Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bayon Tavsiye Eder Misiniz ?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda erdies tarafından 11 Temmuz 2021 tarihinde açılan konu

1. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    İstanbul şartlarında gayet iyi bence.

Goda bunu beğendi.
  2. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba,

1.0 tgdi elit düşünüyorun 1400₺ fiyat verdi bayii. Yakıt tüketimi ve turbo konusunda endişelerim var. Test sürüşünde kullanılan araçtan çok motor sesi geliyordu belki de alışkın olmadığın üç silindir sesidir ama yine de sevmedim. Ama bütçem buna elveriyor. Ya bunu ya da 1.6 mutlijet dct eges cross alacağım. Piyasası nasıl 3.el de ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Baryshx bunu beğendi.
  3. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Egea ile mukayese edilecek bir araç değil bence. Egea C bayon B olduğu halde. Bayon diyorum.

mertm bunu beğendi.
  4. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Hocam 1-2 ay önce egea 1.6mj kiralık kullandım, büyük kurumsal bir firmadan aldım, araç henüz 25.000kmdeydi, cidden tertemiz bir araçtı, yani henüz ölümüne hırpalanmamış ama feleğin çemberine doğru yol alan bir araç demek istiyorum. İnanın o kadar da kötü bir araç değil, yerin dibine sokulacak kadar sorun görmedim. Ancak mesela bu km'de sinyal kolu gitti gidecek takır takır sesler geliyor, cam düğmesinin eli kulağında, 5 yıldır iki ayrı i20 kullandım ki birebir aynı malzeme bayon ile, maşallah hala ilk günkü gibi. Yani malzeme kalitesi çok da güven vermedi. 3 silindir sesli diye bunu alternatif seçtiyseniz hiç gitmeyin, daha beter sesli ona emin olun. Beğeneni vardır ama ben egeayı sevemedim, bakın kötü demedim asla, hatta süsp. konforu ufak salınımlarda daha sessiz ve yumuşak, ama ben bayon alırdım, çok net.
    1.0 motorlarla ilgili, otomobil bilgisine güvendiğim yıllardır da takip ettiğim bir yayıncının videosunu birazdan atarım, 1.0 Hyundai motorunu da incelemiş, bir bakın, en güvenilir motorlardan biri. Son olarak donanım olarak ve tasarım olarak (görecelidir) net şekilde bayonu tavsiye ederim.

mertm ve MAERKEK bunu beğendi.
  5. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Görüş için teşekkürler farklı segmentler evet ama benzer fiyat aralığındalar o yüzden ikisi arasında kaldım.

6. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba,
    Öncelikle detaylı cevabın için teşekkür ederim.
    Ben 16 yıldır accent era kullanıcısıyım. Zamanında albea ile era arasında kalmıştım. O zaman albea tercih etsem şimdi albea nın a sı yok piyasada. Era tercihimden çok memnunum. İşçilik ve malzeme kalitesinde sana katılıyorum. Zaten ilk amacım bayon ancak ne yazık ki bizim ülkemizin güzellik algısının zayıflığı bayonun 2.el de değer kaybı yaşatacağına dair şüphelerim var. Diğer yandan yazın aylık 3000 km ortalama seyahatin oluyor dizelin tasarrufunu ve tork gücünü yaşamak istedim nedense :) Örneğin çekme karavan almak istesem bayon ile imkansız gibi bir şey ama dizel öyle değil. Bundan sonra 16 sene bir arabaya binmek istemiyorum hedefim ilk muayene gelmeden aracı elden çıkarmak. Apple car play bayonda kablolu cross ta kablosuz ve cross un bagajı bir tık daha kullanışlı. Ama 2,5 sene de dizeli 30 bin de satmak benim açımdan çokta karlı olmayabilir adblue masrafıda var çok olmasa da bir gider kalemi. Video hangi yayıncının ? Örneğin şunu merak ediyorum otobanda 140 - 150 ile kaç bin devir çevirir bayon ? Test sürüşü yaptım ama 70’i geçirmedi bayii haliyle istediğim gibi bir test olmadı. Uzun yol performansı merak konusu benim için.

7. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Ayrıntılar gelince işler değişir; o kadar km için dizel daha iyi bir seçim olur. Egea dediğim gibi kötü bir otomobil değil kesinlikle, örnek verdiğim konularda da "sahip" kullanımı ile "kiralık" kullanımı farkı olursa daha az sıkıntı çekilir. Bir de çekme karavan demişsiniz, o zaman egea daha iyi bir seçenek.
    Diğer taraftan egea bizim ülkede kalite ve konforu için değil herkesin bildiği üzere fiyatı nedeniyle çok satıyor ve ikinci eli kuvvetli. Yoksa şu an örneğin bir C veya E serisi harici başka birşeye para vermem şahsen.
    Devir konusunu da 1.4 atmosferik olsa en ince ayrıntısına kadar anlatabilirdim ama 1.0 farklı, bişey dersem eksik/yanlış olur.
    Beğeni konusu tamamen göreceli ve emin olun her aracın alıcısı var.
    Videoyu unutmuşum;

8. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler video için. İzleyeceğim mutlaka. Yarın tekrar bayiye gideceğiz bakalım arabam satılırsa bu ay ya bir bayon ya egea alacağız :)

9. Ysnd

Ysnd Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Halit demir
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bayon geleceğin i20 si olacak gibi piyasa sevdi. Beğenmezsen istediğşn zaman satarsın kıvrandıracak bir araç değil. Bu motorlu kona vardı arkadaşta işe beraber gittik. Devirlenme çok iyi motor sesi yok öyle, yakıtta 1.4 atmosferik 7 litre yakarken aynı yolda o 6 litre yakıyordu

mertm bunu beğendi.
  10. tailofcat

tailofcat Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    bayon 1.4 MPİ motorla çok sattı. 1.0 motora geçtiğinden beri piyasada sıfır bayon görmüyorum. 1.4 MPİ motor çok satmasının sebebide, 1.3M TL ye otomatik vites, hayalet ekranlı full güvenlik donanımlı ve LPG ye tam uyumlu ve bilinen en sorunsuz motoru olan bir araç olmasıydı. kasa tasarımıda yeni model diğer araç tasarımlarından geri kalmadı. Benim beklentim hyundai bayon ile devam edecekse muhtemelen 1.0 motordan vazgeçecektir ya da 1.4 motor seçeneği ile yürüyecektir. Tam bir fiyat performans aracıdır 14 MPİ motorlu olanlar.

mertm bunu beğendi.
  11. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    İki araca da sahibiz, lakin crosswagon sahibiyim, egea c bayon b sınıfında fiyat/fayda açısından iyi bir seçenek.
    İkisinde de çift kavrama şanzıman var. Egea 6 ileri, Bayon 7ileri. Bayon daha çok yeni ama sanki şanzıman daha başarılı gibi.
    Multijet rüştünü ispatlamış bir motor, tek marşta uzun km yapılacaksa tavsiye olunur. Yıllık yaptığınız km az ise bayon tercih edilebilir.
    Yalıtım ve iç hacim Egea daha iyi, Cross ile Bayon bagaj hacimleri muhtemelen aynıdır.
    Egea alınacaksa lounge paket tavsiye ederim, alt paketlere göre detaylarda fark var.
    Bayon style paket de alabilirsiniz, aradaki 100bin farka değecek çok donanım farkı yok.
    Egea'da bulunan adas sistemi daha başarılı çalışıyor lakin serit ortalama yapmıyor, bayon yapıyor.

mertm, adgny ve onurforces bunu beğendi.
  12. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim cevap için. Lakin style ile elitte canımı sıkan tek fark style da ön farların halojen olması ve anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma. Hadi anahtarsız giriş ve çalıştırmayıda çok umursamam ama far konusuna takılıyorum o yüzden bayon elit alacağım ancak mevcut arabam satılmadı piyasa çok durgun:(
    Egea için lounge düşünüyorum yüzde 2 indirimle alabiliyorum çok değil ama hiç yoktan iyidir. Egea konusunda yukarıda yapılan bir yorum der ki; iç mekan dayanıklılığı bayona göre daha başarırız. Deforme olmaya daha müsait. Sonra dizel bakımı ve yağ yakabilme ihtimali biraz kafamı kurcaladı açıkcası. Çoğu şirket aracı diye mi bilmem gördüğüm egealarda yağ yakma sorunu var.

13. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benzinli motorlari yag yakiyor diye biliyorum.

Baryshx bunu beğendi.
  14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    multijetler için yağ eksilitme problemi duymadım. 1,6 multijetlerde enjektör problemi duydum 3 sene önce, şimdi 1,6 dizel kullanan arkadaşlarım var, böyle bir problem görülmedi.

MAERKEK bunu beğendi.
  15. Baryshx

Baryshx Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Barış
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Egea ve Bayon'a bin gör. Ben de 2015 İ20 var. Teyzemlerde de Egea Cross var. Onu da denedim ve bizimle değilsin dedim. Egea i20'ye göre bana kütük, çok sesli ve demode gibi geldi. Bizzat deneyip gör. Zaten, marka olarak da Fiat'a sıcak değilim. Palio deneyimimden sonra tövbe etmiştim.

16. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Palio ateiste tövbe ettirir :D

Baryshx bunu beğendi.
  17. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    2017 -2018 kasa yıldız jantlı cam tavanlı i20'ler beni benden almıştır. Hyundai'nin bence en başarılı modellerinden biridir.
    Egea'nın iç konsol tasarımını beğenmedim. Çok kaba siyah ucuz tasarım.
    Egea mı Era mı diye sorarsanız kesinlikle Era dersiniz . Özellikle 2006-2008 Eralar.

onurforces ve Baryshx bunu beğendi.
  18. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    1.6mj kronik bir sorunu yok, biri 1.3mj iki kez 1.6mj (105bg ve 130bg) alıp kullanan biri olarak söylüyorum.
    Egea bakımı Bayon'a göre daha pahalı.
    Araştırmadım ama style Bayon'a led far takılabilir.
    Lounge pakette trim kalitesi iyi.
    Biz iki aracı da severek kullanıyoruz.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş