Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bayon Lpg Silkeleme

'Bayon Forum - Club' forumunda varolvali tarafından 25 Ocak 2025 tarihinde açılan konu

1. varolvali

varolvali Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Cihan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Yok arac yolda hareket halinde iken gaza geciyor, 1 - 1.5 km felan suruyor. Gaza gectiginde arac titriyor hissediyorum, sonra hizlanmak icin gaz vermeye basladigimda titreme artiyor arabada, bu sekiode devam ettigimde ise lamba yakiyor. Artik duruma alistigimdan titremeye baslayinca benzine aliyorum motor tam isindiginda tekrar gaza alip devam ediyorum. Bu aralar sikayet ettigimi felan mi anladi araba ne yapti konuyu actigimdan beridir maşallahı var düzgün calisiyor.

MAERKEK bunu beğendi.
  2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Regülatör sıcaklığı gaza geçince aniden düşüyor ama bu beklenilen bir tablo zaten. Tekrar yaparsa gaz aldığınız yeri değiştirebilirsiniz

varolvali bunu beğendi.
  3. varolvali

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Cihan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Bugün lpg montaji yaptırdığım yere gittim, montaj sonrasi afr ayari yapilmisti yolda. Sonrasinda 10bin bakimini baska bir yerde yaptirmistim. Filtresini degistirmisti. Birde afr haritasi ile oynamis, otomatik duzeltmeyi acik birakmis. Usta otomatik duzeltmeyi kapatti, Eski afr yi yükledi. Bakalim deneyerek gorecegiz, bir daha yapacak mı.

Otomatik duzeltme nedir bu arada. Zaten obdli lpg kitlerinin ana amaci duzeltme yapmak degil mi. Kafam karisti iyice.

MAERKEK bunu beğendi.
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu obd'li sistemleri tam bilmiyorum.

Benzin enjektör zamanın x katı kadar lpg enjektör süresi olması gerekiyor. Bunu bir sefer ayarlayınca lpg beyni hep bu ayarda kalıyor. Stft (Short fuel trim ayarı)

Otomatik ayar ise bu ayarladığımız değeri değiştiriyor olabilir. Çünkü bu değeri yakıtın kalitesi etkiliyor olabilir. İstenilmeyen sonuçlar meydana getirebilir.

varolvali bunu beğendi.
  5. varolvali

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Cihan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Bakalım. Karşılaştığım hata ustanin dediği gibi acik kalan otomatik düzeltmeden kaynaklanan bir durum ise, kitlerdeki obd desteğinin cokta bi espirisi yok ozaman. Pazarlama stratejisi felan mi ki acaba.

MAERKEK bunu beğendi.
  6. varolvali

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Cihan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:

evet bugün yine aracımda tekleme meydana geldi. yani ustanın dediği gibi otomatik düzeltmeden kaynaklı bir hata değilmiş sanırım olay. Yazılımsal değil de fiziksel bir eksiklikten kaynaklanıyor. Araç benzinde stabil çalışıyor. LPG kitininde veya montajında bir hata var sanırım. Forumda ve diğer forum sayfalarında araştırdığım kadarıyla MAP sensörü üzerinde yoğunlaştım. Bu arada Ankaradaki montaj yaptırdığım yere gittiğimde lpg beynine bağlandıklarında lpg basıncı 1,19 olduğunu ve lpg enjektör milisaniyesinin 5 ms gibi bir şeydi. bu normal midir.

Bu arada önceki teklemelerden birinden sonra araca obd2 cihazini bağladim ve cikan hata kayitlarini da resim olarak ekledim.

Bu Sayfayı Paylaş