Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bayat lastik olur mu?

'Sohbet' forumunda Admirax tarafından 28 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hiç ışık görmeyen, normal nem ve sıcaklık koşullarında saklanan lastiklerin raf ömrü 10 yıldır(michelin sitesinde okumuştum).. mesela arabaların içindeki stepne lastikleri 7-8 yıl sonra çıkarılıp kullanılabilir.. ne zaman lastik hava ile beraber, su ve güneşle tanışır raf ömrü max 4-5 yıldır. bunuda üzerindeki çatlaklardan anlarsınız. ben kışlık lastiğimi çıkarınca üzerine lastik koruyucu sıkıyorum, ve streç filmle bir kat sarıp poşete koyuyorum. önceden sadece sprey sıkıp poşete koyardım.. streçide geçenlerde goodyear bayiinde gördüm, bu kış satamadıkları lastikleri sarmışlar. bende denedim bakalım önümüzdeki kış ne halde çıkacaklar dışarı. şu anda 4 yaşına yaklaşan yazlık lastiklerim P6000 üzerinde çok hafif kılcal çatlaklar başlamış..yanakta değilde..diş hamurunun yanakla birleştiği yerlerde..

2. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet, işçilik iyi. Çoğu yer daha sıfır balans noktasını bile bilmezken Gürlas'ın personelinin oldukça bilgili ve tecrübeli olduğunu gözlemledim. Bundan sonra kolay kolay Gürlas'tan başka yerden lastik alacağımı sanmıyorum. Yalnız Hyundai'nin bijonları pnomatik vidalamaya gelmediği için bijonları elle söküp takmalarını isteyin.

Düzenleyen : tahrikk

3. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    çatlama konusunda ben de kışlık lastiklerimi çıkardığımda lastikçi bebek pudrası ile yanakları iyice pudrala demişti ben de yaptım faydası mı oldu yoksa şansımdan mı bir şey olmadı bilmiyorum ama lastiklerde en ufak bir çatlama bile olmadı.sibop konusunu da yabana atmayın bence,çünkü bana en fazla 1 yıl dayanıyordu iyisi diye taktıkları siboplar.normalde hiçbir şey farketmiyordum ama lastik patladığında ya da yazlık kışlık değişiminde siboplara baktığımda çatlak çatlak görünüyordu ben de değiştiriyordum.

4. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Lastiği saklarken pudralayıp saklamak en doğrusudur.Ayrıca bende lastiklerimi Mıchelın'de değiştiğimde 4 sibop değişimi ve balansa ayrıca ücret ödemedim ufak bir pazarlıkla hallettik.

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Orda başkan bilir benim titizliğimi söylemeden yapıyor bazı şeylerihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

6. Kibitzer

Kibitzer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zafer A.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben de Nisan sonunda lastikleri yeniledim, michelin energy saver aldım 2011'in 14. haftası üretimi. Almadan önce ilk olarak sordum zaten "Ne zaman üretilmiş bunlar" şeklinde. 1411 yazısını görünce tamam deyip taktırdım. Şu anda çok memnunum, bakalım ilerde de memnun kalacak mıyım. Lastikler hiç km yapmasa bile bir ömrü var, çatlar ve pul pul dökülür bayatladıkça.

7. Admirax

Admirax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar paylaşımlar için teşekkürler. Eski lastiklerde 1104 yazıyordu söylediğiniz gibi 2004 ün 11. haftasıymış bunu görünce işimi şansa bırakmadım 4 lastiğide yenildim 420 liraya yokohama marka aldım üzerinde 1911 yazıyor.
    Eski lastiğimin dişleri iyiydi ama yinede yenileyince yolun gürültüsü epey bir azaldı.Artık birde tazeliğine bakacaz demektir :)

Düzenleyen : Admirax

8. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim lastikerde 1701 yazıyor yaw. araba 2010 model lastikler 2001 üretiminasıl olur bu?
    yoksa ben yanlış yere mi baktım?
    Düzenleyen : atakan53

9. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    az önce lastikçide baktırdım usta şaşırdı. lastiklerim 2001 üretimi. aracı sıfır aldım. üzerinde p6000 var. şimdi aracı aldığım yere gitsem acaba bir değişim söz konusu olabilir mi? aksi halde ne yapmalıyım? yarın lassa atracta alacağım sorun çözülmezse.. tanesi 110 tl.

10. Admirax

Admirax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2009'da sıfır doblo almıştık üzerinde pirelli marka lastik var ve tarihine baktım 1205 yazıyor sanırım pirelli bayat lastikleri çok ucuza satıyor.

11. StrawBeeRy

StrawBeeRy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert S.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    lastiklerin ömrü 4 yıldır ne olursa olsun isterseniz oda sıcaklığında bekletin isterseniz hiç güneş görmeyen bir yerde saklayın ne yaparsanız yapın lastiğin hamur ömrü 4 yıldır 4 yıldan sonra hamur bozulur ve lastik kullana kullana paramparça olmaya başlar

Bu Sayfayı Paylaş