Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bende LPG'lendim

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda joeblack tarafından 9 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

2. 06BK9733

06BK9733 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun.kaça mal ettin acaba.bende düşünüyorum.

3. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    depoda ceyrek benzın bulundurmak benzın pompasını korur cogu lpg kullanan arac sahıplerı benzın koymadıkları ıcın zamanla benzın pompası arızası yasarlar nedenı benzın pompasının sureklı calısması ve kendısını sogutması ıcın benzıne ıhtıyac duyması eger benzın olmassa kendını sogutamıyacak ve asırı ısınmadan kaynaklı arıza verecektır

4. Misafir

Misafir Guest

Hocam, araç LPG'ye geçtiğinde benzin pompası durmuyor'mu, durmuyorsa benzini nereye pompalıyor, duruyorsa nasıl ısınıyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

5. 06BK9733

06BK9733 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    70/190 olduğu zaman

km de 368 kuruş oluyor.bu araçta bi sorun var sanırım.mümkünatı yok.

Düzenleyen : 06BK9733

6. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    durmuyor sureklı calısmaya devam edıyor pompalanan benzın valf yardımıyla tekrar depoya gonderılıyor devır daım oluyor yanıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    işte burda mesela 30 veya 60 saniye değildir aracın motorunun en az 40dereceye kadar ısınma süresidir.buda bazen 2 dk kadar çıkabilmekte tabi lpg takılırken 40 değilde 20 dereceye ayarlanmadıysa...

8. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar,aracım 2009 era select6 ağustosda aldım aracı elden almadan önce yani daha plakayı takmadan BRC marka lpg yi takdım.Antilpg cilere şaşıyorum doğrusu.1996 dan beri arcım var vede hepsine mutlaka takdırdım veya hazır takılı aldım ister inanın ister inanmayım ben bir araç parası çıkardım,lpg nin kendi ücretini boşverin.1997 yıllarında benzin ile gaz arasında 4de 1 fark vardı.e uzunyolada çok gittiğimden dediğim gibi bir araç parası çıkardım o günden bugüne.Hiçde pişman olmadım.
    Arkadaşlar kızdı sıfır araca tüp takılırmı diye.Açıkcası benim kesem önemli.Aracımı sevmiyormuyum seviyorum tabiki hemde belki çoğunuzdan daha çokama devir ekonomi devri.Daha önceki 2002 accentimi sattığımda pederin broadwayini kullanmak zorunda kaldım 1 ay boyunca. renoya(oda antilpgci) 35 ytl lik benzin aldığımda ibrekıpırdamıyordu bile doğru düzgün.benim araca 35 ytl lik gaz alsam ooo gez babam gez.yani 35 ytl lik benzini eş değeri 65 70 ytl lik gaz demek.Hesap bu kadar basit.Arkadaşım sen onu bunu boşver iyiki yaptırmışsın Allah kaza bela vermesin.Dediğim gibi ben 2009 araca taktırdım sen geç bile kalmışsın.Aracımı alırken sadece benzin aksamındaki parçalar garanti kapsamından çıktı.Motor garantisi devam ediyor.SELAMLAR................

9. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işte burda mesela 30 veya 60 saniye değildir aracın motorunun en az 40dereceye kadar ısınma süresidir.buda bazen 2 dk kadar çıkabilmekte tabi lpg takılırken 40 değilde 20 dereceye ayarlanmadıysa... [/QUOTE]

yani arkadaşım bilmiyorum 60 sn ye ile 2 dk arasında %100 fark var ama zaman açısından çok büyük fark yok.Ben aracı hergün çalıştırıyorum.Ayda 20 25 ytl lik benzin almıyorum bile.lütfen biraz daha geniş olun.1 dk nın hesabını yapmayın.Son hesabım şöyle kapalı klima normal yük şehir içi şehirdışı ortakvede sakin kullanım40ytl/230km=0.173 SELAMLAR.........
    Düzenleyen : kimsinsen35

10. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    en son gördüğümde lpg fiyatı 1,9 ytl idi.şimdi 41,5lt*1,9ytl=79 ytl.

şehir içinde 500 km=>15 ykr
    şehir dışında 650 km=>12 ykr

açıkcası bu verilere pek inanasım gelmiyor yada sizin şehir içiniz yenimahalle-eryaman arası istanbul yolunda....şehir dışınızda galiba 60 km/h ile yüksüz klimasız...

lpg kullanmıyorumfakat 2008 model sıralı sistemlpg'li aracın ne kadar yaktığını çok iyi biliyorum.bu yaz 2 araba tatile gittik arkadaşın aracı lpgli idi.toplam 1235 km yol yaptık arkadaş (115lt)220 ytl lik lpg yaktı.hızımız 100-110 km civarıydı.kısaca arkadaş 1 depo ile 430 km yapmış oldu.yani 18 ykr civarı yapıyor ama sen 12 ykr diyorsun.yani arada 3,5 lt/100km fark var.

ben başta konu açan arkadaş için konuşuyorum yanlış anlıyorsunuz.

