Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bende LPG'lendim

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda joeblack tarafından 9 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar.
    Sizin aracınızda elde etmiş olduğunuz değerler, tamamen sürüşünüzle alakalıdır. Benim gibi Ankara trafiğinde acemi olan birisi, en sıkışık yerlere girer ve 20 YTL gazı 70-80 km'de de bitirebilir. Sizin verdiğiniz değerlerin doğruluğu yada yanlışlığından çok, sıralı sistemin yapısı gereği normal benzin tüketimi verisinin %15 fazla miktarında LPG tüketiminin olması gerekliliğidir.

Kısaca açıklamak gerekirse, bildiğiniz gibi benzinli ve enjeksiyonlu araçlarda bir kontrol ünitesi (ECU) mevcuttur. Bu ünite enjektörün ne zaman açılacağını, ne zaman kapanacağını belirler. Aracınıza takılan sıralı sistemin de kendi ECU'su bulunur. Bu da LPG enjektörlerinin açılış kapanışını belirler.

Peki soru şu? Sıralı sistem, benzin ile aynı değerleri yakıyorsa, neden benzin enjektörleri için kullanılan ecu sinyallerini bire bir kullanmamaktadır? Mesela benzin enjektörleri için kullanılan sinyal neden direkt LPG enjektörünü de kumanda etmez?

Benzinenjektörü 1 saniye süre ile açık kaldığını var sayalım. buradan geçen gaz miktarı bellidir. Atıyorum 0.1cm3. Aynı şekilde LPG enjektöründen de 0.1cm3 lpg püskürtüldüğünü varsayalım.

Önce biraz küçük hatırlatma:
    1 litre Benzin yandığında 8400kcal enerji açığa çıkartır.
    1 litre LPG yandığında 6000KCal enerji açığa çıkartır.

Kaynak: http://www.eie.gov.tr/turkce/en_tasarrufu/uetm/ts13.html

Burada görüldüğü gibi aynı miktar yaktığımızda LPG'nin kalorisi daha düşüktür.

O zaman benim LPG miktarını aynı enerjiyi elde edebilmem için artırmam gerekir.

Bunun için de, temel prensibi ana ECU'dan aldığı sinyali %15 daha geciktirerek LPG enjektörüne sevkeden yeni bir ECU sistemi koymam gerekliliğidir.

Bu nedenle genel kanı, ve olması gereken, LPG değerinin, benzinli bir aracın tüketim değerlerinden %10-15 daha fazla tüketim değeri olacak şekilde ayarlanmasıdır.

Burada yanlış değerlendirdiğiniz konu, kaç litre LPG yaktığınız değil, benzin ile LPG'yi aynı oranda yakıyor olmanızdır. Eğer LPG sisteminiz gereğinden az püskürtecek şekilde ayarlandı ise, düzenlenmesi gereklidir. Bana kalırsa sizin benzin tüketiminiz ortalama 7.2-7.5 dolayından 8.2-8.5 dolayına çıkmıştır.

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    LPG sistemi mantıklı kullanıldığında gerçekten güvenli, çevreci, temiz ve ekonomik bir yakıttır. Diesel yada benzinli yada LPG tamamen tercih meselesidir. Ayrıca araçlar arası kıyaslama yapılırken, sadece maksimum güç ve tork değerleri değil, bu torkun dağılımının olduğu devir bandı, turbo varlığı gibi detayların da ortaya konulması gerekir. Kıyaslamalarda günümüzde artık birçok markada mevcut olan benzinli turbo araçlarla kıyaslama yapılması daha etkin sonuçların ortaya çıkmasını sağlar.
    Düzenleyen : tolgakmg

3. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tolga kardeş zaten ben kendi adıma yani sürüş tarzıma göre konuşuyorum.Bahsettiğiniz gibi tasaruf konusuna dikkat ederim.Aşırı hızlanmam devirli kullanırım.Yokuş aşağı olduğunda kontrollü şekilde arabayı boşa alırım.Anlıyacağınız tespitiniz yerinde.Ben bu değerleri elde ederken kendi kullanım şekline göre çıkarttım.
    Umarım şimdiki polemik aracın boşda yokuş aşağıyagiden aracınzararları şunlar bunlar gibi açıklamalaradönüşmez.http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Ayrıca verdiğiniz kimyasal değerler için teşekkürler.SELAMLAR............
    Düzenleyen : kimsinsen35

