Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bende LPG'lendim

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda joeblack tarafından 9 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Düzeltme yapılmışdır Coşkun abi SAYGILAR..................

2. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sen canını sıkma amca...Hyundai 150000 de motoru bitecek bir araç değildir ....

3. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum benim lpg tartarini.3,5 senedir kullanıyorum ve tavsiye edebilirim.Arızasız problemsiz tasarruflu kullanabileceğin bir sistem...Sen burda yazılanlara aldanma ...lpg kullanmayan bile kafasına göre bir şeyler söylüyor burada....En iyisi çevrende kullanan senin aracınla aynı marka olan araç kullanıcıları ile konuş ve araştırmanı bu şekilde yap...Neticeye en kısa zamanda varırsın (benim gibi)https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Misafir

Misafir Guest

Yav arkadaşlar ister LPG, ister dizel. Her ikisininde birbirine göre avantajları var. Kim neyi tercih ederse onu alır... Konu LPG dizeli döver, dizel LPG yi döver konusuna dönüşmüş. 50 ytl LPG ile şehiriçi 300-400 km gidiliyordur doğrudur. Bende 50 ytl eurodisel ile şehiriçi 320 km gidiyorum hesap ortada... Dün yine ışık yanarken 50 ytl lik eurodiesel aldım yarım depo oldu. 170 km yol yapmışım dünden beri şimdi çeyrekte. 130-140 km sonra yanacak ışık adım gibi biliyorum çünkü hep böyle oluyor... Daha öncede dedim LPG ile dizel arasındaki fark yılda 20.000 km yol yapan ben için 450 ytl ise bana göre kesinlikle aracın orijinalliğini bozmaya değmez. Benim bütçem böyle diyenler 450 ytl yi çok önemsiyorlarsa onlarada saygım sonsuz. Bu birazda bütçe meselesi...

5. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    era soruyu bana sormuş benim adıma neden cevap veriyosun ve link falan koyuyorsun ...problemin mi var......

6. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sallıyorum yanii öylemi.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley12.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifGERÇEKLER ACIDIR BE ERACI....burası sallama yeri değil bence daha fazla sallayıpta ortamı bozma

7. Misafir

Misafir Guest

Tartarini ve özelliklede bayrampaşa da bulunan montaj yeri bu konuda uzman. Hatta bir ara randevu ile gidilebiliyordu çok yoğundu. Şimdide öyledir kesin...Adamlar yaptıkları işin sonuna kadar arkasındalar.
    Bende Tartarini kiti ,sattığım aracımda 51000 km boyunca en ufak bir arıza yaşamadan kullandım. Sadece 20.000 de bir ufak bir filtre değişmesi gerekiyor 10 ytl civarında...
    Sıralı sistemlerde ayar tutmaması, ayar bozulması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Montaj bittikten sonra LPG nin ecu suna bir notebook yardımı ile aracın modeli ve motor hacmi seçilerek ecu nun nasıl çalışacağı, motor ısısı kaç dereceye gelince gaza geçeceği bile girilebiliyor. Hatta bir arıza durumunda yine el ile herhangi bir müdahalede bulunulmadan önce notebook yardımıyla arıza tesbit ediliyor. Kesinlikle güvenli bir sistem...

8. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    3,5 senedir en ufak bir problem yaşamadım tartarini ile.Taktırdığım yer tartarini ankara distrübütörü skoda uludağ (kendisi yakın tanıdığım) Ankaradaki tek yetkili tartarini takan servis.

9. Misafir

Misafir Guest

Hocam bu tartarini nin koca İstanbulda da iki tane yetkili servisi var aslında BRC gibi çok yaygın olsa bence çok daha fazla kişi tartarini seçerdi... BRC nin mesela yol yardımı gibi hizmetleride var. Tabi bilmiyorum belki tartarinide geçmiştir buna...

10. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Herkese iyigeceler dilerim.
    Konu gerçekten amacının çok dışına çıkıyor arkadaşlar. Konu LPG, diesel, Benzin fanatizmine doğru gittiği vakit, anlatılmak istenilenler, verilmek istenilen mesajlar yerini bulmaz.

LPG, tüm literatürlerde olduğu gibi (daha öncede çok yazdım. Isıtıp ısıtıp söyleme hoca derseniz yeridir ama...) alternatif bir yakıt türüdür. Çevrecidir. Hesaplıdır. Güvenlidir. Dünyada birçok uygulaması vardır. Ülkemizde de bilinçli yada bilinçsiz uygulamaları mevcuttur. Konuya şöyle bir örnek vermek gerekirse, dünyada sayısız uçak kazası olmuştur. Ama concorde bir defa düştü diye, concorde uçaklarının güvenliği (uçakların değil. Özellikle concorde) tartışılmıştır dünyada.

LPG, benzin yada diesel tamamen tercih meselesidir. LPG sistemi taktırmak aracın orjinal niteliğini bozmak değildir. Sadece bu yakıtı yakabilmesi için motorunuzda yapılan bir değişiklikten ibarettir. Basitçe diesel yakıtı yerine eurodiesel, deterjanlı euro diesel, torodiesel, mero diesel gibi geliştirilmiş diesel teknolojisini aracınızda kullanmak gibidir.

LPG işin ucuzuna kaçmak değildir. O zaman insanları 45 milyar para verirken neden 3 krş yakıtı bahane edip diesel araç aldın diye yargılamakla aynı kapıya çıkar konu.

Ama ne LPG nede başka bir yakıt türü dieselden üstün değildir. Diesel teknolojisi, günümüzde ekonomik ve güçlü motor yapmanın en etkin yoludur. Bir dieselaraç aldınız. 10.000km de sorun çıkardı. Bu ne rahmetli (nur içinde yasın) Otto Diesel'in suçu, nede common rail teknolojisinin kabahatidir.Nedeolan arıza tüm diesel araçları kapsar. Almış olduğunuz markanın garanti süreci ile alakalı bir durumdur.

Diesel araç tercihini genelde kaskolu araç kullanmak gibi yorumlarım ben. Aracınıza kasko yaptırırsınız.3 yıl boyunca dünyanın parasını ödersiniz. Ama bir problemolduğunda eğer kaskonuz varsa iyi....yoksa....yandınız.

Bu nedenle kesinlikle fanatizim çerçevesinde bakılmaması gereken basit bir tercih meselesidir.

11. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben BRC kullanıyorum arkadaşlar şimdiki aracıma ve daha önceki 2002 accente.Ben gayet memnunum.Ama iyi bir montaj en az marka kadar önemlidir.SELAMLAR.....Benim gittiğim yerde 2A mühendislik karabağlarda.Aracımı 4-5 kişi monte etti.Herkesin görevi ayrı.gayet memnun kaldım yani..........SELAMLAR............

12. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    brc yi tartariniden önce aracıma taktırmıştım 1 gün sonra tekrar söktürdüm.Enjektör sesi arabanın içinde adeta dizel araba sesi veriyordu...Çok rahatsız edici bir sese sahip olduğu için brc sistemi 1500 ytl vermiştim 3,5 sene önce söktürdüm ve paramı geri aldım.sanırım hatalı montaj da vardı .Enjektörleri göğüse çok yaklaştırmış ta olabilirler...O yüzden brc den soğudum ben hocam....Tartarinide yol yardımı v.s yok bildiğim kadarı ile ...3 yılyada 100000 km garantisi var sadece...
    Düzenleyen : exelance

13. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tolga kardeş döktürmüşsünüz gene.Bilgiler ve tavsiyeler çok sağlam.SELAMLAR..................

14. Misafir

Misafir Guest

Hocam BRC de çok kaliteli yanlış anlaşılma olmasın. Ya zaten bu kitlerin hepsi İtalyan malı. Civataların, hortumların üzerinde bile Made in Italy yazıyor. Hatta adamlar şimdi dizel araçlar içinde LPG kiti geliştirmişler. Avrupa daki gibi ülkemizde de dizel, benzine fark atarsa gider bende LPG taktırırım olur biter... Avrupada dizel yakıt benzinden daha pahalı. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

15. Misafir

Misafir Guest

Exelance hocam, birde bana Tartarinide şöyle demişlerdi. Depodaki benzin seviyesi en az çeyrekte olmalı altına düşmesin çünkü bu hyundai lerin benzin pompası biraz zayıf kalıyor... Birde şunu anlamadım size sorayım. Motor LPG ye geçtiği anda benzin pompası çalışmaya devam ediyormuş. Bunu kesmeleri gerekmiyormu neden çalışıyor acaba?

16. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    BRC Türkiye'de isim yapmış bir marka. Hatta abartıp hem benzin hemde lpg püskürten enjektörler bile çıkarttlar. Ne kadar verimli olduğu tartışılır ancak....

LPG teknolojisinin gitti nokta doğalgazdır. bildiğiniz gibi doğalgaz daha çevreci ve daha ekolojik bir yakıt. LPG'nin dieselde kullanılması mantiken yanlıştır. Özellikle eski nesil araçlarda kullanılması ise verimsiz. Daha önceleri hollanda da özellikle kamyonlarda, lpg uygulayabilmek için krank değiştirilip sıkıştırma oranı düşürülür, emme manifolduna basit karbüratör ilave edilir, kısaca araç benzinli çalışma karakterine dönüştürülürdü. LPG diesel teknolojisinde sadece güçlendirmek, akabinde buna bağlı tasarruf elde etmek için tercih edilen bir uygulamadır.

Diesel teknolojisine alternatif, LPG değil bio yakıtlar ve doğalgazdır. Ama ülkemizde onun yağını fena çıkarttılar maalesef.
    Düzenleyen : tolgakmg

17. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu işler şans işi birazda kardeş.SELAMLAR.............

18. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla hocam benim aracımda benzin sürekli dipte duruyor....çok nadir çeyrek depo olur.....dipte derken benzin uyarı ışığı yanmıyor ama dip işte.....pompa ile ilgili bir sorunla henüz karşılaşmadım allahta karşılaştırmaz inşallah....(doğruluk payı olabilir ancak ben kendi adıma konuşayım hep dipte benzinim....benzin pompasının çalıştığını bana ustam söylemişti...ancak sadece devirdaım görevi yapıyor diye tanımladı ...ne derece doğrudur bilmem https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

19. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum şans ve kesinlikle vede kesinlikle takacak olan usta diyorum

20. Misafir

Misafir Guest

Hocam siz aracınızı kaç km dir LPG ile kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bende bu uyarıyı unutup ışık yanarken 20-30 ytl lik benzin alıyordum. Sonraları araç ilk çalıştırmada benzinle çalışıyor biliyorsunuz. Yahu motor tam çalışıyor hemen akabinde stop ediyor. Resmen yolda kaldım şimdi dedim. Sonra aklıma kontak açıkken direk LPG de çalıştırmak geldi baktım hemen çalıştı. Motor soğukken ısınana kadar sıkıntı yapıyor gaz yemiyordu. İşin garibi bu durum her zaman tekrarlamıyordu ara sıra yapıyordu. Sonra arkadaşa gittim benzin pompası arıza yapmış deyince bu uyarı aklıma geldiydi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Bu Sayfayı Paylaş