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9

bende onu söylemeye çalışıyorum benzinde 380 bin lira yaktığını söylüyor arkadaş....
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

12. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İstanbul trafiğinde genelde yoğun olarak çok sıkışık trafikte kullanıyorsa arkadaş aracını, 380 bin lira yakması normal.

13. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar özelliklede Hyundai era,benim aracımın şehir içi yaktığı rakam 370-390 lira arası değişiyor.Tabiki yaz olduğu için klima açık 1 depo ile trafikte kaldığım yer yaklaşık 50 km. ve elimden geldikçe itinalı ve devirli kullanmaya çalışıyorum.Hal böyle iken malesef bu rakamı yakıyor arabam.Defalarca serivse götürdüğüm halde arabada bir sorun yok diyorlar bende artık bıktım ve LPG taktırdım.

Hyundai era
    arkadaşım,benim simit depom 30 lt. değil ki 70 ytl'ye dolsun hesap ortada 30 lt olsa X 1,82=55 ytl yapar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifSimit depo 45 lt. bunun %80i dolabiliyor yani 38 lt. LPG'li olarak km.de kaç kuruş yakarsa yaksın sonuç olarak %40 tasarruf sağlayacağım (inşallah) Son olarakta 380 yakması imkansız demişsin imkansız değil,sen herşiyi çok biliyosun sana göre ama malesef bu sefer yanıldın çünkü her depo fullememde hesaplıyorum ve bu rakamlar çıkıyor,oda şöyle 130 Ytl ye falan fullediğimde km.ye baktığımda 340-350 km yol yapmış oluyorum,işte ne yazıkki hesap böyle çıkıyor.

Ben arabamla ayda 1500 km den fazla yol yapıyorum.Bu hesaplara görede 1 seneye kalmaz LPG sisteminin parasını amorti edeceğim.Hatta taksitlerini ayda yaptığım tasarruf ödüyor.

Baştada dediğim gibi içime sinmeyerek ve istemeyerek taktırdım ama hesap ortada,eğer arabayı ilk aldığımda taktırmış olsaydım yaklaşık 2,500 tl gibi bi rakam tasarruf etmiş olacaktım.Ve performanstan hiç birşey eksilmedi. Ve şimdi Anti LPG'mi I LOVE YOU LPG'Mİ https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. kanky67

kanky67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg bende düsünüyordum ama piyasada bir sürü laflar dolasiyor olumsuz olumlu acikcasi cesaret edemedim ben yilda 15000 km yaparim ama benim icin uzun yoldaki performansi önemli yolda coluk cocuk rezil olur yollarda kalirsak diye korkuyorum

15. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla ilk izlenimim çekişinde bir sorun yok gibi.Her ağızdan bi laf çıkıyor ama benim montajını yaptırdığım yerin sahibi müşterim ve adamlar 5 LPG markası bayisi,bana adamın söylediği ERA'ya uyan LPG markası Lovato veya BRC ama BRC şuan çoğu parçasını burda ürettiriyomuş onun için sana Lovato takalım dedi.Artık ne kadar yanlış ne kadar doğru bilmiyorum ama birazda güvenmek zorundaydım,araştırmalarımdada ERA'ya Lovato çok iyi uyum sağlıyor diye bi kaç yerde raslamıştım.

16. kanky67

kanky67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki maliyeti ne kadar ne kadar masraf yaptin ruhsata islettirme filan

17. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de lpg nin ekonomiğine inanıyourm, hele ki yeni arabalrda.. eski şahinlerde falan cok kasabiliyor belki arabayı ama sıralı tüp muhabbetinden sonra yeni modellerde hissettirmiyor bile bir eksiklik tüple giderken..gecen iki ay once garantisi devam eden citroen c3'üne küçük boy tüp taktırrtı bir arkadasım, antepten hatay yapıyor her hafta sonu.. adam garanti biter diye neden yaptırmamışım evvelden diye yakındı lpg nin ekomisini gordukten sonra..
    ama benim anlamadığım lpg takılan aracın garantisi kapanıyor diye bilyorduk, ama kimsinsen35'in dediğine gore sadece benzin aksamının garantisi bitiyor, motorun ki devam ediyormuş.. bu garip geldi bana.. lpg normalde motoru benzinden fazla yıpratır derler ya, ondan dolayı nasıl motorun y ada diğer aksamların garantisini devam ettirmişler.. anlamadım walla..
    o zaman bizim c3'lü arkadasın da motor vs garantisi devam ediyor demektir bu değil mi????

18. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum aracı almadan önce pazarlık yaptım.Parayı vermeden önce kral sensin anlıyacağın.Ama aracı aldıkdan sonra gitsedim nasıl karşılardı orası muamma.....SELAMLAR...............

19. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yok arkadaşlar ben servise danıştım motor komple garantiden çıkıyormuş,sadece benzin sistemi çıkması saçma olurdu zaten.Ama örneğin şanzuman,debriyaj,marş motoru vs. bunlar garantiden çıkmıyor...

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    doğru..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifmotorun garantisi tamamen bitiyor.allah korusun motorda büyük br problem çıkarsa cebinizden karşılıyacaksınız.
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

Bu Sayfayı Paylaş