4. Misafir

Misafir Guest

Arabamın orasıyla burasıyla oynatmam, madem demirden korkarsın niye biniyorsun trene misali 3 - 5 kuruş daha az yakacak diye o korkuyu yaşayacağıma paşa paşa dizele binerim, araba benzinliyse benzin dizelse dizel arada derede işlerle uğraşmam, o hatayı bir kere yaptım çok sevdiğim arabamı üç kuruşa satmak zorunda kaldım, düşük yakıt her şey demek değildir. Ortada kıskanması gereken birileri var'sa oda yakıttan dolayı arabasının düzenini bozan kişilerdir, vay benim arabam benzindeçok yakıyo dizel daha az yakıyo kıskandım gidip LPG taktırayım diye, dizel sahipleri kıskanacak olsa baştan benzinli alıp LPG taktırırlar.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

5. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven arkadaşım eğer burda yalan söylediğimi düşünüyorsan bir şey diyemiyeceğim .....Bende iddaa ediyorum şehiriçi 8,3 litre ... .Anlamak mı istemiyorsun yoksa benim anlatımım da mı bozukluk var....PERFORMANS nedir iyi bilirim...Bundan yana kuşkun olmasın ....

6. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    amcam ben bu konuda YANILMAM .... benim aracımı benden iyimi bileceksinizki ;yok o kadar az yakmaz yok yanıldın yok şuydu yok buydu...

7. Misafir

Misafir Guest

Yeğenim ben senin araban hakkında yorumda bulundum'mu, bana ne senin arabandan, ne yakıyorsa yakıyor, ben genelleme yaparak konuşuyorum, LPG benzine göre 100km'de 1,5 - 2L daha fazla yakar diyorum, aksini ispat edecek olan var'sa buyursun gelsin, ayrıca yoğun trafikte 8.3L LPG ilk defa sende duydum...........

8. Misafir

Misafir Guest

Bu sayfada hesaplama tablosu var 8L benzin yakan araç LPG'de 9.6L çıkıyor, oturduğumuz yerden sallamaya gerek yok, isteyen girip baksın

http://www.lpghaber.com/html/otogaz-hesaplama.php

2008 model hyundai 1600 motor 8L olarak verildiğinde

benzinde 8L x 3.31 = 26.48 krş
    LPG ise 9.6L x 1.83 = 17.57 krş

çıkıyor, bu da yaklaşık %50 yapar, yok öyle yarı yarıya.......

9. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evınızde de o zaman bombayla yasıyorsunuz evınızde ya dogalgaz yada tup var oyle degılmı buna ne dıyeceksınız

10. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ONU BUNU BİLMEM ARKADŞLAR ALIN SİZE HESAP. Hesaplayıp sonucu buraya yazarsanız bu polimiğinde son yazısı olur .
    Buda dizel lpg den daha azyakar diyen arkadaşlara ders olur inşallah...http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifSELAMLAR........................
    http://www.chevrolet.com.tr/modeller-ve-fiyatlar/modeller-ve-fiyatlar-lpg.html

11. Misafir

Misafir Guest

Ne zannettin ya hocam, tabi'ki evimizde bombayla yaşıyoruz, uzmanlar bas bas bağırıyor tüpleri mümkün olduğu kadar evin içinde bulundurmayın, mümkünse balkon gibi yerlere koyun, hatta iş yerlerindeki gerek mutfaklarda olsun gerekse başka işler için kullanılacak olsuntüplerin içerde bulundurulması yasaktır, hepsinin bina dışında bulundurulması zorunludur siz hiç tv'lerde gazetelerdedikkatsizlikten patlayan tüpleri duymadınız'mı nerede yaşıyorsunuz Allah aşkına, bırakın artık bunları kabullenmesi gerekenleri kabullenin, bu arada evlerimizde kullandığımızdoğalgazın basıncı çok düşüktür patlamaz, LPG tüpü ile karıştırmayın.

12. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşgun Bey hadi exlans yanılıyor.Ben lpg li aracımla şehir içinde 8,9 geçirmedim.daha dikkatli kullanımlarda 8,3 emin olun......SELAMLAR...........

13. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yanlış hesap...................
    DOĞRU HESAP......
    http://www.chevrolet.com.tr/modeller-ve-fiyatlar/modeller-ve-fiyatlar-lpg.html
    SELAMLAR SAYGILAR................

14. Misafir

Misafir Guest

Yahu arkadaşlar yanlış anlaşılma var ortada. Kimse LPG ye kötü demiyor zaten neden düşüncelere saygınız yok! Tartışma devam ederken seviyesiz bir ortama çeken sizlerken, size göre karşı düşüncede olanlar LPG kıskançlığı taşıyor. Ortada bir kıskançlık varsa bence bu sizin kıskançlığınızdır. Pes doğrusu...

Bu arada ben Coşkun Bey in avukatı ya da sözcüsü değilim.Kendisini buranın dışında tanımam etmem. Maşallah hocamız kendini çok güzel ifade edebiliyor. Elli yaşındaki abimize hitab ederken kurduğunuz cümleleri bir kez daha gözden geçirin size tavsiyem. Gerçekten ayıp...çok yazık...

15. Misafir

Misafir Guest

Bak yeğenim ben şunun arabası bu kadar yakar, şunun arabası şu kadar yakar diye bir kişisel beyanda bulundum'mu, hayır demem o'ki LPG benzine göre litre bazında daha fazla yakar bunu kimse inkar edemez, bu durumda senin aracın zaten az yakıyor demektir buda LPG'de daha ekonomik olur anlamına gelir, sen o aracını getir istanbul trafiğine, bakalım 10 - 11L'den aşağı yakacak'mı. Benarabayla (1.6L Toyota) Konya'dan yola çıktım devamlıdip gaz Ankara'ya kadar 10.5L yaktım, aynı arabayla Ankara'dan İstanbul'a efendi efendi geldim 5.5L'ye düşürdüm, demek'ki aynı aracın yol şartlarına ve kullanıma göre yakıt değerleri değişir.

16. Misafir

Misafir Guest

17. Misafir

Misafir Guest

raven arkadaşım eğer burda yalan söylediğimi düşünüyorsan bir şey diyemiyeceğim .....Bende iddaa ediyorum şehiriçi 8,3 litre ... .Anlamak mı istemiyorsun yoksa benim anlatımım da mı bozukluk var....PERFORMANS nedir iyi bilirim...Bundan yana kuşkun olmasın ....[/QUOTE]

Hocam haşa kimseyi yalancılıkla suçlayacak durumda değilim. Anlatmınızda değil ama iddianızda bir bozukluk var. Aradaki farkı algıladınız sanırım. İddia, ispat ister diyorum sadece. Arkadaşlar neden olamayacağını ispatlamışlar. Sizde bunun olurunu ispatlayın bitsin kapansın mevzu... Bu kadar basit.
    Hakikaten haklı iseniz sizi kıskanmak yerine adınıza sevinirim emin olun...

18. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun abi saygılar bizden.Birde linki inceledinizmi?SELAMLAR................

19. Misafir

Misafir Guest

Dostum ben linke baktım. Çok faydalı bir sayfa teşekkürler... Burada ortalama 20.000 km hesaba göre LPG li bir araç 450 ytl karda görünüyor. Doğrudur itirazım yok fakat yılda 450 ytl için sıfır aracın motor garantisini bozup orasını burasını kimseye elletmem düşüncesi ile dizel tercih ettim. LPG tercih edenlerede saygım sonsuz...

İşte adamlar olayı bitirmişler. Orijinal LPG ile 3 yıl / 100.000 km garanti. Seçim tüketicinin...

Düzenleyen : raven

20. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şehirler arası tüketimide var aynı sayfada.Beğendiğinize sevindim.Birde garanti konusunu bence boşuna sorun yapmışsınız dediğim gibi bugüne kadar hiç bir erda motor sorunu çıkmamış.Buna yılda ortalama 250000 km yapan ticari taksilerde dahil.SELAMLAR.Üstelik ben aracı alırken lpg takılmasına rağmen benzin aksamıhariçmotor garantisinin devam edeceğinin tahatününü aldım.Ama buradaki bazı arkadaşlar bunuda yalanladı.Ama benim buna inanmakdan başka çarem yok.SELAMLAR...............

Bu Sayfayı Paylaş