dizel ise arabası normal bile degil.şuandaki diger dizeller 100 lira ile(özellikle yeni clio) 850 km altına hiç düşmüyoruz.bendeki 2007 otm getz arkadaşın birisinde 2005 1,6 accent birisinde 2006 1,3 accent var diger benzinli bindigimiz arabalara nazaran aynı yolda aynı kullanım ile fazla yakıyor hyundiler.özellikle japon arabalarına göre fazla yakıyorlar.işim geregi her zaman aynı güzergahı kullanırım ve 3 yıldır hergün en az git-gel 80 km yol yaparım aynı yolda kullandıgım arabalar(2004 megane,2005 corolla sol,96 gli,99 1,4 is civic,2000 1,6 civic ies,2008 civic,2007 getz otm,2005 accent 1,6,2006 1,4 corolla terra,2008 1,4 dacia sandero,2003 palio) bu arabalarla bu yolda defalarca gidip geldim en fazla yakanlar hyundiler.

Bu Sayfayı Paylaş